Dodaj do ulubionych

Miasto postawione na nogi bo meczyk.

16.03.07, 15:56
Cały dzień dziś mi wyją pod oknami policyjne syreny. Ileż to pieniędzy idzie na to żeby przed tą chołotą się bronić.

Powinno się pozamykać te stadiony, a tych troglodytów spałować raz a porządnie.

Są jeszcze jacyś normalni ludzie, którzy chodzą na mecze? Pamiętam że kiedyś taka wyprawa na mecz to była rodzinna rozrywka. A teraz okazja dla bandytów żeby steroryzować miasto.

Czy ktoś się zastanawiał nad tym, czy przywkliśmy już do tego i to jest norma? Może pora jednak się otrząsnąć i coś z tym zacząć robić?
Obserwuj wątek
    • brite Re: Miasto postawione na nogi bo meczyk. 16.03.07, 16:15
      Na razie na Pietrynie nie widać żadnych oznak.

Widać za to było przed chwilą Sekielskiego i Morozowskiego z TVN, którzy właśnie
      wyszli z łódzkiego oddziału.
      • rozmowy_kontrolowane Re: Miasto postawione na nogi bo meczyk. 16.03.07, 19:07
        Czy naprawdę miasto postawione na nogi?
        I nie każdy, kto chodzi na mecze, to troglodyta.
        • longeta Dwa plutony ZOMO,kiedyś by 16.03.07, 19:42
          rozwiązało ten problem ,a teraz wszyscy się cackają z kibolami:-)))

Zeby to jeszcze jakieś potęgi piłkarskie były na miarę Europy,ale nasza
          liga,każdy wie jak jest i kiedy odpadają z pucharów,także podniecenie tymi
          meczami jest po prostu niezdrowe:-)))
          • gray Re: Dwa plutony ZOMO,kiedyś by 16.03.07, 19:45

zrozumiałe, że tęsknisz za ZOMO ale powiedz - po co te przecinki?
            • longeta Re: Dwa plutony ZOMO,kiedyś by 16.03.07, 19:50
              gray napisał:

>
              > zrozumiałe, że tęsknisz za ZOMO ale powiedz - po co te przecinki?

Aż tak bardzo nie tęsknie,czasami się z nimi prztykałem;-)

Czasami tak się zachowujesz jakbyś pierwszy raz je zobaczył,to nie ja
              wymyśliłem przecinki;-)

Ps.ale faktem jest że miasto nie było sparaliżowane,mimo że na mecze więcej
              ludzi chodziło:-)
              • gray Re: Dwa plutony ZOMO,kiedyś by 16.03.07, 19:52
                longeta napisał:

> Aż tak bardzo nie tęsknie,czasami się z nimi prztykałem;-)

zdaje się, że nie mieli lekkiej ręki...

> Czasami tak się zachowujesz jakbyś pierwszy raz je zobaczył,to nie ja
                > wymyśliłem przecinki;-)

och, wierzę ci - możesz być tego pewien.

;;ojoj;;-)
                • rozmowy_kontrolowane spokojni obywatele! 16.03.07, 20:02
                  Te hordy policjantów, te wyjące syreny, ten śmigłowiec i psy- to wszystko po
                  to, żebyście jutro obudzili się w Lodzi pięknej, nie spalonej, nie skopanej,
                  nie popisanej farbami...

Co roku jest to samo- marudzicie na derby i marudzicie.
                  Nie nudzi Wam się?
    • pani.lustratorka Helikopter 16.03.07, 19:51
      A helikopter znów zakłóca spokój porządnym mieszkańcom miasta :(
    • zawacki.and.zawacki Re: Miasto postawione na nogi bo meczyk. 16.03.07, 20:08
      skończyć z tym
    • mmaciek33 Re: Miasto postawione na nogi bo meczyk. 16.03.07, 20:08
      hmm... hmmm... postaram sie teraz napisać coś w cudzym poście (taki debiut)

... i kto za to płaci? Pan... Pani... społeczeństwo...

Dziekuję za uwagę
      • rozmowy_kontrolowane Re: Miasto postawione na nogi bo meczyk. 16.03.07, 20:14
        Wszyscy płacimy za pracę policji, tak samo, jak za pracę szpitali.
        Nic w tym dziwnego.
        Nie dopłacamy przecież za derby czy inne imprezy masowe.

