trooly 16.08.07, 12:55 Kolega Big Gwizdaczkiem zwany, zamilkł i nic z frontu nie przekazuje. Jako komórka badań opinii publicznej jest nam coś winien. Moje typy są: PO - 38%, PiS - 19%, LiD - 15%, Samoobrona - 12%, PSL - 6% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Re: Big wyborczy? 16.08.07, 13:31 Ten sondaż to lipa,albo pobożne życzenia,poza tym wątpię czy będą wcześniejsze wybory,chłopaki z Sejmu muszą się jeszcze nażreć:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 16.08.07, 14:12 No, jakże to tak o "większości" sejmowej się brutalnie wyrażasz. Przecie to Twoi, co czystości wszelakiej bronią...Nażreć? Chyba diety wykorzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 16.08.07, 14:16 nakole napisał: > Przecie to Twoi, Moi???,od kiedy(?),to że popieram mądre działania PiS nie znaczy że to moi wybrańcy,jak dla mnie to za bardzo się cackają z komuchami Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 16.08.07, 14:20 Uhuhuhu, widać, że się przegrzewasz, człeku urodzony i nauczony pisać i czytać przez komunę... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_boards Re: Big wyborczy? 16.08.07, 23:40 ... i jeszcze nie dodales: urodzony przez komunę, żywiony przez komune i w ogole gdyby nie komuna to by Polski nie bylo... ;>> A tak BTW to PiS dopuscil komune do wladzy i to tę najgorsza, najbardziej siermiężną komune spod znaku Ligi i Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 17.08.07, 00:35 nowy_boards, ale o so chodzi?? Też przegrzanie? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_boards Re: Big wyborczy? 17.08.07, 17:39 Chodzi o to, ze powtarzasz propagande aparatu PZPR (piszac, ze komuna nauczyla kogos pisac i czytac). Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 17.08.07, 18:36 Szkoły były wtedy wszak pod zarządem komunistycznym i to one organizowały oswiatę, jednak jeśli wolisz zwrot "za czasów komuny" to bardzo prosze. Polacy raczej tych umiejętności i wyższego wykształcenia poza nielicznymi nie zdobywali na Sorbonie, Yale Univeristy czy w Heidelbergu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_boards Re: Big wyborczy? 17.08.07, 21:04 Wole, żebys nie powtarzal propagandy komunistycznej. Oswiatę w PRL organizowali nie komunisci, ale przedwojenni nauczyciele, inzynierowie i ocalala z rzezi nazistowsko-bolszewickiej inteligencja. Niestety, komunisci zabraniali uczyc sie o tym, co bylo niezgodne z ideologia komunistyczna, dlatego ludzie inteligentni sami sie doksztalcali. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 17.08.07, 21:17 nowy_boards napisał:> Wole, żebys nie powtarzal propagandy komunistycznej. Oswiatę w PRL > organizowali nie komunisci, ale przedwojenni nauczyciele, > inzynierowie i ocalala z rzezi nazistowsko-bolszewickiej > inteligencja. Tak tego nie załapie:-))) Osobiście mam w dupie oświatę PRL,to co wiem(a więcej nie wiem, niż wiem) zawdzięczam sobie,łącznie z wiadomościami o Katyniu o którym dowiedziałem się w 1977 r,reszta historii to też przekaz słowny niż lekcje:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Na falach średnich 17.08.07, 21:24 Duży wpływ na Polaków i prawdziwą historię miały też radia i audycje na falach eteru: Wolna Europa Głos Ameryki ale kto dzisiaj pamięta takie stacje:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 17.08.07, 21:27 Kiedy ja chadzałem do szkół to tych nauczycieli, o ktorych piszesz w szkołach nie uswiadczyłes już. Nie mniej nie spotkałem się przynajmniej przez całą podstawówkę i liceum ogolnokształcące z żadną indoktrynacją komunistyczną, a to co było komunistycznego w podręcznikach i tak nikt serio nie traktował. Literaturę polską szeroko omawialiśmy łącznie z autorami teraz przez Giertycha tępionymi. Nie wszystkich oczywiście oficjalnie, ale były też i zajęcia dodatkowae , a moi nauczyciele nie mieli obaw, aby mówic nam o literaturze emigracyjnej. Historia, której mnie uczono także wykraczała poza ramy podręcznikowe. Nie mam więc oporow aby mówić, ze za komuny zdobywałem wiedzę. Żadna to hańba. A Longeta, ten zawsze klepie to samo do obrzydzenia, taki z niego patriota z awansu.... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 17.08.07, 21:30 nakole napisał: > A Longeta, ten zawsze klepie to samo do obrzydzenia, taki z niego > patriota z awansu.... Bo młody jesteś i głupi jeszcze,znam gościa co chodził do końca lat 80'tych i sprawdzał kto co czyta w bibliotece:-))) także nie pieprz o wolności wyboru twoich nauczycieli :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 17.08.07, 21:34 ...ten co sprawdzał to pewnie jeden z twoich esbeckich swojaków z Borne Sulinowo, starcze? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 17.08.07, 21:39 nakole napisał: > ...ten co sprawdzał to pewnie jeden z twoich esbeckich swojaków z > Borne Sulinowo, starcze? owszem znam paru byłych SB'eków,ale wódki z nimi nie pijam,czasami im się zbiera na szczerość,nawet w "pale" by ci się nie zmieściło to co można zrobić z wykrztałciuchami,takimi jak ty:-))) Euroentuzjaści hehehehe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 17.08.07, 21:41 No to ucz się pilnie od nich żałosny patrioto... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 17.08.07, 21:44 nakole napisał: > No to ucz się pilnie od nich żałosny patrioto... Twój pociąg do wasalstwa eliminuje cię z patriotyzmu,ale nie mam zamiaru kopać się z koniem:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 18.08.07, 00:56 ...pisz na Berdyczów narodowy smutasie. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 17.08.07, 21:36 ...a tak na marginesie to szkoda że mariańczyk1 się uśpił, bo mógłby tobie tak napisać: "-Przestań się śmiać głupkowato po każdym z wysiłkiem wypoconym zdaniu." Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 17.08.07, 21:40 nakole napisał: > ...a tak na marginesie to szkoda że mariańczyk1 się uśpił, bo mógłby > tobie tak napisać: "-Przestań się śmiać głupkowato po każdym z > wysiłkiem wypoconym zdaniu." przecież ty,to taki mariańczyk,tylko bardziej rozwlekle piszesz:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Big wyborczy? 17.08.07, 21:59 Ten jego patriotyzm to ,to co zrobil Backa z Bialorusia. Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 17.08.07, 22:07 nett1980 napisała: > Ten jego patriotyzm to ,to co zrobil Backa z Bialorusia. Brrr. Aaa,co zrobił? Nakole czytaj,sam też chętnie się dowiem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Big wyborczy? 17.08.07, 22:36 Jedz ,zobacz , co ci bede tlumaczyla ,jesli ty lepiej wiesz .Mozesz z tego raju nie wrac.Pisac nie bedziesz ,bo tam to trudne.Inwigilacja totalna. PEWNIE najbardziej podoba ci sie ,ze Tuska nie wypuscili i dali po mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 17.08.07, 22:40 nett1980 napisała: > Jedz ,zobacz , co ci bede tlumaczyla ,jesli ty lepiej wiesz .Mozesz > z tego raju nie wrac.Pisac nie bedziesz ,bo tam to > trudne.Inwigilacja totalna. PEWNIE najbardziej podoba ci sie ,ze > Tuska nie wypuscili i dali po mordzie. O!,cholera poznali się na jego germańskich rysach? Ps.a ja głupi myślałem że u nas za za Kaczyńskich to już TOTALNY totalitaryzm,i jak tu wierzyć wykrztałciuchom:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Big wyborczy? 17.08.07, 22:55 Przeciez to ich byly pupil ,Kaczmarek tak twierdzil ostatnio ,osoba lepiej poinformowana od nas wszystkich tu razem wzietych. Mowi ci cos slowo KSENOFOB?Ha, zobacz co ono oznacza ,moze to ci uzmyslowi czemu wiekszosc forwiczow nie chce sie udzielac w tak ciekawym watku? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 17.08.07, 23:00 nett1980 napisała: > Przeciez to ich byly pupil ,Kaczmarek którego im podstawił Układ(może warszawski?);-) Niestety walka z komuna to zajęcie jeszcze na dłuuuugie lata,brak lustracji i gruba kreska zrobiła swoje:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Big wyborczy? 17.08.07, 23:09 Za pozno na komunizm ,za wczesnie na kapitalizm , a wszystko przez uklad i okragly stol ,ble ble ... Dobranoc .A wiosna wasza , jesien nasza .A zima w Dolinie Muminkow. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 17.08.07, 23:11 nett1980 napisała: > Za pozno na komunizm ,za wczesnie na kapitalizm , a wszystko przez > uklad i okragly stol ,ble ble ... zgadłaś paru zdrajców zaprzepaściło cały dorobek Solidarności Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_boards Re: Big wyborczy? 17.08.07, 22:24 To miales sporo szczescia, ze trafiles na takich nauczycieli. Ja mialem mniej szczescia. W szkole podstawowej moja wychowawczyni byla pani ze srednim wyksztalceniem (po SN) - tępa jak brzytwa. Dla mnie jest ona symbolem PRL-owskiej oświaty (kiedy poumierali juz ci przedwojenni nauczyciele, dzieki ktorym w ogole jakas oswiata w PRL istniala, ich miejsce zajeli bierni, mierni, ale wierni). A na Przysposobieniu Obronnym tez wykraczano poza ramy podrecznikowe? Bo mnie tam uczyli o amerykanskim imperializmie i potedze radzieckiej. A było to w latach 80-tych... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 17.08.07, 22:29 nowy_boards napisał: > To miales sporo szczescia, ze trafiles na takich nauczycieli. Wątpię,to co wypisuje świadczy że miał pecha:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 18.08.07, 00:48 Szczególnie miło wspominam pewną polonistkę i historyków, ktorzy mnie uczyli. To byli niesamowici ludzie, a zwłaszcza profesorka od historii w LO. Eh, PO było nudziarskie i mało udane. Pani, ktora je prowadziła ciagle motała się w bandażach i najwięcej czasu poświecała nauce udzielania pierwszej pomocy, co okazało się kiedys tam bardzo przydatne. Gadu-gadu o wyższości sowieckiej to dopiero zaczęły się na bardziej poważnie w studium wojskowym dla studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka bij komucha! 16.08.07, 14:21 pedała i żyda! a potem odśpiewaj "Pierwszą brygadę" i dalej mów o ideałach.. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Troche inna piosenke mu zadedykowalam 16.08.07, 14:29 "Zaloz partie ,walcz ,nie marnuj swojej energii na to forum we wrazym obozie, dosc bycia Wallenrodem! Szable do boju ,lance w dlon , koszernych , gejow i feministki gon." Ale zgodnosc zadziwiajca. A przeciez ,dalej tez sa fajne zwrotki: "Kto w "Brzezinach"(mam nadzieje ,ze sie Pultusk nie obrazi) robil dzieci ,to ulanow pulk nasz 3 . Szable do boju ,lance w dlon.... D**y mamy jak z mosiadza ,bo my chlopcy spod (eee ,no nic mi z okolic Lodzi nie przychodzi do glowy )Grudziadza . Szable do boju ... Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Troche inna piosenke mu zadedykowalam 16.08.07, 14:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=67525617&a=67528317 to wyjatki z tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Troche inna piosenke mu zadedykowalam 16.08.07, 14:32 ..jakże On walczyć z lancą w dłoni może jak paluchami całą dobę po klawiaturze przebiera? Chyba politrukiem jest... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Troche inna piosenke mu zadedykowalam 16.08.07, 14:39 nakole napisał: > ..jakże On walczyć z lancą w dłoni może jak paluchami całą dobę po > klawiaturze przebiera? Chyba politrukiem jest... Phi,ale wymyśliłeś:-))) Najbardziej zabójcza broń to dzisiaj klawiatura;-) ps.jak to mówią w zdrowym ciele zdrowy duch,może nie pedałuje jak ty,ale za to biegam i takie tam pierdoły;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Troche inna piosenke mu zadedykowalam 16.08.07, 20:03 He, nie obraź się , ale ja w to Twoje bieganie to mało wierzę. Teraz mam urlop to mogę jeszcze poklikać z przerwami przez cały dzień, ale Ty jesteś przy klawiaturze zawsze, więc jeśli biegasz to raczej w domu i to w bardzo w konkretnych sprawach...stąd nawet jeżeli ciało masz jeszcze jakie takie to duszę bardzo przeżartą. "-Więcej światła!" JWG. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: bij komucha! 16.08.07, 14:32 evonka napisała: > pedała i żyda! jakby nie patrzeć,jest to pewne zagrożenie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka zagrożenie wobec czego/kogo? 16.08.07, 14:35 wyjaśnij mi to, proszę, bom w upale zadziwona tym co piszesz i zrozumieć nie mogę moim, kto tam wie, może żydowską krwią przesiaknietym, móżdżkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Big wyborczy? 16.08.07, 14:30 Tak przerysowałem ale chyba raczej poprawnie, Bigus się nie wypowiada to podkręciłem. Longeta kocha PiS i trzeba jej miłość uszanować. Sam w części pewnej kocham program PiS-u ale ludziska są w nim okropne. Egoiści tacy, rozwalili dolne struktury samoobrony i lpr-u, a teraz sami się rozwalają. Współpracować nie potrafili i na POPIS nie było ich stać. Nie szanowali ludzi, którzy ich szanowali, teraz odbija się im gwoździami. Współpracowali z geniuszami, to młotki do wbijania posiadali, teraz ich brak i lipa usycha. Diabli wiedzą kto dziś komuch kto dyktafon. Starych można poznać. Leszek Zielone Światło pluje, wiadomo plucie starcze i twarzoskręt, nadmiernie obgryzał paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 16.08.07, 14:37 Longi udaje te miłostki bo inaczej zasnąłby na brzezińskim forum, a tak zawsze ktos mu coś odpowie i ma chłop zajęcie na ojcierzyństwie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Big wyborczy? 16.08.07, 14:20 No cos ty ,slynnego asekuranctwa longiego nie pamieatasz ,ech slodki urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 16.08.07, 14:22 ...eh, pamiętam, a jakże. To ta wyjątkowa oślizgłość Jego Realności... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Big wyborczy? 16.08.07, 14:30 nett1980 napisała: > No cos ty ,slynnego asekuranctwa longiego Coś podobnego:-) Zagłosuję na każdą partie która obieca wyjście z UE,to nie asekuranctwo tylko interes Polski:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Big wyborczy? 16.08.07, 14:33 No przeciez masz UPR , super liberalow ,ktorych ciagnie do NAFTA? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Big wyborczy? 16.08.07, 14:34 ...hehe, i Ty trzymasz nieustannie rękę na tym "interesie"... Odpowiedz Link Zgłoś
evonka nie wiem czy zawuażyłeś 16.08.07, 14:36 ale big Cię totalnie olewa, a ty niczym bajbusek taki skaczesz po tapczeniku i się dopominasz uwagi... sondaże tosie jeszcze mogą pozmieniać.. i wiadomą jest rzeczą, że PO jest przeszacowana, a PiS niedoszacowany.. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: nie wiem czy zawuażyłeś 16.08.07, 14:39 Patrzcie, to już duży Big jak mały chłopczyk wszystkich olewa. Szable do boju ostatniego szykuje, przy szlifierce siedzi i czoło ociera. Pisscy ze zgrozzy. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Trooly 16.08.07, 15:29 Ty chcesz rozmawiać o Big Newsie? To może pogadaj z nim, a nie o nim - dla odmiany niepublicznie? Czy może jednak o polityce? Bo jest podforum na takie tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: Trooly 16.08.07, 15:31 ej szporta odczep sie od niego radze po dobroci wiecznie ci sie cos nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
zg.ierzyk Trooly też przejrzał biga 16.08.07, 18:56 ale bigi gwiżdże i na to. zresztą bigi ma za dużo nicków. nie zawsze może się wyrobić. a ja przejrzałem biga dużo wcześniej, ale co tam... a szprota nie bądź taka zazdrosna... zresztą też już byłaś i mężczyzną, i kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Trooly też przejrzał biga 16.08.07, 19:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=67498422 .To teraz przygotuj sie na to ................. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Trooly 17.08.07, 08:02 Potrzeby takiej nie widzę. Rozmawiam o nim w sposób otwarty albowiem on sam swymi postami pobudza do szerokiej politycznej rozmowy, w której jest ogrom bocznych tematów. Chyba Szprotko zauważyłaś, że Biguś od pewnego czasu nastawił się na gwizdactwo w stosunku do mojej osoby, to jak mogę z nim pogadać? Tak ogólnie to spytam, jaki jest Twój związek ze Szprotawą? Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: Trooly 17.08.07, 08:45 Tak bardzo tobie zależy na uwadze Big Newsa,że zakładasz kolejny temat o nim? Im bardziej bedziesz zabiegał o jego uwage tym bardziej on bedzie ciebie olewał. To wszystko miałoby dla mnie sens gdyby Trooly był drugim loginem Big Newsa (wiesz takie podsycanie zainteresowania swoją osobą), w innym przypadku ociera sie to niemalże o jakies kompleksy na punkcie drugiej osoby ;), bo nie chce mi sie wierzyć, że jedną dyskusja z Big Newsem (pamietam ją) tak dałą w kości,żeby wciąz ją rozpamiętywać. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Trooly 17.08.07, 09:21 Nie jestem doskonały ale lepsze to niż bycie Bigusiem- Gwizdaczkiem, którym na szczęście nie jestem Dodam, na szczęście dla PIS-u. Zauważyłeś, że lekceważy mnie, to jest bolesne jak pisk z dyktafonu, dlatego pojawia się mój krzyk. Pissscyć nie potrafię tak dobrze jak Bigi, a gwizdactwa uczę się. Czy we wszystkim musi być sen, pomyśl. Jestem Trooly, w prawą stopę gryzie mnie Biguś, to natręta pumeksem szoruję. Wystarczy z jego strony słowo zrozumienia i będzie wiosna. O bigusiu wątek nowy był potrzebny, mówił nam że ma układy i wiedzę, to o wiedzę walczę. "Zrozumienie jest jak połysk białego marmuru", jak mawia Theo Mood. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Trooly 17.08.07, 09:48 Kiedys wiosna objawil sie ktos ,kto pisal podbnie do ciebie , towarzycho wyczulo ,ze byl na bani ,ale i tak dosc inteligentnie pissssal jak na swoje pokrecenie (troche jak ty czyli Mistrzem Yoda pachnialo),kurka wodna jak on sie nazywal? Z Bigim mozna isc na noze i bardzo sie na niego wkurzac ,ale on jak mama Muminka- tak pozniej wszystko odwroci ,ze za dlugo nie mozna sie na niego gniewac , jakbys byl tu dluzej ,to bys wiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Trooly 17.08.07, 10:05 Wiem, to właśnie mnie bawi. Nie żyję tylko forum, bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Trooly 17.08.07, 11:50 > To wszystko miałoby dla mnie sens gdyby Trooly był drugim loginem > Big Newsa (wiesz takie podsycanie zainteresowania swoją osobą), w > innym przypadku ociera sie to niemalże o jakies kompleksy na punkcie > drugiej osoby W pierwszym przypadku ociera sie o kompleksy na punkcie wlasnej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Trooly 17.08.07, 13:06 Oczywiscie, popieram taki wywód. "Człowiek z kompleksami traci wiarę w samego siebie" jak mówi Theo Mood. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka po-każ kla-te! po-każ kla-te! po-każ kla-te! 16.08.07, 15:19 jesteś niezly, naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka to było do mariańczyka1 16.08.07, 15:38 ale go wycieli... a czemu? tak pieknie pisał, jak zwykle.. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: to było do mariańczyka1 16.08.07, 15:39 spytaj tego oszusta szprota Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: No właśnie [nt] 17.08.07, 11:18 Moje typy na dzień dzisiejszy: PO - 37%, PiS - 20%, LiD - 13%, Samoobrona - 10%, PSL - 6% Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: No właśnie [nt] 20.08.07, 09:40 Po kłótniach o miejsca na listach w szeregach lewicy, notowania się zmieniają: PO - 32%, PiS - 21%, LiD - 13%, PSl - 12, Samoobrona - 9%. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: No właśnie [nt] 21.08.07, 09:17 Dzisiejsze notowania wskazują na wzrost poparcia dla PIS-u, nawet do 25%. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No właśnie [nt] 21.08.07, 09:20 Dodaj jeszcze 10%,a wtedy notowania będą bardziej wiarygodne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: No właśnie [nt] 21.08.07, 09:53 Bez przesady, dodam 10% dopiero za tydzień. PiS jest wielki i nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś