Gość: fagoo IP: *.sdm.de 26.04.07, 18:25 Hahaha, co za stronka. "click here" => "trzask tutaj". :D. Ja na co dzien czytam takie kwiatki w tlumaczeniu niemiecki -> angielski. Homo-Sapiens naprawde glupieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: płaszcz i szpada Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: 82.160.70.* 26.04.07, 20:08 ale jazda!!! normalnie poszaleli. TRZASK TUTAJ jest chyba najlepszy. ide o zaklad, że wejdzie do potocznej mowy, a ci którzy nie czytali nie beda wiedzieli o co kaman :)))))))))))) Czy leci z nami pilot? :P LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wio Teraz wiecie dlaczego Miodek "donosił"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:15 Bo UB-owcy mówili po polsku, czego nie można powiedzieć o Amerykańcach - he, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL A poczytajcie sobie... IP: *.colc.cable.ntl.com 26.04.07, 21:09 opisy na opakowaniach w Tesco, np: "Sterowanie ręczne kuchenka mikrofalowa" albo "stali nierdzewnej toster na dwie grzanki" i wiele, wiele innych. Co to za DEBIL tłumaczył? Tam chyba pracują ci sami idioci (ze strefy anglojęzycznej prezydenta Buszmena) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicky Re: A poczytajcie sobie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:13 To nie debil. To program komputerowy do tłumaczenia, który jest tańszy niż "żywy" tłumacz, ale np. nie przyjdzie mu do głowy, żeby zmienić szyk wyrazów - stąd "stainless steel toaster" to "stali nierdzewnej toster", a nie "toster ze stali nierdzewnej". Z czego osobiście bardzo się cieszę, ponieważ zawodowo zajmuję się tłumaczeniami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Zsyłka do pracy w konsulacie USA w Krakowie IP: *.ext.ti.com 27.04.07, 23:58 Kiedyś byłem ze znajomą Polką w konsulacie Krakowie. Na ścianie nad biurkiem jednego z urzędników wisiał dowcip, z którego wynikało, że traktują oni swoją pracę tak jak zsyłkę na Syberię. Było mi przykro pomyślec o Polakach próbujących załatwić sobie wizy z tymi urzędnikami. Trudno więc dziwić się jakości tego tłumaczenia. Zostało ono zrobione przez komputer. Ale to człowiek - pracownik tego konsulatu umieścił je na ich stronie Internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: A poczytajcie sobie... IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.04.07, 05:33 Toster? A moze by tak po polsku - opiekacz, panie zawodowy tlumaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: A poczytajcie sobie... IP: *.pool.mediaWays.net 29.04.07, 16:00 Głupiś, że aż w d... ściska. Znalazł się purysta z Australii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: A poczytajcie sobie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 00:28 Powiem ci, że fajnie mnie jeden raz zaskoczyli Chińczycy. Kupiłem sobie w Makro taką wagę, co to oprócz ważenia, mierzy tłuszcz i wodę, tyle że była ostatnia, pudełko trochę rozwalone i w domu zauważyłem, że brakuje instrukcji. Trochę mi zajęło, żeby znaleźć w internecie firmę produkującą to cudo, po czym napisałem im ładnie po angielsku czy nie mogliby mi przysłać instrukcji obsługi też po angielsku. Na drugi dzień dostałem i po angielsku i po polsku. Po polsku bezbłędnie - nawet jednej literówki. A waga działa i jest strasznie motywująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier ..."nagi konduktor biegnący wzdłuż torów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:21 .... to z francuskiego... oznacza nieizolowany przewód - elektryczny oczywiście - umieszczony wzdłuż torów kolejowych czyli po prostu trakcja elektryczna - ta, do zasilania lokomotyw... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr twister Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: 82.160.70.* 26.04.07, 21:26 znacie więcej takich tłumaczonych kwiatków????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier ...zdejmuje spodnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:30 tzn. ściąga pory - chodzi o pory skóry a dotyczy substancji chemicznej i jej oddziaływania na człowieka. Jak chcecie, to znajdę jeszcze kilkanaście takich kwiatków z kart charakterystyk substancji niebezpiecznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr twister Re: ...zdejmuje spodnie... IP: 82.160.70.* 26.04.07, 21:47 extra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: ...zdejmuje spodnie... IP: *.4web.pl 26.04.07, 22:11 kiedys chodzil taki spam z tlumaczeniami doslownymi: obrazy Moneta - paintings coin, a penis goes arround me - ch.. mnie to obchodzi i takie tam. Ma to ktos gdzies? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr twister Re: ...zdejmuje spodnie... IP: 82.160.70.* 26.04.07, 23:16 moje ulubione było zawsze DON"T MAKE A VILLAGE - nie rób wiochy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osmiol Re: ...zdejmuje spodnie... IP: 194.176.105.* 27.04.07, 17:05 a ja lubie : thank you from the mountain - z gory dziekuje; there is a window pane in bed - w lozku jest szybka Odpowiedz Link Zgłoś
manonthemon Re: ...zdejmuje spodnie... 27.04.07, 19:34 white without.......biały bez :) Odpowiedz Link Zgłoś
manonthemon Re: ...zdejmuje spodnie... 27.04.07, 19:34 Napisałem do nich z propozycją przetłumaczenia tego tekstu. Bez odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik sadysta Re: ...zdejmuje spodnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:37 a hole killed by planks- dziura zabita dechami elephant sb- osłonić kogoś you must step on my hand- musicie iść mi na rękę grandfatherhood-dziadostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik sadysta Re: ...zdejmuje spodnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:40 without corpse- bez zwłoki stop divorcing over the facts-przestać rozwodzić się nad faktami Polish ice is poor-Polski lud jest ubogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savon de Marseille Re: ...zdejmuje spodnie... IP: *.dyn.iinet.net.au 27.04.07, 23:34 Moje ulubione : could you throw me up? shit goes around me/you brain tyre fire Linki: www.my.link.pl/humor/t.php?id=idiomy.htm www.zarciki.com/readarticle.php?article_id=24 slownik.room-303.com/?slownik=Mowa+codzienna psyborg.rpg.pl/fun.php?t=angpol.inc Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Zalosna wybiórcza 28.04.07, 01:12 Przez cale popoludnie link na pierwszej stronie portalu brzmial tak jak tytula artykulu "Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób". Nie chwycilo, to zmienilina nastepny dzien nazwe linku na "bzdury amerykanskiej ambasady". Tak, ten naglowek na pewno chwyci :) Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t ale już zabrali oryginał 27.04.07, 16:41 Oryginał był pod adresem: polish.krakow.usconsulate.gov/service/informacje-dla-podrnych-i-osb-zamieszkaych-w-polsce/customs-regulations-and-pets.html teraz jest 'File not found'. Cóż, tutaj ciężko pomylić się przy tłumaczeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Plik nie założony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:49 Gładzić nie ufundować?? Spryciarz nie zrobić odlew??? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób 27.04.07, 16:59 cóż, ludziom się wydaje, że maszyny potrafią wszystko, to raz, że przetłumaczyć może byle idiota, to dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Wiele tego w necie - hotele, biura podróży... :-) 27.04.07, 17:24 Na przykład: "Materiał wypełniający w ten wchodzą w skład ty wola mieć an ofiarować oparty u twój prośba przez Internet" źródło: www.centro-vacanze.it/polska/prenotazioni.htm Inne podstrony też warte uwagi. Sztandarowy już i przysłowiowy: www.seherhotels.com/pol/index.htm Cytat: "Sumują 179 miejsce. Pojedynczy miejsce, podwajają miejsce, potrójna miejsce, rodzinna miejsce (Więcej niż 3 ludzie). Całe miejsce mają satelitowa TELEWIZJA, łazienka (przelotny deszcz albo wanna), telefon, muzyka, powietrzny warunek (ciepły albo chłód), balkon przez morze, pokrywany przez dywany, minizagrodzenie, hair-dryer" Ubawiłam się zwłaszcza przy czytaniu działu "ludzkie bogactwa" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złodzi Też fajny fragment tam znalazłem: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:37 "Plywanie zrzeszony fundusz, wewnętrzny zrzeszony fundusz, Zrzeszony fundusz dziecka, jet stream (whirl pool), tenis ziemny (oplata tylko za raiety), kłaść na stole tenis, bilard, dart, Gimnastyka centrum, siatkówke plażowa, sporty wodne (za dodatkowa oplata), Rozrywka, Klub dziecka PLAŻOWA : Parasol słońca i łóżka słońca. Przestrzeń siatkówke plażowa , sporty wodne (Jet ski, banana, ringo, parasailing, wodna narta, wind surfing, canoe, pedalo), statek tournee." Najbardziej podoba mi się "kłaść tenis na stole" (chyba chodzi o ping-pong?) i "pedalo" (rower?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elk84 Warunek powietrzny - dobre! IP: 195.116.229.* 27.04.07, 18:18 Przez chwile zastanawiałem się o co chodzi. Ale to łatwe do roszyfrowania jak się zna język z którego pochodzą te kwiatki. Trzeba tylko przetłumaczyć je _dosłownie_ w drugą stronę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
80c51 Re: Wiele tego w necie - hotele, biura podróży... 28.04.07, 07:38 A chętny do pracy może być jedynie żonaty. Dziewczyn nie potrzebują? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.crowley.pl 27.04.07, 17:54 Wstyd po prostu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japa Countries Unified of America North IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:55 Caressed animale z komunikatywnym inside. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Countries Unified of America North IP: *.chello.pl 27.04.07, 22:30 "Countries Unified of America North" :-))) Bardzo dobre, oddaje styl tego tlumaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pistacja Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.07, 18:13 Śmiechu wart taki automatyczny pilot.Dobrze,że tekst dotyczy tylko psów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pistacja Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.07, 18:15 Wariactwo i mnie się udzielilo i zamiast tłumacz wpisałam pilot:) Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób 27.04.07, 18:43 Poza walorem czysto humorystycznym podoba mi sie w artykule jeszcze jedno - na zdjeciach sa znow moje koty (: dzieki redakcjo :D Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób 27.04.07, 19:45 ale da sie zrozumieć! ogólnie. czyli translator zdaje egzamin... na tróję z dwoma ale zdaje... "zasoby ludzkie" w hotelu mnie ujęły i "balkon przez morze" :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basowy Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.server.ntli.net 27.04.07, 20:24 no nie wiem czy zdał cyt: (...) For ono ten Muzeum od ten Amfora i ten Cywilizacja zawsze dostaje namiętny ty od morze Cymbał- marynarka ono otrzymywać liczny świadectwa i odwołać od JA ufundować im marynarka wojenna od ten Adriatyk, za 7.000 wzorowy od ryba, skorupiaki, skamieniałości etc. trwający do wysokość od an zapewniony kąpanie się turystyka, ten handlowy proponuje różny kulturalny wstępny, manifestacje i pokazuje ów jesteście odnowiony od rok w rok podobny mercatino do otworzyć i ten import wywóz rozciągania od sztuka w ten charakterystyczny "niebieski Pałac" i w ten nowy Pałac od ten Conferences.The Mieszkanie Majestatyczny, jest umieszczony w serce od Śan Benedetto del Tronto, sąsiad do morze i mały kroki z ten pieszy wyspa. reszta na www.centro-vacanze.it/polska/majestic.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basowy Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.server.ntli.net 27.04.07, 20:27 a ze o tym nie wspomne: (...) Wiatry, żagiel, zanurzanie, chodzi na koń! i trecking. The Wieś Klub Ośrodek Wakacje tylko budowa, scharakteryzowany wschody w jeden także z sąsiedztwo od zainteresowanie wielkie miasto ośrodki po (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.pai.net.pl 27.04.07, 21:51 Gość portalu: Basowy napisał(a): > a ze o tym nie wspomne: > > (...) Wiatry, żagiel, zanurzanie, chodzi na koń! i trecking. > The Wieś Klub Ośrodek Wakacje tylko budowa, scharakteryzowany wschody w jeden > także z sąsiedztwo od > zainteresowanie wielkie miasto ośrodki po (...) www.centro-vacanze.it/polska/dovesiamomajestic.htm co to jest: "rodzaj krawata - Klacz"? ale podoba mi się, ze autostrada to gościniec:) Odpowiedz Link Zgłoś
80c51 Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób 28.04.07, 08:08 Albo: "pralnia wobec wióry" Czy to znaczy,że z prania zostaną tylko wióry? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomaranicza Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.markom.krakow.pl 29.04.07, 13:32 a co może znaczyć "niezawisły przewietrzyć odżywka"? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinst Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób 27.04.07, 19:49 znaczy: ładne są :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta do wlasciciela (ew. znawcy) kotow IP: *.botany.gu.se 27.04.07, 22:54 Co to za rasa, ten z uszami? Ladny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medved Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:37 spozniliscie sie dziennik był z tym pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliglota Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:45 >Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób< - to o co biega w tytułowym zdaniu ? Kali jeść, ten Janek z Parzęczewa co on robi co każde sobote w mleczarni normalnie, czaisz bazę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.botany.gu.se 27.04.07, 22:51 Smiejcie sie, niedawno tak samo wygaldala angielskojezyczna strona Urzedu miejskiego (wojewodzkiego?) w Warszawie. Tyle ze przetlumaczyl jakis niedouczony czlowiek ze slownikiem i tekst mial wiecej "polotu" .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Czasem lapia weneryczne IP: *.gs.com 27.04.07, 22:57 Zlaezy jak sie je piesci i o jakich niedopieszczonych zwierzetach mowa. Wezmy na ten przklad myszke... lub kroliczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Czasem lapia weneryczne IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.04.07, 23:34 pal sześć - why don't you smoke six? to ze słownika barańczaka, wydanym kiedyś w krakowskim "nagłosie", skąd również thank you from the mountain pochodzi, jak też wiele innych ciekawych przekladów. swoją drogą proszę o zwrot wyżej wymienionego wydawnictwa :) a tak z życia, to w "moim" sklepie: Irish Cream - krem z irysa smoked salmon - wędzona salamandra Droga Mario (w początku listu) - Road Mary lubię kanapki bez sera - I like sandwiches lilac cheese itd, itd, jak się uczy angielskiego, to co sprawdzian to smiech, bowiem inwencja uczniów jest nieograniczona. no ale, że konsulatu, to żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John S Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.hsd1.ma.comcast.net 27.04.07, 23:49 Ty Wrozyjska bylas tlumaczem tych praw ? Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy America great country... 28.04.07, 00:26 You drink whisky, shoot shit and eat pussy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietaszek jakbym slyszal"waznych"w kaczystanie IP: *.cable.ubr03.sand.blueyonder.co.uk 28.04.07, 00:38 Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Nie czepiajcie się Amerykanów, chcieli dobrze. 28.04.07, 01:31 To chyba nie automatyczny tłumacz. Oni pewnie w najlepszej wierze wysłali żywego ludzkiego tłumacza na praktykę językową do jakiejś bardzo polskiej dzielnicy w USA, jak Greenpoint czy Jackowo. Chodziło o to aby podchwycił(a) prawdziwie polski dialekt ktorym może popisać się w Polsce. Nauki jak widać nie poszły w las. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Nie czepiajcie się Amerykanów, chcieli dobrze IP: 68.249.181.* 28.04.07, 02:20 smiejcie sie, smiejcie. Bo my, Polacy, swietnie wladamy polszczyzna, szczegolnie, jesli kilka lat pomieszkamy w Stanach (albo gdziekolwiek). Rozumiem, ze Konsulat to sprawa urzedowa, ale to nie zwalnia zwyklych, nieurzedowych Polakow (patriotow?) z dbania o jezyk. Oklepane juz jest haslo o lukaniu na korner, czy tam kara stoi i osobiscie tego nie slyszalam "na zywo". Kilka innych kwiatkow za to z chicagowskiego Polakowa: stapnąć - od "stop" przestac cos robic stołowali mnie z hajłeju, bo mi sie gasolina skończyła - zholowano mnie z autostrady, bo... chodzę do kortu i fajtuję te tykiety - chodzę do sądu i "walczę" z mandatami cziskejk z piczesami - sernik z brzoskwiniami garbeć na jardzie - śmietnik w ogródku kakrocie w bejsmencie - karaluchy w piwnicy szczytem zas byla jedna pani mówiąca drugiej pani, że ma SAJARIK - a chodziło o "sciatic" czy cos podobnego, czyli rwę kulszową :) ktos cos jeszcze zna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ya-nek Re: Nie czepiajcie się Amerykanów, chcieli dobrze IP: *.hsd1.nj.comcast.net 28.04.07, 02:28 Kipaj się na prawo. Zjedź na prawo(keep right). Nie mam insiury. Nie mam ubezpieczenia (insurance). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Nie czepiajcie się Amerykanów, chcieli dobrze IP: 68.249.181.* 28.04.07, 02:45 ach, insiura - przecież to taaaaaka klasyka! czemu ja na to nie wpadłam? :D jest jeszcze cały osobny słownik budowlany czyli kontraktorski - tubajfory, tubajsiksy, tubajejty, plajłut, gejbo, cioklajna (uwielbiam!), gan, sozo, flor, makrolajmy, felt, hengersy, skłery (można wyskłerować ścianę - jak jest dobrze wyskłerowana, to trzyma lewo, czyli "level" :), krypa, które przytrzymują hedry nad drzwiami, bo inaczej by dżoisy spadły z plejt;a jak są bardzo ciężkie hedry, to stoją na postach z paralajm. Nie darmo jestem żoną kontraktora :) I nic dziwnego, że jak ktoś z Polski przyjedzie na budowę i usłyszy coś takiego, to się patrzy, jakby mu Chińczyk cytował Konfucjusza w oryginale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plr Re: Nie czepiajcie się Amerykanów, chcieli dobrze IP: *.toya.net.pl 28.04.07, 02:52 Pracowalem w stanach w firmie architektonicznej i kupa z tego o czym piszesz jest mi znane, ale w tej wersji... posikałem sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakonwalia Re: Nie czepiajcie się Amerykanów, chcieli dobrze 28.04.07, 02:57 sama sie ubawiłam, pisząc ten post... i małżonek również :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big D Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.nyc.res.rr.com 28.04.07, 03:22 Amerykanie zawsze wszystko robia szybko z wiadomym rezultatem. Szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaqnusz Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 28.04.07, 03:39 A skad ty tak znasz tych Amerykanow? Polak ma to do siebie ze szydzi z innych a siebie nie widzi( czytaj jest nieskazitelny )W tlumaczeniu i tak wiadomo o co chodzi. Aha i jeszcze jedno. Polacy ktorzy wyjezdzaja do USA nie mowia po angielsku. Dlaczego wiec Amerykanin mialby sie wysilac i uczyc jakiegos porabanego sz cz ch dz itp. Pozdrawiam wszystkich madrych Polakow, czyli caly narod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 06:02 Amerykany = barany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonJose A pamietacie tlumacza Cartera - chyba w 77 roku? IP: *.proxy.aol.com 28.04.07, 06:11 "Prezydent porzucil Ameryke i pozada dobrych stosunkow z Polska". Odpowiedz Link Zgłoś
80c51 Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób 28.04.07, 07:17 SZA. Dobrze, że nie США... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: *.chello.pl 29.04.07, 09:22 Poznawszy kulturę osobiatą i inteligencję pracowników konsulatu w krakowie specjalnie mnie to nie dziwi Amerikkkans go home!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggieflowers Pieszczone zwierzęta co one są bez chorób IP: 212.191.162.* 29.04.07, 10:01 już posprzątali :-) File not found... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Juz zdjeli strone .... IP: *.lutn.cable.ntl.com 29.04.07, 15:00 Ale faktycznie gamonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bru Re: Juz zdjeli strone .... IP: *.gdrpwi.dsl-w.verizon.net 29.04.07, 16:34 Kto ma kopie? Google cache nie dziala, skrinszota, please. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re:pani kasiu 29.04.07, 18:15 swietny komentarz , co to jest cioklajna?, reszte rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakonwalia Re:pani kasiu 12.06.07, 03:57 cioklajna to chalk line, sznurek z proszkiem, sluzacy do "odbijania" linii prostych :) Pani Kasia ma niezle opoznienie w udzielaniu odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś