Dodaj do ulubionych

Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi?

IP: *.4web.pl 11.06.03, 11:28
Co sądzicie na temat uczciwości łódzkich dziennikarzy? Jak ich oceniacie? A
może znacie osobiście? no...?
Obserwuj wątek
    • meg_ryan Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 11.06.03, 11:41
      niezawsze są uczciwi. To są tacy sami ludzie jak my. Mają prawo do bycia także
      mało uczciwym. Żadne Ideały.
      • aard "Prawo do bycia nieuczciwym"? - oksymoron! /nt 11.06.03, 11:49
        meg_ryan napisała:

> niezawsze są uczciwi. To są tacy sami ludzie jak my. Mają prawo do bycia
        także mało uczciwym. Żadne Ideały.
        • Gość: Sugarfree Re: 'Prawo do bycia nieuczciwym'? - oksymoron! /n IP: *.4web.pl 11.06.03, 12:03
          a wg Ciebie dziennikarze są kryształowo czyści??? A oksymoron łączy w sobie
          przeciwstawne znaczenia, by ukazać złożoność zagadnienia. Uczciwość dzienikarza
          to złożony temat - toteż pytam innych o zdanie.

--------

FreeYourMind
    • Gość: ELVIZ Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? IP: *.mipro.pl 11.06.03, 11:53
      Nie zawsze są uczciwi, może dlatego, że aby coś napisać w gazecie to muszą
      wynajdywać trochę na siłę różne fakty i afery.
      • Gość: Sugarfree Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? IP: *.4web.pl 11.06.03, 13:04
        co to znaczy "na siłę"??? Przecież to mijanie się z prawdą! Oznacza to, że na
        codzień też mijają się z prawdą - jacy w pracy, tacy w życiu.... jak ktoś jest
        tchórzem to zostanie tchórzem, gdy ktoś kłamcą to nagle nie staje się cud i nim
        nie jest.

--------
        FreeYourMind
        • Gość: michal.ch Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? IP: *.wshe.lodz.pl 11.06.03, 15:13
          Nie są uczciwi. A dziennikarze prasowi potrafią czasem napisać takie bzdury, że
          umarli z grobu mogliby powstać, gdyby przeczytali ich teksty. No ale wiadomo na
          jakiej zasadzie płaci się za artykuły ich autorom. Zasada numer jeden: liczy
          się ilość, a nie jakość.
          • Gość: Sugarfree radiowcy - przebudźcie się! IP: *.4web.pl 11.06.03, 15:34
            A dziennikarze radiowi? Też plotą bzdury, bo im za to płacą? Może jakieś
            przykłady z życia wzięte? czy obawiacie się, że Szanowna Redakcja skasuje zaraz
            ten wątek?

--------
            FreeYourMind
            • kropka Re: radiowcy - przebudźcie się! 11.06.03, 16:20
              A co to jest "uczciwy"?
              • Gość: Sugarfree uczciwość IP: *.4web.pl 11.06.03, 17:55
                z definicji - wiadomo, ale dla każdego jest czymś innym; dla mnie osobiście to
                nie mieć sobie nic do zarzucenia, nie okłamywać siebie, że jest się ok wobec
                innych, gdy się nie jest; gdy się kogoś krzywdzi, oszukuje czy okrada. To dla
                mnie. Subiektywnie, ale pola nie ustapię.

-----------
                FreeYourMind
                • kropka Re: uczciwość 11.06.03, 20:58
                  no to pewnie WOBEC SIEBIE - są uczciwi :)
    • Gość: pavulonik Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? IP: 213.186.93.* 11.06.03, 19:24
      Nie sa w ogole uczciwi. Wywolali skandal z lowacami skor i zamkneli swe gęby. A
      ja chce wiedziec co dalej w tej sprawie. Czy sa juz akty oskarzenia, czy moze
      wniosek o umorzenie z braku winnych ?>
      • kropka Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 11.06.03, 20:58
        a mieli nie robić tego skandalu?
      • sugar.free Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 11.06.03, 23:03
        wyjęcie na światło dzienne tego, co budzi pospolite obrzydzenie m.in.
        korupcja, "łowcy skór", ośmiornica łódzka - to są sprawy z zakresu
        dziennikarstwa śledczego - i dzięki nim spadła kolejna zasłona milczenia -
        wstydliwego odwracania głowy, ale to ich zadanie, ich praca. Może zajrzyjmy do
        wnętrza ich dusz? Czy tam jest jeszcze miejsce na uczciwość?
        • kropka Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 11.06.03, 23:16
          Przyznam, że mało mnie obchodzi dusza dziennikarza, podobnie jak dusza lekarza,
          czy mechanika samochodowego. Interesuje mnie dobra informacja, skuteczna
          terapia i sprawny samochód.
          A co komu w duszy gra? To juz nie moja sprawa
          • sugar.free Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 11.06.03, 23:31
            To może inaczej - gdzie jest granica pomiędzy uczciwością prywatnie a zawodowo?
            • kropka Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 11.06.03, 23:45
              tam, gdzie zaczyna się lojalność wobec pracodawcy :-)
              • sugar.free Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 12.06.03, 09:02
                a gdzie się kończy?
              • Gość: Nobody Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? IP: *.sgh.waw.pl 13.06.03, 00:22
                Ew. pogon za slawa, rozglosem i pieniedzmi za kazda stopke artykulu.
                Dobrze ze chociaz mamy internet i czesciowo mozemy sami oceniac :-)

Pozdrawiam
    • sugar.free Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 12.06.03, 19:01
      czy się boicie? Kto się jeszcze boi Virgini Wolf???
    • hubar Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 12.06.03, 19:26
      Czy są uczciwi? Hmmmmmm czasem zbyt sobie wymyślają...

Przykład? Czy wiecie kto dostarczył policji kasetę z filmem jak Edi & Co. bili
      chłopaka na Pietrynie? NIE? Zobaczcie w Gazecie, zobaczcie w ŁWD... wszyscy
      dali!
      • sugar.free Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 12.06.03, 19:28
        a może też mają zbyt wysokie mniemanie o sobie? Taka samowolka?
    • zamek Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 13.06.03, 00:10
      Zależy którzy. Znam uczciwych, znam fałszywych aż do
      obrzydliwości.
      • sugar.free Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 13.06.03, 09:18
        takich z uzurpacją do bycia osobą nietykalną, której wszystko wolno?
        • kropka Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 13.06.03, 11:34
          Sugar, każdy zawód wymaga uczciwości. Teoretycznie - nie powinno być granicy
          między uczciwością zawodową i prywatną. Bo jak ktoś jest uczciwy z natury, to
          będzie uczciwy zawsze i wszędzie. Jesli ktos wybrał zawód zgodnie ze swoimi
          zainteresowaniami i lubi to, co robi, to wybrał uczciwie wobec siebie i będzie
          uczciwy w swoim fachu. Jeśli ktoś dokonał gwałtu na własnych zainteresowaniach
          i robi coś, czego nie lubi - to będzie pracował na-odwal-się łamiąc wszelkie
          zasady.
          A spójrzmy z innej strony: czy ktoś, kto mówi uczciwie: "interesują mnie
          wyłącznie pieniędze" jest uczciwy, czy nie?
        • zamek Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 22.06.03, 00:05
          sugar.free napisała:

> takich z uzurpacją do bycia osobą nietykalną, której
          wszystko wolno?
          Również. Doświadczyłem takowego "dziennikarstwa"
          bezpośrednio. Wzdrygam się na samą myśl.
    • Gość: qwer Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? IP: *.toya.net.pl 13.06.03, 12:40
      Jak cholra! Sprzedaż prasy w Łodzi spada i to nie tylko z powodu biedy
      mieszkańców. Jeśli chodzi o uczciwość to najlepiej świadczy o niej sprawa
      łódzkiego pogotowia. O handlu zwłokami wiedzieli wszyscy i nie był niczym nowym
      ale uśmiercanie pacientów było bombą, tyle że akurat ta informacja nie została
      potwierdzona! Dyrektor łódzkiego pogotowia jako były pracownik WSI wspaniale
      rozegrał sprawę Pavulonu, a dziennikarze mimo wiedzy , że rozmawiają ze specem
      od intryg dali ponieść się sensacji!
      • sugar.free Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 16.06.03, 09:43
        a jak została potwierdzona? Słyszałeś wywiad z "aniołem śmierci"? Odsyłam do
        stron Radia Łódź, jeszcze jakiś czas temu był tam dostępny.
        • Gość: qwer Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? IP: 62.233.180.* 16.06.03, 15:16
          jJeśli ktoś trafi w tej sprawie do więzienia z prawomocnym wyrokiem skazującym
          to będę pod wra zeniem ale do tego czasu trwam przy swoim. To była prowokacja
          faceta z WSI.
          Pozdrawiam
          qwer
          ps
          Jesteś dziennikarzem Radia Łódź?
          • sugar.free Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 16.06.03, 21:55
            pożyjemy, zobaczymy

ps. nie jestem dziennikarzem Radia Ł.. Nawet się nie domyślasz jak bardzo nie
            jestem.
            • Gość: qwer Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? IP: *.toya.net.pl 17.06.03, 12:55
              Wybacz nie chciałem urazić!
              Proszę o przebaczenie!
              qwer
    • aard Zgadzam się z wszystkimi wypowiedziami Kopki 13.06.03, 12:45
      Nic dodać nic ująć.
      Dodam jeszcze, że zajrzałem tutaj ponownie wyłącznie na prośbę Bezcukiereczka,
      bo sprawa jako taka mnie nie interesuje.
      Z uszanowaniem,
      aA
      Rd
      • sugar.free Re: Zgadzam się z wszystkimi wypowiedziami Kopki 16.06.03, 21:57
        dziękuję Ci ślicznie :-) Ja też ogólnie zgadzam się z wypowiedziami Kropki. W
        szczegółach pewnie się różnimy. Ale bez różnic życie straciłoby smaczek.
        • aard Do BGezcukiereczka 17.06.03, 10:21
          sugar.free napisała:

> dziękuję Ci ślicznie :-)
          Alez nie mka sprawy, to była przyjemność :-)

Ale bez różnic życie straciłoby smaczek.
          I nie byłoby o czym dyskutować. Może podyskutujemy na osobnym wątku?
          • sugar.free Re: Do BGezcukiereczka 18.06.03, 23:21
            bardzo chętnie, tylko pamietaj, że ja tu bywam a nie przesiaduję - teraz
            wyjeżdżam na parę dni, więc może około wtorku?
            • aard Wtorek może być :-) 23.06.03, 10:46
              sugar.free napisała:

> bardzo chętnie, tylko pamietaj, że ja tu bywam a nie przesiaduję - teraz
              > wyjeżdżam na parę dni, więc może około wtorku?
              Ja własnie z paru dni wróciłem. Poczekam i na Ciebie :-)
              • sugar.free Re: Wtorek może być :-) 24.06.03, 20:13
                to jest wtorek. I ja jestem. A co powiesz na to, że Redakcja pary z ust nie
                puściła na tym wątku? Są zbyt zaangażowani, zbyt zajęci, czy niezbyt uczciwi...?
                • aard Wtorek wtorkiem, a ja forumuję od rana :-) 25.06.03, 08:50
                  A kończę o 16.
                  Ale do rzeczy. Redakcja, jak zauwazyłem, będąc tu już niemal 1,5 roku "olewa"
                  bardzo wiele pozornie wołających o jej zainteresowanie wątków. Wątków
                  nierzadko, istotniejszych (z całym szacunkiemdla Ciebie) niż ten. Przyczyn jest
                  zapewne wiele i nieraz były one przedmiotem dyskusji na forum. Jedną z nich
                  jest, jak sądzę, ta, że Redakcji po prostu nie chce się czytać Forum, a jesli
                  już to robi, to dlatego, ze ma "zadane" umiescić jakiś wątek w analogowej.
                  wtedy wyszukuje jakiś traktujący o aktualnych sprawach związanych z regionem i
                  po kłopocie.
                  Jednak w tym konkretnym przypadku uważam, że milczenie redakcji wynika jednak z
                  bezpośredniego zaangażowania w sprawę. Nie wypada i - przede wszystkim - nie ma
                  sensu oceniać samego siebie, a o red. S. można powiedzieć wiele, ale na pewno
                  nie to, że brak mu inteligencji.
                  Pozdrowionka :-)
                  • sugar.free Re: Wtorek wtorkiem, a ja forumuję od rana :-) 27.06.03, 08:23
                    a ja się pojawiam i znikam - ostatecznie jestem Wolnym Cukrem. Z resztą też się
                    zgadzam :-)
    • dekster Czy ryby jeszcze drżą w oceanie ? 13.06.03, 14:02
      łódzcy dziennikarze są po prostu ludzcy
      tacy i tacy - cacy i nie
      • sugar.free Re: Czy ryby jeszcze drżą w oceanie ? 16.06.03, 00:17
        żeby złowić rybę nie trzeba gotować całej wody w oceanie. Mnie wystarczy jedna,
        ta niecacy.
    • Gość: bartuch Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? IP: 62.233.226.* 16.06.03, 13:39
      Znam osobiście. Są bardzo różni, jak zresztą bywa w każdym fachu. Normalne.
      • hubar Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 16.06.03, 13:45
        Gość portalu: bartuch napisał(a):
        > Znam osobiście. Są bardzo różni, jak zresztą bywa w każdym fachu. Normalne.
        --
        Eee tak ;-)
        Ściemniasz :P
      • sugar.free Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? 16.06.03, 18:01
        jakieś konkrety? Przykłady, sytuacje. Nie trzeba rzucać nazwiskami. Inicjały
        wystarczą - ze wskazaniem.
    • Gość: Oszołom z RM Re: Czy łódzcy dziennikarze są uczciwi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.03, 14:02
      Ale gdzie tam! Wszyscy dziennikarze lewicowi i liberalni to zakłamani oszuści!
      To sługusy politków tych ze opcji
    • aard Czy polscy dziennikarze są uczciwi? 26.06.03, 09:20
      Polacy sądzą, że powinni być:

www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1545178.html
      • sugar.free Re: Czy polscy dziennikarze są uczciwi? 27.06.03, 08:22
        sądźmy zatem sami.
        • aard Samosąd? 27.06.03, 11:42
          Czyli sprawiedliwość na iluśtam kołach?
          ;-)
          • sugar.free Re: Samosąd? 27.06.03, 22:30
            nie wiem czemu na kołach? czy ma sie szybciej poruszać czy jakoś tak? jeśli to
            aluzja do jakiegoś programu w tv, to juz zupełnie nie złapę, bo nie oglądam
            tv. :-)
            • aard Hehe, a jednak łapiesz :-) 01.07.03, 09:32
              sugar.free napisała:

jeśli to
              > aluzja do jakiegoś programu w tv, to juz zupełnie nie złapę, bo nie oglądam
              > tv. :-)

Otóż to! To aluzja do jakiegoś tam serialu, bodaj "Sprawiedliwość na osiemnastu
              kołach". Serial o czym jest nie mam pojęcia, bo - podobnie jak Ty - nie oglądam
              telewizji. Po prostu nie mam telewizora. A swoją drogą jak tu oceniać
              uczciewość łódzkich dziennikarzy, jeśli ze spektrum wyłącza się tych
              telewizyjnych?
              • sugar.free włącz siebie 02.07.03, 17:19
                a i owszem, aluzję łapię w sposób domyślny. Nie mam pojęcia o czym jest
                wspomniany serial. Aczkolwiek telewizor posiadam. Ale włączam go tylko w
                konkretnym celu - np. obejrzenia Faktów, tudzież pożal się ŁWD...
                Telewizyjnych dziennikarzy nie wyłączam - podlegają ocenie na równi z
                dziennikarzami radiowymi jak i prasowymi. O niektórych już mam opinię i
                niestety nie jest ona pozytywna. Stąd moje zapytanie na Forum.
                • aard Coś mi si przypomniało... 03.07.03, 17:19
                  Co do uczciwości dziennikarzy łódzkiej GW. Zreszta może nie dziennikarzy,
                  a 'decydentów" w firmie, jaką jest Gazeta. Otóż, z trzema kolegami z tegoż
                  forum od grudnia czekamy na kasę za nasze wydrukowane w "Fabryce" artykuły...
                  To jak z tą uczciwością i DOTRZYMYWANIEM UMÓW, Panie Piotrze W.?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka