kuubaa 20.06.03, 23:34 Ludzie mający do czynienia z chłopcami, szczególnie pedagodzy, powinni być szczegółowo badani pod względem orientacji seksualnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 20.06.03, 23:49 Skoro proponujesz takie rozwiązanie, zapewne wiesz jak takie badanie miałoby przebiegać. Możesz się podzielić wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 20.06.03, 23:56 Są specjaliści, aj nie wiem. Tak samo jak nie wiem, jak się bada pracowników gastronomii, pilotów itd. Wiem natomiast, że kucharka nie może być nosicielem salmonelli, pilot epilektykiem a wychowawca chłopców pedałem. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 01:23 Nie no, proszę Cię. Nie wmawiaj nikomu, że orientacje seksualną można tak samo wykryć i zbadać jak nosiciela wirusa. Tego nie da się wykruć za pomocą badań. Odpowiedz Link Zgłoś
m..m Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 08:35 kuubaa napisała: > Są specjaliści, (..) a wychowawca chłopców pedałem. Jasne! A wychowawca dziewcząt nie może byc heteroseksualny. W szkołach koedukacyjnych proponuję kastrować pedagogów. Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Ręce opadają.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 19:49 > kucharka nie może być nosicielem > salmonelli, pilot epilektykiem a wychowawca chłopców pedałem. Człowieku, nie wkurzaj mnie - kolejny, który utożsamia "pedalstwo" z pedofilią. Czy naprawdę przed podjęciem głosu w dyskusji nie można zajrzeć do encyklopedii? Dzidka - z Poznania, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Ręce opadają.... 22.06.03, 20:08 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > Dzidka - z Poznania, niestety... -- Widzę, że Poznań zaczyna być z tego "słynny". Najpierw Petz teraz Wojciechowi K. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Ręce opadają.... 22.06.03, 22:41 a Łódź jest słynna z masy innych rzeczy od skór poczynając , na Radwańskiej kończąc. A czy nam się podobają takie plakietki przyczepiane przez media i cąłą Polskę? teraz Poznaniacy mogą zrozumieć jak czują się Łodzianie...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Ręce opadają.... 22.06.03, 22:45 geograf napisał: > teraz Poznaniacy mogą zrozumieć jak czują się Łodzianie...:/ -- A myślisz, że dlaczego ja tak napisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Ręce opadają.... 23.06.03, 00:01 nie zrozumiałem Twojej ironii. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 09:27 Taaa, no bo powszechnie wiadomo, że wszyscy geje to jednocześnie pedofile... Nie rozbrajaj mnie chłopcze/dziewczynko. Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 10:27 Zapewne nie wszyscy geje to pedofile. Tak samo jak nie wszyscy nosiciele salomonelli zarażają. Badania mogłyby być bardzo proste - reakcje fizjologiczne na określone bodźce zewnętrzne. Pytam rodziców (także przyszłych), akurat przed wakacjami - czy chcielibyście posłać swoje dziecko na kolonie pod opieką pedofila? Czy chcielibyście, aby skłonności pedofilskie zostały ujawnione dopiero na waszym dziecku? Zjawisko jest znacznie powszechniejsze niżby wynikało to z kronik policyjnych. A że największe zagrożenie widzę ze strony pedałów? Bo jakoś sobie nie przypominam, tak jak moi koledzy, aby "zalecały się" do mnie nauczycielki, natomiast śliniący się, obrzydliwi pederaści tak. Przyczyna jest banalna - heteroseksualista może zaspokoić swoje potrzeby łatwiej i w sposób bardziej naturalny. A pedał bez wystarczjących hamulców i nadmiernie pobudliwy będzie conajmniej "ocierał się" o chłopców. Może to spowodować u dziecka poważny uraz psychiczny oraz niewłaściwe ukształtowanie zachowań seksualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetyk Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. IP: *.vline.pl / 172.16.8.* 21.06.03, 11:26 kuubaa napisała: > Tak samo jak nie wszyscy nosiciele salomonelli zarażają. bardzo to ciekawe. Obawiam się, że ten argument i porównanie jest dalece nie trafione. Tym bardziej, że chyba nie do końca wiesz co to salmonella. Ale wracając do tematu. Zgadzam się, że powinno się badać wogóle wszystkich ludzi pracujących z dziećmi. Badania tego typu są badaniami na podstawie testów psychologicznych (to do hubara). Ale nie znam się na tym i ciekaw jestem na ile wyniki takich badań są wiążące. Czy zdjagnozowane pedalstwo czy pedofilstwo jest pewne czy można by kogoś poważnie skrzywdzić. W każdym razie to co się dzieje jest niepokojące. Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 11:51 A wsiądziesz do samolotu pilotowanego przez człowieka, którego lekarze nie skrzywdzili, bo padaczka zdarza mu się tylko czasami? Chyba w tej poprawności politycznej niektórzy zapędzaja sie zbyt daleko i gubią proporcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetyk Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. IP: *.vline.pl / 172.16.8.* 21.06.03, 13:45 Kurcze. Nie używaj tych porównań medycznych bo one są bez sensu. Jeśli robisz tak bo chcesz dać do zrozumienia że pedofilstwo i pedalstwo i wogóle wszystkie takie, są chorobą, to tak, zgadzam się z Tobą. Ale na litość boską daj sobie spokoj z wirusami, salmonellą czy padaczką bo to jest śmieszne i nijak się nie odności do "homoniewiadomo" Poprawny politycznie nie jestem i nigdy nie będę Ciekaw jestem tylko czy ktoś wie jak wyglądają testy psychologiczne i czy można przy ich pomocy stwierdzić, że jakiś pacjent pragnie być opiekunem w przedszkolu żeby... Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 18:02 Z tego co sam zaobserwowałem i co czytam pedofilii najczęściej dopuszczają się starzy pederaści. Przypuszczam, że nie mogą już znaleźć "normalnych" partnerów, a ponadto ich potrzeby stają się z wiekiem coraz bardziej wyrafinowane. Dlatego pederastom należy uniemożliwiać kontaktów z dziećmi. Nie twierdzę że każdy (lub choćby większość) pedałów może mieć skłonności pedofilskie, ale jest to na tyle częste, że trzeba temu postawić administracyjną tamę. Nie mam pojęcia jakie są (czy w ogóle są) testy psychologiczne. Testy fizjologiczne dla wychowaców, nauczycieli czy trenerów byłyby bardzo proste. Ale oczywiście społeczeństwo z jednej strony nie zgodziłoby się na nie ("jakie to uwłaczające godności!") a z drugiej nic nie robi, gdy skłonności pedofilskie się ujawniają. Przecież sprawy które ostatnio wybuchły, w środowiskach znane były od dawna. I co? Nawet gdy znalazł się jeden czy dwóch odważnych reszta chowa głowę w piasek lub nawet usiłuje zakrzyczeć prawdę. Ci rodzice chłopaków z Poznania, jeśli ustalenia śledztwa potwierdzą się, okażą się najzwyklejszymi stręczycielami. Za pieniądze z wyjazdów dzieci, dobrą szkołę, szansę na karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Krótko do kuubyy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 19:52 [ciach] Ja cię przepraszam, ale - pieprzysz. Nie tylko w poście, na który bezpośrednio odpowiadam, ale w ogóle w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Krótko do kuubyy 21.06.03, 21:45 A tak konkretnie to co? Może mnie wyprowadź z błędu bo z bliska (z Poznania) widać pewnie lepiej. Bardzo mnie rozśmiesza ta tłusta kobita którą ciągle pokazują w tivi jak wrzeszczy że "to jest maestro". Ciekawe którą wirtuozerię Wojciecha K. tak dobrze zna i ocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Krótko do kuubyy IP: *.toya.net.pl 21.06.03, 22:21 Proponuję by Kuuba przekazał swój głos a propo robienia testów psychologicznych mających na celu zbadanie skłonności seksualnych hetero czy homo czy pedofilskich do tysięcy księży i sióstr zakonnych.To byłaby hipokryzja bo przecież wiadomo, że te grupy mają wysoki odsetek zachowujących się inaczej.Po pierwsze to sprawa personalna każdego człowieka co woli i żadne testy sprawdzające czyjeś skłonności seksualne nie powinny interesować drugiego bo to jest prywatność każdego. A w tej konkretnej sytuacji jeśli dziecko zgłasza dziwne zachowania wychowawców swoich czy nauczycieli to wtedy trzeba reagować a nie stosować nazistowskie testy. To tak jakby Kuubę przyjmowali do nowej pracy i na poszczególnych etapach kazali mu odpowiadać na testy dotyczące skłonności seksualnych ilości np. stosunków w tygodniu i innych rzeczy.Chyba czułbyś się dziwnie gdyby ktoś ingerował w twoją prywatność. A wszystkiemu winien brak w szkołach przedmiotu wprowadzającego dzieci w życie dorosłe aby dokładnie wiedziały, że i takie sytuacje mogą je spotkać i jak powinny się zachować w danej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kruczer Re: Krótko do kuubyy 21.06.03, 22:48 Jeśli jesteś księdzem lub siostrą zakonną to uznam, że tak jest bo Ty się musisz w tym orientować. Jeśli jednak nie jesteś, to skąd wiesz że ten odsetek jest taki wysoki? Z telewizji? Z gazet? A czy Tobie się wydaje, że ktoś zrobi pasjonujący materiał o księdzu z którym wszystko jest w porządku? Pokazano kiedyś studentom białą kartkę papieru z czarnym punkcikiem i spytano się co widzą. Wszyscy odpowiedzieli, że czarny punkt, nikt natomiast nie zauważył białej kartki. Tak na marginesie to ja to mam pecha, bo trochę już księży znam i każdy jest normalny - ależ oni się maskują... :) Pod resztą mogę się podpisać z jednym pytaniem. Dlaczego mamy uczyć dzieci zachowywać się jak dorośli? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 22:57 Tak, kuubaa, nie zaskakujesz mnie. Tryumf schematyzmu nad myśleniem. Czytaj książki, może jeszcze coś do ciebie dotrze. Choć czarno widzę. PS. Ten post to nie próba obrony Wojciecha K., skądinąd naprawdę dobrego dyrygenta. To atak na wszechwładną, porażającą i przerażającą głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
kruczer Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 22:02 Istnieje, dzięki Bogu, zasada domniemanej niewinności. Jeśli nie udowodnisz komuś czegoś, to nie masz żadnego prawa go o nic oskarżać. Jeśli ktoś jest homoseksualistą, to nie oznacza to że jest pedofilem. To wiesz, cieszę się. Jednak to, że większość homoseksualistów, Twoim zdaniem, to i tak pedofile jest o tyle krzywdzące co nieprawdziwe. W którymś filmie Bareji padło zdanie "każdy pijak to złodziej" - i co, podpiszesz się pod tym? I nie mówcie, że homoseksualizm to choroba, bo momentalnie tracicie wiarygodność. Po to istnieją dwa odrębne określenia "homoseksualizm" oraz "pedofilia" bo to są dwie niezależne od siebie rzeczy. I powiedz Ty mi dobitnie, czemu ktoś o odmiennej orientacji nie powinien być pedagogiem? Aż sam się dziwię, co ja taki postępowy się zrobiłem, ale jeśli już należy cokolwiek krytykować to należy to robić inteligentnie a nie na podstawie stereotypów i wydajemisiów. Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m Kruczer 21.06.03, 22:18 Umiałeś ubrać w słowa wszystko to co chciałam przekazać od siebie 100% poparcia i gorące pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 23:33 Wcale nie twierdzę że większość homoseksualistów to pedofile. Ale korelacja jest na tyle duża, że nie ma potrzeby ryzykować. Czy epileptyk musi być pilotem? Czy daltonista musi pracować w sklepie z tapetami? Czy homoseksualista musi być wychowawcą? Zgadzam się że orientacja seksualna jest obszarem absolutnej prywatności. Ale jak od każdej reguły i tu powinny być wyjątki. Konkretnie jeden wyjątek. Co do księży to gdzieś czytałem o interesujących badaniach. Ale to akurat tutaj nie ma nic do rzeczy i akurat jest w obszarze prywatności. Nie wiem po co prowokujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kruczer Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 22.06.03, 00:06 Przecież każdy człowiek jest potencjalnym zagrożeniem dla drugiego człowieka. Wcale nie twierdzę, że większość ludzi to mordercy. Ale korelacja jest na tyle duża, że nie ma potrzeby ryzykować. Tylko kto trzymałby klucz od celi? Pilot- epileptyk jest groźny tylko w przypadku napadu, daltonista tylko wtedy gdy się pomyli, źle strzeli przy doborze tapety, homoseksualista tylko wtedy, gdy łamie prawo. Może się zdarzyć, że epileptyk nie będzie miał napadów gdy leci, daltonista się nie pomyli a homoseksualista będzie tylko homoseksualistą. I dopóki jeden z nich jest niewinny nikt nie ma prawa szykanować całej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_ch Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 23.06.03, 11:23 Zloze podpis pod slowami kolegi i to obiema moimi rekoma ale tylko wtedy gdy wprowadzi sie do tego OBOWIAZKOWE badania WSZYSTKICH pedagopgow. Nie wiadomo czy nauczyciel wuefu, ktory ma zone i 2 dzieci nie pokusi sie o obmacanie swojej nastoletniej uczennicy czy tejze poderwanie, nie wiadomo czy ta Pani nauczycielka nie jest wielbicielka SM i bedzie jakies niesmaczne rzeczy z nieletnim wychowankiem robic. Trzeba zbadac wszystkich! Zbadac i poprzyklejac im plakietki czy sa zdrowi psychicznie, czy nie maja zapedow do swoich uczniow jakiejkolwiek plcii czy nie zagrazaja sami sobie. Zbadajmy ich! Ciebie tez Kuubaa, w pierwszej kolejnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
e_ch podpieram sie Tylawa 23.06.03, 17:50 www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1539973.html co Ty na to? heterykow tez badamy, bo jeszcze biedne dziewczynki beda macac, albo obcierac, bo w pewnym wieku faceci,ktorzy nie uzywajha m,aja bardzo wyrafinowane sposoby na zrobienie tego-i-owego. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa No to teraz będzie demaskacja! 23.06.03, 21:31 Specjalnie sprowokowałem, miałem nawet napisać za co zaczepić dynamometr i do czego przystawić suwmiarkę :-) Liczyłem że wywołam większą dyskusję, ale dobre i to. Bo problem jest, a jego jedyne rozsądne rowiązanie polega na NATYCHMIASTOWYM reagowaniu gdy pojawia się podejrzenie. Trzeba z dziećmi rozmawiać, nie udawać przed samym sobą, że nic złego się nie dzieje. Bo tak niestety w znanych sprawach było i dlatego zło kwitło całe lata. Odpowiedz Link Zgłoś