obrazoburca 03.09.07, 21:10 za to ja jestem pierwszą 'osobom', która komentuje ten artykuł. Gazeto, czyżby Roman aż tak na Ciebie wpłynął? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uszaty99 Coraz więcej parkomatów IP: *.retsat1.com.pl 04.09.07, 08:09 Dodatkowo coś nie tak z liczeniem ale przelewaniem myśli na papier. "We wtorek kolejnych 77 urządzeń do pobierania opłat za parkowanie stanie na ulicach Łodzi" Do tej pory jest ich 140 a docelowo będzie 210. 140+77=217? Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: Coraz więcej parkomatów 04.09.07, 08:37 Gość portalu: uszaty99 napisał(a): > Dodatkowo coś nie tak z liczeniem Z czytaniem u Ciebie też nietęgo. > Do tej pory jest ich 140 142, napisane wyraźnie > a docelowo będzie 210. 140+77=217? 142+77=219 Odpowiedz Link Zgłoś
m-nick Re: Coraz więcej parkomatów 04.09.07, 10:31 A może jednak chodzi o to, że te 77 parkomatów daje łącznie 142, a docelowa liczba (210) będzie osiągnięta do połowy września...? Wydawało mi się, że nie miewam problemów z rozumieniem tekstu... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Coraz więcej parkomatów IP: *.162.rev.vline.pl 05.09.07, 21:42 Gratuluje :-) Jedyna mądra wypowiedź. Nie masz kłopotów ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamster Coraz więcej parkomatów IP: *.toya.net.pl 04.09.07, 16:43 Skąd wziąć rzeczoną kartę miejską> Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Coraz więcej parkomatów 04.09.07, 17:51 Chomiczku, czytaj artykuł ze zrozumieniem. Wszak jest tam napisane, ze na razie Rada Miasta nie podjęła uchwały o zezwoleniu na odpłatność drogą elektroniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Coraz więcej parkomatów 05.09.07, 22:18 jak wygląda kwestia dopłaty za postój gdy czas już minął? do tej pory dopłacało się parkingowemu przy odjeździe, a teraz? gdy czas minie zanim wrócimy do auta a w międzyczasie pojawi się kontroler i wystawi nam mandat za parkowanie bez opłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Coraz więcej parkomatów IP: *.162.rev.vline.pl 06.09.07, 14:59 Dlaczego ma ci wystawić mandat? Jesli minie ci czas to w chwili pojawienia się kontrolera wydaje mi się, że mamy prawo do dopłacenia tej kwoty od momentu przekroczenia czasu do chwili odjeżdżania z parkingu. A najlepiej to samemu trzeba sobie czas tak zorganizować żeby go nie przekroczyć i tyle. Zazwyczaj wiem po co jade gdzieś, jak długo zajmie mi sprawa i wcześniej ustalam na jak długo zostawiam samochód. Jesli jest po 18tej to czas płacenia minął i nie ma prawa kontroler wystawić mandatu. A jeśli to robi i chce w ten sposób pieniądze wyłudzić to należy walczyć o swoje. Najlepiej jeszcze w tym momencie włączyć dyktafon w telefonie jeśli się go ma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Coraz więcej parkomatów 06.09.07, 15:02 a jeżeli ten czas jednak Ci się przedłuży? kontroler nie będzie stał przy Twoim samochodzie i czekał aż wrócisz i dopłacisz Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Coraz więcej parkomatów 06.09.07, 15:10 pawel-strzalka napisał: > a jeżeli ten czas jednak Ci się przedłuży? kontroler nie będzie stał przy Twoim > samochodzie i czekał aż wrócisz i dopłacisz Kontroler w ogóle nie stoi, tylko robi zdjęcie i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Coraz więcej parkomatów 06.09.07, 15:32 wiec co jeśli zrobi zdjęcie i wyśle np. pocztą wezwanie do zapłaty? mam szansę po prostu dopłacić za pozostały czas postoju? Odpowiedz Link Zgłoś