Dodaj do ulubionych

Łagiewniki - szpital XXI wieku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:54
Sensacja!!! Mamy normalny szpital,ciekawy jestem kiedy im zabraknie pieniędzy
na leczenie pacjentów?
Obserwuj wątek
    • Gość: PS Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:56
      Wyremontowane oddziały są imponujące. Pacjenci będą leżeli w dwu-,
      trzyosobowych salach. Każda ma łazienkę z prysznicem.

To chyba przesada, że jest to standart z XXI wieku.
    • esop Łagiewniki - szpital XXI wieku 11.03.07, 19:53
      tylko narzekac potraficie
      biorac pod uwage syf jaki panuje w POLSKICH (nie lodzkich) szipitalach to tak,
      to jest sensacja
      tylko czepiac sie umiecie
      • nakole Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku 11.03.07, 21:44
        ...jedna jaskółka wiosny nie czyni...
    • panajotow Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku 12.03.07, 09:47
      Super, wreszcie normalne warunki. Moj ojciec byl kiedys leczony w tym szpitalu.
      Zaduch, odrapane stare lozka z recznikami poprzewieszanymi przez ramy. Mimo
      wszystko mam nadzieje nie lezec w zadnym szpitalu:P.
    • Gość: pacjent Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:42
      co znaczy przy dzisiejszej bryndz dobry gospodarz to właśnie przykład ale
      piersi na ordery wypną zapewne w Urzędzie Marszałkowskim dlaczego bo nie
      przeszkadzali
    • Gość: przyszły pacjent Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.gdynia.mm.pl 16.03.07, 09:51
      Szpital jakoś sobie radzi, lepiej martwmy się, aby pacjenci to docenili, nie
      zniszczyli i nie okradli.
      • Gość: x Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.toya.net.pl 26.04.08, 23:15
        szkoda że leczenie trwa 2-3 dni liczy się kasa a nie pacient
        • Gość: x Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.toya.net.pl 26.04.08, 23:17
          może by się ktoś tym zainteresował
    • Gość: rozczarowany Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.eranet.pl 08.08.08, 20:43
      Szkoda że w chorzy onkologiczni muszą do południa czekac na wolne
      miejsce mimo wyznaczonego terminu przyjęcia.Co się okazuje?.Na okres
      wakacji są zamykane oddziały a chorzy dogorywają w oczekiwaniu na
      łóżko.Nie tak miało być.
      • Gość: niespodziana Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 21:36
        podobno ma być od razu miejsce, ma nie być czekania na łóżko
      • wiesiu22 Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku 06.12.17, 22:50
        oj oj oj,następna głupota..
    • Gość: Pacjentka Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 18:15
      Czy ktoś mógłby podać jakieś konkretne namiary na ten szpital? Najlepiej numer telefonu, albo jakiś dokładny adres. Byłabym wdzięczna.
      Pozdrawiam.
      • Gość: pomocna dłoń Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.pai.net.pl 19.04.09, 04:43
        WOJEWÓDZKI ZESPÓŁ ZAKŁADÓW OPIEKI ZDROWOTNEJ ;CENTRUM LECZENIA
        CHOROB PŁUC I REHABILITACJI W ŁODZI ;UL.OKÓLNA 181
      • bogkazim Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku 15.05.12, 23:49
        Chetnie spełniłbym prosbe poniewaz bylem nie tak dawno pacjentem tego szpitala ale nie moge znalezc tej karteczki z namiarami.Wystarczy jednak "wrzucic" w google.pl haslo:
        SZPITALE W ŁODZI,nastepnie przewijajac znalezc Szpital w Lagiewnikach ul.Okólna 181 /to jest na granicy Łodzi i Zgierza/ i tam beda wszystkie namiary m.in. telefony.Zycze powodzenia-
        to nie bedzie trudne! Bogdan K.
        • Gość: gosc Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.toya.net.pl 30.01.15, 22:34
          To nie szpital - to raczej sanatorium! (bynajmniej pediatria dziecięca - nowy budynek).
          Sprzęt, warunki lokalowe nie świadczą o doświadczeniu, podejściu i profesjonalizmie personelu.
          Ogólnie chaos w zarządzaniu, brak osób decyzyjnych, wszystko opiera się o Panią ordynator (w sumie to chyba jedyna kompetentna osoba w tym budynku).
    • Gość: chory Łagiewniki Neurologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 23:46
      ten szpital to prywatne senatorium tak na prawde ktos robi tam niezla kase
      taka jest prawda na oddziale neurologicznym coz z tego ze warunki dobre jak
      pielegniarki robia z siebie gwiazdy!!! a lekarze pozostawie to bez komentarza
      z tego co wiem to oni z kochanowki powaznych przypadkow neurologicznych nie
      potrafia leczyc!!! wyglada to jak senatorium lub taka wygodna umieralnia z
      lazienka! a powazni ludzie nie maja podstawowej opieki!!! wsparcia rozmowy
      itd... wole byc w gorszych warunkach ale w ludzkich gdzie opieka koncentruje
      sie na pacjencie a nie na kasie!!! bo ze zlych warunkow nikt nie umarl a z
      bledu lekarza i kiepskiej opieki w powaznych przypadkach owszem!!!
      • Gość: beswe Re: Łagiewniki Neurologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 11:28
        co do oddziału neurologicznego to popieram ocenę. Moja babcia teraz
        tam własnie leży. Przez trzy godziny pielęgniarki nie potrafią
        odłączyć kroplówki. Za to mają czas na popalanie papierosków w swoim
        pokoju. Nie chce im się wyjść nawet na zewnątrz, żeby dym tytoniowy
        nie rozchodził się po korytarzu. A ci lekarze którzy są na tym
        oddziale to właśnie lekarze którzy zostali przeniesieni z
        kochanówki. Ale dużo by sobie zyczyć w ich temacie
        • Gość: babula Re: Łagiewniki Neurologia IP: *.play-internet.pl 13.06.11, 15:10
          Widzę, że po dwóch latach nic się nie zmieniło. Jestem tam pacjentem i czuję się jak śmieć.
          Nikomu nic się nie chce. Chcę umrzeć !!!
        • Gość: Anna Re: Łagiewniki Neurologia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.12, 07:24
          o wy opowiadacie!!! Jestem po raz drugi w tym szpitalu i nic takiego nie ma miejsca!!! Zarówno lekarze, jak i pielęgniarki są cały czas do dyspozycji chorych. Mało tego są zawsze uśmiechnięte i nigdy nie widziałam, zeby dla kogokolwiek były niemiłe. Myślę, że niektórzxy z was są za bardzo roszczeniowi a zarówno pielęniarka jak i lekarz, to też człowiek, mają swoje lepsze i gorsze dni i i dziwo bywają również zmęczeni!!! Nie spotkałam się jednak ze złym traktowanem pacjenta!
      • Gość: kkk Re: Łagiewniki Neurologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 13:09
        Mam nadzieję, że w czasie gdy Pan leżał na neurologii były zupełnie inne pielęgniarki i lekarze. Ja leżałam tam dwa lata temu i w tym roku i nie mogę NIC złego powiedzieć na ten szpital. Jest czysto, pielęgniarki są wyrozumiałe, zawsze pogadały trochę z pacjentem i jeśli mogły, to zawsze od razu przychodziły do potrzebującego. Nigdy nie spotkałam się ignorancją, albo chamstwem. I nawet nie było mowy o jakimś paleniu papierosów na oddziale! Lekarze chyba się pozmieniali, bo poprzednim razem byli inni. Ja na swoich nie mogę narzekać. A co do leczenia - szpital w Łagiewnikach specjalizuje się w chorobach płuc a nie w neurologii, więc nie mają sprzętu na tyle dobrego, by bardzo trafnie zdiagnozować niektóre choroby. Jeśli tak bardzo komuś źle, to niech się przeniesie do Barlickiego, może uda się dostać, a może nawet się będzie leżało w sali a nie na korytarzu!
        • Gość: Paulina Re: Łagiewniki Neurologia IP: *.toya.net.pl 03.08.16, 11:27
          Na oddział neurologii Babcia trafiła po jednym udarze , tam przez brak kompetencji Babcia przeszła drugi udar po którym już nie chodziła i " robiła pod siebie " a żeby zagłuszyć swoje rażące błędy znalazło się bardzo szybko miejsce na oddziale rehabilitacji neurologicznej gdzie pielęgniarki to istne święte krowy które nie potrafi zmierzyć poziomu cukru pacjentowi który wpada w hipoglikemię , nie podawano nawet zaleconych przez diabetologa dawek insuliny, masakra. Babcia nie rokowała do dalszej rehabilitacji tak więc przeniesiono ją na oddział wewnętrzny z bakterią w moczu , tam przeszła trzeci udar i zmarła 1 sierpnia 2016 . A trafiła do szpitala 24 maja 2016 o własnych siłach
      • wiesiu22 Re: Łagiewniki Neurologia 06.12.17, 22:49
        Następny ,który jest niezadowolony,trzeba iść zatem prywatnie,uważam,że szpital i osoby tam pracujące zasługują na ogromny szacunek.
    • Gość: mp Co bardziej potrzebne ? IP: *.toya.net.pl 11.09.09, 19:15
      4,5 miliona za remont szpitala, a 17 milionów za remont pl.
      Dąbrowskiego !!! ZGROZA !!!!
    • Gość: Marbas XX1 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.10, 13:35
      W ostatnim czasie odwiedzilem 5 szpitali.Lagiewniki przebijaja w Lodzi
      wszstkie szpitale o kilka dlugosci.Gratki
    • Gość: gosc123 masakra IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.11, 13:55
      szpital super ale to jak traktowani sa tam pacjeci... nikt nie chcialby przechodzic takich horrorow... pielegniarki sa niemile wrecz wredne... pacjenci czekaja na nie godzinami jak czegos potzrebuja... pacjenci sa przywiazywani bandazami do lozek a nie pasami... zastrzyki sa robione gorzej niz zwierzetom... rece po takim czyms sa cale sine, fioletowe... pielegniarki skacza na pacjentow jak nie potrafia ich uspokoic... to jest gorsze niz co kolwiek co widzialam w swoim zyciu... omijajcie ten szpital z daleka...
      • Gość: nokia Re: masakra IP: *.lodz.mm.pl 03.04.12, 23:14
        ktoś powinien zainteresować się tym szpitalem, bo nadal tam jest masakra......omijajcie kardiologie z daleka.....
      • wiesiu22 Re: masakra 06.12.17, 22:47
        Człowieku zastanów się nad tym co piszesz,a może ty byłeś dla nich nie miły?????
    • Gość: Pacjent psycholog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 17:42
      W ubiegłym miesiącu byłem pacjentem oddziału neurologii w Łagiewnikach. Muszę powiedzieć, że wspaniałe warunki jakie tam zastałem miło mnie zaskoczyły, personel był bardzo pomocny w każdej sytuacji, kiedy go potrzebowałem. Uważam, że w szczególności na pochwałę zasługuje pracująca tam pani psycholog, jej diagnoza psychologiczna była bardzo trafna i profesjonalna no i umiała mnie właściwie pokierować dalej. Mowa o Pani Malinowskiej. Szalenie miło mi się z nią rozmawiało, potrafi uważnie wysłuchać pacjenta i ma do niego bardzo ludzkie podejście.
    • Gość: DOMINIKA Łagiewniki IP: *.play-internet.pl 14.06.12, 23:48
      JESTEM PIELĘGNIARKĄ W TUTEJSZYM SZPITALU I BARDZO LUBIĘ SWOJĄ PRACE.. PRZYKRE SĄ TE TENDENCYJNE KOMENTARZE:, TYLKO NARZEKANIE, ŻE PIELĘGNIARKI SĄ ZŁE , LENIWE I WSTRĘTNE..ŻYCZĘ WSZYSTKIM MALKONTENTOM ABY CHOĆ NA KILKA DNI MIĘLI POD OPIEKĄ CIĘŻKO CHOREGO ...MOŻE WTEDY ZMIENIĄ ZDANIE O LUDZIACH KTÓRZY WYKONUJĄ KAWAŁ CIĘŻKIEJ ROBOTY..POZDRAWIAM
      • Gość: gość Re: Łagiewniki IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.12, 11:52
        Zauważyłem,że wszędzie pielęgniarki piszą na końcu wypowiedzi"pozdrawiam".Dlaczego? Kogo panie pozdrawiają?Tych co was obrażają? Nie rozumiem tego zjawiska.To nie potrzebne i nie ma związku z uprzejmością.W sumie z jakiej racji miałybyście być uprzejme dla internetowych opluwaczy?
      • wiesiu22 Re: Łagiewniki 06.12.17, 22:46
        Zgadzam się z Panią,jestem pod wrażeniem szpitala i całego personelu,pracujecie bardzo ciężko,a te opinie pochodzą od ludzi,którzy są niezadowoleni z siebie i wszystkiego co ich otacza,biedni ludzie.
    • Gość: Tita11 Olewanie pcjeta IP: *.play-internet.pl 12.10.12, 10:20
      Ja niestety ale mam dobrych opinii na temt tego szpitala,a szczególnie na oddział Punmonologi w bloku C.Jestem tu od niedawna,a to jak sie postepuje z pacjętam przechodzi wszystkie normy.Na Izbie Przyjęc czeka się bardzo długo,jest jeden lekarz który próbuje ogarnąć tych wszystkich pacjętów.A jak sie póżniej trafi już na oddział,to lekarze sie chowają po tych swoich pokojach.Nie można sie doprosić lekarza żeby przyszedł i porozmawiał z pacjętem.Pielęgniarki dwoja sie i troja aby wszystko zrobic.Napewno są bardziej pomocne i życzliwe w stosunku do pacjetów.Pani dr.K.Skrzycka-Kiełbik ma olewajacy stosunek do swoich podopiecznych.Naprawde nie polecam
      • wiesiu22 Re: Olewanie pcjeta 06.12.17, 22:45
        Oj oj oj,same kłamstewka,wszystko zależy od zachowania pacjenta,człowieku zejdż na ziemię i przestań psuć opinię jednemu z najlepszych szpitali w województwie.
    • Gość: zrezygnowana leczenie IP: *.ip.netia.com.pl 03.02.13, 22:06
      owszem po remoncie szpital prezentuje się imponująca ale bez przesady, ale żeby nie było samych zachwytów to zawsze jest jakieś ale a to kiepskie żarcie a to ordynator pod woalem grzeczności ukrywa brak swoich kompetencji i wyzbywa się pacjenta , najważniejsze żeby był ruch w interesie ale skuteczność leczenia nie jest ważna , jedyny znaczący plus to bardzo miły personel pielęgniarski ale z przykrością stwierdzam że nie na każdym oddziale,życzę więc wszystkim zdrowia i oby mogli jak najdłużej omijać to miejsce
      • Gość: szampoo Re: lepiej nie chorowac IP: *.pools.arcor-ip.net 09.02.13, 16:28
        kazda choroba/wypadek to krzyk ciala o ratunek
      • wiesiu22 Re: leczenie 06.12.17, 22:42
        Nie prawda,jestem świadkiem kompetencji i zaangażowania dla dobra pacjentów.
    • Gość: ja Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.17, 10:48
      tylko ciekawe, dlaczego pacjenci szpitala podzieleni są na bogatych i biednych? do szpitala przyjmowana "amazonka" traktowana jak księżniczka, do izolatki ze wsparciem pielęgniarki i lekarza przez całą noc, chociaż chora sprawnie potrafiła sama chodzić,jeść, ubrać się i umyć a w sali naprzeciwko leżąca, starsza osoba nie mogła liczyć na pomoc!!!!!!!!!
      • wiesiu22 Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku 06.12.17, 22:41
        Jest to nie prawda,jestem świadkiem wspaniałego traktowania wszystkich bez względu na wiek.
    • Gość: MELLANIA Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.17, 12:26
      SZPITAL OWSZEM ŁADNY CZYSTY POKOJE MAŁE 2 -3 OSOBOWE ,ALE LEKARZE Z ODDZIAŁU NEUROLOGII TO SAMO ZŁO .
    • wiesiu22 Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku 06.12.17, 22:39
      Jestem pod wrażeniem ,moja mama leży na oddziale kardiologiczno-internistycznym,super opieka,pielęgniarki,lekarze,personel pomocniczy.Dziewczyny z Ukrainy wprowadzają dobry klimat dla pacjentów,opiekują się jak członkami swojej rodziny,szkoda tylko,że firma,która ich zatrudnia i pośredniczy ich oszukuje,ktoś tym powinien się zająć z ramienia prokuratury,oszustwo w biały dzień,a może inspekcja pracy prześwietli firmę.Im należy się godna płaca za serce i dobrą pracę.
    • Gość: buc Re: Łagiewniki - szpital XXI wieku IP: *.play-internet.pl 21.12.17, 10:44
      to nie od szpitala tylko nfz zależy kiedy im utną wszelkie środki na leczenie. sam szpital daje radę i personel jakiś taki....uprzejmy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka