coronella Re: Zjadłabym leniwe z masłem, cukrem i cynamonem 03.07.07, 10:40 tez!!!! Dzięki za pomysł na obiad :))))))))))) zapraszam do mnie, będa dziś leniwe, dzieci sie ucieszą! Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 a ja tak 03.07.07, 11:32 tez bym wciągneła , kluchy leniwe :) i racuszki z jabłkiem - miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: brzmi słodko... 03.07.07, 11:37 :)) w wersji hard moga byc kopytka ze skwarkami i cebulką. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: O! 03.07.07, 15:11 Kopytka, ale właśnie ze śmietaną, cukrem i cynamonem :D Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Cukru ciut 03.07.07, 12:45 Kiedyś z braku sera w bloku na leniwe, wykonałam masę o konsystencji na kluski lane z sera homogenizowanego, jaja i niewielkiej ilości mąki. Kładłam łyżką na wrzątek takie w miarę okrągłe kluski. Wyszły super, bardzo delikatne szybkie leniwe. Jestem również wielką fanką klusek na parze, ale niestety nie chce mi się ich robić. Lekko słodkawe, z grzybowym sosem. A, już kurki są w lesie w dużej obfitości! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Zjadłabym leniwe z masłem, cukrem i cynamonem 03.07.07, 14:09 Nie macie tam na rogu garmażerek?Znaczy się gotowych dańna wynos? :) Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Leniwie 03.07.07, 15:02 Zjem gotową zupę z torebki - żurek. Gotowanie ograniczę do jajka na twardo. Albo nie, mam jeszcze grzanki... Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Napiłbym się... 03.07.07, 15:24 wódki. Jakoś mam ochotę smutek zalać. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Napiłbym się... 03.07.07, 17:25 "big_news napisał: > Niektórzy taką aurę jak dzisiejsza określają następująco: > pogoda karciano-alkoholowo-seksualna. Tak trzymać!;)" Nie tylko ty bys sie napil .Moze jakies spotkanie w szerszym gronie oglos? Mnie tez to skaczace cisnienie dobija , ide spac. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Yeeeeeeeeeees! 03.07.07, 17:25 Dawac przepisy , mozna zrobic z mascarpone? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Yeeeeeeeeeees! 03.07.07, 17:28 ...mmmm, kiedy ja nie znam przepisu. Jestem tylko konsumentem-smakoszem. wstydzę się, ale...leniwe bardzo lubię...mniaaaam! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Szkoda mascarpone na leniwe 04.07.07, 10:32 zwykły, biały, półtłusty ser będzie najlepszy. Ja przepisu nie mam, bo wszystko gotuję "na oko". Bierzesz ser, rozgniatasz widelcem, mieszasz z jajem, szczyptą soli. Do tego dosypujesz mąkę dla uzyskania właściwej konsystencji. Właściwa konsystencja jest dość luźna, ale musi pozwolić na utworzenie z ciasta wałka. Wałek następnie lekko się spłaszcza tłuczkiem dla osiągnięcia charakterystycznych dołków w kluskach. Pokroić skośnie. Kluski wrzucać na osolony wrzątek, gotować do wypłynięcia. Polewać roztopionym masłem, lekko posypać cukrem i cynamonem. Ważne, żeby ser był dość tłusty. Z połączenia chudego z mąką kluski wychodzą gorzkawe i do tego twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Szkoda mascarpone na leniwe 04.07.07, 10:42 Ja juz kombinuje czy z serkiem tofu sie da ?W dziecinistwie robilam z twarogiem ,ale sie zapomnialo , a tu siostra przyjedzie wieczorem i bedzie potrawa z przeszlosci jak znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Nigdy niczego nie zrobiłam z tofu. Nie wiem, jakie 04.07.07, 10:47 ma własności. Raz zamówiłam w restauracji danie z tofu i niestety, konsystencja mnie odrzuciła. Rzadko czego nie jestem w stanie zjeść, ale tu skapitulowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zg.ierzyk Re: Zjadłabym leniwe z masłem, cukrem i cynamonem 03.07.07, 18:58 Zjadłbym naleśniki z sosem truskawkowym i bitą śmietaną a także pyzy z tłuszczem i cukrem oraz omlet z dżemem jagodowym a ponadto knedle z morelami jak też pierogi z serem okraszone przypalaną bułką tarta na maśle. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Zjadłabym leniwe z masłem, cukrem i cynamonem 03.07.07, 19:06 A do tego wszystkiego... GOLONKA! I piure z grochu. I kiszona kapustka. I piwo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Zjadłabym leniwe z masłem, cukrem i cynamonem 03.07.07, 19:32 i trochę placków kartoflanych, tylko jeszcze się waham, czy na słodko, czy na pikantnie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Zjadłabym leniwe z masłem, cukrem i cynamonem 03.07.07, 19:43 Na pierwsze danie na słodko, na drugie na pikantnie. Oba dania ze śmietaną!:) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota też pycha 04.07.07, 20:03 Ale Bigi ma rację, nie ma to jak kwaśna śmietana do placków :D Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Zjadłabym leniwe z masłem, cukrem i cynamonem 03.07.07, 19:53 big_news napisał: > A do tego wszystkiego... GOLONKA! I piure z grochu. I kiszona kapustka. I piwo: > ))) To jeden Big Zart ? Bo jak nie to skonczyc mozna jak sir Justin :) Odpowiedz Link Zgłoś
zg.ierzyk Skończyć też można jak w Wielkim Żarciu 03.07.07, 19:56 Skończyć też można jak w Wielkim Żarciu`````!’’’’’’ Odpowiedz Link Zgłoś
sztamka Re: Skończyć też można jak w Wielkim Żarciu 04.07.07, 18:40 Wielkie Żarcie było pyszne;) nigdy nie dobrnęłam do końca... Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: Zjadłabym leniwe z masłem, cukrem i cynamonem 04.07.07, 15:57 zadam przeniesienia tego watku na osla lawke nie ma zwiazku z lodzia poza tym to typowa prywata ale to juz bo sie zdenerwuje i bedzie zle Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Zjadłabym leniwe z masłem, cukrem i cynamonem 04.07.07, 16:08 Prezesie , zaraz Yavoriusa w strofowaniu opiekunek przescigniesz. No wlasnie a ten sie cos nie udziela ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś