Gość: Dawca :-) IP: *.widzew.net 08.07.07, 21:33 www.krwiodawstwo.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Denis Byłem superbohaterem - i nie oddam już krwi... IP: *.193.160.246.b.tvsat364.lodz.pl 09.07.07, 10:18 Błąd i brak odpowiedzialności za niego, tak mogę określić moją wizytę w „Zakładzie Krwiodawstwa” przy ulicy Franciszkańskiej, w tamtym roku. Pielęgniarka zamiast wbić się w żyłę, wbiła mi się w okolicę nerwu. Przez miesiąc miałem sparaliżowaną dłoń, do dzisiaj mam nerwobóle. Gdy przyszedłem następnego dnia z reklamacją potraktowali mnie jak „pętaka”. Nie próbowano mi pomóc, zbadano mnie tylko powierzchownie i wysłano do domu. Poinformowano mnie jeszcze, że nie mają umowy z NFZ. Roszczenia lub pokrycie kosztów leczenia to tylko po wygranej sprawie sądowej. Jestem honorowym dawcą krwi. Chyba jednak byłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batwing Re: Byłem superbohaterem - i nie oddam już krwi.. IP: *.toya.net.pl 26.07.07, 22:19 Uspokój emocjonalność... Źle się stało, że Cię loli, źle się stało, że wogóle doszło do wypadku, ale to tylko wypadek. Oddałem krew około 20 razy i ani razu na franciszkańskiej - jest tam dla mnie zbyt aseptycznie - wole ruchome centra, wampiriady lub pokoik na wólczańskiej przy piłsudskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Zostań superbohaterem - oddaj krew IP: *.uml.lodz.pl 02.08.07, 07:45 Dodatkowy wolny dzień i to usprawiedliwiony to kusząca sprawa i wcale niegłupio pomyślane. Tyle, że ten autobus powinies stać w godzinach rannych, a nie po południu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abibas Re: Zostań superbohaterem - oddaj krew IP: *.toya.net.pl 02.08.07, 11:27 Miałem zamiar oddać krew ale te kretyńskie reklamy mnie zniechęciły. Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Zostań superbohaterem - oddaj krew 02.08.07, 12:13 Jak najbardziej popieram ideę honorowego krwiodawstwa, ale czy w czasach kiedy mimo ubezpieczenia coraz więcej usług medycznych jest odpłatnych nie powinna być również możliwość sprzedaży krwi? Mówi się, że krew jest lekiem... Pacjenci za leki słono płacą, NFZ obrasta w nowe siedziby i płaci krocie swoim pracownikom, a w szczególności szefom, czemu nie mieliby zamiast biadolić o braku krwi zacząć ją kupować? Odpowiedz Link Zgłoś