Gość: DjMolek IP: *.chello.pl 08.07.07, 20:32 "Będziemy się wlec 20 km/h". I dobrze, miasto nie jest od jeżdżenia po nim samochodem! Jak mu się nie podoba to niech jeździ Wólczańską. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mix Gigantyczne remonty w centrum IP: *.lnet.pl 08.07.07, 20:43 I bardzo dobrze. Wreszcie coś się ruszyło. Jak tak to wszyscy szczekają, że Łódź zacofana, że dziurawa, że nic się nie remontuje. A jak zaczeli robić to też się nie podoba. Najlepiej jakby się wszystko samo zrobiło w jedną noc, nowe drogi, domy odmalowały, biurowce wybudowały. Byleby bez problemów dla wspaniałych mieszkańców naszego miasta. Albo chcemy żeby było lepiej i trzeba pocierpieć, albo możemy tego łódzkiego pie..ika dalej nie ruszać i niech się dzieje wola nieba. Wtedy miło będzie dalej czytać na Onecie i innych komentarze w stylu "zaorać tą dziurawą wiochę" itp. Ludzie albo wszyscy będą chcieli by nasze życie w Łodzi się zmieniło na lepsze, albo nic się tu nie zmieni. Trochę więcej optymizmu i radości z tego, że coś nowego ma w Łodzi powstać. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Gigantyczne remonty w centrum 09.07.07, 06:27 Ostatnimi czasy, nie ma miasta w Polsce, w którym by czegoś nie remontowano. Odpowiedz Link Zgłoś
buhaha3008 Re: Gigantyczne remonty w centrum 09.07.07, 10:32 no ale to chyba dobrze...jakos Wroclaw funkcjonuje...tam dopiero remonty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basyl Re: Gigantyczne remonty w centrum IP: *.ericsson.net 09.07.07, 15:37 Dziwny sposob rozumowania. Wystarczy, ze remontuja i juz dobrze? To rozumiem, ze najlepiej by bylo, gdyby zamneli wszystkie drogi i je remontowali, eliminujac calkowicie ruch kolowy i tramwajowy. Wowczas moi przedmowcy dostali by orgazmu mozgowego. Ja nie krytykuje remontow, ale mozna je wykonywac z glowa albo bez, majac w dupie mieszkancow. Miasto (czyli gang z hersztem Kropaszenka) oczywiscie poszlo ta druga droga. I to ludzi wpienia (mnie tez). Podam pare przykladow: 1) Ulica Drewnowska na odcinku od Kasprzaka do Wlokniarzy. Gdy byl remont skrzyzowania Wlokniarzy i Drewnowskiej, to Drewnowska w praktyce w ogole byla nie uczeszczana. Ale byla otwarta. Minelo pol roku i teraz zamkneli Drewnowska z powodu jej remontu. Czemu nie polaczono tych dwoch remontow i nie zamknieto jej podczas remontu Wlokniarzy? Wtedy nie mozna bylo jej naprawic? 2) Skrzyzowanie Wlokniarzy i Limanowskiego. Podczas remontu nie wymieniono torow tramwajowych. Niedlugo zapewne bedzie nas czekac kolejne zamkniecia tego ronda, zeby to zrobic. Nie mozna bylo tego zrobic od razu? 3) Zamknieto Kilinskiego. Ograniczono ruch na Kopcinskiego (remont wiaduktu). W tym samym czasie ogranicza sie przejazd Zachodnia i Wolczanska. Czy ktos w "miescie" mysli o tym ktoredy Lodzianie maja jezdzic z polnocy na poludnie, czy tez maja to doslownie w dupie. Nie mozna by choc czesci tych remontow zrobic nie rownoczesnie, a jeden po drugim. W tym czasie mozna by robic jakies inne remonty w innych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: Gigantyczne remonty w centrum IP: *.4web.pl 09.07.07, 19:27 Niestety polroczna zima uniemozliwia robienie remontow jeden po drugim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Gigantyczne remonty w centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 14:56 Ale mogliby się też wysilić i to wszystko jakoś sensownie skoordynować, a nie remontować w Łodzi/Chocianowicach Pabianicką, a jednocześnie zamykać dla ruch objazd Łódź => Pabianice przez Lublinek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Gdzie Chocianowice, a gdzie remont? IP: 62.233.181.* 09.07.07, 15:10 Gość portalu: tomek napisał(a): > remontować w Łodzi/Chocianowicach Pabianicką, a jednocześnie zamykać dla ruch > objazd Łódź => Pabianice przez Lublinek... Nie pisz głupot!!! Gdzie Chocianowice, a gdzie remont? Narazie zamknięta jest Pabianicka od RLL do pl.Niepodległości. Na Chocianowicach jeszcze nic nie robią, zapewne czekają za otwarciem Rypułtowickiej w Pabianicach. Ulica Pabianicka w Łodzi to nie tylko dwie przecznice kolego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: Gigantyczne remonty w centrum IP: *.4web.pl 08.07.07, 20:44 Ja jak sie wkurzam to jezdze albo Wolczanska albo Gdanska i jest ok (choc na Gdanskiej swiatla sa ustawione "na czerwone" ;)) Wkurza mnie haslo: "niestety remonty" - kurde, jak tak, to wszyscy narzekaja ze sa fatalne drogi, ze byle jak polatane, albo niepolatane wcale. A jak juz sie cos robi, to narzekania, ze korki, ze zastepcza komunikacja, ze za goraco, ze za zimno! LUDZIE! uwazam, ze i tak dobrze, ze zabrali sie za to w wakacje, jak aut i ludzi jest mniej (pozdrawiamy wszystkich w UK!), a nie np. w pazdzierniku :D Zreszta - wroclawianie i tak maja gorzej (miasto rozkopane OD LAT nieustajaco i nieustajaco zakrokowane), a sa bardzo dzielni,bo wiedza ze to dla ich wspolnego dobra. Trzymam kciuki za LTR! Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Gigantyczne remonty w centrum 08.07.07, 20:45 - Przyznaję, że coś słyszałam o remoncie, ale mocno się zdziwiłam, gdy 11-stka zamiast wysadzić mnie przy ul. Zgierskiej, wywiozła do Łagiewnik - mówi Kalina Jóźwiak, łodzianka. Gratulujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Gigantyczne remonty w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:03 Hehe kretynka Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_111 Re: Gigantyczne remonty w centrum 09.07.07, 07:59 ww_lodz napisał: > - Przyznaję, że coś słyszałam o remoncie, ale mocno się zdziwiłam, gdy 11- stka > zamiast wysadzić mnie przy ul. Zgierskiej, wywiozła do Łagiewnik - mówi Kalina > Jóźwiak, łodzianka. > > Gratulujemy! Hehe że tez po pierwszym przystanku się nie skapneła :) Choć zauważyłem że ludzie jadąc 11 skręcającą w Dolną to mówią coś w Typie " Niech Pani/Pan się nie przejmują on jedzie do Helenówka tylko objazdem". No po prostu ręce opadają jak się słyszy coś takiego. Bo ja myślałem że linia na Warszawską nie ma już wylotu żadnego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Gigantyczne remonty w centrum IP: *.lodz.msk.pl 09.07.07, 16:44 > Hehe że tez po pierwszym przystanku się nie skapneła :) Choć zauważyłem że > ludzie jadąc 11 skręcającą w Dolną to mówią coś w Typie " Niech Pani/Pan się > nie przejmują on jedzie do Helenówka tylko objazdem". No po prostu ręce opadają > jak się słyszy coś takiego. Bo ja myślałem że linia na Warszawską nie ma już > wylotu żadnego :D Podobno był kiedyś pomysł tramwaju na Julianowskiej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin co to metro budują - Gigantyczne remonty w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:40 co to metro budują - Gigantyczne remonty w centrum co to metro budują w Łodzi czy lipę z tramwajem do zgierza kwiatkowskiego wciskają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Malkontentom głośno mówimy: NIE! IP: *.centertel.pl 08.07.07, 22:35 My tu takich nie potrzebujemy. P.S. I nie próbujcie tu mieszać polityką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin jestem ciekaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:43 kiedy rozwalą tem wiadukt kolejowy między łodzią a zgierzem i pociągną tamtym kawałkiem dwujezdniówkę, jak przystało w cywilizowanym mieście? żeby mozna bbyło normalnie przejechać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: jestem ciekaw IP: 195.69.82.* 08.07.07, 21:45 A co cie to obchodzi, gnido z belchatowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: jestem ciekaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:56 Heheh mysli, że jak sie podpisze Łodzianim to znaczy,że nim jest i wrzuca na Łódź a pochodzi z pod piotrkowa hehe stary numer frajerów Odpowiedz Link Zgłoś
buhaha3008 Re: jestem ciekaw 09.07.07, 10:43 ej nie wszyscy tacy sa , ja jestem z Belchatowa i pomimo tego losy Lodzi nie sa mi obojetne, studjuje tutaj i przez to zwiazalem sie w jakis sposob z tym miastem rowniez, no ma swoje minusy, ale plusy `przeciez tez i wkurzaja mnie teraz opinie na forum ludzi niezadowolonych z zaistnialej sytuacji (remonty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: jestem ciekaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 15:57 ty zgierska pluskwo! pytam się jako mieszkaniec miasta Łodzi od samego poczecia, czy wreszcie pod zgierzem rozwalą ten stary most kolejowy (waski jak pochwa córki prezia zgierz), i pociąGnĄ do łodzi dwujezdniową (przez ten kawałek lasu), bo przejechać tamtędy nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo I bardzo dobrze, że remonty !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:59 Wkońcu będzie widać,że w Łodzi coś sie dzieje,że sie buduje a to typowo łódzkie pier**lenie w stylu no PANIE teraz to bede chyba jezdził z predkoscia 10km/h albo nie lepsze starszych babun hałas panie nie do wytrzymania ;D;D a kurzy sie jak pierun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21 Re: I bardzo dobrze, że remonty !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:02 takie gadanie walic chciales chyba dokonczyc ;D;D co kolo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cardiacus Re: I bardzo dobrze, że remonty !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:20 A jak remont się wreszcie rozkręci, zaraz w EI lub DŁ napiszą artykuł z jakąś Panią Zofią w roli głównej, właścicielką sklepiku na którymś rogu. I będzie biadolić jak to szyby czarne od kurzu, jak to jej obroty spadły, nikt już nie zagląda, hałas taki, że ściany popękały. A propos kolejne tabuny ludzi znajdzie "przyczynę" popękanych ścian. Zaraz w brukowcach napiszą, że to z powodu remontu i że ludziska będą ubiegać się o odszkodowania od wykonawcy. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek1908 Małomiasteczkowi zawsze mówią ze jest źle!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 22:45 Mieszkancy małych miast zawsze biadolą na duże miasta,że im się tu nie podoba,że korki na ulicach,że brudno,że tramwaje pełne i mozna tam spotkać zula. A u siebie to nawet sklepu dobrego nie maja i moga sobie posiedziec przed blokiem i popluc do piaskownicy bo nie ma nic do roboty. Jezeli im się nie podoba to niech nie przyjeżdzaja do pracy,szkoły,na zakupy tylko czekaja,aż im zbuduja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cardiacus Re: Małomiasteczkowi zawsze mówią ze jest źle!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 05:55 Ale tu nawet nie chodzi o małomiasteczkowców. Tylko o ludzi, którzy na stałe przebywają w Łodzi. Ale to nie tylko problem Łodzi. Takie to typowe dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gigantyczne remonty w centrum IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 00:17 stuknij sie w leb, zanim cos rownie glupiego nastepnym razem naskrobiesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Gigantyczne remonty w centrum IP: *.pai.net.pl 09.07.07, 10:09 MPK podało zmiany tras!!! Od piątku wisiały na przystankach i były dostępne w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
urve Gigantyczne remonty w centrum 09.07.07, 12:29 Ale po tych robotach będzie nam sie jeździć doskonale!Kolejne złudzenie.Po tych remontach zaczną sie następne, a po nich następne, i kolejne.Zawsze gdzieś będą remonty i korki.Taka już natura każdego miasta.Trzeba się z tym chyba pogodzić..Przecież miasto to najlepsze miejsce do życia.Stwożone przez ludzi dla ludzi.Nie ma się czym denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bikeman Gigantyczne remonty w centrum IP: *.sgnet01.solardis.com 09.07.07, 13:27 Mogliby chociaż sciezki rowerowe porobić do każdej remontowanej ulicy, troszkę odciązyłyby ulice z samochodów- coś na wzór Amsterdamu, byłoby wspaniale. Dobra.... otworzyłem oczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jok no wiadomo ludzie będą niezadowoleni IP: *.toya.net.pl 09.07.07, 13:51 ale chcą dobrych ulic, ładnego miasta ale bez remontów...remonty być muszą!! Jedynym problemem jest fakt że ci co sie za nie zabierają nie maja najmniejszego pomysły jak to szybko i składnie skończyć i robią jak najmniejszym kosztem, że za lat 5 znowu nawierzchnia będzie do wymiany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Gigantyczne remonty w centrum IP: *.retsat1.com.pl 09.07.07, 15:50 Ja nie widzę problemu z tym ograniczeniem prędkości. Jak kierowcy wsiądą do autobusów (chociaż na wakacje) to od razu będzie można przyspieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Gigantyczny hałas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 16:09 jakby metro zaczeli budować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Gigantyczne nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 16:12 pytam sie, czy jest przewidziana budowa wiaduktu kolejowego międzuy Łodzią a zgierzem i przebudowazgierskiej-łódzkiej na dwupasmówkę w całości, tak żeby tak nie było zadnych wąskich gardeł (moze ktoś to lubi, ale ja w tym nie gustuje) inaczej to cała zabawa z tramwajem do zgierza to psu na budę się zda, pytam, bo nigdzei nic nie piszą na ten temat i obawaiam się, ze idzie gigantyczne nieporozumienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Gigantyczne nieporozumienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 16:28 won belchatowska scierko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł. Re: Gigantyczne nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:45 o!!!!!!! więc to ty lubisz wąskie gardło na szosie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Gigantyczne nieporozumienie IP: *.lodz.msk.pl 09.07.07, 16:47 > pytam sie, czy jest przewidziana budowa wiaduktu kolejowego międzuy Łodzią a > zgierzem i przebudowa zgierskiej-łódzkiej na dwupasmówkę w całości, tak żeby tak > nie było zadnych wąskich gardeł (moze ktoś to lubi, ale ja w tym nie gustuje) Planowana jest budowa połączenia Al. Włókniarzy z A2, o klasie drogi ekspresowej. Przebudowa mostu nic Ci nie da. Korek spod mostu przeniesie się po prostu do Proboszczewic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł. Re: Gigantyczne nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:49 i co i to będzie bezkolizyjny przejazd do zgierza ( bo ja mam interes jechać z Łodzi do zgierza a nie na a2 - a las łagiewnicki zasługuje na ochronę...) - spadaj misiu barnabo o bardzo małym rozumku - tu jest potrzebna przebudowa tego wiaduktu tak jak to zrobiono na Pabianickiej czy Rokicińskiej... myśleć, misiu myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Gigantyczne nieporozumienie IP: *.lodz.msk.pl 10.07.07, 19:05 > i co i to będzie bezkolizyjny przejazd do zgierza ( bo ja mam interes jechać z > Łodzi do zgierza a nie na a2 - a las łagiewnicki zasługuje na ochronę...) - A ja mam interes lecieć samolotem z Łodzi do Widawy, albo z Krynicy do Zakopanego. > spadaj misiu barnabo o bardzo małym rozumku - tu jest potrzebna przebudowa > tego wiaduktu tak jak to zrobiono na Pabianickiej czy Rokicińskiej... myśleć, > misiu myśleć... Ot pokaz kultury. Rodem sprzed sklepu GS. Jaki pomysł, taki zwolennik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Ł Re: Gigantyczne nieporozumienie IP: *.lodz.msk.pl 12.07.07, 19:50 > bo ja mam interes[...] Jak masz interes, to zrób z niego normalny użytek, a nie masturbuj się na forach internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakor12 Gigantyczne remonty w centrum IP: *.toya.net.pl 10.07.07, 23:02 Moim zdaniem to gigantyczne marnowanie pieniędzy. I co niby, ten tramwaj ma załatwić. Wątpię by ludzie chcieli nim jeździć do Zgierza czy tez do Pabianic. Pewnie będzie się wlókł jak dotychczas a korki przecież nie znikną. Po mieście w Łodzi było sporo innych linii na tym kierunku. Myślę że chodzi tutaj o pośpieszne wydanie funduszy Unijnych w obawie by nie przepadły. Można było je wydać bardziej sensownie. Ktoś tutaj coś zawalił i teraz budować trzeba byle co, najlepiej drogo. Na ul. Zgierskiej np. od Kniaziewicza do wylotu al. Włókniarzy była i jest jedna tylko jezdnia. Od lat rezerwowany był teren dla jej poszerzenia po stronie zachodniej. Wiadomo ze torowisko tramwajowe też musiałoby iść nowym śladem. Teraz jednak będzie remontowane tam gdzie było. Całkowicie bez sensu. Tak jakby miasto nigdy nie miało się rozwinąć. Lepiej by było wydać te pieniądze na inwestycje drogowe. Jezdnie (również na tym kierunku) mamy fatalne i samochodow będzie nam przecież przybywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Gigantyczne remonty w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 10:27 Gość portalu: anakor12 napisał(a): > samochodow będzie nam przecież przybywać. No i co z tego? Będą stały tam gdzie ich miejsce - w garażach albo w korkach:) Odpowiedz Link Zgłoś