Dodaj do ulubionych

CBOS: PiS ucieka Platformie

11.02.06, 07:23
Zdecydowanie to efekt porządków w państwie. A szczególnie wyp... Sb- ków
z policji. Brawo PIS. Z przykrością przyznaję się, że głosowałem na Tuska.
Nigdy więcej. Brawo Kaczki.
Obserwuj wątek
    • rm429 Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 11.02.06, 08:06
      PO potrzebuje wyrażnych liderów bo Tusk i Rokita takimi nie są. Po porażkach
      wyborczych powinni zrezygnować z przywództwa tej partii. Konkurencją może z
      czasem stawać się lewica pod warunkiem zjednoczenia i wspólnego działania już
      teraz oraz ostatecznego usunięcia ludzi którzy jej zaszkodzili. PD powinna się
      wreszcie zdecydować czy istnieje na scenie politycznej czy nie. Dopóki wyborcy
      kupowani będą socjałem przez mniejszościowe gabinety nie będzie w tym kraju
      porządku i postępu w rozwoju. Scena polityczna powinna się ustawić
      konserwatyści kontra liberałowie lub prawica kontra socjaldemokracja ale przy
      tym bałaganie i komicznych koalicjach nie wiem czy to kiedykolwiek nastąpi.
      • haen1950 Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 11.02.06, 08:41
        Platforma płaci za udział w pyskówkach z PiSem i skupianie się na krytykanctwie
        rządu, który dzięki medialności Kazia ma spore notowania.
        To jest choroba polityków, codziennie musza się dowartościowywać w mediach jako
        eksperci od wszystkiego.
        Stanowczo doradziłbym platformie skupienie się na promocji własnego programu,
        zajęcie się nową ordynacją wyborczą likwidującą niezależność posłów od
        elektoratu i przede wszystkim unikanie pyskówek z gigantami socjotechniki
        niemerytorycznej.
        15 luty się zbliża, dobrze by było, gdyby Kaczyński miał jaja i jednak
        zarzadził wcześniejsz wybory. I jedni i drudzy mieli by z głowy głupoty
        politycznej walki bez sensu. Wyborcy też. Ale czy Jaruś jeszcze ma jaja?
        • vidi12 Re: SLD to jedyny ratunek dla Polski 11.02.06, 16:10
          Później, oczywiście to Sojusz Lewicy Demokratycznej będzie musiał posprzątać
          ten cały bałagan.
          • galopujace_suchoty Re: SLD to jedyny ratunek dla Polski 11.02.06, 17:51
            > Później, oczywiście to Sojusz Lewicy Demokratycznej będzie musiał posprzątać
            > ten cały bałagan.

tak jak posprzątał podczas swojej kadencji? Może przypomnę: Łapiński, Naumann, Jakubowska, Nikolski, Sobotka, Jagiełło, Długosz, sekretarz Czarzasty, kolega Rywin (nie z SLD, co prawda ale - na posyłki), poseł "full wypas" Pęczak, pani Danuta Waniek, minister Kołodko - co to sobie nielegalnie dom wybudował (no ale to buddysta, może u nich to normale) i miał naprawdę fantastyczne pomysły gospodarcze, żelazny kanclerz Leszek Miller - co podczas szczytu Unii tak wspaniale zawalczył, pan Oleksy - kłamca lustracyjny, no i prezio Aleksander (oficjalnie nie w SLD) znany z tego że uniewinnia swoich kolegów i wynajmuje sobie w samym centrum miasta lokal za 5zł! za metr kwadratowy: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3158956.html . I pewnie można by tak jeszcze długo, rózni sekretarze powiatowi, baronowie, działacze itd itd, ale już po prostu nie mam siły.
        • jerzymisiek Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 12.02.06, 15:05
          Tak zgadzam się w 100% - PO w pyskówkach więcej traci niż zyskuje.Ale pytanie,
          jak dać odpór tym głupim pomysłom moherowej koalicji ?
          Prezentacja programu to nudna działalność, my znamy program, a ci co go nie
          znają poznać go nie chcą - uczyniliby to przed wyborami i zagłosowali
          właściwie. Patowa sytuacja. Moja teoria w kontekście przysłowia "aby małpę
          załatwić należy dać jej brzytwę do zabawy" spełnia się. Na początku bałem się
          że małpa użyje brzytwy do cięcia ale małpa uzywa brzytwy jak harmonijki ustnej -
          tak trzymać.
    • mk-80 Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 11.02.06, 08:40
      Dżizas - jakiś Ty głupi !
    • romek2961 Proponuję się nie podniecać wynikami. 11.02.06, 08:57
      Jakieś miarodajne wyniki pokażą wybory samorządowe. Do tego czasu PIS zdąży
      przekonać kolejne 20% swojego elektoratu, że robi fatalny bład popierając
      politykę ignorancji, manipulacji, zacietrzewienia i odreagowania kompleksów. Do
      tego czasu przestanie też działać reguła zaangażowania i konsekwencji (ludzie
      jeszcze nie chcą się sami przed sobą przyznać, że zrobili błąd i idą w
      zaparte). Poza tym doły pisowskie nabiorą chęci do pokazywania się w telewizji,
      i zobaczymy w pełni, jaką miernotą otaczają się ci pseudo wodzowie. Wystarczy
      czekać. Platforma powinna zająć się projektami ustaw i pokazywaniem ich
      ludziom, a nie bezpłodną krytyką. Wczorajsza konferencja była żenująca. To tak,
      jakby zrobić konferencję na temat osła, i opowiadać że ryczy. To prawda, ale
      nic nie wnosi i sprawia wrażenie braku koncepcji na opozycję. I organizowanie
      konferencji gabinetu cieni co dwa dni to nieporozumienie. Wystarczyłaby jedna
      na miesiąc z porządną, opartą na faktach argumentacją. Ale zgodnie ze znanym
      prawem K-G - gorszy pieniądz wypiera lepszy pieniądz. Metody pis są zaraźliwe.
      • tales1 ...tylko spokojnie obserwować spadek poparcia PO! 11.02.06, 10:28
        No, patrz, kolego, to ja nie wiedziałem, że Kaziu robi konferencje co dwa dni!
        A ty mówisz, że PO go naśladuje! Twój "obiektywizm" jest jednostronnie
        ukierunkowany!
    • tales1 Zobaczymy czy Tusk zejdzie ostatni ze swego okrętu 11.02.06, 10:25
      I czy Rokita bedzie stał przy jego boku? Może tak być, bo strach paraliżuje!
      • realista1000 Wyprzedzi go bosman Rokita i majtek Niesiołowski! 11.02.06, 10:32
        Do samego "końca" zostanie ekonom Schetyna!
        Nie wiem tylko, co zrobi porucznik Komorowski?
    • strong7 Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 11.02.06, 10:43
      Czy PO zastanawia się dlaczego? Czy podejmuje jakies działania przed totalnym
      spadkiem? Może mało interesujący jest Gabinet Cieni?
    • gogol66 Platforma się zapada pod ziemię ze wstydu ! 11.02.06, 11:29
      "Gazeta Wyborcza" opublikowała ankietę, w której pyta czytelników, kogo ona,
      "Gazeta", obecnie zwalcza, a kogo popiera. Sama już nie wie. Istotnie, łatwo się
      pogubić. Moim zdaniem popiera Leppera, bo pisze o nim codziennie.
    • realista1000 DZIWNIE MAŁO KOMENTARZY! ZDOŁOWANA PO? 11.02.06, 13:32
      jAK NIGDY! aLBO KASUJĄ POŚCIKI, ALBO CZERWONORÓŻOWYCH PRZYTKAŁO NA AMEN!
      • tales1 A może nikt już nie czyta GW? Koniec prosperity? 11.02.06, 13:34
        • strong7 Re: A może nikt już nie czyta GW? Koniec prosperi 11.02.06, 15:19
          Czytają,ale dziś są dobre warunki narciarskie i to tłumaczy "posuchę" w
          komentowaniu "spadku" PO.
    • mlot.na.lewactwo Śmiechu warte są te "badania" 11.02.06, 15:49
      ośrodkow badania...
      • vidi12 Re: SLD jest WIELKI 11.02.06, 16:13
        Precz z młotami
        • galopujace_suchoty Re: SLD jest WIELKI 11.02.06, 17:54
          vidi12 napisał:

> Precz z młotami
          chwała naszym, ch..jom precz! Jeszcze jeden kolega z SLD. MOże przypomnę pozostałytch: Łapiński, Naumann, Jakubowska, Nikolski, Sobotka, Jagiełło, Długosz, sekretarz Czarzasty, kolega Rywin (nie z SLD, co prawda ale - na posyłki), poseł "full wypas" Pęczak, pani Danuta Waniek, minister Kołodko
          - co to sobie nielegalnie dom wybudował (no ale to buddysta, może u nich to normale) i miał naprawdę fantastyczne pomysły gospodarcze, żelazny kanclerz Leszek Miller - co podczas szczytu Unii tak wspaniale zawalczył, pan Oleksy - kłamca lustracyjny, no i prezio Aleksander (oficjalnie nie w SLD) znany z tego że uniewinnia swoich kolegów i wynajmuje sobie w samym centrum miasta
          lokal za 5zł! za metr kwadratowy: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3158956.html
          . I pewnie można by tak jeszcze długo, rózni sekretarze powiatowi, baronowie, działacze itd itd, ale już po prostu nie mam siły.
          Gratuluję wiary, musi być naprawdę niezachwiana.
          pozdrawiam
          Marcin Koc
    • cymber.gaj Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 11.02.06, 15:55
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=36583684&a=36624512
    • kemer2 Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 11.02.06, 16:46
      Esbecy i starzy PZPR-owscy aparatczycy na stanowiskach byli dotychczas
      gwarancją dla rzadów frakcji złodziejsko-liberalnej i socjaldemokratyczno-
      złodziejskiej, bo wiernie służyli nowym mocodawcom. Wściekłość tych smrodowisk
      osiągnęła ostatnio apogeum, wystarczy przejrzeć komentarze dotyczące wizyty
      prezydenta Kaczyńskiego w USA. PO ma jeszcze szansę na powrót do władzy -
      koalicja z SLD. Mają wspólny cel pozaprogramowy - nachapać się i trzymać
      społeczeństwo z pyskiem przy ziemi, nie dając żadnej nadziei na godne życie.
      Nie rozumiem co ich jeszcze przed tym powstrzymuje, chyba tylko to. że
      musieliby podzielić się korytem.
    • rubert1 Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 11.02.06, 17:11
      A gdzie dalsza część informacji w stylu:

„Wśród zwolenników PiS przeważają bezrobotne kobiety w wieku 60 – 80 lat,
      mieszkające we wsiach do 20 mieszkańców, z dochodem miesięcznym poniżej 50 PLN,
      mające co najmniej 7 dzieci, wykształcenie podstawowe niepełne, słuchające
      Radia Maryja co najmniej 28 godz. dziennie. Zwolennicy PO to głównie mężczyźni
      w wieku 21 – 25 lat, właściciele firm lub managerowie międzynarodowych
      korporacji, mieszkający w miastach powyżej 1,5 mln. mieszkańców, osiągający
      dochód miesięczny powyżej 20.000 PLN, bezdzietni, z tytułem doktora
      habilitowanego, słuchający radia TOK FM co najmniej 4 godz. dziennie.”???

Przed wyborami zawsze coś takiego było.
    • franciszekszwajcarski PiS w dół, SO w górę i nic poza tym. 11.02.06, 17:16
      Te wyniki pokazują tylko, że ponadnormatywne badanie sprzed dwóch tygodni
      robione w warunkach najslisniejszego kryzysu politycznego było krótkotrwałym
      zaburzeniem istniejących trendów. A trendy są takie, że PiS systematycznie od
      listopada spada, PO nie rośnie i praktycznie stoi w miejscu, a zaczyna podnosić
      się Samoobrona. Czyli wszyscy ci, którzy przed drugą turą na wezwanie Leppera
      przerzucili się na Kaczyńskiego, teraz powoli wracają do Leppera. Nic poza tym
      sie nie zmienia. W przeciwieństwie do sytuacji politycznej w sejmie, sytuacja
      polityczna w narodzie jest bardzo stabilna.
    • wiewiorzasta Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 11.02.06, 17:48
      buckiler napisał:

> Zdecydowanie to efekt porządków w państwie. A szczególnie wyp... Sb- ków
      > z policji.

Yyyy... przepraszam, ale nie rozumiem związku między wyp... SB-ków z policji, a
      wysokimi notowaniami PiS. Mógłbyś wyjaśnić?
    • tato1 Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 11.02.06, 17:51
      Z przykrością przyznaję się, że głosowałem na Tuska.

• gogol66 Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 11.02.06, 19:01
        tato1 napisał:
        > Z przykrością przyznaję się, że głosowałem na Tuska.

w takim razie szanowny panie
        powinieneś odbyć biczowanie
        • tato1 Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 11.02.06, 19:03
          gogol66 napisał:

> tato1 napisał:
          > > Z przykrością przyznaję się, że głosowałem na Tuska.
          >
          > w takim razie szanowny panie
          > powinieneś odbyć biczowanie

...............z przykroscia cytowalem jobla od gory...........
          Ja glosowalem na Tuska i jestem dumny..........
          • posik Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 12.02.06, 11:40
            Jeszcze wiele osób nie zrozumiało że: TUSK MUSI ODEJŚĆ i to jak najszybciej,
            zabrać ze sobą paru oszołomów a dopiero reszta pomyśli co jest dobre dla Polski
            i będzie koalicja.
          • gogol66 Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 12.02.06, 19:28
            tato1 napisał:
            > Ja glosowalem na Tuska i jestem dumny...

głosowałeś za psychopatą
            i jesteś dumny? ...tato1
    • aferal.z.partii.demokratycznej Re: CBOS: PiS ucieka Platformie 12.02.06, 11:43
      zaczynam wierzyć w to ze sondaże nie są wiarygodne
    • ubekubek Glosowalem na tuska a to Palancina 12.02.06, 20:46
      Kaczynscy okazali sie ludzmi z jajami. PO bawi sie w rzad cieni jak ja kiedys z
      kolegami w wojne na podwórku!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka