ixtlilto 08.06.03, 08:51 Jak zwracacie się do swoich "drugich połówek"? Jak mówicie o nich w towarzystwie? Jak je przedstawiacie? Czy w użyciu jest jeszcze to słówko: "sympatia"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bobo Re: Sympatia IP: *.toya.net.pl 08.06.03, 08:55 ja do mojej kochanej zwracam sie -ty moja kochana tequliko:)hehe Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: Sympatia 08.06.03, 19:30 W tej chwili jestem w fazie poszukiwań więc nie zwracam się - generalnie lubię chyba standardowo i drętwo ;-) czyli po imieniu lub "kochanie". :) Odpowiedz Link Zgłoś
pijaw Re: Sympatia 08.06.03, 22:49 Jeśli przedstawiam, to mówię "moja Anisia" :-) Jeśli mówię o niej - "Moje Kochanie" lub "Moja Pani". Wymiennie, w rewanżu za egoistyczne przypisanie sobie własności w słowie "moja" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pijaw A swoją drogą (Ixiku) 16.06.03, 22:27 Wiedzałem, że się wczytasz :-P Zastanawiałem się tylko ćzy ktoś jeszcze ten drobny dopisek zauważy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: A swoją drogą (Ixiku) 16.06.03, 22:41 Na "własnym" wątku miałabym nie zauważyć? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Sympatia 08.06.03, 22:59 Ja najczęściej mówię zdrabniając imię, ale to zależy od sytuacji. Czasem mówię, że jest Zieloonokim Potworem. Albo Wojownikiem. Albo...Parampakaczuszką (jak to pierwszy raz zrobiłam, to myślałam, że mnie zabije..:D). I jeszce inaczej, ale..no własnie. Ja mam za to policzone 94 "imionka" typu : Iskierka Ciasteczko Płomyczek Coca-colca (podobno mamy podobne kształty..;/) Oliwka Dzielna_Rycerka Poduszeczka Orzeszek Miodowa_Panienka Gwiazdooka Little_Storm Zielona_Herbatka I tak mam swoje ulubione, ale nie napiszę, bo to jest słowo, którego w ogóle nie ma i powstało specjalnie dla mnie. Moje własne słówko... A propos : ta sygnaturka to fragment jego twórczości. Uwielbiam ją ! Odpowiedz Link Zgłoś
aard "Sympatia" to czasy prywatek naszych rodziców :-) 09.06.03, 10:10 Jesli chodzi o mnie, to za każdym razem mówię inaczej. Jest to uzależnione od jakiejś charakterystycznej cechy danej osoby lub jakiejś "naszej" sytuacji. Powtarza się tylko (choć nie w każdym przypadku) "kochanie". Z co ładniejszych pamiętam "Różyczkę" i "Myshkę" (koniecznie przez "sh" ze względu na znacznie bardziej miękką wymowę niż polskie "sz", takie połączenie "sz" i "ś") oraz "Zwierzaczka" (nie będę wyjasniał przyczyn :-). Odpowiedz Link Zgłoś
lea Re: Sympatia 09.06.03, 12:21 to wie tylko moja "druga połówka". dla niej jak zawsze buziki w M.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Sympatia IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.06.03, 15:10 Może nie jest to 'druga połówka' ale lubię mówić do mojego psa nie po imieniu, ale per 'rybko' :-P Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m Re: Sympatia 09.06.03, 20:16 Mój pies reaguje na "kochanie" i "miśku" (na swoje imie już nie ) Narazie nikt jeszcze nie zasłuzył żebym się tak do niego zwracała :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Sympatia IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.06.03, 20:19 marjory_m napisała: > Mój pies reaguje na "kochanie" i "miśku" (na swoje imie już nie ) Narazie nikt > jeszcze nie zasłuzył żebym się tak do niego zwracała :P hehe, wiesz, ja nie miałbym serca nazywać drugą połówkę tym samym (chocby najpiękniejszym) imieniem, czy przezwiskiem co psa :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar A podczas przedstawiania 15.06.03, 01:06 No a jak przedstawiacie swoich towarzyszy życia na przykład swojej starszej ciotce lub babci? Jak komus starszemu przedstawić? Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: A podczas przedstawiania 16.06.03, 17:56 hubar napisał: > No a jak przedstawiacie swoich towarzyszy życia na przykład swojej starszej > ciotce lub babci? Jak komus starszemu przedstawić? Ja mówię, ze to Mój Mężczyzna i przedstawiam imieniem. Szczerze mówiąc mam tak domyślne baby w rodzinie, że jak Go przyprowadziłam i powiedziałam "To jest Wojtek", to matka powiedziała "Cześć Zięciu!"... Wojtek spłynął po krześle... Odpowiedz Link Zgłoś
kirka1 Re: Sympatia 16.06.03, 15:30 nie będę zdradzac tu moich SYMPATII za to w ustach mojego kolegii po prostu słodko brzmi zwrot do "jego kobiety" (jak on to określa), który brzmi-"MYSZO" dodam, że facet jest b.męski i takie słodkie słowka, brzmią wprost ślicznie, hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Habibi :-))) IP: *.p.lodz.pl 16.06.03, 17:38 Ciekawe są też wyrazy całkiem "pospolite", jak kochanie, kotku, misiu, tylko w innych jezykach. Ja np. po zeszłorocznych wakacjach mówię czasem do mojego Szczęścia właśnie HABIBI :-))) Bardzo wdzięczny jest też hiszpański - tam "kochanie" to "amante" :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Habibi :-))) 16.06.03, 17:41 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Ja np. po zeszłorocznych wakacjach mówię czasem do mojego Szczęścia właśnie > HABIBI :-))) -- No proszę, pewnie nawet byliśmy w tych samych stronach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Habibi :-))) IP: *.man.lodz.pl 16.06.03, 20:07 hubar napisał: > > HABIBI :-))) > No proszę, pewnie nawet byliśmy w tych samych stronach ;-) My friend! Really my friend! Aaa.... Bolanda? Jak sie maś? Dobzie? Baldzio dobzie! (jeśli rzeczywiście tam, to chyba kojarzysz ten rodzaj paplania ;-) Wilczy Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Habibi :-))) 16.06.03, 20:41 Gość portalu: Marcin napisał(a): > My friend! Really my friend! Aaa.... Bolanda? Jak sie maś? Dobzie? Baldzio > dobzie! > (jeśli rzeczywiście tam, to chyba kojarzysz ten rodzaj paplania ;-) -- -Gavarit pa ruski? -J'm not a russian! -aaaaaaa Polska? U are my best friend! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ileana Re: Sympatia IP: *.otenet.gr 16.06.03, 20:34 W zaleznosci od stanu psychicznego mojego i Jego: Najczesciej dziubku,sloneczko,kochanie ,Wojtuniu...i to po wielu latach malzenstwa. Gdy chmury przeslaniaja ..to bywa.. Wojtek! Mysle ze kazdy zwrot wypowiedziany slodko i cieplo jest przyjemnoscia slyszec. Slowo sympatia sadze ze juz chyba wyszlo z obiegu. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Sympatia 16.06.03, 22:29 Ja mówię "sympatia". I mówiłbym "skarbie", gdyby było do kogo... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
pijaw A z zasłyszanych... 16.06.03, 22:29 To bardzo mi się podoba, jak mąż jednej z księgowych w mojej pracy dzwoniąc do firmy mówi: "mogę prosić z moją małżowinką?" Odpowiedz Link Zgłoś