miejskie_narty 05.06.07, 11:49 kiedy w sprawie lektur wypłynie na ziomal. I wypłynął:) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4203154.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaa202 Zasadniczo Goethe 05.06.07, 11:54 nie miał najlepszego zdania o Polakach. Bojkocik?;) Słyszałam dziś rano Romka Brunatną Koszulę, który mówił, że 4 pozycje Sienkiewicza mają być obowiązkowe. Pół roku się je przerabia i dlatego coś musiało wylecieć. I ucieszyłam się. Że już skończyłam liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Najbardziej zastanawia mnie nieroztropność Romka 05.06.07, 11:56 Gdyby do indeksu dodał "Nad Niemnem" nikt, ale to nikt, nie śmiałby zaprotestować! Proste rozwiązania z reguły najtrudniej zauważyć! Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: A no właśnie 05.06.07, 12:00 Szkalne domy słuszne są chyba, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Na wieczorowym uniwersytecie 05.06.07, 12:04 marksizmu-leninizmu Żeromszczak był podstawową lekturą, z której wyciągano esencję opisów imperialistycznej reakcji, krytykę kontrrewolucji, obrazki wyzysku chłopa i robotnika itd. Kto wie, jak robaczywa młodzież gotowa interpretować przeczytane. Dyskusja o lekturach w ogóle jest jałowa. Dzisiaj nie czyta się książek, tylko bryki, a wypracowania ściąga z netu. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Się zastanawiałem 05.06.07, 11:55 To Orzechowski się w ten sposób wypowiada, czy tylko niezwykle domyślny włoski pismak wie co siedzi pod kopułą ministra? A propos, wie ktoś może jakie lektury mają do przeczytania włoskie dzieci? I czemu nasze gazety o tym nie informują? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Pewnie czytają pamiętniki Berlusconiego... 05.06.07, 11:57 no bo przecież nie Dantego. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Pewnie czytają pamiętniki Berlusconiego... 05.06.07, 12:00 Ale wiesz coś o tym, czy tylko tak sobie pierniczysz? Bo może czytają też np. wspomnienia Prodiego, uznanego przyjaciela naszych byłych wschodnich kamratów? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani nie kompromituj się 05.06.07, 11:59 już lepiej w tej sprawie w którą sam nie wierzysz. Daj spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: nie kompromituj się 05.06.07, 12:04 A z czym się kompromituję? Z tym, że pytam o lewackiego włoskiego pismaka i jego wiadomości na temat? Nie uważasz, że powinniśmy mieć w dupie projekcje włoskiego dziennikarzyny? Że powinien on raczej zająć się własnymi dziećmi? Bo ja tak właśnie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: nie kompromituj się 05.06.07, 12:15 chodzi o to że chociażby ten artykuł napisał laureat Pulitzera to zarówno dla Ciebie jak i dla najświatlejszej części naszej sceny politycznej automatycznie stałby się on socjalistycznym pismakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: nie kompromituj się 05.06.07, 12:20 Teraz to Ty się skompromitowałeś. I to ze szczętem. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Zdaje się, że Kłowadis (wymowa ministra) 05.06.07, 11:59 włoskie dzieci czytają. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka No tak zaraz Giertych powie że to wina Unii 05.06.07, 12:37 a nasz program to próba dostosowania się do wymogów unijnych.... Więcej Sienkiewicza, mniej rewolucjonizmu ;) Praca u Podstaw! Zaraz.... to może Naszą Szkapę powinni wpisać do liceum? Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Chodzi mi o to, 05.06.07, 11:59 że odkąd gruchnęła ta sprawa miałem duże przekonanie, że za zamieszanie odpowiedzialnych jest Orzech, nie Roman - zastanawiałem się, dlaczego to szef bierze wszystko na swoją klatę - może dlatego, że Orzech mało wiarygodny jest, tzn mniej niż Roman? Odpowiedz Link Zgłoś