Oczywiście, że byłoby cudownie, gdybym mogła na mecz pójść z moją rodziną bez
        obaw.
        Ale tak nie jest, bo zawsze znajdzie się jakaś grupa "pseudokibiców", którzy
        skutecznie utrudnią kibicowanie ulubionej drużynie.
        Trzeba byłoby zabić dla przykładu kilku z nich, żeby inni poczuli strach.
        Ale to niemożliwe.
        • rozmowy_kontrolowane dla rozładowania atmosfery... 16.03.07, 20:16
          tiny.pl/cnm8
          • excentrix ŁTS !! RKS !! ŁTS !! RKS !! / none 16.03.07, 20:32
            • rozmowy_kontrolowane Wisła Kraków! Chelsea Londyn! 16.03.07, 20:35
              Gdziemogę znaleźć słownik tych skrótów, które umieszczacie np. w temacie?
              Tych IMHO i nt czy none...? :D
              • excentrix Re: Wisła Kraków! Chelsea Londyn! 16.03.07, 20:37
                a co to jest IMHO ??

Jagiellonia białystoooook.... :)
    • aaa202 A jaki wynik? 16.03.07, 21:00
      • brite Re: A jaki wynik? 16.03.07, 21:04
        i kto z kim gra?
        • aaa202 No ełkaes z erteesem, czy się mylę? 16.03.07, 21:09
          A założycielowi wątku na młyn wody poleję: chodziłam z ojcem na mecze na
          ełkaesie jako paroletnie dziewczę w chińskiej sukieneczce z haftowanymi
          rybkami. Tak było. Miła przechadzka, siedzenie na słonku, majtanie nogami,
          słodzona herbata z bidonu.
          A chuligaństwo bierze się, jak wiadomo, z braku zajęć pozalekcyjnych dla
          młodzieży. Tak słyszałam.
          • rozmowy_kontrolowane Derby Lodzi, no to kto może grać? 16.03.07, 21:13
            0:0.
    • jasam Re: Miasto postawione na nogi bo meczyk. 16.03.07, 21:15
      Metoda powinna byc prosta
      1/2 roku bez kibiców.
      Później za mordobicia kibiców nawet w odległych dzielnicach - mecz bez kibiców.
      Za 2 lata rodzice z dziećmi na trybunach, a policja zajmuje się sprawami miasta.

A tu specjalnie organizuje sie imprezę dla bijaktyki bandziorów - i nazywa się
      to derbami. Dyżury w prokuraturach, policja z innych regionów, helikoptery - no
      i zabawa dla bandziorów: złapią mnie czy nie ?

pozdr.
      • aaa202 No przecie majom ich połapać i osądzić 16.03.07, 21:18
        błyskawicznie w nowopowołanych sądach całodobowych, wtedy publika jęknie z
        rozkoszy.
        • brite Re: No przecie majom ich połapać i osądzić 16.03.07, 21:33
          Z czuba:
          "Jedyną flagą Widzewa, jaką zauważyliśmy to "Awanturnicy". A przed chwila TVN
          podał, że idący na stadion pseudokibice Widzewa starli się z policją. Kibice ŁKS
          mają flagę "Uliczni Wojownicy". Na szczęście są spokojni."
          www.sport.pl/sport/1,74696,3993447.html
          Esencja łódzkiego kibicowania: "Awanturnicy" i "Uliczni Wojownicy".
          • mag.gie o boże! mój ojciec ulicznym wojownikiem?/ech... 16.03.07, 21:34

• nakole Re: No przecie majom ich połapać i osądzić 16.03.07, 22:39
            Dobrze odżywieni, bycze karki. Irak i Afganistan czeka...albo pogłębianie rowów
            melioracyjnych ...

bi.gazeta.pl/im/2/3336/z3336602Z.jpg
            • lavinka I wszystko jasne! ;-) 17.03.07, 13:28
              To zakamuflowana kampania wyborcza ;-)
        • nakole Re: No przecie majom ich połapać i osądzić 17.03.07, 00:14
          aaa202 napisała:

> błyskawicznie w nowopowołanych sądach całodobowych, wtedy publika jęknie z
          > rozkoszy.

...jest orgazm :D

wiadomosci.onet.pl/1504338,11,item.html
      • nakole Re: Miasto postawione na nogi bo meczyk. 16.03.07, 21:35
        ...pewnie kogoś i złapią, ale na kiboli lepiej wydzierżawić ruskich komandosów
        z saperkami, ehhh... ];->
    • mag.gie ale z tego co czytam 'z czuba' to jakaś żenada 16.03.07, 21:44
      a nie mecz. No to dadzą chłopaki po meczu w kość ze złości :/
    • nakole He, he, całe szczęście, że po 17.03.07, 17:46
      skokach narciarskich, albo regatach nie ma rozruchów..., a powinny być...
      • lovin.k Jest już ofiara sądów 24h 17.03.07, 21:18
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3994322.html
        że akurat na niego padło ;-)))
        • nakole Re: Jest już ofiara sądów 24h 17.03.07, 21:24
          ...jak powiada Yavorius są tu tacy, co tego nieszczęśnika wytłumaczą ;)
        • nakole Re: Jest już ofiara sądów 24h 17.03.07, 21:30
          ...ofiar przybywa, także wsród studentów

wiadomosci.onet.pl/1504461,11,1,0,120,686,item.html
          • lovin.k Tylko trzech? 17.03.07, 21:34
            To ja płacę te podatki na Policję,a oni tylko trzech złapali?
            • nakole Re: Tylko trzech? 17.03.07, 21:37
              ...właśnie , właśnie. Może nie chciano 24 godzinym sądom pracy przysparzać? ;P
    • gmh jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa.. 18.03.07, 00:24
      i lubię czasem
      -poganiać się z policją podczas derbów,
      -obić buzię kibicom zza miedzy,
      -pośpiewać wulgarne piosenki na meczu,
      -spalić ich szaliki,
      -pojechać na mecz wyjazdowy gdzie można zobaczyć prawdzie oblicze polskiej
      policji.

Nigdy nie wyrządziłem krzywdy osobie postronnej, nie zainteresowanej sprawą.

Na co dzień jestem miły i kulturalny, szanują mnie w pracy, kobiety uważają za
      gentelmana. Takich jak ja jest bardzo wielu.

Tacy jak Wy, którzy tu sie wpisują, nie zasługują na gram szacunku.
      • zgierzyk Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 00:57
        Zgroza!
      • nakole Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 09:16
        ...Narcyz i brutal, 2w1; a może Dr Jekyll & Mr Hyde ? W dodatku domaga się
        szacunku....
      • longeta Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 09:34
        gmh napisał:> i lubię czasem
        > -poganiać się z policją podczas derbów,
        > -obić buzię kibicom zza miedzy,
        > -pośpiewać wulgarne piosenki na meczu,
        > -spalić ich szaliki,
        > -pojechać na mecz wyjazdowy gdzie można zobaczyć prawdzie oblicze polskiej
        > policji.

Fajnie,tylko gdzie tu jest mecz piłki nożnej,nie lubisz oglądać?

> Nigdy nie wyrządziłem krzywdy osobie postronnej, nie zainteresowanej sprawą.

Czyli, dojebiesz każdemu,kobietom i dzieciakom również,a tylko dlatego że są
        zainteresowane sprawą(meczem)
        :-)))

> Na co dzień jestem miły i kulturalny, szanują mnie w pracy, kobiety uważają za
        > gentelmana. Takich jak ja jest bardzo wielu.

Masz schizo... ?

> Tacy jak Wy, którzy tu sie wpisują, nie zasługują na gram szacunku.

Wzajemnie "kolego",mam nadzieje że kiedyś cię zastrzelą podczas burd i wtedy od
        razu frekwencja na stadionach się podniesie,a normalni kibice wymienią między
        sobą szaliki(po meczu) i pójdą na browarka
        • brite Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 12:38
          Wiedziałem, wierzyłem, że kiedyś przeczytam post Longety, pod którym będę mógł
          się podpisać. No, może za wyjątkiem strzelania do ludzi.

:)
          • graz.ka Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 12:43
            :)
          • britishsteel Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 15:28
            Nie wiecie pacynki "intelektualne" o jednym - to policja szaleje w mieście od
            rana do późnej nocy a nie kibice. Podkreśla tym samym konieczność swego
            istnienia i ważność. Naprawdę nie trzeba jeździć na sygnale od rana do wieczora.
            • longeta Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 16:00
              britishsteel napisał:

> Nie wiecie pacynki "intelektualne" o jednym - to policja szaleje w mieście od
              > rana do późnej nocy a nie kibice. Podkreśla tym samym konieczność swego
              > istnienia i ważność. Naprawdę nie trzeba jeździć na sygnale od rana do wieczora

fajny nick,czy to od Judas Praist?

Zaraz uwierzę że to policjanci wszczynają burdy na stadionach,z "miłości" do
              drużyny :-)))
              • britishsteel Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 16:28
                Prawie dobrze - Priest dokładniej się to pisze ;)
                a wracając do tzw. meritum - policjanci nie wszczynają burd - oni je "tylko"
                prowokują. Ponadto zapewniam, że śmigłowiec latający nad miastem nie ma
                najmniejszego znaczenia PRAKTYCZNEGO w kwestii bezpieczeństwa w mieście,
                podobnie jak wyjące sygnały suk, przez 20 godzin na derbową dobę. Poza tym nie
                od dziś wiadomo, że policjani i piłkarscy chuligani to naczynia połączone, z
                tym że to policjanci nie mogą żyć bez chuliganów. Gdyby tych ostatnich nie
                było, nie byłoby też premii i paru innych spraw związanych z "koniecznością
                istnienia w danej chwili". A dokładniej, koniecznością robienia wokół siebie
                szumu - przy pomocy syren i helikoptera. Tak jakby bez tego, dyskretniej, nie
                można było zapewniać "bezpieczeństwa" w mieście.

• longeta Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 17:10
                  britishsteel napisał:wiadomo, że policjani i piłkarscy chuligani to naczynia
                  połączone, z tym że to policjanci nie mogą żyć bez chuliganów.

A wojsko bez wojny! Co za bzdury:-)))
            • nakole Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 16:13
              ...i pewnie jakaś policyjna spec brygada, na złość kibolom ,spra`em obsmarowuje
              miejskie mury...
        • gmh Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 16:20
          > Fajnie,tylko gdzie tu jest mecz piłki nożnej,nie lubisz oglądać?

Oczywiście, mecz jest zawsze najważniejszy.

> Czyli, dojebiesz każdemu,kobietom i dzieciakom również,a tylko dlatego że są
          > zainteresowane sprawą(meczem)
          > :-)))

Nie.

> Wzajemnie "kolego",mam nadzieje że kiedyś cię zastrzelą podczas burd i wtedy od
          > razu frekwencja na stadionach się podniesie,a normalni kibice wymienią między
          > sobą szaliki(po meczu) i pójdą na browarka

Czy ty jesteś normalna? Życzysz mi śmierci.
          To ja jestem normalnym kibicem, to ja podnoszę frekwencje, kupuje bilety na
          mecz, kibicowskie akcesoria, nakręcam koniunkturę, z punktu widzenia polityki
          klubu jestem wzorowym kibicem.
          Ci normalni kibice o których piszesz to może 1%. Zapewniam cię, że 99% kibiców
          Widzewa, ŁKS, Legii, Lecha, Wisły nie wymienia się szalikami, i nie pije ze sobą
          piwa. Co innego znajomość z kibicem wrogiego klubu na stopie koleżeńskiej, to
          inna bajka.

Ciekawe czy ty życzysz śmierci wszystkim ludziom, których zachowań nie
          rozumiesz? To takie typowo polskie, zaściankowe.
          • nakole Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 16:28
            ...wtrącę się, ale jako "porządny obywatel" i ten znamieny "1 %" co sądzisz o
            pseudomalarskich atrakcjach i zniszczeniach mienia , które fundują naszemu
            miastu podobni, przykładni "dojebcy" ?
            • Gość: gmh Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. IP: *.toya.net.pl 18.03.07, 23:21
              > ...wtrącę się, ale jako "porządny obywatel" i ten znamieny "1 %" co sądzisz o
              > pseudomalarskich atrakcjach i zniszczeniach mienia , które fundują naszemu
              > miastu podobni, przykładni "dojebcy" ?

nie popieram bazgrołów na ścianach, na odnowionych elewacjach najbardziej irytuje.
          • longeta Re: jestem porzadnym obywatelem, kibicem Widzewa. 18.03.07, 17:07
            gmh napisał:> Ciekawe czy ty życzysz śmierci wszystkim ludziom, których zachowań nie
            > rozumiesz? To takie typowo polskie, zaściankowe.

Ależ ja cię rozumiem doskonale(mimo że jestem z Brzezin)porę ładnych lat
            spędziłem na Widzewie i znam mentalność kibola,życie od meczu do meczu
            a w tygodniu snucie planów komu do..:-)

A życzę sobie i innym tylko spokoju na stadionach i gorącego dopingu na meczach
            z dużą frekwencją na widowni,za każdą cenę;-)

• Gość: 1908 ja sie pytam co ten watek ma wspolnego z tym forum IP: *.chello.pl 18.03.07, 18:44
      jak wam sie na lodzi nie podoba pieprzenie paru idiotow w temacie na ktory nie
      maja nic do powiedzenia, do usuncie watek a nie robcie tu smietnika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka