Dodaj do ulubionych

Ciekawostki

IP: 212.191.172.* 07.02.07, 22:23
Lublienk to stare lotnisko i na pewno kryje w swojej historii jakieś
ciekawostki. Jeśli jakieś znacie, piszcie. Byłbym wdzięczny i na pewno każdy
chetnie by takie takie rzezcy poczytał.
Dzieki z góry.
Obserwuj wątek
    • sufler2006 Re: Ciekawostki 08.02.07, 00:07
      A ja jestem ciekawy co sie tutaj działo podczas II wojny światowej.Jaka
      lotnicza jednostka tutaj stacjonowała lub operowała???Może jakaś tajna broń;)?
      • Gość: Artur Re: Ciekawostki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:13
        Ciekawostka ( niestety) jest taka, że kiedyś w planach były 2 pasy startowe, i
        lotnisko miało być na miarę tej zasranej WAW ;)

Pzdr, A
        • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 08.02.07, 10:51
          Szkoda, że nie doszło to do sktku... :(
          Piszcie także anegdoty, śmieszne sytuacje, których byliście świadkami na
          lotnisku...
          • Gość: Artur Re: Ciekawostki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 11:46
            Smieszną sytuacją, to jest parking...
            Nie wspominam o terminalu, bo jest, moze nie najładniejszy, ale w srodku ładny,
            no i spełnia wszystkie normy.
            A parking ? Powinni o nim pomyśleć wraz z budową T2 - przecierz to chyba nie
            jest jakis extra duży wydatek ? Parking na 200 samochodów wystarczyłby, mamy
            jeszcze ten przed T1 (chociaz płatny) i dośc spory równiez przed T1 (trochę
            dalej).
            Jeśli mowa o rzeczach śmiesznych, to śmieszne są nasze władze ;)

Pzdr, Artur
            • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 08.02.07, 14:51
              Jak sie nie ma co się lubi, to sie lubi co sie ma...
              Mnie smieszy jak ludzie machaja do samolotu, albo jak mowia, o! zobacz! leci
              zaraz mamusia przyleci...
              trocheto takie wiejskie...
              • sufler2006 Re: Ciekawostki 08.02.07, 15:19
                Naturalne ludzkie odruchy.Niewiem czy zauważyłeś że nie lata w dużej części
                klasa wyższa?
                • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 08.02.07, 15:43
                  Ale nie wiem co ci ludzie chca przez to zakomunikować... Że są lepsi?
                  Że ich rodzina nie podróżuje autokarem? Nie wiem, gdybym ja kogoś odprowadzał
                  to w zyciu nie machałbym do samolotu... :)
                  • Gość: Artur Re: Ciekawostki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:00
                    Zgodzę się, troche to wiejskie...
                    Tym bardziej, że taras widokowy jest zamknięty, ludzie stoją pod tą siatką...

Swoją drogą, ktoś wie, czemu znów jest zamknięty ?

Pozdrawiam, Artur
                    • Gość: Nagano Re: Ciekawostki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:14
                      Podobno jest śliski, ale zaprzyjaźnieni spotterzy mogą wchodzić :P
                      • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 08.02.07, 16:18
                        Pfffff.... To niech wysypią troche piasku, to nic nie kosztuje!
                        • Gość: Nagano Re: Ciekawostki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:21
                          Piasek? Na schodach i tarasie? Dopiero pisałeś, że tak wiejsko, a piasek będzie
                          pasował jak kwiatek do kożucha na lotnisku o randze światowej :P. Prędzej
                          wolałbym jakieś gumowe powierzchnie i to byłoby dobre rozwiązanie.
                          • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 08.02.07, 19:54
                            To jest za trudne jak na nasze warunki!!!!
                            Za dużo zachodu by z tym było!
              • Gość: Mamusia Re: Ciekawostki IP: 86.42.14.* 08.02.07, 20:29
                Sam jestes wiejski!A Twoje wpisy na tym forum sa bzdetne i prostackie
                • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 08.02.07, 20:37
                  Jakieś argumenty? Czy tak po prostu chciałaś się podzielić swoją prostą uwagą?
    • Gość: Sufler2006 Re: Ciekawostki IP: *.gdynia.mm.pl 09.02.07, 01:12
      I zeszliście bardzo ładnie z tematu-czy to jest tylko nasza narodowa cecha-
      kłótliwość?Wydaje mi sie ale to jest moja obserwacja że ludzie poprostu machaja
      z przyzwyczajenia,z naturalnego odruchu pożegnania bliskich ale czy jest to
      odruch pokazania że jest sie lepszym-raczej wątpie.Bądź co bądź lotnisko i loty
      to duża nowość w naszym regionie i generalnie w Polsce-mam na myśli taki spadek
      cen i dostępność.Więc nie dziwmy sie że ludzie tak sie zachowują.Większość
      ludzi tak myśle lata do ciężkiej pracy,to nie jest klasa bussines.I niech to
      sie wszystko dalej kręci i rozwija-zobaczymy może ruszy to wszystko do przodu i
      oby-mam nadzieje.A ja czekam na ciekawostki.

p.s pomysł z piaskiem jest kiepski,guma jest ok.:)
      • paweu3 Re: Ciekawostki 09.02.07, 07:51
        guma jest prostacka - taras powinien mieć podgrzewaną podłogę:)
        • Gość: Artur Re: Ciekawostki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 09:28
          Podgrzewana podłoga ? A może go całego zabudować :D
          Myśle ze wystarczyłaby jakaś powierzchnia antyposlizgowa..

Pzdr, Artur
          • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 09.02.07, 19:22
            Dobra, miały być ciekawostki... ;)
    • ander_epll Re: Ciekawostki 09.02.07, 22:43
      Hmm dział ciekawostki?:) Tylko tutaj to mogę wrzucić;)
      Dziś LO3992 tuż po starcie musiał z powrotem wylądować na kilka minut (chwilowe
      problemy z drzwiami).
      • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 09.02.07, 23:28
        Niebezpiecznie... Ciekawe, czy kiedyś na Lublinku wydarzy się jakaś katastrofa
        lotnicza... Oby nie...
        • ander_epll Re: Ciekawostki 09.02.07, 23:44
          Nawet nie gdybaj na taki temat!
        • skoonx Re: Ciekawostki 10.02.07, 08:23
          Ostatnia katastrofa na lotnisku miała miejsce 13-06-1985 roku :(((
          • Gość: Sufler2006 Re: Ciekawostki IP: *.gdynia.mm.pl 10.02.07, 11:23
            A cóż takiego sie stało tego dnia???
            • skoonx Re: Ciekawostki 10.02.07, 14:46
              Zginął pilot, samolot Z-42M (SP-AEW)
              • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: *.pai.net.pl 10.02.07, 15:31
                Ale co się stało? Samolot się rozwalił na Lublinku?
                • default_user Re: Ciekawostki 10.02.07, 16:57
                  Gość portalu: WW dawny łodzianin napisał(a):

> Ale co się stało?
                  > Samolot się rozwalił na Lublinku?
                  tak
                  • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 10.02.07, 21:16
                    Ale nieduży, na szczęscie.
                  • Gość: matej Re: Ciekawostki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 09:41
                    2 lata temu podczas podchodzenia do lądowania także była katastrofa... nic niezostało
                    • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 11.02.07, 13:53
                      Ale to był samolot rejsowy czy sportowy?
                      • Gość: Anty-WW Re: Ciekawostki IP: 86.42.14.* 11.02.07, 18:54
                        hahahahahaha co za gosc z Tego WW
                        • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 11.02.07, 19:18
                          A z Ciebie? A tak w ogóle to o co Ci chodzi?! Temat wątku to ciekawostki, więc
                          nie kązdy musi o czymś tam wiedzieć, nie??!!
                          A teraz mi odpowiedz na moje pytanie! :)
                          • Gość: Sufler2006 Re: Ciekawostki IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.07, 22:47
                            Normalnie jak dzieci:)
                          • Gość: Sufler2006 Re: Ciekawostki IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.07, 22:47
                            Normalnie jak dzieci:)
                            • maxxman Re: Ciekawostki 11.02.07, 23:01
                              Bo to są dzieci!
                              A Forum nadal w kryzysie.

mx
                              • Gość: Pawel Re: Ciekawostki IP: *.retsat1.com.pl 11.02.07, 23:30
                                Nim się nie pojawi kolejne nowe połączenie albo inna dobra wiadomość to tak
                                pozostanie.
                              • ander_epll Re: Ciekawostki 12.02.07, 14:00
                                O ile mi wypada to zapraszam na nowe forum dotyczące lotnictwa (dawne
                                lotnictwo.fora.pl), również z działem "Łódź-Lublinek". Osób z Łodzi wciąż
                                niewiele więc zapraszam do rejestracji! Dyskusje są na poziomie, a nad wszystkim
                                czuwają moderatorzy:)

lotnictwo.net.pl
                                • Gość: matej Re: Ciekawostki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.07, 15:17
                                  taa rozdrobnij do końca to forum
                                  ander myslałem ze jesteś powazniejszy a jednak prowadzisz takie same metody co jedno stowarzyszenie
                              • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: 212.191.172.* 12.02.07, 19:20
                                Na szczęście Wy jesteście dorośli i piszecie tak mądrze!!
                                • Gość: anty-WW Re: Ciekawostki IP: *.mnc.pl 12.02.07, 21:37
                                  Oj, dzidziuś z pana, panie WW. Dzidziuś zagubiony w świecie dorosłych.
                                  • Gość: WW dawny łodzianin Re: Ciekawostki IP: *.pai.net.pl 12.02.07, 22:49
                                    Mam dobrą orientację w terenie.
                                    • axx611 Re: Ciekawostki 14.02.07, 03:12
                                      Kilka razy ladowal na Lublinku ten slynny Gulfstream nalezacy do CIA.
                                      W Lodzi sa doskonali fachowcy od mokrej roboty a takze szpitale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka