Dodaj do ulubionych

Rusza budowa

27.02.07, 09:01
Witam

niespełna półtora roku od otwarcia T2 rusza dzisiaj budowa T3.
Już od dnia wczorajszego pracownicy firmy budowlanej ogradzali teren dzikiego
parkingu przed T2. wiec można powiedzieć iż coś sie dzieje! Szkoda tylko ze
siatka połączen nie rośnie tak szybko jak kolejne terminale!!! i niestety
pojawił sie kolejny problem bo trzeba parkować przed T1 i przejść ok 150m a co
wiadomo dla Polaka nyguska wielki problem....

Pozdrawiam wszystkich miłośników loniska i miejmy nadzieje ze za jakieś 4 lata
nie bedzie budowany T4
Obserwuj wątek
    • kriku Re: Rusza budowa 27.02.07, 09:13
      "Hej młody junaku, smutek zwalcz i strach. Przecież na tym piachu za 30 lat,
      przebiegnie z pewnością jasna długa prosta, szeroka jak morze trasa łazienkowska."
    • Gość: Sufler2007 Re: Rusza budowa IP: *.lodz.mm.pl 27.02.07, 11:16
      Taki brzydki i mało funkcjonalny terminal jakim ma być T3 powinni budować pod
      jakimś namiotem aby ludzi nie wystraszyć!
      • Gość: mp Re: Rusza budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:10
        Zbudujmy w końcu T3 taki abyśmy nie musieli się go wstydzić, za parę miesięcy, za parę lat... Aby był jak mawia Prezydent Kropiwnicki na miarę XXI wieku, a nie kolejny blaszak... i to wdodatku bezduszny...
        • Gość: S&F Re: Rusza budowa IP: *.toya.net.pl 27.02.07, 13:24
          Faktycznie piękny to on nie jest, ale wszystkie nowe terminale to blaszaki.
          • Gość: Sufler2006 Re: Rusza budowa IP: *.lodz.mm.pl 27.02.07, 13:37
            I to ma być wytłumaczenie???Nie przekonuje mnie.
            • Gość: kpk Re: Rusza budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:43
              i tak najważniejsze aby był funkcjonalny, a przy okazji zeby nie był kolejnym
              niewypałem architektonicznym...
    • Gość: ander Re: Rusza budowa IP: *.toya.net.pl 27.02.07, 15:17
      Szczerze wątpię żeby budowali T3 skoro na razie nie ma na niego pieniędzy... Ze
      słów zarządu lotniska wynika, że jak dobrze pójdzie to budowa T3 ruszy pod
      koniec 2007 roku (a skoro tak mówią to znaczy, że ruszy latem 2008). Na razie
      tylko trwają starania o pieniądze z Brukseli.

Zapewne wysypią jakiś żwir na ten prowizoryczny parking i koniec inwestycji.
      • fazy_lcj Re: Rusza budowa 27.02.07, 16:34
        a z tego co ja wiem to są pieniądze i to całkiem spore
        poza zapisem w budżecie 100 baniek na rozwój portów regionalnych są jeszcze
        pieniądze z sejmiku woj. ok 25baniek i pieniądze z funduszy unijmych na lata
        2007-2013 160 baniek ok. wiec nie ma co nazekac?

Pozdrawiam wszystkich malkontentów....
        • lodzianin_na_emigracji Re: Rusza budowa 27.02.07, 16:48
          A teraz powiedz ILE z zapisanych na zeszly rok w buzdzecie pieniedzy lotnisko
          DOSTALO.
          Na papierze to mozna wpisac i 500 milionow i kosmodrom. Papier jest cierpliwy,
          wszystko zniesie.
          • Gość: jkjkj Strzelmy sobie terminal :) IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.02.07, 18:00
            A ja proponuję taki oto piękny, jakże rzadki terminal w dzisiejszych czasach.
            Wszyscy budujo po "nowemu" to my zróbma tak, żeby było swojsko.
            en.wikipedia.org/wiki/Image:Aeroport_lviv.jpg
            • Gość: monika Re: Strzelmy sobie terminal :) IP: *.toya.net.pl 27.02.07, 19:33
              a czy ktos ma zdjecia z placu budowy pod terminal 3 :)?
    • Gość: matej Re: Rusza budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:33
      budowa terminala faktyczna bendzie widac kiedy dostana pieniadze
      Niebylo nawet przetargu ani zadnych informacji dotyczace pieniedzy
      to co oni buduja moga do kwoty 1 mln zl która niewymaga przetargowi.
      byc moze jakies badania wyruwnanie terenu .
      niebadzmy smieszni w zakladaniu watku.
      • Gość: MK Re: Rusza budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:21
        A jak dla mnie odgrodzili parking, zeby nikt nie mogl wjezdzac.
        I na tym sie zakonczy
        • Gość: kpk Re: Rusza budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 21:54
          nie byłbym taki pewien... na płocie są umieszczone tabliczki teren budowy wstęp
          wzbroniony...
          • Gość: jkjkj Re: Rusza budowa IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.02.07, 22:14
            Przecież mówili, że w miejscu parkingu w tym roku jeszcze powstanie płyta
            postojowa dla samolotów. I to ją mieli budować w pierwszej kolejności, a nie
            terminal. Więc o co chodzi? Chyba jasne ze zaczęły się prace przygotowawcze do
            poszerzania płyty postojowej...
            • Gość: mp Re: Rusza budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:23
              chodzi bowiem nie tylko o poszerzenie płyty postojowej, ale przede wszystkim o
              budowę nowych dróg kołowania, a głównie drogi równoległej do pasa...
              • ww_lodz Re: Rusza budowa 27.02.07, 22:25
                A co będzie w miejscu obecnej krańcówki autobusowej?
                • lovos Re: Rusza budowa 28.02.07, 07:28
                  krańcówka szynobusu ;-))
          • Gość: MK Re: Rusza budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 07:45
            A jest tablica informacyjna budowy tzn:
            - co?
            - kto?
            - daty?
            - projektanci?
            - nadzór?
            - wykonawca?
            itp...

Jesli naprawde sie rozpoczyna budowa to wedlug prawa jest obowiazek to umiescic.
    • Gość: Gość Re: Rusza budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 11:48
      Czy wyście już wszyscy na głowę poupadalil. Z czego tu się cieszyć? Z kolejnego
      terminala??? Po wafla!? Takie lotnisko powinno mieć z prawdziwego zdarzenia
      strefę dla lotnictwa biznesowego, szkół itp. Trzy terminale dla czterech czy
      pięciu połączeń to kpina i wyrzucanie pieniędzy. W Łodzi będziemy niedługo
      mieli więcej terminali niż Frankfurt, Heathrow czy Charles de Gaule, a połaczeń
      jak z Podkowy Leśnej autobusów PKS. Przecież to chore. POgodźmy się z tym, że
      Łódź nie będzie nigdy międzynarodowym hubem ani nawet Okęciem. Zróbmy to czego
      nie robi nikt w tym kraju a z czego żyje wiele miast na zachodzie: skupmy się
      na mniejszym lotnictwie. Niech sobie te kilka połączeń oczywiście zostanie,
      niech nawet ich kilka przybędzie. Ale nie łudźmy się, że tu będzie nagle bum
      jak w Krakowie.
      • ww_lodz Re: Rusza budowa 28.02.07, 13:01
        A ja się łódzę. Mam nadzieję! I nikt mi nie zabroni!
      • Gość: gitz Re: Rusza budowa IP: 217.153.8.* 28.02.07, 13:23
        Pozwolę się z Toba nie zgodzić. Łódź nie jest w niczym gorsza od Katowic,
        Wrocławia czy Gdańska (z Warszawą lub Krakowem gorzej) i powinna mieć lotnisko z
        prawdziwego zdarzenia, z którego można polecieć do całej Europy lub doAfryki na
        wakacje, lotnisko z którego będzie mógł korzystać biznes i ludzie wyjeżdżający
        do pracy, odwiedzający rodzinę w innych krajach. Jeżeli sami skarzemy się na
        minimalizm to na pewno decydenci w sejmie i rządzie nas z tego przekonania nie
        wyprowadzą.
        • ww_lodz Re: Rusza budowa 28.02.07, 14:24
          Ale z kim Ty się nie zgadzasz?
          • Gość: gitz Re: Rusza budowa IP: 217.153.8.* 28.02.07, 14:46
            Z Gościem-Gościem, możliwe, że źle podczepiłem :)
      • Gość: S&F Re: Rusza budowa IP: *.toya.net.pl 28.02.07, 13:26
        Gość portalu: Gość napisał(a):
        >Zróbmy to czego nie robi nikt w tym kraju a z czego żyje wiele miast na
        >zachodzie: skupmy się na mniejszym lotnictwie. Niech sobie te kilka połączeń
        >oczywiście zostanie,

No tak, i budujmy mniejsze fabryczki, zatrudniajmy mniej pracowników,
        sprowadzajmy mniej inwestorów,zarabiajmy mniejsze pieniążki-jeszcze bardziej
        niż teraz itd itd.
        Człowieku z kąd ty się wziąłeś?!!
        • Gość: Pawel Re: Rusza budowa IP: *.retsat1.com.pl 28.02.07, 21:58
          A ja dzisiaj po 14 w radiu Łódź słyszałem wypowiedź p.Miłosza Wiki,że teren
          ogrodzili by go wyrównać a następnie będzie tam płyta postojowa.Cyt."zamiast
          parkingu dla samochodów będzie parking dla samolotów".
          • maxxman Re: Rusza budowa 28.02.07, 23:50
            Ciekawe, w jaki sposób te samoloty będą tam kołowały? ;) Przeskoczą przez T2?

mx
            • Gość: FL Re: Rusza budowa IP: *.starnettelecom.pl 01.03.07, 00:15
              Może po prostu objadą jeśli płyta zostanie "POCIĄGNIĘATA" również między w
              kierunku zachodnim od strony południowej obecnego T2?
              Pozdr,
              kuba
              • Gość: Pawel Re: Rusza budowa IP: *.retsat1.com.pl 01.03.07, 11:22
                Znając wymysły naszych pogiętych władz tunel pewnie też wchodzi w grę:)
            • mr.bing Re: Rusza budowa 01.03.07, 18:33
              Bo teraz będą u nas tylko pionowzloty lądować :D
              Albo po prostu przestawią puszkę zwaną T2 ;)
            • Gość: matej Re: Rusza budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 20:28
              oto sie już niebuj jest miejsce pod dobudowanie dróg.
              • Gość: fin Re: Rusza budowa IP: 193.238.16.* 01.03.07, 23:09
                niebuje sie
            • yarro Re: Rusza budowa 02.03.07, 02:20
              Pomyślmy, może zjadą na nią z pasa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka