Dodaj do ulubionych

Pedofilia w Poznaniu - propozycja.

20.06.03, 23:34
Ludzie mający do czynienia z chłopcami, szczególnie pedagodzy, powinni być
szczegółowo badani pod względem orientacji seksualnej.
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 20.06.03, 23:49
      Skoro proponujesz takie rozwiązanie, zapewne wiesz jak takie badanie miałoby
      przebiegać. Możesz się podzielić wiedzą?
      • kuubaa Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 20.06.03, 23:56
        Są specjaliści, aj nie wiem. Tak samo jak nie wiem, jak się bada pracowników
        gastronomii, pilotów itd. Wiem natomiast, że kucharka nie może być nosicielem
        salmonelli, pilot epilektykiem a wychowawca chłopców pedałem.
        • hubar Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 01:23
          Nie no, proszę Cię. Nie wmawiaj nikomu, że orientacje seksualną można tak samo
          wykryć i zbadać jak nosiciela wirusa. Tego nie da się wykruć za pomocą badań.
        • m..m Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 08:35
          kuubaa napisała:

> Są specjaliści, (..) a wychowawca chłopców pedałem.

Jasne! A wychowawca dziewcząt nie może byc
          heteroseksualny. W szkołach koedukacyjnych proponuję
          kastrować pedagogów.
          Pozdrawiam
          M..M
        • Gość: Dzidka Ręce opadają.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 19:49
          > kucharka nie może być nosicielem
          > salmonelli, pilot epilektykiem a wychowawca chłopców pedałem.

Człowieku, nie wkurzaj mnie - kolejny, który utożsamia "pedalstwo" z pedofilią.
          Czy naprawdę przed podjęciem głosu w dyskusji nie można zajrzeć do encyklopedii?

Dzidka - z Poznania, niestety...
          • hubar Re: Ręce opadają.... 22.06.03, 20:08
            Gość portalu: Dzidka napisał(a):
            > Dzidka - z Poznania, niestety...
            --
            Widzę, że Poznań zaczyna być z tego "słynny". Najpierw Petz teraz Wojciechowi K.
            • geograf Re: Ręce opadają.... 22.06.03, 22:41
              a Łódź jest słynna z masy innych rzeczy od skór
              poczynając , na Radwańskiej kończąc.
              A czy nam się podobają takie plakietki przyczepiane przez
              media i cąłą Polskę?

teraz Poznaniacy mogą zrozumieć jak czują się Łodzianie...:/
              • hubar Re: Ręce opadają.... 22.06.03, 22:45
                geograf napisał:
                > teraz Poznaniacy mogą zrozumieć jak czują się Łodzianie...:/
                --
                A myślisz, że dlaczego ja tak napisałem?
                • geograf Re: Ręce opadają.... 23.06.03, 00:01
                  nie zrozumiałem Twojej ironii.
                  Przepraszam.
    • Gość: micin Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 09:27
      Taaa, no bo powszechnie wiadomo, że wszyscy geje to jednocześnie pedofile...
      Nie rozbrajaj mnie chłopcze/dziewczynko.
    • kuubaa Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 10:27
      Zapewne nie wszyscy geje to pedofile. Tak samo jak nie wszyscy nosiciele
      salomonelli zarażają.
      Badania mogłyby być bardzo proste - reakcje fizjologiczne na określone bodźce
      zewnętrzne. Pytam rodziców (także przyszłych), akurat przed wakacjami - czy
      chcielibyście posłać swoje dziecko na kolonie pod opieką pedofila? Czy
      chcielibyście, aby skłonności pedofilskie zostały ujawnione dopiero na waszym
      dziecku?
      Zjawisko jest znacznie powszechniejsze niżby wynikało to z kronik policyjnych.
      A że największe zagrożenie widzę ze strony pedałów? Bo jakoś sobie nie
      przypominam, tak jak moi koledzy, aby "zalecały się" do mnie nauczycielki,
      natomiast śliniący się, obrzydliwi pederaści tak. Przyczyna jest banalna -
      heteroseksualista może zaspokoić swoje potrzeby łatwiej i w sposób bardziej
      naturalny. A pedał bez wystarczjących hamulców i nadmiernie pobudliwy będzie
      conajmniej "ocierał się" o chłopców. Może to spowodować u dziecka poważny uraz
      psychiczny oraz niewłaściwe ukształtowanie zachowań seksualnych.

