Dodaj do ulubionych

Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie

12.04.07, 19:31
Jakie jest są w Łodzi dobre licea z matematyką i fizyką na wysokim poziomie,
które przygotują do studiów politechnicznych? Co myślcie o Liceum PŁ,
uważacie, że trafią tam najlepsi uczniowie czy raczej przeciętni? Proszę o
pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: marrgoo Re: Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie IP: *.toya.net.pl 14.04.07, 19:51
      Napewno dobrzy tam trafią ale byłam tam i nie sądze, zeby to było jakies dobre
      przedsięwzięcie...to bedzie klapa, czuje to.
    • Gość: gin Re: Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie IP: *.retsat1.com.pl 15.04.07, 09:36
      Jeśli chcesz się uczyć matematyki, to możesz to zrobić w każdej szkole.Ogólny
      poziom szkoły niewiele ma do rzeczy.Wszystko zależy od klasy do jakiej trafisz,
      wybieraj więc te o profilach matematycznych, z rozszerzonym programem.Ja tak
      zrobiłam i na PŁ dostałam się bez problemów, a 23 LO raczej nie należy do
      najlepszych w Łodzi. Oczywiście ważna, jeśli nie najważniejsza, jest Twoja praca
      własna, samodzielne rozwiązywanie zadań(nie tylko tych zadanych )i stawianie
      pytań o wszystko czego nie rozumiesz. Wtedy na pewno sie uda napisać maturę na
      minimum 5 :)Pozdrawiam
      • Gość: she Re: Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 01:25
        Wtedy na pewno sie uda napisać maturę na minimum 5

hehehe, no, na 5 to jest wynik! teraz wynik jest w procentach.
    • Gość: zyz Re: Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:22
      jeśli zależy Ci na wysokim poziomie zajęć z matemjatyki i fizyki polecam zajżeć
      nz str

www.dwunastka.szkoly.lodz.

Więcej chyba nic nie trzeba pisać to typowe LO fizyczno-matematyczne, wystarczy
      zobaczyć profile klas :)
    • iar-serwis spojrz na >> Zestawienia i rankingi liceow 29.04.07, 20:46
      Na stronie www.iar.pl mozna znalezc zestawienia i rankingi liceow dla
      trzech wojewodztw:

www.iar.pl >> Edukacja >> Lodzkie
      www.iar.pl >> Edukacja >> Mazowieckie
      www.iar.pl >> Edukacja >> Swietokrzyskie

Opracowania te powstały w oparciu o wyniki z matury 2005r.

autor opracowan: bogdan@iar.pl
    • iar-serwis wybierz Kopernika ... 29.04.07, 20:59
      ... osiaga bardzo dobre wyniki z matematyki
      i jest wg mojej wiedzy najlepszym liceum w wojewodztwie lodzkim
      szczegoly www.iar.pl
      • Gość: On Re: wybierz Kopernika ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 09:20
        Ja szczerze polecam Ci XXXI Liceum, ono jest najlepsze pod względem kształcenia
        matematyki, fizyki i na pewno chemii. Jest po prostu świetne, a LO takie jak I
        czy XII przy nim niestety muszą pochylić czoła :) Niezawsze sie wygrywa;) Pozdrówka.
        • Gość: aaaaaaa Re: wybierz Kopernika ... IP: 212.191.172.* 17.06.07, 19:47
          jejku, Ty konczyles 31 czy tylko tak slyszales;D? bo ja to pierwsze i
          zdecydowanie nie polecam. Dobre wyniki szkoly to (w moim przynajmniej wypadku)
          TYLKO nauka samemu tudziez u niektoruch na korkach. /Jedyna zaleta 31 to
          lokazlizacja ;]
          • Gość: ;) Re: wybierz Kopernika ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:01
            Nie kończyłem, ale wszyscy nauczyciele i osoby , których znam tak twierdzą :) Ja
            dopiero sie wybieram do średniej :P
            • Gość: aaa Re: wybierz Kopernika ... IP: 212.191.172.* 17.06.07, 22:07
              no to jak Ci nie przyfarci baaardzo to czeka Cię caaałe morze rozczarowań.
              Oczywiscie,szkola nie jest jednoznacznie zła, ale raczej w swojej powinnosci
              czyli przygotowaniu do matury (bo to jest chyba jednak meritum istnienia LO)
              była beznadziejna. i to równo na wszystkich (matematyczno - fizyczno -
              angliestycznych) polach. Nie wiem jak insze szkoly bo porownania nie mam, ale
              serio wspólczuję :D
              • Gość: :) Re: wybierz Kopernika ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 22:13
                Nie musisz mi nic wpółczuć, bo tam nawet papierów nie złozyłem dziewico :))
                • Gość: AAA Re: wybierz Kopernika ... IP: 212.191.172.* 17.06.07, 22:56
                  nie współczuję za papiery tylko za niewiedzę lub kiepskich
                  nauczycieli/informatorów :> prawiczcze (cudna forma, nieprawdaz?)
                  • Gość: karusia Re: wybierz Kopernika ... IP: *.toya.net.pl 18.06.07, 05:48
                    Najlepsze jest XXV LO. Tam wszystkie przedmioty na najwyzszym poziomie w Lodzi
                    sa i tam radzie ci skladac papiery.
                    • Gość: :) Re: wybierz Kopernika ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:49
                      No to powiedz dziewico do którego LO Ty chodzisz, to wstępnie określimy Twoją
                      wiedzę i jego poziom :>
                      • Gość: aaa Re: wybierz Kopernika ... IP: 212.191.172.* 18.06.07, 23:16
                        jesli to do mnie prawiczcze to juz sie okreslilam. jesli poziom wiedzy to chyba
                        jej :> a nie jego
                        • Gość: Marysia Re: wybierz Kopernika ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 11:56
                          POlecam XXI LO, tylko klase w ktorej matmy uczy prof. Kowalewski.
          • Gość: absolwentka Re: wybierz Kopernika ... IP: *.toya.net.pl 03.04.08, 12:32
            potwierdzam jest dobry tylko prof mańko reszta tylko udaje że uczy popędza i straszy
          • Gość: xerxes Re: wybierz Kopernika ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 01:09
            u tych niektórych korki - to prawda. skończyłem 31lo ze średnią 5,2
            bynajmniej nie z pomocą nauczycieli tegoz liceum tylko dzięki korkom
            i kursom. miałem korki u matematyka z sąsiedniego liceum na dąbrowie
            i dopieor on wyjaśnił mi matme. zdałem na 96% i tylko jemu to
            zawdzięczam. KOCHANI - XXXI LO TO PO PROSTU MIT!
          • Gość: michał Re: wybierz Kopernika ... IP: *.toya.net.pl 03.07.08, 16:28
            31 zdecydowanie nie !
    • Gość: :) hm... żal... :) IP: *.netburg.pl 14.07.07, 08:28

Twoja własna nauka w domu i indywidualne predyspozycje decydują o wyniku matury.
      nie szkoła.
      ludzie, chyba tylko majac 16 lat możecie wierzyć, że sam fakt stania nad wami wyposażonego w bat wymagającego profesora pomoże Wam zdać prześwietnie maturę.

oby wszystkie takie wasze życiowe złudzenia były tak piękne ;)

p.s. w tym roku zdawałam maturę. w przeciętnym LO. już wiem, że dostałam się na socjologię :)
      • Gość: ja Re: hm... żal... :) IP: *.toya.net.pl 03.04.08, 12:39
        dobrze wiesz że nie chodzi o własną naukę itd ale o podejście nauczycieli do
        przedmiotu
    • anetka.los Re: Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie 09.08.07, 00:22
      XXXI LO - matma i fizyka --> politechnika bardzo chwali to LO
      • dzulit Re: Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie 15.08.07, 21:02
        i ja tam właśnie idę :D
        • Gość: a Re: Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie IP: 212.191.172.* 29.08.07, 10:45
          oj, ludzie. 31 to nie jest dobra szkola. ale pogdamy za 3 lata :]
          • Gość: sobek Re: Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 01:16
            szkoda tylko ze tak póxno odwiedziłem to forum. 31lo to faktycznie
            porażka - siostra moja kończyla to liceum i mówiła ze renoma 31-ego
            to fikcja. chodziłem do HANSA na korki - miły facet - HANSA wszyscy
            na dąbrowie znają i PODZIWIAJĄ.
      • Gość: koń Re: Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie IP: *.toya.net.pl 03.04.08, 12:35
        ta politechnika nie ma co robić tylko prowadzić ranking liceów
    • Gość: misiek20 XX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 17:32
      XX, ale tylko klasa matematyczna.
      • Gość: ja Re: XX IP: *.retsat1.com.pl 05.10.07, 22:12
        nie wygłupiaj się, ta szkoła nie łapie się w żadnych rankingach.
        • 1kar matma w XXI LO 02.02.08, 22:39
          najlepsza szkoła z matematyka to XXI LO i jesli uczy
          prof.Kowalewski :)
    • Gość: karolka Re: Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie IP: *.zstp.lodz.pl 03.04.08, 13:08
      Hm..Jesli zalozyc, ze nauczycielami beda wykladowcy z PŁ, to:
      - mozna przyjac, ze poziom, jak narzuca bedzie wysoki
      - efektem tego moze byc spory tzw. odsiew (czyli niewielu uczniom
      uda sie przejsc do nastepnej klasy)
      - zakladajac z kolei, ze praca ta bedzie DODATKOWĄ dla wyzej
      wymienionych wykladowcow, stwierdzam, ze bedą mlodzież taką
      traktowali per noga (a kto bedzie naprawde dobry, to i tak dostanie
      sie w przyszlosci na PL).
      Lepiej zatem zwiazac swe losy z jakas przecietna szkola (np. na
      Żeromskiego 115), która nie tylko zatrudnia swietnych matematykow,
      ale sprzyja uczniom organizujac konsultacje, kola zainteresowan itp.
      • Gość: am Re: Dobre liceum z matematyką na wysokim poziomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 22:30
        najlepsze jest to że zupelnie nie wiem skąd się bierze niby dobra opinia o
        31...na wszystkich forach na jakich bylam wszyscy raczej wrzucają na 31 niż
        chwalą. I zdecydowanie się z tymi wszystkimi zgadzam. 31 bazuje jedynie na tym
        ze ma wysoki próg jsli chodzi o przyjmowanych gimnazjalistow i wychodzą z
        zalozenia ze nauczą sie sami. I wszyscy którzy wybieracie sie do 31-porzućcie
        wszelkie nadzieje że ktokolwiek oprócz prof. Michalak czy prof MAńko was
        czegokolwiek nauczy. Co najwyżej oduczy się Was szacuku dla nauczyciela bo
        wielu,bardzo wielu z moich nauczycieli glupimi pyskówkami,intrygami,klótniami z
        rodzicami o byle gó.. sprawilo ze trace wiare w instytucję nauczyciela.Przykre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka