Dodaj do ulubionych

Walia bez połączenia do Polski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 13:22
Portal cardiff.infolinia.org zrobił ankietę, która ma pomóc liniom lotniczym
wybrać pierwsze połączenie lotnicze do Polski. Znajduje pytanie dokąd powinno
być utworzone połączenie. Gdańsk, Katowice, Kraków, Poznań, Szczecin,
Warszawa, Wrocław....ale? Gdzie jest do cholery drugie co do wielkości miasto
w Polsce?! Wysłałem e-mail do autora strony uświadamiający, że istnieje coś
takiego jak "Port Lotniczy im.Władysława Reymonta".
Ogólnie o akcji:
cardiff.infolinia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=87&PHPSESSID=685dd4c93f937b59d8f662c6e2a1beeb
Ankieta: cardiff.infolinia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=85
Obserwuj wątek
    • Gość: Nagano Re: Walia bez połączenia do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 13:25
      Dodam jeszcze tylko, że Cardiff to bardzo łakomy kąsek i miasto, które pierwsze
      zyska to połączenie będzie miało zagwarantowany wysoki LF. Rodacy będą ściągać
      na to lotnisko, które posiada takie połączenie.
      • Gość: anioł15 Re: Walia bez połączenia do Polski IP: *.era.pl 24.02.07, 14:15
        tez wysłałem zapytanie dlaczego nie ma Łodzi może jak dostana kilka maili z
        takim zapytaniem to pójda po rozum do głowy i umieszą łódź w ankiecie
        • Gość: 1910* Re: Walia bez połączenia do Polski IP: *.toya.net.pl 24.02.07, 15:03
          a ja napisalem im ze Lodz nie potrzebuje polaczenia z cardiff. Liczy sie tylko
          WIDZEW a wCardiff nie bedzie z kim grac.
          • Gość: Nagano Re: Walia bez połączenia do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 15:07
            ............................................................................

nc
    • Gość: cardiacus Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:12
      Dołączyłem się i też naklikałem parę miłych słów.
      I zróbcie to co my! Też napiszcie. Im więcej napiszemy tym może większy rozgłos uzyskamy. PRZYNAJMNIEJ TYLE MOŻEMY ZROBIĆ DLA NASZEGO LOTNISKA!
      Pozdrawiam..
      • Gość: cardiacus Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:13
        wystarczy wypełnić kilka pustych kratek.

cardiff.infolinia.org/index.php?option=com_contact&task=view&contact_id=1&Itemid=30
        • ww_lodz Re: Zróbcie to co my!!!!!! 24.02.07, 23:52
          Ja to zrobiłem tak:
          Dlaczego w Państwa ankiecie nt. połączenia lotniczego Polski i Walii nie jest
          uwzględniona Łódź? Jest to drugie co do wielkości miasto w Polsce i żądam
          uwzględnienia go w ankiecie.
          Z góry dziękuje!
          łodzianin
          • Gość: S&F Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.toya.net.pl 25.02.07, 10:45
            Ja zrobiłem to tak.

Łódź, drugie co do wielkości miasto Polski. Mieszkańcy nie wyrażają zgody na
            pomijanie miasta Łodzi w ankiecie dotyczącej lotów do Walii.
            Żądamy umieszczenia naszego miasta w ankiecie i przedłużenie oddawania głosów.
            Pozdrawiam
            • ww_lodz Re: Zróbcie to co my!!!!!! 25.02.07, 13:15
              Niech każdy wyśle, to może da to jakiś skutek.
              • Gość: Expat Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.range86-130.btcentralplus.com 25.02.07, 14:04
                E-mail oczywiście wysłałem .Ogólnie sprawa połączeń południowego zachodu Anglii
                i całej Walii z PL wygląda strasznie biednie . Jedyne połączenie to Bristol
                EasyJet'a z Krakowa no i latem Bournemouth (ale to już na południu UK ) Wizza z
                KTW .Polaków tu naprawde sporo : Walia, West Country i Cotswolds ..Aż dziw że z
                tych okolic lata tylko ww EZY do Krakowa
                • Gość: profes79 Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 25.02.07, 14:05
                  Dorzuc jeszcze Liverpool na polnocy. Ale faktycznie bieda.
                  • mr.bing Re: Zróbcie to co my!!!!!! 25.02.07, 14:46
                    mail wysłany ;)
                    • Gość: gościu Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.4web.pl 25.02.07, 15:42
                      oczywiście ja też wysłałem! Ale nie oto chodzi. Gdyby tak zmówić się (mówię o
                      nas internautach)i powysyłąć parę własnych, prywatnch maili do linii lotniczych.
                      Może to w jakiś sposób przykuje ich uwagę na Łódż??
                      • profes79 Re: Zróbcie to co my!!!!!! 25.02.07, 15:54
                        Zwroci ich uwage na pewno na wladze lotniska :)
                        POza tym z tego co wiem na chwile obecna powody takiego a nie innego oblozenia
                        lotniska sa czysto logistyczne.
                        • Gość: Expat Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.range86-130.btcentralplus.com 25.02.07, 16:07
                          to kogo pierwszego zasypujemy mailami :D ? EZY ? FR ? . No i ustalmy wspólną
                          taktykę ..Chcemy Cardiff czy Bristol ? ;)
                          • Gość: profes79 Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 25.02.07, 16:38
                            Ja bym wolal Birmingham :P
                            • Gość: Nagano Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 16:48
                              Na początek to nasuwa się pytanie jaki będzie skutek i odzew lini lotniczych.
                              Jesteśmy jednak zwykłymi ludźmi, a nie żadnym stowarzyszeniem. Wątpliwa jest
                              odpowiedź linii lotniczych na nasze wołania. Sugeruję też wysłanie listu z
                              podpisami bądź zwołanie publicznej konferencji w siedzibie Centralwings (małe
                              szanse). Centralwings ma nowy samolot, więc liczę na nowe połączenia.

A co z Plane Consult? Sprawa ucichła?
                              • Gość: gościu Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.4web.pl 25.02.07, 18:26
                                Gdybytak założyć internetowe Stowarzyszenie Przyjacół Lotniska? Moglibyśmy
                                promować lotnisko prywatnie - z własnej woli. To nic nie kosztuje. Co do maili
                                (to ja podsunąlem ten pomysł) to faktycznie możemy nie znać reakcji linii.
                                Chociaż jak wyślemy życzenia świąteczne z podpisem "Stowarzyszenie Przyjaciół
                                Lotniska im. Władysława Reymonta w Łodzi. " to chyba jest jasne że odbiorca się
                                uśmiechnie i kliknie w link "Lotnisko im. Władysława Reymonta w Łodzi". Pod tym
                                linkiem możemy założyć malutką stronę o naszym lotnisku. Znalazłoby się tam np.
                                przepusowość.
                                KTO byłby zainteresowany założyć takie coś?
                                Pozdrawiam
                                • Gość: Expat Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.range86-130.btcentralplus.com 26.02.07, 00:38
                                  O ile zdaję sobię sprawę z tego ,że szanse na uruchomienie jakiejkolwiek
                                  destynacji z Łodzi na podstawie "mail bombingu" są raczej nikłe ,to takie
                                  "akcje" mogłyby zakorzenić w świadomości osób układających siatki połączeń fakt
                                  istnienia sporej grupy ludzi ,którzy chcą latać z/do Łodzi. Mogłoby to jakoś
                                  procentować w przyszłości i dlatego "obyma ręcami":) popieram jakiekolwiek
                                  ,zorganizowane inicjatywy tego typu , przy okazji deklarując czynne uczestnictwo
                                  :) .

p.s profes79 -> ja jednak Bristol ;), choć ucieszyłoby mnie prawie tak samo
                                  B'gham czy Cardiff :P
                              • Gość: cardiacus Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 21:11
                                Myślę, że odzew nie byłby bardzo spektakularny, ale wierzę, że lotnisko łódzkie zaczęto by traktować nieco poważniej przy ustalaniu siatki połączeń, może w ogóle zaczęto by brać pod uwagę. Poza tym kwestia utworzenia internetowego stowarzyszenia może mieć swoje dobre jak i złe strony. Na pewno jest sens spiąć się i razem, jak z tą Walią, napisać maile, skargi i opinie negatywne. Podobnie z mailami do linii lotniczych. Tyle, że jedna osoba tu nie wystarczy. Potrzeba więcej osób.
                                Myślę sobie natomiast nad tym, co my możemy zrobić, coś co byłoby nieco bardziej efektywne. Gdybyśmy przygotowali sami materiały promocyjne naszego lotniska (podstawowe informacje, które nie muszą być nie wiem jak technicznie i ekonomicznie zgłębione, np. jaki jest zasięg lotniska, ilość mieszkańców, rozwój miasta, opinie finansowe miasta, jaki jest dojazd, planowane autostrady i drogi szybkiego ruchu itp. itd., a ponadto zdjęcia, których przecież nie brakuje). Wszelkie informacje, o których piszę są dostępne dla każdego na różnych stronach internetowych (lotniska, miasta, GDDKiA, gazet itp.). Tylu z Was posiada zdjęcia, często opublikowane na stronach internetowych. Poza tym na pewno pewną pomoc moglibyśmy uzyskać od Stowarzyszenia Lotnisko dla Łodzi. I tak powstałą pracę, niekoniecznie na papierze (na płycie za 1 zł+VAT) można by rozesłać po najważniejszych europejskich lotniskach. Czy to ma sens? Czy ten koszt byłby za duży, gdyby każdy z Nas zrzucił się po piątaku? Czekam na Wasze opinie w tej sprawie.
                                • Gość: cardiacus małe sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 21:13
                                  nie najważniejszych lotniskach, a LINIACH LOTNICZYCH. Za błąd przepraszam.
                          • Gość: MarcinK Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.07, 21:38
                            Obawiam się, że linie już były zasypywane, a jak wyrażały zainteresowania (np.
                            Wizz) to zostyały zlekceważone przez negocjatorów z ramienia UMŁ.

PS

W sprawie połaczeń z Walii mail wysłaem.

MK
                            • maxxman Re: Zróbcie to co my!!!!!! 25.02.07, 22:22
                              Słuchajcie, a co byście powiedzieli na temat założenia grupy dyskusyjnej na
                              google'ach w celu sharmonizowania akcji? Uważam, że byłby to dobry pomysł do
                              wymiany informacji i gotów jestem taką grupę założyć.

Celem tej grupy byłoby informowanie o możliwościach wysyłania maili do różnych
                              podmiotów celem promocji lotniska im. Reymonta. Podstawową zasadą byłoby
                              siedzenie w domu, w ciepłym fotelu przy kawce, i wysłanie maila raz-na-jakiś-
                              czas. Pożyteczne przy niewielkim nakładzie pracy z Waszej/mojej strony. Co
                              myślicie?

Pozdrawiam,
                              mx
                              • Gość: cardiacus Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 06:58
                                jak najbardziej za
                                • Gość: gościu Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.4web.pl 26.02.07, 10:44
                                  Maxxman!
                                  Chodż zmómy się kiedyś to pogadamy o założeniu takiego Stowarzyszenia. Najlepiej
                                  na GG lub na Skypie. Jeśli ktoś by chciał nam pomóc to zapraszamy. Zorganizuje
                                  jakieś spotkanie i ustalimy pierwszą akcję. UWAGA: Ponieważ jest to internetowe
                                  Stowarzyszenie NIE TRZEBA WPŁACAĆ SKŁADEK CZŁONKOWSKICH! To jest jakby obejście
                                  niepotrzenych problemó z finansami Dlatego wszystko jest darmowe!
                                  Kontakt ze mną: kadam7@o2.pl
                                  • Gość: gościu Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.4web.pl 26.02.07, 11:06
                                    Uwaga!
                                    Założyłęm grupę dyskusyjną, ale zamkniętą. Proszę wszystkich chętnych do
                                    uczestnictwa w SPL (Stowarzyzsenie Przyjaciół Lotniska) o podanie maili.
                                    Pozdawiam,
                                    Adam
                                    • maxxman Re: Zróbcie to co my!!!!!! 26.02.07, 22:50
                                      Ponieważ rozpisały się maile na priv, odpowiadam zbiorowo na Forum.

Myślę, że nie ma potrzeby zakładania kolejnego stowarzyszenia. Lepiej wskrzesić
                                      markowe 'Lotnisko dla Łodzi' albo zrobić coś wewnątrz 'Łódź na fali'.

Poza tym wyrażam wątpliwości motywacyjne potencjalnych aktywistów, a zasoby
                                      ludzkie to przecież podstawa.

W zamian proponuję założyć listę dyskusyjną na yahoogroupsach czy na googlach w
                                      celu informowania siebie nawzajem, do kogo warto uderzać pisząc e-maile. Na
                                      przykład, Forumowicz X napisał maila do WizzAir z prośbą o rozpatrzenie
                                      możliwości operowania z Łodzi. Forumowicz X wysyła na naszą listę maila z
                                      informacją: 'Hej wysłałem Wizzerowi maila aby latał z Łodzi, piszcie do niego
                                      listy to może się mocniej zastanowi'. I cała reszta czytelników też pisze listy
                                      do WizzAir z prośbą o latanie z Łodzi. Żadnej standaryzacji - każdy pisze tak
                                      jak umie, przytacza takie argumenty jakie mu po głowie chodzą. Chodzi o to, by
                                      różne podmioty otrzymywały od nas po kilkadziesiąt e-maili a nie kilka, każdy
                                      napisany inaczej. A żeby tak się stalo, cała reszta Forumowiczów musi wiedzieć
                                      do kogo i kiedy uderzyć z e-mailem. Napisanie maila wymaga tylko kilku minut
                                      pracy przy komputerze w ciepłym fotelu z herbatką owocową u boku. I
                                      takie 'zorganizowanie pracy' wszystkich chetnych do pomocy ma - moim zdaniem -
                                      sens.

Możesz coś więcej napisać o liscie, którą założyłeś?

Pozdrawiam,
                                      mx
                                      • Gość: gościu Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.4web.pl 26.02.07, 23:12
                                        tak proszę oto link:
                                        groups.google.com/group/stowarzyszenie-przyjacio-lotniska
                                        Podajcie mi swoje maile to was zaproszę bo (teraz żałuje) to jest forum zamknięte
                                        Pozdrawiam
                                        Adam
                                      • Gość: MarcinK Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:41
                                        Jeśli chodzi o listy i fora to są takie od dawna w Lotnisku dla Łodzi i w Łodzi
                                        na Fali. A poza tym jest forum z możliwością dodawania nowych podforów chocby
                                        tu: forum.lodznafali.org

MK
                                        • Gość: gościu Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.4web.pl 27.02.07, 11:10
                                          jaknajbardziej zgadzam się z Tobą, lecz nie jest to najważniejsze jak się
                                          zgadamy, tylko czy się dogadamy!
                                          • Gość: gościu Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.4web.pl 27.02.07, 11:33
                                            Witam!
                                            Pomyślałem, że forum będzie bardziej przystęne!
                                            www.przyjacielelotniska.fora.pl/index.php
                                            Pozdrawia tamtejszy administator - Klosek.
                                            • protz Re: Zróbcie to co my!!!!!! 27.02.07, 12:17
                                              Super!
                                              Od zawsze brakowało mi forum o łódzkim lotnisku.
                                              • mr.bing Re: Zróbcie to co my!!!!!! 27.02.07, 14:48
                                                protz napisał:

> Super!
                                                > Od zawsze brakowało mi forum o łódzkim lotnisku.
                                                >

Dobre :D
                                            • Gość: gościu - klosek Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.4web.pl 27.02.07, 13:32
                                              protz - zapraszam do zarejestrowania, ogólnie zapraszam wszystkich, im nas
                                              więcej tym lepiej!!!
                                              pozdrawiam klosek
                  • Gość: Pitu Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.ifht.RWTH-Aachen.DE 01.03.07, 15:40
                    mnie np Walia wogole nie interesuje (mnie po3ba CGN), ale lubie takie akcje,
                    napsioczylem im, a co ;)
                    • Gość: Expat Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.range86-130.btcentralplus.com 17.03.07, 21:27
                      Wizz Air ma rozpocząć - i to już latem - loty do stolicy Walii Cardiff. Trasy
                      polskie będą dwie - z Katowic i... co do drugiego portu nie ma pewności, więc
                      nie będę spekulował. Myślę, że wkrótce otrzymamy już wiadomość oficjalną...

To cytat z forum lotnictwo.net . Narazie nie widzę na stronie Wizza żadnej
                      informacji na ten temat
                      Na kolanach do Częstochowy pójdę jak padnie na Łódź ;)
                      • ww_lodz Re: Zróbcie to co my!!!!!! 17.03.07, 23:07
                        aż mi serce szybciej zabiło xD
                      • Gość: student Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.p.lodz.pl 18.03.07, 11:35
                        A można prosić o linka bo ja nie moge na to trafić na lotnictwo.net

dzieki
                        • mr.bing Re: Zróbcie to co my!!!!!! 18.03.07, 13:41
                          Ja obstawiam Gdańsk. Już zbyt wiele razy robiłem sobie nadzieję...
                        • Gość: Expat Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.range86-130.btcentralplus.com 18.03.07, 13:53
                          lotnictwo.net.pl/
                          proszę :)
                          • Gość: jkjkj Re: Zróbcie to co my!!!!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.03.07, 15:27
                            Ależ oczywiście, że Gdańsk, ewentualnie Warszawka. Nie wchodziliby z połączeniem
                            do niepewnego miasta jakim nadal jest Łódź w dodatku z kierunkiem który startuje
                            dopiero w Polsce. Nie mam złudzeń.
                            • ww_lodz Re: Zróbcie to co my!!!!!! 18.03.07, 15:29
                              Módlmy się! xD
                              • Gość: lotnik Niestety GDN IP: *.toya.net.pl 18.03.07, 16:18
                                Drugim miastem niestety jest GDN, ale czy naprawde ktos realnie myslacy
                                obstawial LCJ ?
                                • Gość: cardiacus Re: Niestety GDN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 17:32
                                  świetnie!! byle tak dalej Łaszkiewicz!! wszędzie siatka połączeń rośnie, a u nas powoli zwijają wszystko. Tela nie będzie, Lufe też wykreślili, wszyscy omijają nas jak tylko mogą. Gdzie te ponad 400 tysiów? CW mógłby uruchomić loty do Walii. A z resztą.. jedno wielkie g..no. To już naprawdę żałosne. Słowa nowego czy jak mnu tam depeszowca to jakieś kpiny: "brawo władze portu, tak trzymać.. wkrótce nowe połączenia"... taaa.. walą drzwiami i oknami. Zgadzam się ze stwierdzeniem: spieszmy się kochać lotnisko.. tak szybko odchodzi. Pozdrawiam.
                                  • Gość: yo! Re: Niestety GDN IP: 91.86.30.* 18.03.07, 18:20
                                    No ale jak wiadomo linie lotnicze nie maja samolotow, wyszkolenie pilotow
                                    trwa.... i takie tam dyrdymaly opowiadal ostatnio nasz czlowiek od nowych
                                    polaczen :-)
                                • ww_lodz Re: Niestety GDN 18.03.07, 21:22
                                  Gość portalu: lotnik napisał(a):

> Drugim miastem niestety jest GDN, ale czy naprawde ktos realnie myslacy
                                  > obstawial LCJ ?

A skąd wiesz, bo na stronie Wizza nie ma zadnej takiej informacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka