Dodaj do ulubionych

Jedna pani targnęła się na własne życie

25.04.07, 11:06
Świeć Panie nad Jej Duszą.
Ale...
Ale jeżeli ta pani była powiązana korupcyjnie z węglowymi magnatami, jeżeli
była pani poseł była finansowo zainteresowana lobbowaniem w sejmie za
ustawami, które przynosiły określone korzyści powiązanym z nią osobom, jeżeli
praca byłej pani minister miała charakter sprzeczny z państwem prawa, to czemu
jej tragedia miałaby być większa od nieszczęść biednych ludzi, których niecne
działania tej pani i jej podobnym, doprowadziły wiele osób do gwałtownego
rozstania się z tym padołem łez, a w innych przypadkach do ubóstwa?
Niby każdego człowieka żal, ale w tym wypadku na wiadomość o śmierci pani
Blidy, jakoś gardła mi nie ścisnęło...
Obserwuj wątek
    • excentrix na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 11:16
      policyjno restrykcyjne. Gdyby Ci do domu o 6 rano wpadło 20 uzbrojonych gości w
      kominiarkach, to nawet gdybyś był czysty jak łza nie wiadomo czy byś sobie w łeb
      nie palnął. Tzn zakładam że nie masz w domu broni...
      • melanc.hoolik Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 11:22
        excentrix napisał:

> policyjno restrykcyjne. Gdyby Ci do domu o 6 rano wpadło 20 uzbrojonych gości w
        > kominiarkach, to nawet gdybyś był czysty jak łza nie wiadomo czy byś sobie w łe
        > b
        > nie palnął. Tzn zakładam że nie masz w domu broni...

tak, tak, kiedyś była laba za którą najwyraźniej tęsknisz
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,47243,3041525.html
        • excentrix Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 11:28
          laba za którą tęsknię ???
          Wydaje mi się, że bierzesz mnie za kogo innego.
          Poza tym wpadając do domu kogoś o kim wie się że posiada broń, w pierwszej
          kolejności tę broń się deponuje a nie pozwala po nią pójść. Szkoda, że nie
          wybiła w pień funkcjonariuszy. to byłby dym.
          • longeta Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 11:36
            excentrix napisał: Szkoda, że nie
            > wybiła w pień funkcjonariuszy. to byłby dym.

Wolała chronić SLD,szkoda że reszta już tak nie jest.
      • lennon1 Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 11:42
        A z jakiego powodu miałbym się zabić? ABW nie przychodzi o 6 na poranną kawę,
        żeby pogadać. Zakładam, że jesteś uczciwy – czy u ciebie byli? Swoją droga to
        byli amatorzy, bo pozwolili na coś takiego. Przychodzenie w godzinach
        późniejszych mogło skończyć się tak, jak z wicepremierem, który nie ma czasu na
        pójście do sądu.
        • excentrix Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 11:48
          lennon1 napisał:

Zakładam, że jesteś uczciwy – czy u ciebie byli?

Ostatnio poczęstowałem się w Tesco trzema orzeszkami pistacjowymi. Jeszcze nie
          byli ale chyba jednak się zgłoszę i przyznam. :))
          • lennon1 Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 12:15
            Od tego sie zaczyna. Potem uznasz, że ............
      • big_news Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 11:48
        Nie mój drogi. Ja głosowałem za państwem praworządnym, za takim, w którym ściga
        się przestępców i nieuchronnie ich karze. Ponieważ osobiście nie mam nic
        sprzecznego z prawem na sumieniu, więc śpię sobie spokojnie i nie obawiam się
        wizyty ABW, ani żadnej innej służby. Frustratem też nie jestem, tym samym ani w
        łeb, także w klatkę piersiową nie zamierzam sobie palnąć. Jest jeszcze jedna
        rzecz. Otóż ci funkcjonariusze z ABW z pewnością popenili jeden błąd. Mianowicie
        nie skuli pani poseł. Tym samym pośrednio przyczynili się do tragedii. Jednak
        gdyby ją skuli, to nie mam żadnej pewności, że nie poszedłbyś za głosem
        Stasińskiego z GW, który już by pewnie darł mordę, że zakuwając w kajdanki
        podejrzaną, gwałci się jej prawa osobiste. Przypomnij sobie sprawę doktorka od
        przeszczepów i to w jakim tonie wypowiadali się o zastosowanych wobec niego
        środkach, panowie z grona okołogazetowego. Kto wie, może dzięki temu, że
        doktorek wyszedł z gabinetu w bransoletkach, dzisiaj jeszcze oddycha na tym
        świecie? Kto wie...
        • nett1980 Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 11:56
          On oddycha, a jakze , krowa pewnie tez co miala isc pod noz na lapowki .Nie
          pooddycha za to paruset pacjentow , ktorzy mieli miec przeszczepy ,ale o 60%
          spadla ilosc operacji , bo na lekarzy padl strach ,ze moga wpasc panowie w
          kominiarkach z powodu jakiegokolwiek donosu niezadowolonego pacjenta-
          pieniacza , a takich jak wszedzie pelno. Sukces medialny Ziobry ma swoja
          cene .
          • big_news Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 12:07
            Biedni ci lekarze, jak skurwensen. Bardzo mi ich żal. Dopływ świeżej łapówki im
            ograniczyli. Bidulki...
            Wiem o tych pacjentach, wiem. To nie wina Ziobry, że ci którzy ich leczą, są
            takimi marnymi korupcujnymi dupkami i to przez to właśnie, a nie ministra na
            wszystkich padł blady strach.
            • nett1980 Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 12:37
              Dla takiego wyznawcy manicheizmu wszyscy artysci to prostytuki ,wszyscy lekarze
              to lapownicy? W imie tego wyrznijmy wszystkich ,a sprawiedliwosc chociaz slepa
              swoich rozpozna? Bigi bez jaj ,mniej o 60% ludzi ma szanse na dalsze zycie !
              Padl wyrok na lekarza z ust ministra ,zanim jego wine sad orzekl!
              • big_news Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 12:43
                Tak jest. To Ziobro zabił polską transplantologię jedną dość nieopatrzną
                wypowiedzią, a nie cały wieloletni proceder, nie łapownicy w białych kitlach,
                nie jeden za drugim aresztowani ordynatorzy, nie nienażartość łapiduchów, nie
                nieograniczona korupcja w całej służbie zdrowia. Żyj sobie w tej ułudzie, masz
                do tego pełne prawo.
                • nett1980 Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 13:01
                  Niech sobie dziala to cale CBA ,ale nie dla poklasku i chwaly PiSu i Ziobry ,a
                  jak na razie takie jest odczucie spoleczne. Niech oczyszczaja srodowisko ,ale
                  moze najpierw niech ci lekarze chociaz pol tego to co na Zachodzie leglanie
                  zarabiaja , czlowieku wiesz ile oni sie musieli uczyc? Pewnie wiesz ,ale zaraz
                  longi sie odezwie ,ze robotnicy powinni najwiecej zarabiac .
                  • longeta Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 13:10
                    nett1980 napisała:

> Niech sobie dziala to cale CBA ,ale nie dla poklasku i chwaly PiSu i Ziobry ,a
                    > jak na razie takie jest odczucie spoleczne. Niech oczyszczaja srodowisko ,ale
                    > moze najpierw niech ci lekarze chociaz pol tego to co na Zachodzie leglanie
                    > zarabiaja , czlowieku wiesz ile oni sie musieli uczyc? Pewnie wiesz ,ale zaraz
                    > longi sie odezwie ,ze robotnicy powinni najwiecej zarabiac .

Jestem za prywatyzacją służby zdrowia i oby zarabiali jak najwięcej,na miarę
                    swoich umiejętności,czego każdemu życze:-)))

Tylko że lekarze sami nie chcą się prywatyzować,łapówy by im odeszły:-))))
                    • nett1980 Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 13:13
                      Gdyby Pis oglosil prywatyzacje sluzby zdrowia , to by mohery i inne biedziny
                      juz na drugi dzien obalilby rzad ...
                  • big_news Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 13:19
                    Człowieku, wiesz ile wszyscy powinni zarabiać?!
                    Co do poczynań CBA, ABW czy innej policji, to rozumiem, że do póki będziesz te
                    służby kojarzyć z Ziobro, to one będą be?
                    A wracając do lekarzy, to tylko ktoś, kto nie miał z tym środowiskiem do
                    czynienia, może twierdzić, iż jest ono "pokrzywdzone". To właśnie im w gruncie
                    rzeczy zależy najbardziej na tym, żeby ich status materialny był nie uregulowany
                    na zbyt wysokim poziomie. Teraz łapówy są poniekąd "usprawiedliwione". Gdyby
                    nagle zaczęli oficjalnie zarabiać minimum te 5 tysięcy, o które się dobijają,
                    nikt by im nie dał koperty. Jak myślisz, lepiej im by się wtedy wiodło, czy
                    gorzej? To jest środowisko najbardziej zdemoralizowane, zdegenerowane i najmniej
                    etyczne. A twierdzę tak dlatego, że oni są świadomi tego co robią z racji
                    długoletniej nauki właśnie, wysokiej inteligencji jaką się najczęściej cechują
                    oraz składanych wobec społeczeństwa przyrzeczeń i przysiąg. Niestety,
                    dwulicowość jest wpisana (nie tylko u nas to występuje, żeby nie było
                    wątpliwości) w ten zawód. Nie będę się litował nad lekarzami. W końcu ten, który
                    nie chce za wszelką cenę mieszkać w willi na Julianowie, wcale nie musi brać 74
                    dyżurów w miesiącu, a także wyciągać łapska do chorej babinki. Nie musi.
                    • nett1980 Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 13:29
                      > Co do poczynań CBA, ABW czy innej policji, to rozumiem, że do póki będziesz te
                      > służby kojarzyć z Ziobro, to one będą be?
                      Akcja z lekarzem i konferencja prasowa Ziobry byly jak najbardziej w stylu
                      -sezon na Misia rozpoczety . PiS musi pokazac ,ze spelnia swoje postulaty
                      wyborcze.
                      To jest środowisko najbardziej zdemoralizowane, zdegenerowane i najmnie
                      > j
                      > etyczne.
                      Moze jednak nie cale ,ale wielu z tego srodowiska ? Jak ja nie lubie takich
                      uogolnien!To juz bylo "Wszyscy artysci to ..."

No dobrze ,ale odpowiedz mi na pytanie , czemu Pis nie sprywatyzuje tego w
                      PiS***u? CBA zajelo by sie czyms innym itd.
                      • big_news Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 13:39
                        Dobre. Czemu PiS tego nie sprywatyzuje. Już widze tych Rejtanów w białych
                        kitlach na barykadach! Już widzę te usłużne media, a w nich zastępy
                        "zaniepokojonych" lekarzy i ekspertów! Ty poważna jesteś czy tylko sobie ze mną
                        pogrywasz? Zakładam to pierwsze, mimo wszystko.
                        Aha. I nie łap mnie za słówka. Doskonale wiesz o co mi chodziło, kiedy pisałem o
                        tym środowisku.
                        • nett1980 Pozwole sie powtorzyc ... 25.04.07, 13:46
                          Gdyby Pis oglosil prywatyzacje sluzby zdrowia , to mohery i inne biedziny
                          juz na drugi dzien obalilby rzad ...
                          • big_news Re: Pozwole sie powtorzyc ... 25.04.07, 14:08
                            Skąd w Tobie tyle pogardy dla innych?! Nie miałaś jeszcze okazji zauważyć, że
                            tych, którym się w życiu "nie powiodło", jest zdecydowanie więcej od
                            "udaczników"? I jakie to Twoje zasługi pozwalają się w ten sposób wywyższać nad
                            "mohery i inne biedziny"?
                            Nie mów hop. Pojęcia nie masz, jakiego jeszcze figla może Ci sprawić życie.
                            Czego Ci nie życzę, ale na wszelki wypadek włącz taki przykry scenariusz do
                            kalkulacji na przyszłość. Wiesz, wystarczy choróbsko w rodzinie (puk, puk, puk!)
                            i nagle ze spokojnego, nie targanego wstrząsami przyjemnego bytowania, wszystko
                            się po.......
                            Nie życzę tego nikomu. Tobie też, jak już nadmieniłem.
                            • nett1980 Re: Pozwole sie powtorzyc ... 25.04.07, 14:19
                              Ten, co to innych nie obsypuje epitetami, sie odezwal.Moher to dla mnie miedzy
                              innymi babcinka ,ktora lubi sobie posiedziec w przychodni , bo tam chociaz
                              lekarz sluzbowo ,bo slubowo nad jej bolami sie pochyli ,a i w poczekalni jest
                              z kim pogadac.Biedzina dla mnie to wcale nie obrazliwe slowo , raczej
                              zdrobniale okreslenie slabo uposazonego rencisty , emeryta , slabo
                              wyksztaconego czlowieka ,co z pracy swych slabych rak musi sie utrzymywac. Nie
                              nie niesie to tak negatywnego ladunku jak ty sobie wyobraziles .Dla takich
                              ludzi sprywatyzowanie sluzby zdrowia nie miesci sie w glowie i tyle .
                              Kiedys wydaje mi sie ,ze napisles ,ze pracujesz gdzies w sluzbie zdrowia ,moze
                              zle kojarze, ale jesli to bijesz mnie na glowe rozeznaniem w temacie , co sadza
                              lekarze na temat prywatyzacji .Kiedys byl material w tv na temat propozycji
                              czesciowej odplatnosci w przychodniach , wiekszosc, na te okolicznosc
                              przepytowanych ,slabo uposazonych obywateli(te moje biedzinki wlasnie) byla
                              przeciw stad moje takie a nie inne wnioski.
                              • big_news Re: Pozwole sie powtorzyc ... 25.04.07, 16:29
                                Chcesz się licytować kto tu ile i kogo obraża?! Odpuść sobie, bo jak się na
                                prawdę kiedyś zawezmę i nie będę miał niczego lepszego do roboty, to wyszukam
                                stosowne posty, i daję głowę, że jak je wrzucę, to spadniesz z krzesełka z
                                wrażenia. Otwórz oczy, kobieto.
                                W ślużbie zdrowia nie pracuję, ale sporo o niej wiem. Z racji różnych z nią
                                kontaktów. Na szczęście nie są one spowodowane jakąś moją niedyspozycją, więc
                                mogę sobie pozwolić na pewien obiektywizm i nie skrzywione na te sprawy spojrzenie.
                                Babcie możesz sobie nazywac jak chcesz. Wróć jednak do własnego postu na ich
                                min. temat i chociaż spróbuj go ocenić bezstronnie. Widzisz jakaś Ty cieplutka w
                                tym osądzie i określeniu tych moherów? Klękajcie narody, ile to dobrego przekazu
                                płynie od naszej Nett1980!
                                • nett1980 Re: Pozwole sie powtorzyc ... 25.04.07, 16:46
                                  W rzucaniu epitetami typu glupi czy "wykrztalciuch" nie przebijesz Longety , to
                                  fakt ,a ja w moim poscie nie widze uwlaczania czy protekcjonalnego tonu, moze
                                  jedyne zbytnie spoufalnanie sie z ludzmi ,ktorych kompletnie nie rozumiem . A
                                  te biedziny ,hmmm jesli widzisz w ludziach biednych czy bezradnych zyciowo
                                  jakies zlo czy patologie to juz twoja wylacznie sprawa .Jesli czasem w
                                  stosunku do ciebie uzyje slowa jakobin , to gorzej cie juz chyba nie nazywam ,
                                  przynajmniej wprost ;> .Zadaj sobie trud i poszukaj postow w ktorych obrazam
                                  niecezuralnie lub ponizej pewnego poziomu np ciebie lub lavinke ... Powodzenia
                                  • big_news Re: Pozwole sie powtorzyc ... 25.04.07, 18:30
                                    Pisząc o ewentualnym wyszukaniu stosownych postów, myślałem o ogóle tej
                                    społeczności. Nie miałem w każdym razie wyłącznie Ciebie na myśli. Ja się nie
                                    chcę z nikim ścigać w zawodach na największego forumowego ordynusa i moim
                                    zdaniem wlekę się w ogonie tej konkurencji. No, ale cóż, trudno być sędzią we
                                    własnej sprawie. Mam też dość grubą skórę, ale czasem jakaś uwaga mnie wkurzy i
                                    wtedy wychodzi ze mnie chamidło. Lecz zdarza się to tak rzadko, że z powodzeniem
                                    mogę uchodzić tu za wzór delikatności i taktu;)
                                    • louen Re: Pozwole sie powtorzyc ... 26.04.07, 13:58
                                      big_news napisał:

>Mam też dość grubą skórę, ale czasem jakaś uwaga mnie wkurzy i
                                      > wtedy wychodzi ze mnie chamidło. Lecz zdarza się to tak rzadko, że z
                                      > powodzeniem mogę uchodzić tu za wzór delikatności i taktu;)
                                      bredzisz...

co do meritum to oboje macie rację...
                                      nie ma najmniejszej wątpliwosci, że środowisko lekarzy to głęboka patalogia...
                                      (pomijam tych maluczkich, początkujących i kilka wyjątków), ale również "ci
                                      źli" ratują życie... tylko akurat tutaj zabrakło Ci cynizmu...

co do Ziobry i aresztowań to jak najbardziej przestępców trzeba karać, ale to
                                      co sie dzieje to szopka pod publiczkę i kreowanie faktów... ciekawe ilu z tych
                                      lekarzy jednak nie trafi za kratki bo dowodów oczywiście nie będzie... tylko
                                      szum i ogłoszenie sukcesu w walce z korupcją, klika akcji na pokaz, bryndza...
              • melanc.hoolik Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 12:48
                nett1980 napisała:

> Dla takiego wyznawcy manicheizmu wszyscy artysci to prostytuki ,wszyscy lekarze
                >
                > to lapownicy? W imie tego wyrznijmy wszystkich ,a sprawiedliwosc chociaz slepa
                > swoich rozpozna? Bigi bez jaj ,mniej o 60% ludzi ma szanse na dalsze zycie !
                > Padl wyrok na lekarza z ust ministra ,zanim jego wine sad orzekl!

Co do wydawania wyroków to najpierw spójrz lepiej w lustro. Gdzie jest ta twoja
                "uciśniona" Aneta?
                • nett1980 Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 12:58
                  Nie wiem ,czekam na sprawe sadowa Lyzwy .Rozumiem "a u was bija murzynow" ! Na
                  szkolenia szamboobory chodziles ?A nie podejrzewalam akurat ciebie o to. Daj
                  mi chociaz jednego linka , gdzie nazwalam Anete K. ucisniona . Czekam .
        • excentrix Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 12:02
          ja też jestem zainteresowany państwem praworządnym, taki, który ściga
          przestępców, rozbija mafie, gangsterów. Ale tak spektakularne akcje przeprowadza
          się tylko wobec wrogów politycznych, wobec tych, na których minister
          sprawiedliwości ma ciśnienie. Na tych, który wyzwali go od zera.
          • big_news Re: na takie Państwo zagłosowałeś 25.04.07, 12:11
            A na czym polegała spektakularnośc tej akcji? Że ABW nie zadzwoniło wcześniej do
            Blidy i nie uprzedziło o przeszukaniu? Jak Twoim zdaniem powinno się to odbywać?
            Powinno się do podejrzanych dzwonić z dwutygodniowym wyprzedzeniem, z uprzejmą
            prośbą o pobyt w mieszkaniu między 15,30 a 15,45? I z przeproszeniem z góry za
            niedogodności? No weź mnie nie osłabiaj, proszę...
        • gray Re: na takie Państwo zagłosowałeś 26.04.07, 07:54

pewnie. nie skuli i nie wpie..li tak, że zlałaby się pod siebie i nie musiała
          iść do kibla.
          nie wiem skąd ty jesteś taki głupi ale spróbuj się odlać ze skutymi rękami.
    • lavinka Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 11:16
      Nie feruj wyroków,może to nie było samobójstwo tylko zlecenie profesjonalnego
      morderstwa?
      A poza tym czy mógłbyś zacząć od rana czymś optymisycznym? To fakt,że nie
      odeszła w chwale.... ale zasługuje na świeczkę jak każdy śmiertlenik...
      ...[*]
      Ale i tak czuję się "wkręcana". Za dużo zgonów w ostatnich dniach....

lav
      • big_news Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 11:51
        Jasne...
        W ABW są goście od mokrej roboty, wykonujący zlecenia mafii węglowej. Aleś
        palnęłą! Nie chcę napisać, że jak... Nie nie. Nie napiszę jak kto. Dzisiaj to
        nie przystoi.
        • lavinka Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 12:00
          Palnięcia to moja specjalność... uczę się od najlepszych ;-p
          • excentrix Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 12:04
            palnięcia to od dziś specjalność ś.p. minister Blidy.
            • lavinka Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 12:07
              A czy to nie jest kolejny minister,który "nie wytrzymał" presji mediów?
              lav
    • longeta Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 11:23
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8835212&rfbawp=1177492897.018
      Widocznie po sądach nie chciała się włóczyć.
    • brite Żenujące są wypowiedzi niektórych polityków 25.04.07, 12:05
      którzy próbują kuć z tego coś politycznego.
      Przykro, że była słabej konstrukcji psychicznej, ale najwyraźniej nie było to
      przeszkodą przy lewych interesach i cwaniaczeniu.
      • lavinka Re: Żenujące są wypowiedzi niektórych polityków 25.04.07, 12:09
        Słaba konstrukcja psychiczna zazwyczaj jest powodem skłonnści do krętactw.
        Ludzie o słabych charakterach łatwiej ulegają pokusom... np. malwersacji :)
    • cassani miej minimum klasy 25.04.07, 12:49
      i o zmarłych wypowiadaj się z szacunkiem. Treść tego wątka jest tak fatalna, że
      nawet nie wymaga większych komentarzy - widzę że dla Ciebie nawet śmierć ma
      partyjne barwy.
      Gratuluję.
      • big_news Re: miej minimum klasy 25.04.07, 12:55
        Zachowaj minimum przyzwoitości i nie wyrzucaj komuś czegoś, czego nie ma. Słowem
        się nie zająknąłem o jakiejkolwiek partii. To, że o zmarłych dobrze albo wcale
        jest chwalebne. Jednak to, że ktoś mógł spowodować nieszczęścia wielu ludzi,
        również jest warte pamięci. Nie chcę lecieć sztampowo i przypominać Ci faktów,
        że o wielu się mówi po ich śmierci mimo tego, że nie zapisali się dobrze w
        pamięci potomnych. O bardzo wielu.
        • cassani Re: miej minimum klasy 25.04.07, 13:13
          przeczytaj w takim razie jescze raz swój wątek. Przyjąłeś najmodniejszą w tym
          sezonie politycznym pozycję - napluję na kogoś - na koniec się okaże czy był
          winny czy nie - ale trochę flegmy na ryju mu zostanie. A Ty jeszcze za cel
          wybrałes sobie nieboszczcyka.
          Gratuluję powtórnie.
          • longeta Re: miej minimum klasy 25.04.07, 13:18
            Cały cassani,wyzywa ludzi od idiotów,ale resztę już inną miarkę mierzy:-)))
            • cassani ja nie wyzywam 25.04.07, 13:31
              niektórzy nimi po prostu są. samo życie.
          • big_news Re: miej minimum klasy 25.04.07, 13:24
            Wiesz co..., odpowiedziałbym Ci stosownie, ale już mi się nie chce.
            A za gratulacje nie dziekuję, bo są nietrafione.
          • melanc.hoolik hahaha przyganiał kocioł garnkowi 25.04.07, 18:31
            wiele razy pisałem że ty, yaworius, wazeliniara nett która za wszelką cenę chce
            wam się przypodobać więc przytakuje z urzędu, traktujecie artykuły z tytułem
            pytającym jako fakt i szybko wydajecie wyroki.
            I teraz pytanko: czy w któreś z tych spraw(?) wina została udowodniona
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4014310.html
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4053137.html
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34375,3953798.html
            cassani napisał:
            > Przyjąłeś najmodniejszą w tym
            > sezonie politycznym pozycję - napluję na kogoś - na koniec się okaże czy był
            > winny czy nie - ale trochę flegmy na ryju mu zostanie
            • nett1980 hahaha przyganiał kocioł garnkowi -no wlasnie 25.04.07, 19:15
              Tak samo moge cie nazwac potakiwaczem i przybocznym przydupnikiem Biga , bo
              zawsze macie podobna wizje swiata. Przyjemnie? Moze podrzuc linki , w ktorych
              zabieralam glos w tamtych 3 sprawach , tak dla zasady ,tak zeby bylo prawdziwie
              i sprawiedliwie .
              • nett1980 Re: hahaha przyganiał kocioł garnkowi -no wlasni 25.04.07, 19:32
                Wytlumacz mi tez co to znaczy przypodobac sie komus na forum? Po co ?
                Zaiste ,skoro ty na cos takiego wpadles , to musisz miec jakies doswiadczenia ,
                ja twojej pokretnej logiki nie lapie .Juz na samym poczatku naszych potyczek na
                tym forum wymysliles tez cos takiego ,ze zaklada sie watki zeby blyszczec i sie
                lansowac .Siedzisz w domu i wymyslasz takie pierdoly,ale co cie inspiruje ?
                Ciekawe ...
      • oto_nowy_login Szacunek tylko dlatego, że ktoś zszedł? 25.04.07, 20:58
        cassani napisał:

> i o zmarłych wypowiadaj się z szacunkiem.

O Hitlerze i Stalinie też?
    • jelonek72 Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 13:18
      big_news napisał:
      > Niby każdego człowieka żal, ale w tym wypadku na wiadomość o śmierci pani
      > Blidy, jakoś gardła mi nie ścisnęło...

A mnie ścisnęło Bigi, bo dla mnie zaczyna się "meksyk" lub "sajgon" w kraju nad
      Wisłą. Okropne jest,ze ABW jest tak nieudolna, że wpadając do czyjegoś
      mieszkania nie sprawdza na policji, czy dany delikwent ma legalną broń. No
      jeszcze jakby wpadali to pana Ziutka spod ósemki , który co rano chodzi po
      gazetkę i sprząta kupę po swoim psie - no pal ich licho , można przypuszczać że
      zwykły szaraczek broni mieć nie będzie. Ale idą do byłej minister, byłej
      posłanki, osoby publicznej, wpływowej i wysoko uposażonej, więc kurza twarz
      można wpaść na pomysł,że i broń w domu mają ! A gdyby faktycznie wystrzelała
      funkcjonariuszy ??? jakiś debil z góry nie pomyślał i kolejnych kilka osób
      bogu-ducha-winnych poleciałoby do piachu... no ale nie ważne jest sprawdzenie
      wszystkiego, aresztowanie na ludzkich-zwykłych zasadach, musi być szopa i
      medialne wydarzenie . Pani Blida dostosowała się jak widać do potrzeb mediów -
      musi być sensacja, a co może przyćmić "super- wejście" ABW do domu ??? Pani
      Blida zrobiła "szoł" , przyćmiła wejście i doskonale , tylko szkoda ,że takim
      kosztem.
      Nie wiem czy była umoczona w jakieś przekręty , od tego są sądy , jak jej
      udowodnią to ok, będę uważać ją za winną. Ale teraz uważam ,że zginął człowiek i
      jest mi zwyczajnie, po ludzku żal.
      • big_news Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 13:33
        Że ABW dała dupy, to nie ulega wątpliwości. Widać mocno przejęli się krzykami
        Stasińskiego, o gwałceniu swobód obywatelskich podejrzanych, którym zakłada się
        kajdanki oraz publicznymi skargami Czarzastego na to, że funkcjonariusze
        trzymali go podczas rewizji na podłodze, leżącego twarzą do niej. Ujęci byli
        pewnie też głosami wielu znanych postaci ze świata prawniczego, które to
        autorytety oburzały się na wieści o surowym traktowaniu potencjalnych
        przestępców. A nie powinni! Gdyby stosowali, bez oglądania się na te głosy,
        wszelkie obowiązujące procedury, pewnie pani Barbara Blida byłaby przy życiu.
        Wniosek:
        olać niektóre podpowiedzi, a szczególnie złorzeczenia.
        • cassani Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 13:37
          a byc może ABW dało dupy nie przez Stasińskiego, a przez to że ostatnio
          napuścili ich na Wąsacza bo odważył się w IV RP kupić walizkę... Ty jak zawsze
          przy..eś się do autorytetów - mam nadzieję, że czasami zastanowisz się nad
          winą Twoich autorytetów - Kaczyńskich i śmietanki intelektualnej kraju:
          Gosiewskiego, Giertycha i Leppera.
          • big_news Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 16:37
            Wystarczy, że Ty nie możesz żyć bez tych ostatnich. W zupełności starczą Twoje
            na ich temat posty. Co ważne, są przecież wzorowe pod względem obiektywnego
            oglądu tych postaci. Tak trzymaj. Chłoń każde ich wyrażenie i gest, a następnie
            sprawiedliwie, tak jak dotąd, spisuj swoje odczucia. Wierzę bez zastrzeżeń w
            każde Twoje uczciwe słowo. Nie zapominaj też, tak jak to Ci się od czasu do
            czasu niestety zdarza, robić wrzutek o Gosiewskim z racji jego ułomności. A
            c.h.u.j tam, że gostek przeszedł za młodu ciężką chorobę. Wygląda jak palant, to
            trza mu dokopać. To takie nowoczesne przecież...
            • breblebrox Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 17:07
              Braku obiektywizmu u siebie nie powinno się tłumaczyć takim samym brakiem u innych, bo to żadne wytłumaczenie.
              • big_news Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 17:25
                Jestem w stanie się z tym zgodzić. Jednak nie od rzeczy będzie wspomnieć, że do
                przewin ABW także się ustosunkowałem. W tym miejscu:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=61349081&a=61357710
                A na koniec napiszę, że szczerze się śmieję, kiedy KTOKOLWIEK zarzuca tu
                KOMUKOLWIEK brak obiektywizmu. Bo całkiem obiektywnych tu NIE MA. Każdy tu widzi
                u kogoś źdźbło, nie dostrzegając belki u siebie. W tym cały pic. Nie jestem
                wolny od tego ja, Cassani i reszta ferajny też. Problem w tym, że osób
                podzielających poglądy Cassaniego jest tu przeważająca większość i może to u
                niezorientowanych sprawić wrażenie, że to oni mają rację. Wszak jest ich więcej!
                Na szczęście... tylko tu;)
                • aaa202 Od razu zastrzegam, że nie podzielam poglądów 25.04.07, 17:47
                  Cassaniego, albowiem ich nie znam. W ogóle Cassaniego nie znam.
                  Nikogo nie znam.
                  Zasugerowałeś istnienie tu dwóch obozów: Bigniusowego i Kaszanistycznego?
                  • big_news Re: Od razu zastrzegam, że nie podzielam poglądów 25.04.07, 17:59
                    Owszem. Nie jest to oczywiście definicja precyzyjna. Jednak najbliższa prawdy.
                    Takie mam przynajmniej wrażenie. Ta Cass(z)aniasta "frakcja" jest dominująca, ta
                    "moja" na FŁ ledwie dycha, ale jest dość widoczna. To o czym teraz piszę,
                    dotyczy rzecz jasna wyborów politycznych, a nie jakichkolwiek innych.
                    • aaa202 A zaryzykujesz wyliczenie członków swojej frakcji? 25.04.07, 18:00
                      Jestem ciekawa, kogo uznajesz za swojaka.
                      • big_news Re: A zaryzykujesz wyliczenie członków swojej fra 25.04.07, 18:25
                        Oczekujesz, że złożę komuś pocałunek śmierci? Nie ma głupich;)
                        • aaa202 Ach, śmiało! 25.04.07, 18:30
                          • big_news Re: Ach, śmiało! 25.04.07, 18:31
                            Daj spokój. Szkoda ludzi;)
                            • aaa202 To inaczej: do której frakcji zaliczyłbyś mnie? 25.04.07, 18:42
                              • big_news Re: To inaczej: do której frakcji zaliczyłbyś mni 25.04.07, 19:02
                                Nooo, na pewno nie do mojej. Jesteś o wiele bliżej (o ile nie w jej epicentrum)
                                frakcji Kaszaniastej;)
                                • aaa202 Od Kaszaniego różni przede wszystkim brak 25.04.07, 19:06
                                  uświadomienia obecnie istniejącego układu. Nie mogę optować za poglądami,
                                  których źródła nie znam.
                                  • melanc.hoolik w grupie caszany są frakcje. ja to widzę tak :D:D 25.04.07, 19:35
                                    ortodoksi:
                                    caszana, dziad, yavorius, excentrix, miejskie, iszkariota, nett i jelonek są
                                    giermkami ortodoksów

poł'ortodoksi:
                                    szprota, blecośtam, megi.e

centrum:
                                    aaa202, brite

ludzie z dystansem:)
                                    huann

p.s. przepraszam za błędy w nickach.