• Gość: genetyk Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. IP: *.vline.pl / 172.16.8.* 21.06.03, 11:26
        kuubaa napisała:

> Tak samo jak nie wszyscy nosiciele salomonelli zarażają.
        bardzo to ciekawe.
        Obawiam się, że ten argument i porównanie jest dalece nie trafione.
        Tym bardziej, że chyba nie do końca wiesz co to salmonella.

Ale wracając do tematu.
        Zgadzam się, że powinno się badać wogóle wszystkich ludzi pracujących
        z dziećmi. Badania tego typu są badaniami na podstawie testów
        psychologicznych (to do hubara). Ale nie znam się na tym i ciekaw jestem
        na ile wyniki takich badań są wiążące. Czy zdjagnozowane pedalstwo
        czy pedofilstwo jest pewne czy można by kogoś poważnie skrzywdzić.
        W każdym razie to co się dzieje jest niepokojące.

• kuubaa Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 11:51
          A wsiądziesz do samolotu pilotowanego przez człowieka, którego lekarze nie
          skrzywdzili, bo padaczka zdarza mu się tylko czasami?
          Chyba w tej poprawności politycznej niektórzy zapędzaja sie zbyt daleko i gubią
          proporcje.
          • Gość: genetyk Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. IP: *.vline.pl / 172.16.8.* 21.06.03, 13:45
            Kurcze. Nie używaj tych porównań medycznych bo one są bez sensu.
            Jeśli robisz tak bo chcesz dać do zrozumienia że pedofilstwo i pedalstwo
            i wogóle wszystkie takie, są chorobą, to tak, zgadzam się z Tobą.
            Ale na litość boską daj sobie spokoj z wirusami, salmonellą czy padaczką
            bo to jest śmieszne i nijak się nie odności do "homoniewiadomo"

Poprawny politycznie nie jestem i nigdy nie będę

Ciekaw jestem tylko czy ktoś wie jak wyglądają testy psychologiczne
            i czy można przy ich pomocy stwierdzić, że jakiś pacjent
            pragnie być opiekunem w przedszkolu żeby...

• kuubaa Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 18:02
              Z tego co sam zaobserwowałem i co czytam pedofilii najczęściej dopuszczają się
              starzy pederaści. Przypuszczam, że nie mogą już znaleźć "normalnych" partnerów,
              a ponadto ich potrzeby stają się z wiekiem coraz bardziej wyrafinowane.
              Dlatego pederastom należy uniemożliwiać kontaktów z dziećmi. Nie twierdzę że
              każdy (lub choćby większość) pedałów może mieć skłonności pedofilskie, ale jest
              to na tyle częste, że trzeba temu postawić administracyjną tamę.
              Nie mam pojęcia jakie są (czy w ogóle są) testy psychologiczne. Testy
              fizjologiczne dla wychowaców, nauczycieli czy trenerów byłyby bardzo proste.
              Ale oczywiście społeczeństwo z jednej strony nie zgodziłoby się na nie ("jakie
              to uwłaczające godności!") a z drugiej nic nie robi, gdy skłonności pedofilskie
              się ujawniają. Przecież sprawy które ostatnio wybuchły, w środowiskach znane
              były od dawna. I co? Nawet gdy znalazł się jeden czy dwóch odważnych reszta
              chowa głowę w piasek lub nawet usiłuje zakrzyczeć prawdę. Ci rodzice chłopaków
              z Poznania, jeśli ustalenia śledztwa potwierdzą się, okażą się najzwyklejszymi
              stręczycielami. Za pieniądze z wyjazdów dzieci, dobrą szkołę, szansę na karierę.
              • Gość: Dzidka Krótko do kuubyy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 19:52
                [ciach]
                Ja cię przepraszam, ale - pieprzysz.
                Nie tylko w poście, na który bezpośrednio odpowiadam, ale w ogóle w tym wątku.
                • kuubaa Re: Krótko do kuubyy 21.06.03, 21:45
                  A tak konkretnie to co? Może mnie wyprowadź z błędu bo z bliska (z Poznania)
                  widać pewnie lepiej.

Bardzo mnie rozśmiesza ta tłusta kobita którą ciągle pokazują w tivi jak
                  wrzeszczy że "to jest maestro". Ciekawe którą wirtuozerię Wojciecha K. tak
                  dobrze zna i ocenia.
                  • Gość: gość Re: Krótko do kuubyy IP: *.toya.net.pl 21.06.03, 22:21
                    Proponuję by Kuuba przekazał swój głos a propo robienia testów psychologicznych
                    mających na celu zbadanie skłonności seksualnych hetero czy homo czy
                    pedofilskich do tysięcy księży i sióstr zakonnych.To byłaby hipokryzja bo
                    przecież wiadomo, że te grupy mają wysoki odsetek zachowujących się inaczej.Po
                    pierwsze to sprawa personalna każdego człowieka co woli i żadne testy
                    sprawdzające czyjeś skłonności seksualne nie powinny interesować drugiego bo to
                    jest prywatność każdego.
                    A w tej konkretnej sytuacji jeśli dziecko zgłasza dziwne zachowania wychowawców
                    swoich czy nauczycieli to wtedy trzeba reagować a nie stosować nazistowskie
                    testy.
                    To tak jakby Kuubę przyjmowali do nowej pracy i na poszczególnych etapach
                    kazali mu odpowiadać na testy dotyczące skłonności seksualnych ilości np.
                    stosunków w tygodniu i innych rzeczy.Chyba czułbyś się dziwnie gdyby ktoś
                    ingerował w twoją prywatność.
                    A wszystkiemu winien brak w szkołach przedmiotu wprowadzającego dzieci w życie
                    dorosłe aby dokładnie wiedziały, że i takie sytuacje mogą je spotkać i jak
                    powinny się zachować w danej sytuacji.
                    • kruczer Re: Krótko do kuubyy 21.06.03, 22:48
                      Jeśli jesteś księdzem lub siostrą zakonną to uznam, że tak jest bo Ty się
                      musisz w tym orientować. Jeśli jednak nie jesteś, to skąd wiesz że ten odsetek
                      jest taki wysoki? Z telewizji? Z gazet? A czy Tobie się wydaje, że ktoś zrobi
                      pasjonujący materiał o księdzu z którym wszystko jest w porządku? Pokazano
                      kiedyś studentom białą kartkę papieru z czarnym punkcikiem i spytano się co
                      widzą. Wszyscy odpowiedzieli, że czarny punkt, nikt natomiast nie zauważył
                      białej kartki. Tak na marginesie to ja to mam pecha, bo trochę już księży znam
                      i każdy jest normalny - ależ oni się maskują... :)
                      Pod resztą mogę się podpisać z jednym pytaniem. Dlaczego mamy uczyć dzieci
                      zachowywać się jak dorośli?
              • zamek Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 22:57
                Tak, kuubaa, nie zaskakujesz mnie. Tryumf schematyzmu nad myśleniem.
                Czytaj książki, może jeszcze coś do ciebie dotrze. Choć czarno widzę.
                PS. Ten post to nie próba obrony Wojciecha K., skądinąd naprawdę dobrego
                dyrygenta. To atak na wszechwładną, porażającą i przerażającą głupotę.
    • kruczer Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 22:02
      Istnieje, dzięki Bogu, zasada domniemanej niewinności. Jeśli nie udowodnisz
      komuś czegoś, to nie masz żadnego prawa go o nic oskarżać. Jeśli ktoś jest
      homoseksualistą, to nie oznacza to że jest pedofilem. To wiesz, cieszę się.
      Jednak to, że większość homoseksualistów, Twoim zdaniem, to i tak pedofile jest
      o tyle krzywdzące co nieprawdziwe. W którymś filmie Bareji padło zdanie "każdy
      pijak to złodziej" - i co, podpiszesz się pod tym? I nie mówcie, że
      homoseksualizm to choroba, bo momentalnie tracicie wiarygodność. Po to istnieją
      dwa odrębne określenia "homoseksualizm" oraz "pedofilia" bo to są dwie
      niezależne od siebie rzeczy. I powiedz Ty mi dobitnie, czemu ktoś o odmiennej
      orientacji nie powinien być pedagogiem? Aż sam się dziwię, co ja taki postępowy
      się zrobiłem, ale jeśli już należy cokolwiek krytykować to należy to robić
      inteligentnie a nie na podstawie stereotypów i wydajemisiów.
      • marjory_m Kruczer 21.06.03, 22:18
        Umiałeś ubrać w słowa wszystko to co chciałam przekazać od siebie
        100% poparcia
        i gorące pozdrowienia :)
      • kuubaa Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 21.06.03, 23:33
        Wcale nie twierdzę że większość homoseksualistów to pedofile. Ale korelacja
        jest na tyle duża, że nie ma potrzeby ryzykować. Czy epileptyk musi być
        pilotem? Czy daltonista musi pracować w sklepie z tapetami? Czy homoseksualista
        musi być wychowawcą?
        Zgadzam się że orientacja seksualna jest obszarem absolutnej prywatności. Ale
        jak od każdej reguły i tu powinny być wyjątki. Konkretnie jeden wyjątek.
        Co do księży to gdzieś czytałem o interesujących badaniach. Ale to akurat tutaj
        nie ma nic do rzeczy i akurat jest w obszarze prywatności. Nie wiem po co
        prowokujesz.
        • kruczer Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 22.06.03, 00:06
          Przecież każdy człowiek jest potencjalnym zagrożeniem dla drugiego człowieka.
          Wcale nie twierdzę, że większość ludzi to mordercy. Ale korelacja jest na tyle
          duża, że nie ma potrzeby ryzykować. Tylko kto trzymałby klucz od celi? Pilot-
          epileptyk jest groźny tylko w przypadku napadu, daltonista tylko wtedy gdy się
          pomyli, źle strzeli przy doborze tapety, homoseksualista tylko wtedy, gdy łamie
          prawo. Może się zdarzyć, że epileptyk nie będzie miał napadów gdy leci,
          daltonista się nie pomyli a homoseksualista będzie tylko homoseksualistą. I
          dopóki jeden z nich jest niewinny nikt nie ma prawa szykanować całej grupy.
    • e_ch Re: Pedofilia w Poznaniu - propozycja. 23.06.03, 11:23
      Zloze podpis pod slowami kolegi i to obiema moimi rekoma ale tylko wtedy gdy
      wprowadzi sie do tego OBOWIAZKOWE badania WSZYSTKICH pedagopgow.
      Nie wiadomo czy nauczyciel wuefu, ktory ma zone i 2 dzieci nie pokusi sie o
      obmacanie swojej nastoletniej uczennicy czy tejze poderwanie, nie wiadomo czy
      ta Pani nauczycielka nie jest wielbicielka SM i bedzie jakies niesmaczne
      rzeczy z nieletnim wychowankiem robic.
      Trzeba zbadac wszystkich! Zbadac i poprzyklejac im plakietki czy sa zdrowi
      psychicznie, czy nie maja zapedow do swoich uczniow jakiejkolwiek plcii czy
      nie zagrazaja sami sobie.
      Zbadajmy ich!
      Ciebie tez Kuubaa, w pierwszej kolejnosci.
      • e_ch podpieram sie Tylawa 23.06.03, 17:50
        www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1539973.html
        co Ty na to? heterykow tez badamy, bo jeszcze biedne dziewczynki beda macac,
        albo obcierac, bo w pewnym wieku faceci,ktorzy nie uzywajha m,aja bardzo
        wyrafinowane sposoby na zrobienie tego-i-owego.
        Prawda?
    • kuubaa No to teraz będzie demaskacja! 23.06.03, 21:31
      Specjalnie sprowokowałem, miałem nawet napisać za co zaczepić dynamometr i do
      czego przystawić suwmiarkę :-)
      Liczyłem że wywołam większą dyskusję, ale dobre i to. Bo problem jest, a jego
      jedyne rozsądne rowiązanie polega na NATYCHMIASTOWYM reagowaniu gdy pojawia się
      podejrzenie. Trzeba z dziećmi rozmawiać, nie udawać przed samym sobą, że nic
      złego się nie dzieje. Bo tak niestety w znanych sprawach było i dlatego zło
      kwitło całe lata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka