jezyk7 22.05.07, 16:37 Informatyka na polibudzie czy na uniwerku? Za i przeciw? A może Informatyka na mismapie? Proszę o radę. pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camelot Re: Informatyka 27.05.07, 21:22 Informatyka na uniwerku to teoria i matematyka, informatyka na polibudzie to praktyka. Najlepiej informatyka na uniwerku lub polibudzie niż na jakieś niepublicznej uczelni. Boże chroń przed pywatnymi uczelniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil23454 Re: Informatyka 29.05.07, 15:47 Nie wiem skąd masz takie informacje! ja studiuję informatykę w Wyższej Szkole Informatyki i nie uważam tej uczelni za podrzędną! Wręcz przeciwnie! To fakt, że studia sa płatne, ale to nie znaczy, że są gorsze lub że mam oceny za pieniądze!!!!! Wymagania są wysokie, dużo można się nauczyć i zdobyć praktykę! Dzieki tej uczelni odbyłem fajne praktyki a od miesiąca juz pracuję. Uważam tą uczelnię za naprawdę godną polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Informatyka 31.05.07, 22:20 Za 10, 20 czy 30 lat nikt nie będzie pamietał o takiej uczelni. Jak pójdziesz szukac roboty to pokazując dyplom pracodawcy mozesz się spotkać z pytaniem a co to za kursy wieczorowe? Uniwerek i polibuda były, są i bedą. Juz teraz pracodawcy cenia sobie bardziej dyplom publicznej uczelni niz jakiejś prywatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Informatyka IP: *.range81-152.btcentralplus.com 22.06.15, 01:24 a ja z innej beczki, ukonczyłam uniwerek informatyka na banach w łodzi, i wszystkim odradzam tam iść, może 2 osoby pracują w zawodzie ale reszta moich mgr robi całkowicie co innego a czemu, a temu ,że na pierwszym roku spotkacie żyda Jakszto , debila od programowania, ktory sam nie umie programowac a musi was nauczyć, więc jak w banku nic sie nie nauczycie. Pozniej wykladowca żydowka Bors ktora dr zrobiła zaraz po mgr , czyli przerost formy nad treścią, ciągle spięta rasistowska suka , ktora tez was nie nauczy porgramowania bo nie umie nauczać., z 12 przedmiotow 8 to matematyka , nudy na budy i to bardzo cięzka matematyka w suie identyczna jak mają studenci matematyki w tym samym budynku. Porazka, chcecie sie czegos nauczyc omijajcie uniwerek wydzial informatyki w łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 23:10 Argument przeciw studiowaniu informatyki na polibudzie i uniwerku: nieraz trzeba ostro przysiasc i uczyc sie rzeczy ktore tak naprawde sie nie przydadza albo Cie nie interesuja (matematyka, fizyka etc) podczas gdy studiujac na uczelni prywatnej mozesz sie przez te przedmioty "przeslizgnac" i skoncentrowac na tym co Cie interesuje. Wydaje sie, ze dyplom politechniki/uniwerku jest wart troche wiecej, aczkolwiek jak jest przeprowadzana rekrutacja to przeciez nikt Cie na podstawie samego wyksztalcenia nie przyjmie, zawsze jest jeszcze test albo rozmowa, a wg mnie wystarczy sobie zrobic pare certyfikatow aby pracodawca sie Toba zainteresowal i zaprosil na rozmowe lub test. Kadra? wydaje mi sie ze jest podobnie, na uczelniach prywatnych pracuje duzo osob z politechniki, z uniwerku nie wiem ale pewnie tez. Tyle ze tam sa mniej wymagajacy. Oczywiscie waznym argumentem jest fakt, ze studia dzienne na politechnice/uniwerku sa "prawie bezplatne" :) decyzja jak zwykle... nalezy do Ciebie :D Odpowiedz Link Zgłoś