big_news 20.06.07, 22:53 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4239786.html Po.je.by, to mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nett1980 Re: No i uchwalili 20.06.07, 22:58 "Idzie sie ,pali sie" jak to leon prognozowal? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: No i uchwalili 20.06.07, 23:08 Nie wiem, może linie wokół przystanków wymalują, może je ogrodzą... A co, jeżeli ktoś mieszka obok (czy wręcz na) przystanku? I weźmie sobie taki otworzy własne parterowe okno i wsadzi w nie swój podły łeb z petem w ustach? Przyjdą go zakuć w kajdany? A co, jeżeli druga strona ulicy jest oddalona od przystanku 14 i pół metra? Też sobie tam nie zajaram? Po.je.by do potęgi. Kit wie której... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofbla S.K.U.N.K.S.Y przestańcie smrozdić niepalącym!!! 23.06.07, 10:28 SKUNKSY przestańcie smrozdić niepalącym. Ja rozmumiem że nie możecie ojejść się papieroska, ale nie oznacz to że możecie smrodzić innym, a na zwróconą uwagę sznur obelg i niecenzuralnych epitetów. Gdybyście zachowywali się jak ludzie, a nie jak zwierzęta nie trzeba byłoby takich uchwał. Poznań, Gdańsk czy Wrocław już to mają i nienarzekają ja wy. Po drugie spójrzcie co się dzieje na przystankach. Pet przy pecie!! O zgrozo. Rozumiem, nie ma kosza, ale na wszystkich przystankach takowe urządzenia się znajdują i można z niego skorzystać. Tylko tyle potraficie: nasr.., nasmrodzić, nieposprzątać, no i jeszcze nakrzyczeć (bo bym zapomniał). Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: S.K.U.N.K.S.Y przestańcie smrozdić niepalącym 23.06.07, 10:36 Uprzejmie dziękuję za zabranie głosu w dyskusji, Wielce Szanowny Panie. Uprasza się Wielmożnego Pana, aby jak najwięcej i jak najczęściej zaszczycał genialnymi w swej prostocie postami to miejsce. One tak cudownie jasno przekazują Wielce Czcigodnego Pana stosunek do bliźnich. Padam do nóżek. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: S.K.U.N.K.S.Y przestańcie smrozdić niepalącym 23.06.07, 10:40 krzysztofbla napisał [m.in.]: > Gdybyście zachowywali się jak ludzie, a nie jak zwierzęta < Moje koty nie palą! > Rozumiem, nie ma kosza, ale na WSZYSTKICH (podkreśl. moje) przystankach takowe urządzenia się > znajdują i można z niego skorzystać. Gdzie w naszym pięknym mieście znajduje się taka oaza szczęśliwości? Na WSZYSTKICH przystankach kosze? PS. Nie palę. Od zawsze. :) Zatem nie jestem bezpośrednio zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: S.K.U.N.K.S.Y przestańcie smrozdić niepalącym 23.06.07, 11:52 krzysztofbla napisał: > SKUNKSY (...) > Gdybyście zachowywali się jak ludzie, a nie jak zwierzęta (...) > Tylko tyle potraficie: nasr.., nasmrodzić, nieposprzątać, > no i jeszcze nakrzyczeć (bo bym zapomniał)(...) > > (...) a na zwróconą uwagę sznur obelg i niecenzuralnych epitetów. Uwielbiam takie osoby, co nie czytają tego co same piszą. Całkiem zabawna groteska z tego wychodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: S.K.U.N.K.S.Y przestańcie smrozdić niepalącym 23.06.07, 17:42 Krzysztofiebla, apeluję do Ciebie, byś w chwili złości i chęci wylania tejże na forum, usiadł cichutko w kąciku i czekał, aż Ci przejdzie, bo Twych żałosnych wypocin nie da się przeczytać. O ustosunkowaniu do nich nawet nie piszę, bo wyglądasz mi na typa "grochem o ścianę". Poza tym nic mi nie wiadomo o tym, by _tylko_ palacze potrafili nas..., nasmrodzić i nakrzyczeć. Przeprowadzałeś jakieś badania, na podstawie których wyciągnąłeś ten karkołomny wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No i uchwalili 20.06.07, 23:02 big_news napisał: > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4239786.html > Po.je.by, to mało powiedziane. Wielki sprawy,małych ludzi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a mnie sie podoba :) 20.06.07, 23:09 Podoba się durne, NIEMOŻLIWE do wyegzekowania prawo? Podziwiam... Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Istotnie, niemożliwe 20.06.07, 23:20 do wyegzekwowania. W Toruniu takie prawo teoretycznie funkcjonuje już od kilku lat. I co ? I tyle, że palacze stoją w pewnej odległości od przystanku. Nie jest to z pewnością dystans 15 metrów, raczej 5. Nigdy nie widziałem, żeby kogokolwiek ukarano za palenie w takich okolicznościach. Sam też jestem palaczem. Zanim zapalę na przystanku, sprawdzam, z której strony wieje wiatr (aby ludzi nie odymiać) i czy nie widać strażników miejskich. Nie widać. Zapalam. Magicznie pojawia się wtedy autobus lub tramwaj, na który czekam, gaszę peta i z ulgą ładuję się do pojazdu. Prawie zawsze tak jest - ale potrzebna jest silna wola i zdecydowanie, że tego akurat papierosa wypalę do końca, wtedy szybko nadciąga wóz. To naprawdę działa, trzeba tylko uwierzyć w magię ;) Martwy przepis zawsze jest kpiną z prawa, ale akurat taki jest kpiną podwójną - człowiek cywilizowany nie potrzebuje takich regulacji, sam wie, co można, a czego nie. A przynajmniej powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Istotnie, niemożliwe 20.06.07, 23:27 Może to trudne do wyobrażenia, ale ja nigdy, powtarzam _nigdy_ nie palę na przystanku. Zawsze odchodzę od niego na "bezpieczną" odległość. I nie jest mi do tego potrzebne żadne durne prawo. Tego rodzaju idiotyzmy tylko ośmieszają ludzi, którzy tak stanowią. O samej uchwale nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
yennyfer11 Re: Istotnie, niemożliwe 21.06.07, 13:45 no widzisz big_news nie kazdy tak robi-zdazaja sie kretyni co sie rozsiada na laweczce pod wiata i sobie dymka strzela-czlowiek ktory nie pali jest na przegranej pozycji-a tak przynajmniej mozna sie prawem zakryc i podstawnie zwrocic uwage-przynajmniej naucza siecw..e ze nie kazdy lubi dym papierosow.... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta To typowa wojna... 20.06.07, 23:19 urzędasów i ich sługusów z obywatelami,sami są zbędną armią pasożytów,aaa z czegoś muszą sie utrzymać i dawać sobie premię:-))) I wymyślają surowe kary np.dla rowerzystów(po jednym browarze)kompletny bezsens,są kraje gdzie po jednym piwie ,czy lampce wina;-)ludzie sobie jeżdżą nawet samochodami:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: To typowa wojna... 20.06.07, 23:29 Tępota tych ludzi jest w istocie nie pojęta. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: To typowa wojna... 20.06.07, 23:29 longeta napisał: > są kraje gdzie po jednym piwie ,czy lampce wina;-)ludzie sobie jeżdżą > nawet samochodami:-))) Pewnie, tylko że ludzie w tych krajach są bardziej zdyscyplinowani i odpowiedzialni niż w Polsce. Dla nich dwa piwa, to dwa piwa. Polak po dwóch piwach stwierdzi, że trzeciego alkomat nie wyczuje, a czwarte musi być dla równego rachunku, a potem to już mu się wszystko myli i zaczyna liczyć od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To typowa wojna... 20.06.07, 23:34 breblebrox napisała: ........... I tu się mylisz,są bardziej po..i od Łódzkich radnych,alkomatów tam raczej nie używają,ale jak ma wypadek to nawet mu SLD i 07 nie pomoże:-))) Tylko patrzy na konto ile go taka jazda kosztowała? Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: To typowa wojna... 20.06.07, 23:39 Nie wiem z jakiego kraju wynosisz swoje doświadczenia, ja widziałam jak zachowują się ludzie w UK. Są karni aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To typowa wojna... 20.06.07, 23:41 breblebrox napisała: > Nie wiem z jakiego kraju wynosisz swoje doświadczenia, ja widziałam jak zachowu > ją się ludzie w UK. Są karni aż miło. Np.Włochy,czy inna Hiszpania,a w Niemczech też piją browarka i jadą:_) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: To typowa wojna... 20.06.07, 23:44 Ale chyba się nie zrozumieliśmy - w UK też piją, ale mają prikaz że dwa mogą, to więcej się nie napiją, o. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To typowa wojna... 20.06.07, 23:50 breblebrox napisała: > Ale chyba się nie zrozumieliśmy - w UK też piją, ale mają prikaz że dwa mogą, t > o więcej się nie napiją, o. Faktycznie nie,chodziło mi o bzdurne przepisy i grabież na obywatelu,w takim tempie uchwalania jak w Łodzi to nawet pierdnąć nie będzie można w promieniu 15m od przystanku:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: No i uchwalili 20.06.07, 23:27 Uspokój się. To będzie kolejny martwy przepis. Jak ten o zakazie picia alkoholu w miejscu publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: No i uchwalili 20.06.07, 23:28 A po czym wnosisz, że jestem niespokojny? Bo nazywam rzeczy po imieniu? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Ja wnioskuję po po. itepe 20.06.07, 23:34 Znaczy grubsze słowo z twoich ust szparek wyleciało. A generalnie to się z tobą zgadzam. Rozsądnie myślący palacz umie ocenić, czy komu dymi i nie potrzebuje do tego czajnikowania się przed strażą miejską. A nierozsądnemu zawsze można zwrócić uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ja wnioskuję po po. itepe 20.06.07, 23:41 Gdybym posłużył się słówkiem w stylu Lecha W., czyli S...syny, to można by wtedy uznać, że jestem na wskroś wzburzony. Ale tak popularne (w tych czasach) określenie jak po...itd, to przecież ledwie drobny pstryczek pod adresem Wielce Szanownych Rajców:) Już widzę się z podniesionym kołnierzem i kapeluszem głęboko nasuniętym na czoło, trzymającego w kieszeni prochowca tlącego się peta. Odmłodnieję o ładnych pare lat. Czyli właściwie powinienem im podziękować. Ależ ze mnie niewdzięcznik!;) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota zróbmy zatem ściepę narodową na prochowce 20.06.07, 23:46 dla palaczy. ostatecznie mogę odkurzyć skórzany czarny płaszcz po byłej niedoszłej teściowej, do wściubiania nosa w kołnierz nader zdatny. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: zróbmy zatem ściepę narodową na prochowce 20.06.07, 23:48 Ale zrzucać się będą wszyscy jak leci! Niepalący też (a nawet szczególnie) bo to przez nich jesteśmy sekowani:) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Ano pewno 20.06.07, 23:51 Zabrali ode mnie i mojej mamusi na świątynię opaczności, się nie pytając, czy ja nie chcę aby kienesy czy innej sanghi sfinansować, to precedens już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ano pewno 20.06.07, 23:53 A mnie rąbnęli na zabytki Krakowa. Oburzać się? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota A użyj sobie, moje dziecko, użyj 20.06.07, 23:56 Dziecko proszę darować, to był cytat. Krakowowi nie żałuję, ale na Łódź bym się chętniej zgodziła, gdyby chcieli zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A użyj sobie, moje dziecko, użyj 21.06.07, 00:01 Pewnie by się i Łodzi trochę zdało, tylko że z tymi zabytkami u nas jakby bardziej krucho. Że też nie mieliśmy żadnego Kraka, a nawet smoki nas omijały;) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Więc tym bardziej trza budować, organizować 21.06.07, 00:04 Ratować, co zostało. Cerkiewki po kopułkach złotem mazać! Berlinkowi dziś wspomnianemu mury nie runąć a tynkować! A browar czy też spichlerz na Sędziowskiej, a? A Kraków już ma, to niech i my mamy. Mam wrażenie, ze pisaliśmy coś o papierosach...? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Więc tym bardziej trza budować, organizować 21.06.07, 00:06 No właśnie! Faje poszły w kąt przez ten Kraków! I jeszcze coś tam wcześniejszego. A propos papierosków. Idę zajarać!:) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Ja siedzę zajarać 21.06.07, 00:08 a potem pan Samochodzik do poduszki i spać. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ja siedzę zajarać 21.06.07, 00:17 Ja przy kompie nie jaram. Gdybym tak robił, to pewnie mało byłoby 4 pak dziennie. Dlatego wychodze na dymka do kuchni. W ten sposób oszczędzam conajmniej 10 zeta dziennie;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: E tam, może młodsze, ale nie gorsze /co to, t 21.06.07, 00:07 Może i gorsze nie, ale młodsze na bank. A tak w ogóle to wolę młodsze;) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Ale za to jakie wielkie mamy... 21.06.07, 00:13 ... to Nie-Takie-Stare Miasto! A wielkie lubisz? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ale za to jakie wielkie mamy... 21.06.07, 00:18 Wolę młodsze i drobne. Tak jak nasze Stare Miasto:) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Ale za to jakie wielkie mamy... 21.06.07, 00:21 Drobne? Zobacz jak daleko i szeroko sięgaja zabytki Łodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ale za to jakie wielkie mamy... 21.06.07, 00:25 Wiesz co? Może jednak skupmy się na paleniu, bo pomału przestajemy się rozumieć;) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Ale za to jakie wielkie mamy... 21.06.07, 00:28 Jak to? Stare Miasto chcesz spalić?!? Ojej! Odpowiedz Link Zgłoś
gray aż miło popatrzeć 23.06.07, 09:25 kiedy jakiś przepis nagle bodzie big_newsa - nagle wyciąga prochowiec z szafy i przechodzi do konspiracji. a przecież sam nieraz tłumaczy zbłąkanym liberalnym owieczkom, że demonizują... no, ale jak by nie było, tak naprawdę każdy martwi się wyłącznie o własną dupę więc big_news to swój chłop - jeździ bez świateł, żeby oszczędzić, więc wciska drogówce łapówy ile wlezie ale za to później oszukuje na podatkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: No i uchwalili 20.06.07, 23:33 Ja jestem ciekawa, jak teraz zostanie rozwiązany problem z petami. No bo jeżeli już natkniesz się na śmietnik, to stoi on na przystanku, lub zaraz obok niego - zakz obowiązuje zaś na odległość 15 m. Co w takim razie mają robić palacze z tzw. "odgachami" - nosić przy sobie podróżne popielniczki? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: No i uchwalili 20.06.07, 23:35 Do papierosów będą dołączane tic-tacki, po których pudełka świetnie spełniają funkcję przenośnej popielniczki :> Odpowiedz Link Zgłoś
czarnygolf Re: No i uchwalili 20.06.07, 23:37 Od biedy można papierosa odgasić na chodniku i wrzucić do pustej paczki po fajkach :). Odpowiedz Link Zgłoś
szprota A potem ktoś wystosuje przepis 20.06.07, 23:41 W czym i na czym dopuszcza się kiepowanie petów. Bo pusta ramka po fajach może się wszak zatlić, gdy kiep źle odgaszony. Pudełko po ciućkach stopić. Skoro już postanawiają za nas myśleć, co komu dobre, to i takiej regulacji można się spodziewać ;] Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: No i uchwalili 20.06.07, 23:42 Czyli jednak przenośna popielniczka zostaje? Bo ja już zaczęłam sobie wyobrażać jak nasi włodarze ustawiają wokół każdego przystanku wianuszek śmietniczków. Nawet bez tego zakazu coś takiego by się przydało. Dzisiaj zasuwałam przez cztery przecznice Jaracza i dopiero przy Piotrkowskiej napotkałam śmietnik, tzn. taki wielki śmietnik podwórkowy czekający na śmieciarzy (swoją drogą - co on robił o 16:00 na ulicy?). Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox A kto mówił, że jarałam! 21.06.07, 00:23 Nie lubię chodzić i palić - dwie czynności na raz to widocznie za dużo na moją głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Jednakże 20.06.07, 23:54 wszystko zależy od poziomu cywilizacji. We wszystkie strony. Opowiem Wam historię, jaka zdarzyła mi się przed laty w mieście Wiedniu. Zaszokowany nienormalną czystością ulic, długo powstrzymywałem naturalną chuć zapalenia papierocha, ale nie dałem rady. Postanowiłem jednak nie działać na oślep, i dla upewnienia się, zapytałem najbliższego osobnika, wyglądającego na tubylca (ciągnął dwie siaty z zakupami): - Endschuldigung Sie bitte, aber: kann Ich rauchen hier ? Tubylec spojrzał na mnie. a w oku jego zabłysło zdumienie: - Warum nicht ? Du kannst, offensichtlich... Problem był w czym innym: najbliższy kosz na śmieci znajdował się dwa kilometry dalej. Ci dranie Austriacy po prostu nie śmiecą na ulicy - zatem kosze uważają za zbędne. Co kraj, to obyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Jednakże 21.06.07, 00:26 Ja bym też chciała nie śmiecić, ale muszę mieć w tym celu śmietniczek - nie mam jeszcze tak głęboko zakorzenionego poczucia porządku żeby zjadać śmiecie. To znaczy zjadam co dzień śmieci, ale wolę te pod postacią chipsów i czekoladek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis To trzeba do Przema zgłosić. 21.06.07, 00:16 Ej, Przemo chodźno tu! Breble mówi, że na Jaracza koszy nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: To trzeba do Przema zgłosić. 21.06.07, 00:22 A tak, miałam mu napisać na forum. Na razie nie zawodzi i służby porządkowe doprowadza do porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: No i to załatwia automatycznie 20.06.07, 23:39 problem nieświeżego oddechu u palaczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Gorzej jak ktoś nie lubi tic taców 20.06.07, 23:42 woli gumę albo miętowy wafelek. Ja na ten przykład lubię wyłącznie cynamonowe, których w Łodzi jeszcze nie widziałam - zużywam teraz ostatnią paczuszkę przyszmuglowaną ze Słowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Gorzej jak ktoś nie lubi tic taców 21.06.07, 09:19 Szproto, na Boga!! Nie ma w Łodzi gum cynamonowych? Moze podeslac kilka paczek? Trzeba ratowac Siostre z Cynamonowego Bractwa! Ja tylko takie zuje i pale faje. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szprota gumy są. ale też nędzne podróby 21.06.07, 22:49 Dziadzie, ja o tic-tacach! Odpowiedz Link Zgłoś
tome.k Re: No i uchwalili 20.06.07, 23:50 Ło tak, już widzę te rzesze łodzian nie palących na przystankach :) Tak samo jak z piciem alkoholu w miejscach publicznych i z bluzganiem :) Jesteśmy zbyt głupim narodem aby mieć szacunek do drugiej osoby i żadne przepisy tego nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: No i uchwalili 20.06.07, 23:53 Masz, jak widać, kiepskie mniemanie o sobie. Ja czuję się jako Polak zupełnie dobrze. Bo odrobina szurniętych nie świadczy o całym narodzie. Nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tome.k Re: No i uchwalili 21.06.07, 13:15 Nie sądzę:) Mniemanie o sobie mam średnio wysokie, bo za wysokie nie jest najlepsze. Natomiast ja Ci coś powiem Bigi, szurniętych jednostek nie jest tak wiele. W pojedynkę wielu ludzi jest w porządku, sympatycznych itd. Tylko w momencie gdy w grupę zbierze się kilka jednostek z zaburzeniami na codzień niedostrzegalnymi, wówczas robi się problem :) On zapalił... to ja też zapalę. On rzucił papierek, to ja też rzucę. Mój piesek sra na środku chodnika... ale jego piesek też nasrał! Nie wolno pić piwa w autobusie... ale on pije więc ja też mogę! Tego żadne przepisy nie zmienią :) To się wynosi z domu, od mamusi, od tatusia :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani szkoda że dopiero od 1-go września 21.06.07, 08:40 ,ale poczekamy. mam nadzieję, że Polska pójdzie drogą Finlandii, która od lat 70' walczy z palaczami a docelowo w roku 2040 chce w ogóle zdelegalizować sprzedaż i używanie tytoniu na terenie całego kraju. Bardzo światły kraj. Co nie Bigi? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: szkoda że dopiero od 1-go września 21.06.07, 09:14 Bardzo, bardzo światły kraj. Rozumiem, że jak już ten całkowity zakaz wprowadzą, to Finowie, tak jak kiedyś (a i dzisiaj im się zdarza) wsiadali na promy oraz jeździli do Polski żeby się udydłać gorzałką, tak w przyszłości będą wycieczkować żeby się najarać. Tylko po co z tym czekają do 2040 roku? Jak są tacy światli, to czemu jeszcze trzeba czekać tyle lat? Ciesz się, ciesz. Niedługo znajdzie się kolejny "dobrodziej", który uderzy w to, co Ty lubisz. Ciekawe jak wtedy będziesz śpiewał. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ale nie dochodzi do Ciebie prosty fakt 21.06.07, 09:26 że skoro nie palę, to nie chcę i nie musze śmierdzieć Twoim dymem??? Po prostu nie chcę - mogę mieć takie prawo - czy palący moge mi je naruszać???? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a ponadto 21.06.07, 09:27 jakie zakazy mają uderzyć we mnie? nawet jak piję to nie rzygam na nikogo - a palący rzygają na mnie dymem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a ponadto 21.06.07, 09:40 Pojęcia nie mam, na co kto tam wpadnie. Może np. wymyśli, że nie wolno będzie używać Twojej ulubionej wody toaletowej, z powodu... nie bo nie. To, że nie rzucasz pawiami dookoła siebie, nie znaczy wcale, że po zabalsamowaniu nie stajesz się potencjalnym zagrożeniem dla innych. Częściej zdarza się pijanym niż trzeźwym zatoczyć z chodnika na jezdnię, dużo częściej naprztykani wchodzą w kolizję z prawem, pod wpływem gorzały, nawet bez świadomej woli gościa, który sobie sporo golnął, dochodzi do rodzinnych przestępstw. Nie pisz zatem, że Twoja przypadłość jest całkiem dla innych bezpieczna. Bo może się zdarzyć, że wskutek przeholowania zupełnie bezwiednie staniesz się sprawcą czyjegoś bardzo wymiernego nieszczęścia. A nie iluzorycznego uszkodzenia płuc, z powodu łyknięcia kilku cudzych dymków na przystanku tramwajowym. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani klasyczne pieprzenie palacza 21.06.07, 10:11 o iluzorycznym uszkodzeniu płuc. A ja pie.. uszkodzenie płuc - ale smród z fajek mi po prostu przeszkadza i nie zyczę sobie śmierdzeć ani czyims potem - ani czyims dymem. A taraz dokładnie mi wytłumacz jak bardzo sie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: klasyczne pieprzenie palacza 21.06.07, 10:31 Już nie zamierzam. Przecież Ty jesteś klasycznym przykładem upartego osła. Nic do Ciebie nie przemawia. JA, tylko JA, wyłącznie JA! Tyle wynika z Twoich postów. Cała ta Twoja umiejętność współżycia z innymi sprowadza się do jednego: mają być zagwarantowana MOJE prawa, pozostali MUSZĄ się do nich przystosować, bo jak nie to... Rozumiem również, że w życiu się nie urżnąłeś na amen, że zawsze panujesz nad swoimi odruchami, nie chwiejesz się i nie bełkoczesz? A jednak nie wierzę. Bo to ostatnie pokazałeś niejednokrotnie. Choćby i na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Na szczęście są jeszcze normalne miasta 21.06.07, 10:36 bez debilowatych radnych,którzy przegrali S-8 i ME,to teraz udają że coś robią. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: klasyczne pieprzenie palacza 21.06.07, 12:29 nikt nie ma prawa do zasyfiania mi życia - a Ty sobie to prawo przypisujesz nie wiem dlaczego. Pal sobie te fajki gdzie chcesz - ale jak jesteś w miejscu publicnzym to nie wypuszczaj dymu. i daj sobie już spokój - wymyślcie jakąś nową anegdote z tym półdebilem. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: a ponadto 21.06.07, 10:04 cassani napisał: > jakie zakazy mają uderzyć we mnie? nawet jak piję to nie rzygam na nikogo - a > palący rzygają na mnie dymem. Jakiś tu delikutaśny,jak rzygasz bzdurami i spalinami to jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a ponadto 21.06.07, 10:08 Doskonały przykład z tymi spalinami. Że też ci wszyscy przeciwnicy palenia jeszcze nie zakazali używania pojazdów mechanicznych?! Tak stoją, łażą i siedzą przy jezdniach i tak wdychają to świństwo. Jak mi ich żal... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: a ponadto 21.06.07, 10:12 doskonały przykład. jeszcze nie tak dawno byłby on na miarę longety - teraz też równasz do tego poziomu. Idąc tą ścieżka przypominam że gó.. też smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: a ponadto 21.06.07, 10:16 cassani napisał: > doskonały przykład. jeszcze nie tak dawno byłby on na miarę longety - teraz też > > równasz do tego poziomu. Na szczęście ni upadł jeszcze na dno do twojego:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a ponadto 21.06.07, 10:18 Zdaje Ci się, że jedynie Ty masz monopol na genialne posty i wnioski? Otóż... jesteś w błędzie. Szkoda też, że nie potrafisz odnieść się do oczywistości, a uciekasz w absurdy. A tyle razy zarzucasz innym takie postępowanie. Cóż, jak widać nikt nie jest od tego wolny. Nawet TY. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta A co z przyjezdnymi? 21.06.07, 10:23 Przecież nie wszyscy muszą wiedzieć co we wsi słychać,ba to nawet nie możliwe:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A co z przyjezdnymi? 21.06.07, 10:25 Pewnie umieszczą na przystankach tabliczki z info o zakazie palenia. Kolejna bzdura, na dodatek zapłacą za nią głównie nie palący, bo ich jest w sumie więcej. Niech się cieszą;) Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: A co z przyjezdnymi? 21.06.07, 11:17 za pomysly pis typu 'becikowe' tez wszyscy placa i jakos ci to nie przeszkadza, janeczku jozefie Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: a ponadto 21.06.07, 12:31 big_news napisał: > Szkoda też, że nie potrafisz odnieść się do oczywistości, a uciekasz w absurdy. tak, tak. wpis o spalinach samochodowych za to był ważnym głosem w sprawie. i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: a ponadto 21.06.07, 10:15 big_news napisał: > Doskonały przykład z tymi spalinami. Że też ci wszyscy przeciwnicy palenia > jeszcze nie zakazali używania pojazdów mechanicznych?! I jeszcze niech w piecach CO nie palą,to jest dopiero smród i dym. Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 :):):) 21.06.07, 08:42 a mnie się podoba - martwe czy żywe jest przepisik i można interweniować :) nie wszyscy są tacy "kurturarni" jak Ty Bigi - nie odchodzą by zapalić ( .... ale zapalają by odejść z tego świata hłe hłe-taka mała dygresyjka) a juz notorycznie zdarzało mi się ,że wsiadał przede mną jakiś palacz co to jeszcze musiał pociągnąć "łyczek" drogocennego dymka na progu autobusu, po czym resztkę peta siup pod autobus i głęboki wydech, a cały dym łykałam ja wsiadająca za nim- aż do dziś mnie na wymioty zbiera Podobnie martwym przepisem jest wg mnie nakaz wyprowadzania psów na smyczy Mam na podwórku młodego gniewnego co to wychodzi z durnym psem spuszczonym ze smyczy - pies ma kretyńską manię obszczekiwania wszystkich których mija i dodatkowo notorycznie rozkopuje " ogródek " moich rodziców - przy pierwszym zwróceniu mu uwagi myślałam że dostane w zęby... ale jakoś się chłoptaś opanował. Przy kolejnych uwagach warczał lepiej niż swój pies. Przy piątym podejściu zadzwoniłam po Straż Miejską - oczywiście był to głuchy telefon , ale bardzo ostentacyjnie wykonany... Chłoptaś dalej puszcza psa luzem, ale jak ja wchodze na podwórko to łapie psa :):) Tyle mi na początek wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
brite no cóż, bigi 21.06.07, 10:14 możesz podziękować za ten radykalny krok mniej kulturalnym współpalaczom, którzy po chamsku narzucają swój smród innym. Takich ludzi w naszym mieście jest sporo. Zakazami kultury nauczyć się nie da, ale przynajmniej jest dodatkowe narzędzie do skuteczniejszej walki z nagminnym chamstwem. Pamiętaj - nikt Ci nie zabrania palić w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: no cóż, bigi 21.06.07, 10:24 Na razie nikt mi rzeczywiście nie zabrania kopcić w domu. Ale kto wie, może już pęta się po świecie jakiś "geniusz" z podobnym pomysłem. A co powiesz na oczywisty fakt zatruwania wszystkich, i to nie tylko na przystankach, spalinami, na co przytomnie zwrócił uwagę Longeta? Wyłącza któryś kierowca silnik przed przystankiem i uruchamia brykę dopiero 15 metrów za nim? Czemu to nie przeszkadza wszystkim "uczulonym" na dym tytoniowy? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: no cóż, bigi 21.06.07, 10:39 Marny argument w dyskusji, ale się ustosunkuję - owszem, spaliny też mnie drażnią (jak i hałas), ale zazwyczaj ich źródło jest dobre parę metrów ode mnie. Jeżeli zależałoby to ode mnie, to dążyłbym do ograniczenia ruchu samochodowego w centrum miasta na rzecz komunikacji publicznej (oczywiście po modernizacji taboru MPK). Drogi Kali, skoro Ciebie drażnią sporadyczne parady gejów i rzekoma ich szkodliwa obsceniczność, to jak możesz kwestionować argumenty niepalących borykających się CODZIENNIE z terrorem palaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: no cóż, bigi 21.06.07, 10:46 brite napisał: > Drogi Kali, skoro Ciebie drażnią sporadyczne parady gejów Argumenty wasze są żadne,ponieważ nikt nie każe ci iść w "ślinę" z każdą napotkaną palaczką i wydychać substancje smoliste,które i tak się rozkładają w płucach po 3 latach,natomiast metale ciężkie w spalinach są na zawsze w tobie. Co do pederastów to są bardziej szkodliwi od wszystkich wypalonych fajek na świecie,na przystankach też:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: no cóż, bigi 21.06.07, 10:53 > Argumenty wasze są żadne,ponieważ nikt nie każe ci iść w "ślinę" Longeto, co prawda nie powinienem, ale podyskutuję z Tobą merytorycznie: trucizna w dymie papierosowym nie roznosi się bynajmniej drogą kropelkową. > Co do pederastów to są bardziej szkodliwi od wszystkich wypalonych fajek na > świecie,na przystankach też:-))) Naprawdę, czasami budzisz we mnie... Wałęsę. Się powstrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: no cóż, bigi 21.06.07, 11:15 brite napisał:> Longeto, co prawda nie powinienem, ale podyskutuję z Tobą merytorycznie: > trucizna w dymie papierosowym nie roznosi się bynajmniej drogą kropelkową. A ile tego dymu się nawdychasz stojąc na przystanku hehehe,bardziej ci zaszkodzi wsiadanie do autobusu przechodząc koło rury wydechowej,to są kompletne bzdury takie ustawy,władza traktuje obywateli jak jakiegoś niedorozwiniętego gnojka któremu pokazuje co ma robić,a czego nie. Ciekawe jak byś zareagował na ograniczenie swobód obywatelskich nałożonych przez rzad,np.zakaz parad pederastów,czy rozwiązanie i spałowanie eko-terrorystów znad Raspudy,też mi szkodzą nie gorzej niż wirtualny dym na przystankach Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: no cóż, bigi 21.06.07, 11:54 > władza traktuje obywateli jak jakiegoś niedorozwiniętego gnojka w tym wypadku ma często rację. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: no cóż, bigi 21.06.07, 12:11 longeta napisał: > > Co do pederastów to są bardziej szkodliwi od wszystkich wypalonych fajek na > świecie,na przystankach też:-))) No dobra ty jako palacz osiagasz przyjemnosc w ten sposob ,a jak dotad nie odpowiedziales mi na pytanie, co ci przeszkadzaja ludzie widzacy cos super we wlasnej plci i czerpiacy przyjemnosc przez stymulacje prostaty? Innym zabraniasz i szkodliwosc zarzucasz a sam sobie radoche czynisz? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: no cóż, bigi 21.06.07, 13:21 nett1980 napisała: > No dobra ty jako palacz osiagasz przyjemnosc w ten sposob ,a jak dotad nie > odpowiedziales mi na pytanie, co ci przeszkadzaja ludzie widzacy cos super we > wlasnej plci i czerpiacy przyjemnosc przez stymulacje prostaty? Innym > zabraniasz i szkodliwosc zarzucasz a sam sobie radoche czynisz? Nie sobie nawet w dupę chomiki wsadzają,tylko po co ta cała histeria o szykanowaniu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: no cóż, bigi 21.06.07, 13:30 > Niech sobie nawet w d**ę chomiki wsadzają i pala ile wlezie w domowym zaciszu ,tylko po co ta cała histeria o > szykanowaniu i taki dlugasny watek rzekomo pokrzywdzonych :-))) A do tematu wracajac , tez jestem za tym ,zeby stworzyc prawo zabraniajace palic w wiatach ,krotko ,zwiezle i przejrzyscie . Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: no cóż, bigi 21.06.07, 13:33 nett1980 napisała: zeby stworzyc prawo zabraniajace > palic w wiatach ,krotko ,zwiezle i przejrzyscie . To ma sens,wreszcie nawet cassani będzie mógł swobodnie spalinami oddychać pod wiatą,nie wspomnę o pierdnięciach Mariana które tak lubi,na zdrowie cassani! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: no cóż, bigi 21.06.07, 10:52 Czekałem sobie cierpliwie... na Hamerykańskim Murzynów i się doczekałem. I tak dobrze, że przy okazji zakazu palenia na PRZYSTANKACH, nie ma (na razie?) mowy o antysemityzmie, ksenofobii i faszyźmie. Ale, żeby nie być posądzonym o uniki, odpowiadam. W/g mnie ZARÓWNO zakaz palenia na przystankach i w ich 15-metrowym obrębie, a także wszelkie parady kochających inaczej, to kurioza. To pierwsze będzie prawem martwym, to drugie to w istocie zwykłe prowokacje. Masz prawo do swojego sprzeciwu przeciw palaczom? Masz. Mam prawo uważać inaczej? Też mam. No chyba, że myśleć można tylko w jeden sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
brite nie nie nie nie 21.06.07, 11:02 Bigi, nie zniżaj się, korzystasz z argumentu o Murzynach zawsze, kiedy obnaży się Twą niekonsekwencję i mentalność Kalego. Masz prawo uważać inaczej, owszem, ale skoro nie rozumiesz, dlaczego można być przeciwnikiem dymu na przystanku (bo na to wskazują Twe wypowiedzi), staram się Ci to przybliżyć korzystając z analogicznych przypadków niechęci wobec czegoś u Ciebie. Czy sobie wyciągniesz z tego jakieś wnioski, czy nie - twoja sprawa. Ok, dajmy spokój gejom, dajmy jakiś inny przykład - chciałbyś, czekając na autobus, żeby ktoś Ci pierdział pod nosem i uważał to za rzecz normalną? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: nie nie nie nie 21.06.07, 11:48 To Ty wyjechałeś z przysłowiowymi Murzynami (mówiąc o paradach), a nie ja. Zwróć na to uwagę, jeśli łaska. Nie, nie lubię jak ktoś puszcza mi bąki pod nosem. Nie tęskni także za charchającymi gdzie popadnie osobnikami. Nie cieszę się na widok ociekających potem pań i panów, ubranych w zbyt obcisłe ciuchy. Nie darzę estymą smarkających. Nie należę do wielbicieli uchlanych ludzi. Nie cierpię awanturników i łotrów spod ciemnej gwiazdy. Nie kocham się w natarczywych i namolnych babinkach. Wszystkich ich można spotkać dosłownie wszędzie. Nie tylko na przystankach. Cóż, trzeba z nimi jakoś współżyć. Niepomiernie i wciąż dziwi mnie taka sprawa: pełno tu ludzi niby otwartych, rozumnych, o poglądach liberalnych. Takim jak ja zarzuca się niemal świętokradztwo, bo postrzega się mnie jako umysł ciasny, jako kogoś nieprzejednanego i mściwego prawie. Kiedy jednak dochodzi do rozmowy o durnym prawie, to ci pozorni zwolennicy wszelakich swobód obywatelskich, nagle ustawiają się po ciemnej stronie Mocy. Snuję z tego wniosek, że jesteście w kilku zwykłymi pozorantami. Nie mającymi nic wspólnego z nowoczesnym postrzeganiem rzeczywistości i idącą za tym tolerancją. Ona jest uzasadniona i potrzebna jedynie wtedy, kiedy gwarantuje Wasze prawa. Zwracam uwagę na to co niżej napisał Dziad_borowy, a o czym ja bębnie tu nieskutecznie od wczoraj. To będzie martwe prawo, bo jest ono głupie, nieprzemyślane i tylko rozdrażni część ludzi. I swego zdania w tym względzie nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani daj spokój 21.06.07, 12:52 jak Bigi udaje że nie rozumie to nie dasz rady. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 daj spokój ,a ten by cie argumentami wykonczyl 21.06.07, 12:56 Moge ja ,mozesz ty gardlowac ,ale jak sie pojawi Leongvt ,to takie "miernoty " zalatwi . "Przestańcie pieprzyć o ogromnej szkodliwości palenia. Bardziej szkodliwy jest azbest z okładzin hamulcowych i te wszystkie zdrowe konserwanty w szynce z marketu za 9,99. Ludzie palą tytoń od kilku tysięcy lat. Nie robią tego żeby wykitować tylko w pewnym określonym celu. Nikotyna to narkotyk. Daje kopa. Podnosi poziom serotoniny w mózgu. Wszyscy wielcy: konstruktorzy, ludzie sztuki, wynalazcy to nałogowi palacze. Tam gdzie przy pracy trzeba myśleć i wymyślać nie ma nic lepszego niż fajorek. Odnoszę wrażenie że cały wrzask o niepaleniu robią intelektualne miernoty. Same nic nie stworzą to chociaż dowalą tym z wydajniejszymi mózgami. Czasami palacze żyją krócej. Ale i nie palący też umierają na raka płuc. Kiedyś opublikowano wyniki badań w USA. W związku z pie..em jaki mają amerykanie okazało się że powodem śmierci najczęściej było palenie tytoniu. Potem ktoś to sprawdził. Okazało się że jak ktoś miał 80 lat i wykitował to pisali ze kitę odwalił bo palił. Też jestem za ustaleniem zasad. Dobrą zasadą by było żeby nie palący nie włazili w pociągach do przedziałów dla palących. Jakiś czas prawie codziennie jeździłem do stolicy. Coś pięknego i nie drogo jak niepalący sku..el-ka wpakował-a sie do przedziału dla palących bo wolne miejsce było. Największy dym robili ci kulturalni niepalacze. Latali do konduktorów, wrzeszczeli. I pewno jak by wtedy palacz się zdenerwował i dostał zawału to by nie było ze przez idiotę tylko ze od fajek. Leon " Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: no cóż, bigi 21.06.07, 12:33 big_news napisał: na co przytomnie zwrócił uwagę Longeta? tu poczytaj na ten temat: pl.wikipedia.org/wiki/Oksymoron Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: No i uchwalili 21.06.07, 11:29 Polecam ten artykulik: serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,4231803.html Tam ludzie zabieraja sie z glowa, wzorujac sie na sprawdzonych rozwiazaniach. Te łódzkie 15 m to takie beznadziejne rozwiazanie jak bielskie, wlasciwie nieokreslone. To jest fikcja, osmiesznie prawa, cos _nieskutecznego_. W Poznaniu sprawdza sie znakomicie przepis zakazujacy palenia pod wiata. I to jest ok. Niedosc, ze palic pod wiata jest "lekka" chamowa, to jeszcze ewidentnie wiadomo kto ten przepis lamie. Jest jasno okreslone miejsce i jest mandat gdy ktos lamie jasne, przejrzyste prawo. I jeszcze jak mowi ten rudzki straznik miejski: "Jeśli to będzie dobre prawo, to nie będziemy mieli żadnych problemów z jego egzekwowaniem" to ja Wam mowie, ze ten lodzki okrag to jest kpina z prawa, popierdolka i z egzekwowaniem beda same problemy. I tyle. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: No i uchwalili 21.06.07, 11:53 dziad_borowy napisał: > W Poznaniu sprawdza sie znakomicie przepis zakazujacy palenia pod wiata. O, i to byłoby optymalne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Takie male porownanie... 21.06.07, 11:32 Przychodzi fagas na przystanek obzarty golonka ,kapusta i grochem ,siada na laweczce i z cala radoscia puszcza baka , bo lubi i ma potrzebe.Pada deszcz , wszyscy sie cisna pod daszek , smrod tego pierda roznosi sie w promieniu 3 m. Nie ma zakazu jest przyzwolenie , nie bede wzywac Strazy Miejskiej ,policji ,bo mnie wysmieja. Palacz bez kultury zachowuje sie podobnie ,niestety ,wiele razy tego doswiadczylam ,a przyklad troche moze ryzykowny ,ale tez dotyczy smierdzacej sprawy i bardzo prosze o odrobine empatii ,sa takie jakies tytonie ,ktore pachna wisniami ,palil takie cos w fajce moj znajomy , nawet mentolowe kumpeli jakos dalo sie przetrzymac ,ale palacze drodzy ,inne papierosy,palone w promieniu 1 m ode mnie, sa jak baki puszczane z premedytacja i rozkosza "bo chce i musze".Pewnie jakby wszyscy byli tacy kulturalni jak nasi forumowi palacze ,taki zakaz by nie powstal.Niestety ,wiekszosc palacych to ludzie ubodzy , ubodzy czesto i materialnie ,ale najbardziej w kulture osobista. Odpowiedz Link Zgłoś
the_bils Re: Takie male porownanie... 21.06.07, 11:41 nett1980 napisała: > Przychodzi fagas na przystanek obzarty golonka ,kapusta i grochem ,siada na > laweczce i z cala radoscia puszcza baka , bo lubi i ma potrzebe.Pada deszcz , > wszyscy sie cisna pod daszek , smrod tego pierda roznosi sie w promieniu 3 m. > Nie ma zakazu jest przyzwolenie , nie bede wzywac Strazy Miejskiej ,policji ,bo > > mnie wysmieja. Palacz bez kultury zachowuje sie podobnie ,niestety ,wiele razy > tego doswiadczylam ,a przyklad troche moze ryzykowny ,ale tez dotyczy > smierdzacej sprawy i bardzo prosze o odrobine empatii ,sa takie jakies > tytonie ,ktore pachna wisniami ,palil takie cos w fajce moj znajomy , nawet > mentolowe kumpeli jakos dalo sie przetrzymac ,ale palacze drodzy ,inne > papierosy,palone w promieniu 1 m ode mnie, sa jak baki puszczane z > premedytacja i rozkosza "bo chce i musze".Pewnie jakby wszyscy byli tacy > kulturalni jak nasi forumowi palacze ,taki zakaz by nie > powstal.Niestety ,wiekszosc palacych to ludzie ubodzy , ubodzy czesto i > materialnie ,ale najbardziej w kulture osobista. W domach niech sobie tytoniowe ćpuny palą. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: No i uchwalili 21.06.07, 12:10 Proponuję wyznaczyć strefę bez dymu. I oznaczyć na chodnikach czarno-żółtymi kreskami. :) lav Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 [...] 21.06.07, 12:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 12:28 Ale do mnie sie odnosisz ?Cos ci w drzewku sie obsunelo?Ja tez moge ci zaproponowac Janie Krzysztofie Mario Marianczyku wez ty Breblebrox na ta pizze wreszczie. A moze okreslisz sie -jestes za czy nawet przeciw nowemu prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: No i uchwalili 21.06.07, 12:43 > Ale do mnie sie odnosisz ?Cos ci w drzewku sie obsunelo? chyba jednak tobie > Janie Krzysztofie Mario Marianczyku wez ty Breblebrox na ta pizze > wreszczie. Czlowieku O CO CHODZI Z TA PIZZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: No i uchwalili 21.06.07, 12:47 Nie udawaj, że nie rozumiesz! Nie musisz mnie zabierać - podam Ci moje IP i będziesz już wiedział co dalej z nią zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: No i uchwalili 21.06.07, 13:13 Aha. Szkoda, zawsze to jedna zagadka mniej by była. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 13:19 Wprowadzasz go na takie wyzyny abstrakcji ,ze nam sie milusi chlopak pogubi. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 13:27 Kazda twoja odpowiedz ,to miod na moje serce ,jakis ty niezwyczajny ,taki inny niz reszta na tym forum ,hmm mlody gniewny ach -"Smells like teen spirit". Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: No i uchwalili 21.06.07, 13:46 no no przyznaj sie lubisz marianczyka Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 13:56 Lubie czasem Biga ,to co mialabym jego syna nie lubic? A zostawil ciebie czy co ,ze tak sie mscisz? Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 [...] 21.06.07, 14:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 14:08 A moglo byc tak pieknie i klarownie , to znacie sie z priva czy jak? Aniele zemsty oswiec o co chodzi ?Przyuwaz, nie wale z grubej rury slowami jak np. "Chudy cwoku" , "uprzykrzony trollu" , bo wiem ,ze w glebi swego serca jestes jak ten golabek pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 [...] 21.06.07, 14:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: No i uchwalili 21.06.07, 14:09 Mariańczyk mnie zostawił? Na razie mnie nie opuszcza na forum :-D Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: No i uchwalili 21.06.07, 14:12 nie zwracaj na nia uwagi, odpowiada w zlym miejscu watku i jeszcze potem innych o to posadza - taktyka bignewsa, pewnie sama jest jego synem Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: No i uchwalili 21.06.07, 14:24 nie przypominam sobie abym byl zainteresowany twoim dowcipkowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: No i uchwalili 21.06.07, 14:32 Ja także nie :) Nett nie zauważyła,że Ty to do mnie o tych bzdurach napisałeś :) I pewnie stąd ta cała dyskusja. Właściwie to moglibyście zotstać przyjaciółmi. Ponoć przyjaźnie oparte na nienawiści do osób trzeciach są najtrwalsze ;-p lav Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: No i uchwalili 21.06.07, 14:36 won mi stad bo cie poszczuje lwami Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: No i uchwalili 21.06.07, 16:07 Ale ja wolę tygryski! Czy można wybrać zwierzę,którym zostanie się zaszczutym? lav Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 21:46 "Ponoć > przyjaźnie oparte na nienawiści do osób trzeciach są najtrwalsze" Odpowiem ci w duchu prezesa fanklubu -Nienawisc ,phi ,nie pochlebiaj sobie. Jak tam stoisz z inteligencja emocjonalna ?HĘ? Odrozniaj uczucia od emocji! Irytujesz mnie ,bo w swoje insynuacje mieszalas mego meza i dziecie ,nic wiecej . Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: No i uchwalili 21.06.07, 13:27 > A moze okreslisz sie -jestes za czy nawet przeciw nowemu prawo? ja tylko chce zeby bignewsowi bylo zle Odpowiedz Link Zgłoś
yennyfer11 Re: No i uchwalili 21.06.07, 13:53 momentami jak widze reakcje wzburzeniu palaczy na zakaz palenia na przystankach to mam wrazenie, ze ta grupa to banda egoistow. Moze zrozumiecie w koncu, ze dym z papierosow nie kazdy lubi i naprawde nie musicie nas-niepalacych uszczesliwiac nim na sile-palcie sobie ale z dala od nas....my nie chodzimy za wami i nie trujemy wam zebyscie przestali palic-wasza sprawa-ale wy uszanujcie nasze prawa i nie zatruwajcie nam zycia dymem papierosowym.... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No i uchwalili 21.06.07, 13:59 yennyfer11 napisała: > momentami jak widze reakcje wzburzeniu palaczy na zakaz palenia na przystankach > > to mam wrazenie, ze ta grupa to banda egoistow. Moze zrozumiecie w koncu, ze > dym z papierosow nie kazdy lubi i naprawde nie musicie nas-niepalacych > uszczesliwiac nim na sile-palcie sobie ale z dala od nas....my nie chodzimy za > wami i nie trujemy wam zebyscie przestali palic-wasza sprawa-ale wy uszanujcie > nasze prawa i nie zatruwajcie nam zycia dymem papierosowym.... żeby była jasność,nie wszyscy palacze palą przy niepalących:-))) Chodzi tylko o kretyńskie prawo które jest uchwalane przez twoich wybrańców,skup się bardziej na temacie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yennyfer11 Re: No i uchwalili 21.06.07, 14:36 wiem ze nie wszyscy ale, zdarzaja sie niestety takie 'kwiatki'-wiesz to prawo tak naprawde ma na celu dodac odwagi niepalacym, ktorzy teraz spokojnie moga zwrocic uwage zeby osobnik z fajka sie usunal dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: No i uchwalili 21.06.07, 14:54 Gdyby wprowadzono zakaz palenia pod wiatą, miałoby to sens. Taki zakaz, jak ten obecny, nie ma w ogóle sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No i uchwalili 21.06.07, 15:17 yennyfer11 napisała: > wiem ze nie wszyscy ale, zdarzaja sie niestety takie 'kwiatki'-wiesz to prawo > tak naprawde ma na celu dodac odwagi niepalacym, ktorzy teraz spokojnie moga > zwrocic uwage zeby osobnik z fajka sie usunal dalej.... Już to widzę jak zwracają uwagę,np.chordzie debilowatych marianów:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: No i uchwalili 21.06.07, 14:02 Jasne, ale w tej dyskusji chodzi chyba głównie o to, żeby zwrócić uwagę na fakt, że ten przepis jest tak nieprecyzyjny, że aż bezsensowny. Zakaz nie dotyczy tylko przystanków, ale też przestrzeni o promieniu 15 metrów od przystanku. Jak będzie oznaczane to 15 metrów? Kreską, znakami? Co z petami? Po drugie nie jeden niepalący zachowuje się równie egocentrycznie, żeby nie powiedzieć że despotycznie. Przypomnę Ci tylko, że padły już na tym forum pomysły, aby zakazać palenia całkowicie (np. w samochodach), łącznie z nazywaniem palaczy śmierdzielami, itd., itp. Ludzie, trochę szacunku nawzajem dla siebie. I zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: No i uchwalili 21.06.07, 14:09 > Dobra, ale Ty fundujesz przejazd. eheheheheheheh tak sobie tlumacz > A tak w ogóle to co tam pokazują? tak Czy będę musiała podać swoje IP? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie kolejny martwy przepis 21.06.07, 14:11 będzie tak samo jak z zakazem spożywania alkoholu. Co dzień, spacerując rano z psem, spotykam grupę około 15 panów pijących bezkarnie. Dziś o 7.30 byli już po kolejnej flaszce. I tak cały dzień. W tym samym składzie. Dodam, że da się spotkac w tym parku także policję czy straż miejską. Rzadko bo rzadko, ale jakby władza wlepiła pijącym mandacik za spożywanie, choć raz, to panowie nie spożywaliby już tak na legalu. A tak z ciekawości zapytam, czy kioskarze przystankowi też nie będą mogli palić w swoich kanciapach? :> Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: kolejny martwy przepis 21.06.07, 14:14 oj tam marudzisz grunt ze bignews skonczy w pace Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_pomozezdit Re: No i uchwalili - to pokazówka 21.06.07, 17:54 Ciekawe dlaczego Strażnicy Miejscy nie ścigają agresywnych osób po mieszance alkoholu i narkotyków nabuzowanych jak koktajle Mołotowa, którzy pala papierosy w autobusach nocnych piją wódę bluźnią i nie wolno sie na nich nikomu spojrzeć. Tylko teraz w biały dzień nasi Dzielni Strażnicy będą szarpać spokojnych mieszkańców Łodzi że na powietrzu puszczą sobie dymka. Bzdura totalna Naszych Radnych i wszyscy czy z lewa czy zprawa mądrością nie grzeszą i nie wiem czy wyczerpałbym 5 pakcy jeednej dłoni by tyc h mądrych policzxyć. przemo Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 [...] 21.06.07, 19:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 19:23 "Teen spirit" bedziesz odtad dla mnie ,protestuj ile chcesz ,zdania nie zmienie.W sumie , jakby wczesnie zaczela bawic we seksy i wpadki ,to pewnie synem moim moglbys zostac ,wiec gdzie ja tu z kolega wyjezdzam ... A sygnaturka ladna? Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 [...] 21.06.07, 21:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 21:28 Jesli dobrze mysle to jestes w przedziale 17-25 , wiec pomnoz srednia przez dwa i bedziesz mial wiek tej staruszki ,do 40 troche roczkow mi brakuje, tylko pierwiastka nie wyciagaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: No i uchwalili 21.06.07, 21:33 Z matmy może orłem nie jestem, ale z tego co piszesz, wychodzi mi... 42! Czyli jakby rzeczywiście do czterdziestki nie brakowało. A nawet było nieco ponad:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: No i uchwalili 21.06.07, 21:33 Szczerze mowiac to 42 wychodzi. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 21:40 No ale kontekst chlopaki , czy to wiek nastolatkowy 21 lat, jakbym wpadla w wieku 17 , 18 to o te liczby chodzi.To kokieteria ,ehh nie chcialam ,by nasz prezio fanklubu myslal ,ze za dzieciucha ze szkoly sredniej go mam , bo co mialabym miec pozamiatane? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: No i uchwalili 21.06.07, 21:42 Nie zbadane są ścieżki, po których stąpają myśli kobiety. hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 21:47 Zaloz swoj fanclub , to zobaczysz ,co ludzie sa zdolni zrobic by sie dostac ,heheh Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: No i uchwalili 21.06.07, 22:01 No co Ty! Do klubu mojego imienia nie byłoby chętnych!:) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 22:09 A to co ?Meska kokieteria ?No dobra marianczyk1 ma to cos ,ten urok ...pana Sulka . Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: No i uchwalili 21.06.07, 22:17 Wiem wiem. Czarne charaktery zawsze pociągały kobiety. Wobec tego w konfrontacji z Mariańczykiem nie mam szans:) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: No i uchwalili 21.06.07, 22:19 Marianczykiem1 !Bo dzis widzialam i Marianczyka. Pogubic sie mozna.. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: No i uchwalili 21.06.07, 22:20 To ten sam. Lubi sobie stworzyć frekwencję;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news A czemu ten wątek taki wymizerowany jest? 21.06.07, 23:39 Zniknęły min. moje z Nett pogaduszki. Co w nich było nie tak? Ciekawe. Człowiek uczy się całe życie... Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: A czemu ten wątek taki wymizerowany jest? 21.06.07, 23:50 To nie chodzi o pogaduszki , baaardzo to co zniklo od tematu odbieglo i podejrzewam ,ze wg porzadkujacych za bardzo podkrecalysmy trolla .Zabawny dzieciak ,jakby tak nie walil na oslep epitetami mozna by sobie dalej zartowac.Ale komu zarty temu zarty ... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A czemu ten wątek taki wymizerowany jest? 21.06.07, 23:54 A od kiedy to wywala się posty odbiegając od tematu?! Gdyby się tego trzymać, to 99% wątków składałoby się z góra trzech, no dobra, 5 postów;) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: A czemu ten wątek taki wymizerowany jest? 21.06.07, 23:58 Jak ty nic nie rozumiesz ...Jutro ten watek bedzie zglebiany przez lud ,co najpierw kupuje papierowa GW a potem sobie wchodzi na gazeta.pl.No co by zastali :anioly zemsty , zapraszanie sie na pizze , ustalanie wieku ,bez uzywania hmm pierwiastka . Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A czemu ten wątek taki wymizerowany jest? 22.06.07, 00:04 Fakt. Głuptak ze mnie. Jutro ta nasza biedna młodzież mogłaby nagle oślepnąć, od nadmiaru przeczytanych tu, zapewne zupełnie nie znanych im słówek:) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: A czemu ten wątek taki wymizerowany jest? 22.06.07, 00:06 Ja mam nawet swoje ulubione. Okcydentalizm. To bardzo ładne słowo i na pewno coś znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A czemu ten wątek taki wymizerowany jest? 22.06.07, 00:11 Cudnej urody ono jest. A ja mam inne, które mnie zawsze rozczula: gwiaździarz. Pojęcia nie mam o kim to i czemu tak na mnie kojąco wpływa:) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota też ładne 22.06.07, 00:21 I popitaśny. A dziś psułam wpiętego do mnie konsultanta tekstem, że nie dotykamy się do sprzętu klienta i że nasze biuro jest z żywymi konsultantami (przez chwilę mieliśmy wizję martwych konsultantów odbierających rozmowy tylko po seansie spirytystycznym) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Ach! Dzięki stokrotne! 21.06.07, 23:51 I tak dalej uważam, że tu się po prostu manipuluje, bo pod pretekstem wywalenia trolla, ten w najlepsze funkcjonuje w innych wątkach. Zapachniało mi cenzurą i nic na to nie poradzę. Uważam, że powinno się wycinać (jeżeli już) tylko to, co na prawdę obraźliwe. Zwykłe słowne przepychanki, jeszcze nikogo nie zepsuły. Hm, do czego to doszło. Staję (noo, może nie murem, ale zawsze) za Marianczykiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Ach! Dzięki stokrotne! 21.06.07, 23:55 Nawet mi się dziś oberwało... ale to w zupełnie innej sprawie... co za dzień... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Ach! Dzięki stokrotne! 21.06.07, 23:57 Zdaje się, że już nie. Przynajmniej nie z tymi postami, w których był szczególnie chamski. Przyznam, że niełatwo sprząta się taki wątek, w którym jakaś gałąź pierwotnie jest odpowiedzią na jego wulgarne wrzuty, a potem się rozwija dyskusja - potemu poleciała dyskusja z Nett80. Gdybym wycinała (lub cenzurowała) tylko Mariańczyka, wątek robiłby wrażenie, jakbyście Nett80 (na przykład) dyskutowała sama z sobą - dla osób, które nie śledziły na bieżąco nie byłby on zrozumiały i czytelny. Na to zaś, co prezentuje sobą Mariańczyk niestety nie pozwolę. Będę go ciąć. Miejcie to na uwadze odpowiadając mu, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 00:04 No a dyskusje z Bre?Tez byly smieszne ,fajnie go oswajala. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Zdaje się, że on stawał okoniem i szczuł lwami 22.06.07, 00:08 OK, przepatrzę jeszcze. Wstałam dziś o szóstej, have mercy! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ach! Dzięki stokrotne! 21.06.07, 23:58 big_news napisał: > Zapachniało mi cenzurą i nic na to nie poradzę. Cóż, ciągnie Towarzyszy z PZPR do lasu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Longuś, mógłbyś dołączyć 21.06.07, 23:59 Nauka poszła w las, to może ją tam znajdziesz :P Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka A był ktoś w lesie ostatnio?... 22.06.07, 00:01 A był ktoś w lesie ostatnio? Jak grzyby rosną po tych deszczach? lav Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Longuś, mógłbyś dołączyć 22.06.07, 00:04 szprota napisała: > Nauka poszła w las, to może ją tam znajdziesz :P Im dalej w las tym więcej szprotek;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 00:02 Sama widzisz ,ze longi to czasem tez sie kwalifikuje .Daj szanse dzieciakowi , znalam kiedys podobnego do marianczyka1 Jokera , jak sie go rozkrochmalilo ,to zloty czlowiek .Tak jak marianczyk1 zachowuja sie czesto dzieciaki ,ktore chca na siebie zwrocic uwage . Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 00:05 Toż gdy gada ludzkim głosem, jego posty zostają. Przyznam, że Longecie to gadanie zresztą wychodzi lepiej, chociaż i jemu nieraz się oberwało. A Mariańczyk jest na forum przynajmniej równie długo - nie sądzisz, że to wystarczający czas, by się rozkrochmalić? Rozumiem, że potrzebuje poklasku, ale niech pisze głupoty bez agresji w stosunku do innych i słowa złego nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 00:08 A wyobrażasz sobie Marianczyka bez charakterystycznej agresji?! Przecież to jego "znak firmowy"!;) Natomiast gdy idzie o staż na forum, to ten gościu z całą pewnością ma dłuższy, i to raczej sporo, niż Longeta. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Ja mam sporą wyobraźnię 22.06.07, 00:17 Nie, no, wybaczcie, ale kretynów, grubasów i rozważań na temat rodziny tolerować nie zamierzam. Podpasłam trochę wąt z powrotem, chociaż względem Mariańczyka naprawdę bym wolała, by nie żarło, a zdechło. [ok, tak naprawdę szczucie lwami kompletnie mnie zepsuło] Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Mnie zepsuła wizja Nett jako syna Big Newsa :) 22.06.07, 00:22 O, znowu mnie zepsuła :-D Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: Ja mam sporą wyobraźnię 23.06.07, 08:31 > Nie, no, wybaczcie, ale kretynów, grubasów i rozważań na temat rodziny tolerowa > ć > nie zamierzam ehehehehe i bardzo dobrze, ja tez kretynow i grubasow nie toleruje i dalbym im bany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 00:09 Ale spojrz na moja sygnaturke , porzadek chce robic na forum "teen spirit" jeden ,jak to przeczytalam caly dzien mi sie geba smiala. No tak ,ale to "kretynie" ad personam ... Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 00:09 E tam, poczułam już nawet nić porozumienia nawiązującą się między nami - szczególnie jak napisał "czemu tak do mnie piszesz". No i pozwolił mi karmić swoje lwy - doceniam, doceniam... Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 00:13 A ja jak zobaczylam ,ze tak napuchly watek schodl nagle przypomnilam Twoje "Dobrze zarlo ,a potem zdechlo" czy jakos tak .Rozsmieszalo mnie to zdanie pare dni . Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Wrócił jednak i znowu postrach sieje. 22.06.07, 00:15 Chowajcie swoje IP zanim nie będzie za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 00:20 Ups, ale ortografy wale ,lece spac ."Schudł" oczywiscie powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 09:33 Cholera, byla cala masa zabawnych minidialogow i w tym wacie, ktory wypadl caly i w tym obecnym:-) Niedobrze, ze to wylecialo, bo dam sobie reke uciac, ze osoby, ktore uczestniczyly w dyskusji nie czuly sie obrazane. "Zmiataj stad pokim dobry" :-DDD Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
s.y.n.e.k Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 09:42 dziad_borowy napisał: > Cholera, byla cala masa zabawnych minidialogow i w tym wacie, ktory wypadl caly > > i w tym obecnym:-) Niedobrze, ze to wylecialo, bo dam sobie reke uciac, ze > osoby, ktore uczestniczyly w dyskusji nie czuly sie obrazane. "Zmiataj stad > pokim dobry" :-DDD > Dzierżżż!!! W pewnych przypadkach widzisz tylko to, co chcesz widzieć. Gdyby Marianczyk w podobnym tonie co do Biga zwracał się do Cassaniego, też byś pisał że jest zabawny? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 09:54 Wiec zacytuje co wielonickowcu wypowiedz Biga: "Zapachniało mi cenzurą i nic na to nie poradzę. Uważam, że powinno się wycinać (jeżeli już) tylko to, co na prawdę obraźliwe. Zwykłe słowne przepychanki, jeszcze nikogo nie zepsuły. Hm, do czego to doszło. Staję (noo, może nie murem, ale zawsze) za Marianczykiem:)" W swoim zaslepieniu pewnie nie rozrozniasz juz wypowiedzi chamskich, ktore nalezy wyciac. I tak sie akurat sklada, ze wyciete teksty byly kierowanie nie do Biga i Cassaniego, tylko do mnie i paru jeszcze osob. A ja ojoj, pisze, ze byly zabawne. Dziierżżż!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 10:00 Kiedy mnie Marianczyk tak na prawdę też śmieszy. Oczywiście, po wielokroć zachował się jak zwykły cham i buc, ale te wszystkie jego "milcz", "już nie żyjesz", "koniec z tobą" czy właśnie "zmiataj stąd pókim dobry", bawią mnie niemal do łez. Jest prawdą, że "upatrzył" sobie szczególnie mnie, ale mam już kilku towarzyszy "niedoli". I tak sobie myślę, że Marianczyk nie bez powodu zaczepia akurat te, a nie inne osoby. Mimo pozornego infantylizmu zdaje sobie bowiem doskonale sprawę z tego, że gdyby podobnymi wyrażonkami częstował innych niż to robi forumowiczów, spotkałby się nie z nawet pewną dozą sympatii, a z jakimiś gwałtownymi reakcjami. Wbrew pozorom, niektórych cechuje mocno przyciężkawe poczucie humoru;) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 12:13 Oj synek wyluzuj troche ,jest piatek i zaczynaja sie wakacje , fikasz ,fikasz a mozesz miec wkrotce pozamiatane ,jak sie prezio dowie .Moze rozkaze ci czytac NETYKIETE? Odpowiedz Link Zgłoś
s.y.n.e.k Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 12:35 nett1980 napisała: > Oj synek wyluzuj troche ,jest piatek i zaczynaja sie wakacje , fikasz ,fikasz a > > mozesz miec wkrotce pozamiatane ,jak sie prezio dowie .Moze rozkaze ci czytac > NETYKIETE? Widzę że na tym forum nauczycielami od luzu stały się osoby nad wyraz wyluzowane:-D Wielka szkoda że ten ten mega luz szybko znika gdy w podobny do Marianczyka sposób ktoś się do nich zwraca. Tworzą wtedy histeryczne wątki(lavinka odczep się) i oczekują pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ach! Dzięki stokrotne! 22.06.07, 12:42 Dziwna logika , od Lavinki potrzebowalam pomocy? Oj melancholik czy jak tam jeszcze chcesz wyluzuj . Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: Ach! Dzięki stokrotne! 23.06.07, 08:33 > Gdyby Marianczyk w podobnym tonie co do Biga zwracał się do Cassaniego, też byś pisał że jest zabawny Czlowieku co cie to obchodzi w ogole, pilnuj swojego nosa Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Daszło do tego że zaraz mnie rozkrochmalą... 22.06.07, 00:11 :-))) Cokolwiek to znaczy(?) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Daszło do tego że zaraz mnie rozkrochmalą... 22.06.07, 00:14 E to trudniejsze . I czy aby nie syzyfowa praca:D Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Daszło do tego że zaraz mnie rozkrochmalą... 22.06.07, 00:23 nett1980 napisała: > E to trudniejsze . I czy aby nie syzyfowa praca:D Możesz zawsze spróbować;-)Może nie skończysz jak "Nasza Szkapa":-))) Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: Ach! Dzięki stokrotne! 23.06.07, 08:29 > Hm, do czego to doszło. Staję (noo, może nie murem, ale zawsze) za Marianczykiem:) zle nastaly czasy dla marianczyka :||||| Odpowiedz Link Zgłoś
cassani widzę że dyskusja lekko zboczyła 22.06.07, 11:30 i teraz jest o obronie praw obywatelskich i wolności słowa. bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: widzę że dyskusja lekko zboczyła 22.06.07, 11:34 cassani napisał: > i teraz jest o obronie praw obywatelskich i wolności słowa. bardzo ładnie. Też będziesz bronił swojego pałkarza:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: widzę że dyskusja lekko zboczyła 22.06.07, 11:45 To świetnie, że zauważyłeś te przymioty trwającej tu dyskusji. Aha. Prawa obywatelskie dotyczą zarówno niepalących jak i pykających niebieski dymek. No i gadać każdy może też. Co tylko chce. Odpowiedz Link Zgłoś
an52 Goły przepis... 22.06.07, 21:21 ... tak będzie jak z ustawą o psich gównach. Ustawa jest - psie gówna też są. Odpowiedz Link Zgłoś
gray wniosek właściwie jest jeden 23.06.07, 09:16 big_news mieszka obok przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Czy rozważałeś już możliwość... 23.06.07, 14:01 ..zaskarżenia tej uchwały w Sądzie Administracyjnym ? Odpowiedz Link Zgłoś