Dodaj do ulubionych

Microsoft rozdaje za darmo swój system operacyjny

26.05.03, 06:50
Pod tym adresem: microsoft.order-5.com/windowsserver2003evaldl/
można pobrać system operacyjny Windows Server 2003 Enterprise Edition (wersję
32 lub 64-bitową). Wystarczy tylko wypełnić formularz i można ściągać system,
który przez 6 miesięcy będzie działał na naszym komputerze.
Obserwuj wątek
    • teufel Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac 09.08.03, 13:01
      To takie dziwne??
      • al-ki Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac 09.08.03, 14:37

Bardzo. Microsoft? Za darmo?
        Czyżby obawy przed wzrastającą popularnością darmowego Linuxa?
    • wojtek32 Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac 10.08.03, 08:11
      teufel napisał:

> Pod tym adresem: microsoft.order-5.com/windowsserver2003evaldl/
      > można pobrać system operacyjny Windows Server 2003 Enterprise Edition
      (wersję
      > 32 lub 64-bitową). Wystarczy tylko wypełnić formularz i można ściągać
      system,
      > który przez 6 miesięcy będzie działał na naszym komputerze.

To stała i stara praktyka microsoftu a wersja 180-dniowa traktowana jest jak
      testowa. Najłatwiej dostać ją ze specjalnym wydaniem PC Kuriera; całkiem
      niedawno był w nim też SBS2000.

pozdr
      wojtek
      • Gość: teufel Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac IP: *.toya.net.pl / 10.0.246.* 10.08.03, 08:28
        1.Pc Kurier kosztuje
        2.PC Kurier upadł.
        • vladip Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac 10.08.03, 09:34
          Gość portalu: teufel napisał(a):

> 1.Pc Kurier kosztuje
          > 2.PC Kurier upadł.

Ad 1 no co co że kosztuje? to była oferta dla tych którzy
          niekoniecznie mają chęć pociągnąć ileś tam GB - wolą mieć
          płytkę i cos do czytania - niemówiąc już o tym że dodanie
          płyty do gazety to też świetna reklama - i to nie tylko
          dla gazety

Ad 2 neguje zupełnie sens wypowiedzi w sprawie 1

3 co to ma wspólnego z testowaniem przez MS jego systemów?

• teufel Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac 10.08.03, 11:26
            1. Ja osobiście bym nie wydał 30zł
            2.Upadł po wydaniu tego czasopisma z płytą - to miała być ciekawostka
            • vladip Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac 10.08.03, 12:17
              teufel napisał:

> 1. Ja osobiście bym nie wydał 30zł

jakby na to nie patrzeć Win2003 es nie jest systemem dla ciebie, zaryzykuję
              stwierzenie, że podobnie jak np win xp pro

> 2.Upadł po wydaniu tego czasopisma z płytą - to miała być ciekawostka
              >
              i wszystko jasne
              • Gość: Do. vladip? IP: *.86.202.62.dial.bluewin.ch 10.08.03, 12:55
                A dlaczego pro nie jest dla teufela?
                A swoja droga czy slowo "Server" nie oznacza, ze jest to system dla serwerow?
                Oraz czy to sie jakos rozni (np. directX)?
                Pozdr.
                Do.
                • vladip Re: vladip? 10.08.03, 13:14
                  Gość portalu: Do. napisał(a):

> A dlaczego pro nie jest dla teufela?
                  no dobra przyznaję się to była taka mała złośliwość..;)
                  ale faktem jest ze w domowych zastosowaniach w zupełności wystarcza XP home,
                  wersja pro ma duzo opcji do pracy w sieci i pracy grupowej. Nie sądzę żeby
                  teufel miał w domu sieć z np 5 komputerami czy rozbudowane potrzeby ustalania
                  praw użytkowników, nie mówiąc już o monitorwaniu ruchu i innych tego typu
                  bzdurek
                  płacenie dodatkowo 300 zł za przyjemność posiadania wersji pro to dla mnie hmm
                  lekka fanaberia
                  a win2003 enterprise serwer obsługuje spore maszyny (AFAIK do 8 procesorów)
                  więc trzymanie go w domu jest dla mnie strzelaniem z bardzo dużej armaty do
                  muchy
                  no chyba że ktoś jest (albo chce być) administratorem - ale i tak w tym wypadku
                  po 1 polecam linuxa; a po 2 przy cenach kursów MS 30 zł za gazetkę to prawie
                  darmo
              • Gość: teufel Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac IP: *.toya.net.pl / 10.0.246.* 10.08.03, 13:07
                Źle zrobiłeś, że ryzykowałeś. JA XP PRO miałem, zanim świat ujrzała
                wersja PL - miałem ENG.
                • Gość: Do. Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac IP: *.86.202.62.dial.bluewin.ch 10.08.03, 13:12
                  Teufelku, to, ze jest nie dla Ciebie nie znaczy, ze nie powinienes go miec,
                  ale, ze, prawdopodobnie, nie jestes w stanie skorzystac ze wszystkich
                  udogodnien, ktore ten system ma. Dlatego wlasnie pytam, o co chodzi. Bo ja mam
                  XP pro i bardzo sobie chwale. Szczegolnie, ze lacze sie co chwila do innych
                  sieci (albo w domu, albo w pracy),a zdaje sie, ze ten system ma przede
                  wszystkim te czesc niezle rozwinieta. Ale w koncu nie dziwne, ze nowy system
                  dziala lepiej niz stary. A vladip wie co mowi, wiec pytam.
                  Pozdr.
                  Do.
                  • Gość: teufel Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac IP: *.toya.net.pl / 10.0.246.* 10.08.03, 17:07
                    Ale znów zadziwię - od dawna mam stare dobre 98SE:P
                    • Gość: Do. Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac IP: *.86.202.62.dial.bluewin.ch 10.08.03, 17:57
                      No ciekawe, ze w ogole wspominasz o tym systemie, bo od tego to gorszy byl
                      tylko 95? :-) Ile razy system Ci sie zawiesza w ciagu robienia istotnych
                      rysunkow w programach graficznych typu: Corel czy Adobe? Albo czy nie irytuje
                      Cie, ze po zainstalowaniu wiekszosci programow system musi sie przeresetowac?
                      98 to juz naprawde nie lubie.
                      Pozdr.
                      Do.
                      • al-ki Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac 10.08.03, 18:00

Ale w 98 jest najlepsza dyskietka startowa :-)

Bynajmniej ja używam XP, ale też niedługo bo właśnie przesiadam się na Linuxa :-)
                      • teufel Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac 10.08.03, 18:14
                        Znowu zadzwię. XP w miarę fajny jest, ale na mym kompie nie chce coś
                        działać za bardzo tzn. Włączam parę razy, poźniej przy kolejnym
                        uruchamianiu włącza się ScanDisk i komp się restartuje i tak w kółko
                        i juz się nigdy nie włączy. Mój kuzyna ma Athlona 1Ghz, a pod XP musi
                        pracować pod 750Mhz, bo nie pracuje stabilnie.
                        A wogóle na XP nie chodzą stare gry nawet przy pomocy zgodności.
                        • Gość: Do. Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac IP: *.86.202.62.dial.bluewin.ch 10.08.03, 18:58
                          Raczej bawisz niz zadziwiasz :-)
                          Cos mi sie wydaje, ze problemy z XP nie sa bynajmniej problemami XP :-)
                          Pozdr.
                          Do.
                          • Gość: teufel Re: Microsoft rozdaje za darmo swój system operac IP: *.toya.net.pl / 10.0.246.* 10.08.03, 19:26
                            No to jest chyba normalne, że rzecz martwa nie może problemów;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka