lavinka 18.03.07, 15:59 Czy to kaczka dziennikarska? wiadomosci.onet.pl/1399112,0,0,10,itemsp.html Dobrze,że nie różowe ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiomis Nie, nie kaczka 18.03.07, 16:26 Nad tytułem, drobnym drukiem stoi: "REKLAMA - Artykuł sponsorowany" Też przeczytałem, zanim to zobaczyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Nie, nie kaczka 18.03.07, 16:49 Tak czułam,że musi być jakiś haczyk ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Pomarańczowe? 18.03.07, 16:29 Jak zwykle blyszczysz inteligencja - najpierw system trojkowy, teraz brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Pomarańczowe? 18.03.07, 17:40 Tak, wlasnie o tym systemie mowilem, a ktorego niezrozumienie wykazalas piszac " 2+2=10" Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Pomarańczowe? 18.03.07, 17:44 To jak zapisać czwórkę z systemu dziesiętnego w tym systemie? lav Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Pomarańczowe? 18.03.07, 17:46 lavinka napisała: > To jak zapisać czwórkę z systemu dziesiętnego w tym systemie? Zanim ci odpowiem podam ci pod rozwage nastepujace pytanie: A jak zapisac trojke z systemu dziesietnego w systemie trojkowym? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka 12*12=... ;-) 19.03.07, 10:48 E,tam masz problem? Powinno być 11 a nie 10. Zwyczajny błąd obliczeniowy... ;-))) czyli wartości w tym systemie wyglądają coś jakby tak: 0, 1 , 2, 10, 11, 12, 100, 101, 102... itd.? Pamiętam jak kiedyś na klasówce (to był chyba błąd wrzechczasów) przemnożyłam 12 razy 12 mi wyszło 24,hi,hi... ale ,że to było na samym końcu skomplikowanego zadanie to mi nauczycielka ten błąd "puściła"... Fajna kobietka była,nie to co Ty... paskudny upiedliwy belfer ;-))) Takim jak Ty sypaliśmy sól do herbaty,jak zostawił... ;-))) lav Ale skoro jesteś taki mądry,to proszę oblicz mi 12*12 też w tym nieszczęsnym sysytemie ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: 12*12=... ;-) 19.03.07, 16:25 lavinka napisała: > Ty... paskudny upiedliwy belfer ;-))) Takim jak Ty sypaliśmy sól do > herbaty,jak zostawił... ;-))) Nie ma to jak komuś fizycznie dopiec, gdy się intelektualnie nie może, nie? Dresy tak samo robią. Odpowiedz Link Zgłoś
louen Re: 12*12=... ;-) 20.03.07, 08:05 lavinka napisała: > ale ,że to było na samym końcu skomplikowanego > zadanie to mi nauczycielka ten błąd "puściła"... to bardzo źle, bo wszystko należy robic dobrze do końca... a takie przymykanie oczy rozbestwia i podnosi poziom zdziwienia, gdy w końcu trzeba zaplacić za błąd... > Fajna kobietka była,nie to co Ty... paskudny upiedliwy belfer ;-))) Takim jak > Ty sypaliśmy sól do herbaty,jak zostawił... ;-))) > lav no to pięknie, na dole juz smołe grzeją... za grzechy się płaci nawet za te z podstawówki... Odpowiedz Link Zgłoś