dobry.login 19.03.07, 22:57 20 marca obchodzimy Światowy Dzień Bez Mięsa :) Go Veg! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
breblebrox Re: dwudziesty marca ;) 19.03.07, 23:10 Ło matko! To mam być jeszcze bardziej wegetariańska niż codzień? A czy tak się da...? Dobra, to nie będę rzucać mięsem tego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzyk Re: dwudziesty marca ;) 19.03.07, 23:38 Skoro nie zawahasz się użyć kota w tym celu, żeby zerwać z wegetami, to dzień bez mięsa jest nieważny! Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: dwudziesty marca ;) 19.03.07, 23:12 Heh, a ja dzisiaj wrąbałem mięsnego schaboszczaka ( sojowe już mi zbrzydły) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: dwudziesty marca ;) 19.03.07, 23:13 Cholera, już chciałem napisać, że z wrodzonej mi przekory uczczę ten dzień porządnym gulaszem, albo i kotletami, gdy przypomniałem sobie o garze zupy fasolowej, która ugotowana wczoraj, posłużyła za obiad dzisiaj i posłuży jutro. Zupa oczywiście na kościach od schabu, do tego wędzony boczek i parówki, pycha ! Już mi nie żal wizji gulaszu ! Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.login Do vauban Re: 20.03.07, 09:22 vauban napisał: > Cholera,... Dlaczego rzucasz mięchem ? Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: dwudziesty marca ;) 19.03.07, 23:15 a 21 marca Światowy Dzień Z Mięsem? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: dwudziesty marca ;) 19.03.07, 23:15 Znaczy się, sama skóra i kości? Czy to święto modelek? Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.login Do brite Re: 20.03.07, 09:24 brite napisał: >...Czy to święto modelek? Teraz chude modelki nie są już modne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fauve Re: dwudziesty marca ;) 20.03.07, 00:10 Zjem sobie schabowego dnia marca dwudziestego, a rozkosz z każdego kęsa w tym dniu rzekomo bez mięsa pamięć zachowa na lata... ziemniaki, schabowy, sałata! Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.login inny wierszyk 20.03.07, 13:40 Kto widział wielkie świniobicie i wie jak zwierzę się wyrywa krew co po brzuścu noża spływa pamiętać będzie całe życie! o! nie zapomni nigdy tego wzruszenia swego chłopackiego kwiku świńskiego, podniebnego i krwi tym krzykiem pulsującej w kiełbasach świeżych i gorących. - Ernest Bryll, Świniobicie Odpowiedz Link Zgłoś
fauve Re: inny wierszyk 20.03.07, 14:09 Kto widział wielkie świniobicie nie baczy na agnonię zwierza przynosi chleb i jakieś picie a nawet grill, gazetę i leżak O! nie zapomni nigdy tego karczku i boczku pieczonego piwka w sam raz schłodzonego kaszanki chrupkiej i gorącej kiełbasek świeżych i pachnących. Wojciech, Świniobicie II Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dwudziesty marca ;) 20.03.07, 09:27 dobry.login napisał: > 20 marca obchodzimy Światowy Dzień Bez Mięsa :) > > Go Veg! Słuszna uwaga(obchodzimy)dlatego zjem obiad z wkładką mięsną,ale o tym szaa;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: dwudziesty marca ;) 20.03.07, 13:59 4 lata temu zaczela sie wojna w Iraku , a dzien bez miesa ,coz w tym kraju powinien to byc kazdy piatek , wszak to 90 % katolikow . Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dwudziesty marca ;) 20.03.07, 14:07 nett1980 napisała: > 4 lata temu zaczela sie wojna w Iraku , a dzien bez miesa ,coz w tym kraju > powinien to byc kazdy piatek , wszak to 90 % katolikow . Racja,racja nam nie trzeba dodatkowych świąt,dlatego np.ja w piątek nawet żdżbła nie jem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: dwudziesty marca ;) 20.03.07, 14:12 Mowiac szczerze ,ryba tez mieso ...Ale i tak milo ,ze zszedles z moiego kociego watku , wlk akcja w czwartek o 9 !! Odpowiedz Link Zgłoś