zaraz mnie zjedzą...(:
                                    • big_news Re: w grupie caszany są frakcje. ja to widzę tak 25.04.07, 19:41
                                      Lepiej bym tego nie wyraził:)
                                    • aaa202 Ja to walę, do żadnej frakcji nie przystępuję, 25.04.07, 19:42
                                      nie stronniczę, nie opowiadam się.
                                    • nett1980 Re: w grupie caszany są frakcje. ja to widzę tak 25.04.07, 19:57
                                      Oczywiscie kobiety nie moga byc ortodoksami ...Musza byc giermkami ,taaak meski
                                      swiat , kobiety do kuchni .Nie wiem czy wiesz ,ale kobiety giermkami zostac nie
                                      mogly w wiekach srednich (az strach pomyslec co bedziesz insynuowal w zwiazku z
                                      tym ;>).Jesl ci to daje poczucie bezpieczenstwa to dziel i przyporzadkowuj
                                      ludzi jak chcesz.Moje poglady sa dalekie od twoich ,a ty tego u kobiet nie
                                      lubisz i to bedziesz nas zawsze antagonizowac.
                                      • aaa202 Hm, nie wiem, czy kolega zrobił to celowo 25.04.07, 20:07
                                        Faktem jest zaś, że w grupie półortodoksów umieścił same kobiety i żadnego
                                        giermka, frakcja centrum zachowuje parytet 50/50 (giermków brak).

Cóż, cały podział jest mało przemyślany. Na przykład nie przypominam sobie
                                        żadnych ortodoksyjnych wypowiedzi Dziada. Co oczywiście nie oznacza, że takich
                                        nie miał. Ale raczej uznałabym Dziada za giermka Huanna, zaś Huanna za giermka
                                        Dziada.

Najfajniejszego zaś giermka ma sam Big News. Ja bym takiego zostawiła
                                        przywiązanego do drzewa, ale to już nie mój biznes.
                                        • nett1980 Re: Hm, nie wiem, czy kolega zrobił to celowo 25.04.07, 20:21
                                          A o kim to myslisz ?O tej osobie co to uwaza sie za jedynego niezaleznego na FL?
                                          Bo jesli nie o nim , to melanc_hoolik , dawniej hoolik tez pasuje.A zreszta
                                          zaraz jakis mecz w tv i odechce sie im gardlowania na forum.
                                        • dziad_borowy Re: Hm, nie wiem, czy kolega zrobił to celowo 26.04.07, 09:43
                                          Z przyjemnoscia biore taka opcje, ze jestem giermkiem Huanna, a Huann jest moim
                                          giermkiem i mamy na spółe jednego osiolka i kopiujemy wiatraki we swiecie.
                                          Dzierżżżż!!!
                                    • breblebrox Re: w grupie caszany są frakcje. ja to widzę tak 25.04.07, 21:03
                                      melanc.hoolik napisał:

> poł'ortodoksi:
                                      > (...),blecośtam,
                                      Czy to ja? Ojej, ostatnia i jedyna, jak na razie, organizacja do jakiej należałam to harcerstwo - wiedziałam, że ta przeszłość będzie się za mną ciągnąć.
                                      Poza tym, ja proszę, żeby ktoś mi przypomniał moje półortodoksyjne wypowiedzi, bo ja nigdy nie wiem, co piszę (podejrzewam tylko, że chodzi o to z balonikiem)
                                      >
                                      >
                                      >
                                      > zaraz mnie zjedzą...(:
                                      Mój ząb powoduje dalsze puchnięcie okolicy policzkowej, więc muszę podziękować.
                                      • aaa202 O dżizas. Idź do dentysty. 25.04.07, 21:14
                                        • breblebrox Póki nie zejdzie opuchlizna, to i tak mi nie ruszą 25.04.07, 21:17
                                          Idę w piątek. Teraz leniuchuję na L4.
                                          Ostrzegam, że jestem po 4 pylarginch i mogę pobić disiaj mistrzostwo w pisaniu głupot.
                                          3, 2, 1, start!
                                          Czy ta kolejka to do ostatniej paróweczki?
                                          Blurp.
                                          • nett1980 Re: Póki nie zejdzie opuchlizna, to i tak mi nie 25.04.07, 21:21
                                            No nie wiem , no nie wiem , brite o jedzeniu 2 mld bakterii pisze , a to szczyt
                                            absurdu jak na dzis , po co on to robi?
                                            • breblebrox Re: Póki nie zejdzie opuchlizna, to i tak mi nie 25.04.07, 21:29
                                              Po to, żeby mu antybiotyki jelit nie zjadły.
                                              Cholera, teraz mi się w głowie cała wizja rodem z "Było sobie życie" w głowie pojawiła - idę ją sobie obejrzeć do końca, może się czegoś nauczę.
                                              • aaa202 A próbowałaś najlepszego środka przeciwbólowego, 25.04.07, 22:02
                                                jaki ludzkość zna?
                                                Seksu po prostu. Zasadniczo chodzi o orgazm, nie o seks dla seksu, ani dla
                                                prokreacji, ani dla pieniędzy, ani z litości, ani miłości. Dla orgazmu.
                                              • nett1980 Re: Póki nie zejdzie opuchlizna, to i tak mi nie 25.04.07, 22:05
                                                No tak zapomnialam o dobrych bakteriach , z drugiej strony antybiotyki zazywam
                                                raz na 15 lat , unikam jak moge .
                                    • rozmowy_kontrolowane Re: w grupie caszany są frakcje. ja to widzę tak 25.04.07, 21:34
                                      Nie ma mnie, nigdzie mnie nie ma, mam czyste ręce.
                                      ROTFL.
                                      • big_news Re: w grupie caszany są frakcje. ja to widzę tak 25.04.07, 21:40
                                        Jak widać, nie wystarczy okazjonalne wpadnięcie z Forum Telewizja na FŁ. Trzeba
                                        wykazać więcej inwencji, nawrzucać jednym czy drugim częściej, słowem trzeba się
                                        zasłużyć. Ale nie martw się. Wszystko przed Tobą. Ktoś Cię kiedyś przytuli;)
                                    • dziad_borowy Re: w grupie caszany są frakcje. ja to widzę tak 26.04.07, 09:38
                                      W sumie nic dziwnego, ze w opinii ortodoksa jestem ortodoksem
                                      Dzierżżż!!!
                                    • yavorius zapomniałeś o sobie /nt 26.04.07, 14:05
                    • longeta Są jeszcze niezależni 25.04.07, 18:01
                      ale to margines;-)
                      • nett1980 Re: Są jeszcze niezależni 25.04.07, 18:07
                        No mam nadzieje ,ze nie myslisz o sobie?To ,ze jestes wyborcza neodziewica ,nie
                        swiadczy o twojej niezaleznosci na tym forum ;)
                        • longeta Re: Są jeszcze niezależni 25.04.07, 18:14
                          nett1980 napisała:

> No mam nadzieje ,ze nie myslisz o sobie?

Jasne ze tak,przecież nie o tobie myślę;-)
                          • nett1980 Re: Są jeszcze niezależni 25.04.07, 19:34
                            Aaa ,czyli mnie do TWA zaliczyles ? Oj Longeta , ale siebie do niezaleznych nie
                            zaliczaj , przekroczyles Rubikon , juz po cnocie niezaleznosci . Oczywiscie
                            kazdy wierzy w co chce.
                            • longeta Re: Są jeszcze niezależni 25.04.07, 19:49
                              nett1980 napisała: Oj Longeta , ale siebie do niezaleznych nie
                              >
                              > zaliczaj , przekroczyles Rubikon , juz po cnocie niezaleznosci . Oczywiscie
                              > kazdy wierzy w co chce.

W przeciwieństwie do ciebie,wiem gdzie trzymam skarpety a także jakie mam
                              poglądy,więc mi nie pieprz o wierze:-)
                              • nett1980 Re: Są jeszcze niezależni 25.04.07, 20:01
                                Moje skarpety leza w gornej szufladzie komody , na prawo od skarpet meza i co
                                kopara opada ?Melancholik robi porzadki na forum , to i ja tez moge miec swoja
                                klasyfikacje , gdzie big tam i longeta , gdzie longeta to i big , tak to widze
                                i co mi zrobisz? No dobra big ma lzejsze pioro i dowcip , no to fakt.
                                • longeta Re: Są jeszcze niezależni 25.04.07, 20:10
                                  nett1980 napisała: gdzie longeta to i big

Może dlatego masz takie wrażenie,że często pisujemy(BA,PRAWIE CODZIENNIE) na Fł:-)
                                  • nett1980 Re: Są jeszcze niezależni 25.04.07, 20:13
                                    Wrazenie jest jednak oparte na tym ,ze w podobnym duchu piszecie ...
                    • nett1980 Re: Od razu zastrzegam, że nie podzielam poglądów 25.04.07, 18:04
                      A nie mowilam manichejczyk !Tylko czy to frakcja cassaniego to ta zla a biga ta
                      dobra , czy odwrotnie?
                      • aaa202 No. Big do światłość a Kasza ciemność. Lub na opak 25.04.07, 18:10

• big_news Re: No. Big do światłość a Kasza ciemność. Lub na 25.04.07, 18:32
                          Na opak. Jakby inaczej?!
    • marcin.dyzma.pacynkiewicz Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 14:26
      Pani minister popełniła samobójstwo,
      a jej ostatnie słowa brzmiały "nie strzelajcie!"
    • jelonek72 Re: Jedna pani targnęła się na własne życie 25.04.07, 14:35
      tez tak może być .... w dzisiejszych czasach chyba mnie niewiele zaskoczy
    • cassani Bigi, mam prośbę... 25.04.07, 14:50
      Wyobraź sobie całą tą sytuację tylko z dwoma zmianami:
      1. Cala sprawa działaby się 3 lata temu, za rządów SLD;
      2. Samobójstwo popełniłaby posłanka PiS
      Reszta pozostaje bez zmian.

Napisz proszę swój komentarz przy takich założeniach.
      Dziękuję.
      Pozdrawiam
      Kasz lę.
      • nefnet Re: Bigi, mam prośbę... 25.04.07, 16:35
        Co takiego zrobiła kobieta ta lub czego tak bardzo się bała, że już żyć tak
        nagle nie chciała?
      • big_news Re: Bigi, mam prośbę... 25.04.07, 16:57
        Próbuję:
        Posłanka PiS kombinuje latami z panią Alexiss ze Śląska. Bierze od niej kasę,
        nie brzydzi się darmową wypasioną bryką oraz ustawieniem rodzinki w założonej
        dla niej firmie developerskiej. Kontakty z mafią węglowa to codzienność dla
        posłanki PiS.
        Drepcząca mafiozom po piętach prokuratura, przyskrzynia po latach Alexiss ze
        Śląska. Ta idzie na współpracę z organami ścigania. Ze szczegółami opowiada o
        współpracy z posłanką z PiS-u, która przez trzy lata pełniła też urząd ministra.
        Po wysłuchaniu wielodniowych wyznań Alexiss ze Śląska, prokuratorzy postanawiają
        przeszukać posiadłość pani poseł z PiS-u. O szóstej rano, bez uprzedzenia,
        pukają do drzwi pani poseł z PiS-u. Ta po ich otwarciu i usłyszeniu
        postanowienia o rewizji chałupy, a następnie decyzji o aresztowaniu oraz
        stawianych jej zarzutach, dostaje PiS-owskiej sraczki. Prosi o możliwość pójścia
        do kibla. Po drodze dociera do niej, że to koniec. Że zarówno ona, jako była
        PiS-owska poseł (bo już się z tej partii dwa lata temu wyPiSała), a także cała
        jej ustawiona rodzinka, mogą powoli żegnać się z luksusowym życiem. Jest cała w
        nerwach, nie myśli racjonalnie, trzęsie się ze strachu, narasta w niej wstyd
        wobec bliższego i dlaszego otoczenia, nie umie sobie wyobrazić samej siebie w
        drelichu i za kratkami. Świat zwala się jej na głowę. Podchodzi do schowka
        sprytnie umieszczonego w łazience, wyjmuje Waltera...

Kit w oko posłance z PiS-u. Mimo to, niech jej ziemia lekką będzie.

Nie od rzeczy będzie też przypomnieć, że pani była poseł już przed laty miała
        dziwny kontakt z oprychami. Wywlekli ją z bryki, pogrozili klamką, wrzucili do
        rowu i zosawili na drodze odjeżdżając "jej" autem. Były też z nią inne
        niewyjaśnione wtedy hocki. Jak się dzisiaj zbierze do kupy trochę informacji,
        jak sobie człowiek przypomni to czy owo, to trochę mniej się dziwi dzisiejszej
        informacji, o tragicznej śmierci byłej posłanki z... PiS.
        • marcin.dyzma.pacynkiewicz Re: Bigi, mam prośbę... 25.04.07, 17:13
          big_news napisał:

> (...)
          > Nie od rzeczy będzie też przypomnieć, że pani była poseł już przed laty miała
          > dziwny kontakt z oprychami. Wywlekli ją z bryki, pogrozili klamką, wrzucili do
          > rowu i zosawili na drodze odjeżdżając "jej" autem. Były też z nią inne
          > niewyjaśnione wtedy hocki.

No właśnie - nieważne czy posłanka ukradła samochód czy to posłance samochód
          ukradli - tak czy owak była zamieszana w kradzież i miała "dziwny kontakt z
          oprychami".
          • big_news Re: Bigi, mam prośbę... 25.04.07, 17:18
            Czy to istotne? Przecież PiSałem o posłance PiS-u, a więc nie zrobiłem niczego
            niestosownego. Tym można przecież dowalać ile i gdzie popadnie. Zdaje się, że
            umknęło to Twojej uwadze, co nie?
          • iszkariota A ja jestem zupełnie spokojny 25.04.07, 17:32
            Szkoda mi człowieka, kobiety. Cokolwiek zrobiła, czy nie zrobiła nie powinna
            odejść z takimu "hukiem".
            Zastanawia mnie dwugłos w sprawie nagrań video. Jak wiemy obecny PR wymaga
            nakrecenia jak zatrzymany leży na podłodze w majtkach, skuty kajdanami,
            tymczasem rzecznik ABW stanowczo zaprzeczyła, że nagranie było robione, nieco
            później prawie marszałek sejmu Wasserman oświadcza, że nagrania są, po czym
            rzecznik ABW oświadcza: Tak! nagrania znalazły sie w prokuraturze!.

Jestem dziwnie spokojny, że niezadługo przyjdzie czas na rozliczanie obecnej
            koalicji fachowców. Zobaczymy jakie wówczas wyjdą kwiatki.
            Liczę, że organy ścigania będą wtedy bardziej profesjonalne.
            • longeta Re: A ja jestem zupełnie spokojny 25.04.07, 17:41
              iszkariota napisał:> Jestem dziwnie spokojny, że niezadługo przyjdzie czas na
              rozliczanie obecnej
              > koalicji fachowców.

Tak,zapewne już niedługo za gugol lat;-)
            • iszkariota Re: A ja jestem zupełnie spokojny 25.04.07, 20:03
              Po wspólnych uzgodnieniach okazało się, że operator kamery zachował się jak
              mityczny Salomon - film był kręcony, ale z przed furtki.
              heh
    • huann wikipedia to przewidziała... 25.04.07, 18:25
      B
      bać się ~ Barbara

C
      cel ~ ciało

pl.wiktionary.org/wiki/Aneks:Przys%C5%82owia_polskie_-_indeks_tematyczny
      • nefnet Re: wikipedia to przewidziała... 25.04.07, 18:46
        d – dać, diabeł
        • huann Re: wikipedia to przewidziała... 25.04.07, 18:48
          F
          fałsz ~ fortuna ~
        • breblebrox Re: wikipedia to przewidziała... 25.04.07, 21:06
          Diabeł też była kobietą, ha!
          • nett1980 Re: wikipedia to przewidziała... 25.04.07, 21:19
            Byla dawno temu ksiazka o podobnym tytule , ha!
    • nakole Sejm na żywo... 25.04.07, 21:55
      ...w tej sprawie teraz. Trochę mówią, ale ten przeważający bełkot jest męczący.
      Idę zaparzyć kawę z imbirem...
      • nett1980 Re: Sejm na żywo... 25.04.07, 21:57
        Na swieta noc kawa?
      • aaa202 ble 25.04.07, 21:59
        • breblebrox co? /nt 25.04.07, 22:00

• nakole Re: co? /nt 25.04.07, 22:03
            ...chyba chodzi o tę moją kawę :-<
            • breblebrox Re: co? 25.04.07, 22:15
              Czy to oznacza, że kawę z imbirem nazywa się tak jak mnie?
              Czyli już wiem, skąd mój nick.
              • nakole Re: co? 25.04.07, 22:24
                ...a, czemu nie... Bre, Ble, Brox w zależności od dawki imbiru ;-D
                • aaa202 Brox to wydrążony korzeń imbiru napełniony kawą 25.04.07, 22:25
                  • nakole Re: Brox to wydrążony korzeń imbiru napełniony ka 25.04.07, 22:31
                    Wow, gorąco !
            • aaa202 Tak. Gwałt na kawie! 25.04.07, 22:20
              • breblebrox Re: Tak. Gwałt na kawie! 25.04.07, 22:25
                No to teraz się zacznie: ciąganie po sądach, badania DNA...,
                • aaa202 i wróżby z fusów 25.04.07, 22:27
              • nakole Re: Tak. Gwałt na kawie! 25.04.07, 22:28
                Ułała, teraz to mam dopiero przerąbane...,ale mówię prawdę, że kawa nie ma nic
                przeciw temu, słowo !
                • aaa202 A, no tak, to wtedy nazywa się inaczej. A imbir 25.04.07, 22:34
                  kontent? :)

Lubię kawę pasjami, ale - moim zdaniem - dodanie do niej czegokolwiek zamienia
                  tę mieszaninę w najszkaradniejszą rzecz na świecie.
                  • nakole Re: A, no tak, to wtedy nazywa się inaczej. A imb 25.04.07, 22:39
                    ...powiedzmy, że robię napój kawowy. Lubie takie papranko :-)
                    • aaa202 A ja idę spać. Dobrej nocy wszystkim! 25.04.07, 22:43
                      • nakole Re: A ja idę spać. Dobrej nocy wszystkim! 25.04.07, 22:47
                        Papatki !
                  • nett1980 Re: A, no tak, to wtedy nazywa się inaczej. A imb 25.04.07, 22:48
                    Dobrej jakosci kardamon uszlachetnia smak kawy , serio .A
                    imbir ,cynamon ,gozdzi baaardzo zima pasuja ,bo wtedy kawa dzial rozgrzewajaco
                    na dluzej .Mam nadzieje ,ze nie masz na mysli rozpuszczalnej , bo to nie wy tym
                    rzecz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka