catinka1 03.09.07, 16:17 czy ktoś coś słyszał o kursach maturalnych w Ymce, czy warto - interesuje mnie polski, historia i angielski. A jak nie tam to gdzie?. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda zaraz ci wątek wykasują IP: *.apus-net.pl 03.09.07, 16:34 był o szkołach językowych i też już go nie ma. Spamerskie badziewia poświęcone fryzjerom jakoś szanownej administracji nie przeszkadzają, a zapytania o szkoły zawsze kogoś w oczy kolą. Odpowiedz Link Zgłoś
mysha1987 Re: zaraz ci wątek wykasują 04.09.07, 06:03 Ja chodziłam tam na kursy z angielskiego. Zalezy na kogo się trafi, najpierw mieliśmy z taką nudną babką, która tragicznie mówiła po angielsku ale potem zmienili nam na fajną, młodą dziewczynę. Robiliśmy sporo ćwiczeń, gramatyka i rozmowy. Ogólnie polecam bo przynajmniej wtedy kursy były tanie w porównaniu z ofertami innych szkół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szp. Re: kursy maturalne w Ymce IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.09.07, 18:38 chodziłam tam na kurs historii w roku szkolnym 2005/2007. zajęcia w formie wykładów,które mało kogo interesowały. sam budynek jest cholernie przygnębiający-w czasie zimy kiedy wchodziło się z rana na zajęcia było strasznie zimno(ja chodziłam na zajęcia w niedzielę od rana),strasznie małe salki powodujące zaduch i brak jakichkolwiek możliwości co do manewrowania-ciężko było gdziekolwiek kurtkę powiesić albo plecak. w zakresie napojów(wiem ,że to może być głupia i banalna sprawa, ale w czasie zimy przydaje się coś ciepłego do picia)-stoi automat. zajęć nie polecam,mam koleżanką chodzącą tam na polski i historię również niezadowoloną z poziomu nauczania. jednak u nich cena świadczy i jakości. trochę robiliśmy zadań maturalnych,ale równie dobrze możesz sobie kupić zestawy maturalne i sama je robić. uważam,że w wielu liceach fakultety są na tak wysokim poziomie,że żadnych dodatkowych kursów nie potrzeba(a zwykle TRZEBA co każdy idzie, bo co rodzice powiedzą itp...) a jeszcze jedna sprawa:firma ,która te kursy organizuje nie dba o Łódź,gdyż plakaty firmy wiszą na wszystkich możliwych wiatach.Być może jest Ci to obojętne, ale akcje forumowiczów gazety świadczą,że ta firma powinna być ukarana i nie postępowała fair play. wybór pozostał do zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś