Dodaj do ulubionych

Kanapy wypoczynkowe

05.09.07, 09:30
Szukam sklepu z kanapami wypoczynkowymi ( adres, link, Łódź i
okolice). Styl klasyczny, dobra jakość, przystępna cena. Przykład:
www.mebleurban.pl/index.php
Obserwuj wątek
    • aaa202 O boże! 05.09.07, 10:17
      Na pewno chcesz coś takiego wciągnąć do domu?

Jeśli szukasz kanap skórzanych, to widziałam ostatnio w Domusie. Nie
      wiem czy klasyczne i dobrej jakości, ceny oscylowały wokół 10
      tysięcy.
      • dziad_borowy Re: O boże! 05.09.07, 10:24
        Biorac pod uwage ceny urbana to to srednia okazja;-)
        Dziereżżż!!!
        • aaa202 No ale co to dla Ojca Założyciela 05.09.07, 10:31
          wątku jest "cena przystępna"?

Oferty z linku nie oglądałam. Poprzestałam na kontemplacji kanapy ze
          strony głównej, której styl kojarzy mi się z wypierdzianym przez
          kustosza krzesłem z domu Kochanowskiego.
          • dziad_borowy Re: No ale co to dla Ojca Założyciela 05.09.07, 10:33
            Ja mam tylko nadzieje, ze Ojciec Zalozyciel nie jest milosnikiem
            stylu klasycznego mieszkajacym w bloku. To sie nigdy dobrze nie
            komponuje.
            Dzierżżż!!!!
            • aaa202 Do takiego mebla 05.09.07, 10:40
              to trzeba metraż przynajmniej muzeum na Ogrodowej.
              No i obok kanapy na stoliczku należy mieć odlew dłoni Rubinsteina w
              charakterze podrapki.
              • trooly Stolik 05.09.07, 10:48
                Stolik już mam, nie jest wielki. Wcale nie trzeba muzeum na
                Ogrodowej [choć smacznie tam]. Polecam tem stolik:
                www.mebleurban.pl/oferta_detail.php?group_index=2&offset=28
                • aaa202 Skoro pokazujesz, to pewno pytasz o zdanie. 05.09.07, 10:54
                  kwestia gustu, jeżeli rzecz jest trwała, podoba Ci się i masz
                  gosposię, to obleci. Obsesyjnie nie lubię jednak szklanych blatów.
                  • trooly Re: Skoro pokazujesz, to pewno pytasz o zdanie. 05.09.07, 11:04
                    To zaledwie szklana wstawka, też nie przepadam za nadmiarem
                    szklanych blatów. Lepiej wygląda wstawka z białego marmuru, pasuje
                    do kominka [jeśli taki masz]. Gosposi nie posiadam, bez przesady.
                    • aaa202 Szkło, marmur, jedna ryba. 05.09.07, 11:08
                      Włosy mi się jeżą na sam widok.
                      • trooly Re: Szkło, marmur, jedna ryba. 05.09.07, 11:29
                        Dlaczego? Jaki masz stolik, metalowy, PCV? Marmurek jest delikatny,
                        bardzo subtelny. Całość jest w miarę lekka i delikatna. Może w
                        zapisie marmur to takie pałacowe, ogromne. Myli to ludzi, jest to
                        naturalne i klasyczne. W połączeniu ze struktura fajnego drewna daje
                        smaczek, lepszy od ceraty na wierzchu.
                        • aaa202 Nie mam stolika, 05.09.07, 11:35
                          nie mam kominka, nie mam plazmy. Mam materac na ziemi, to jest
                          klepce, czarno-białego neptuna i laptopa na stosiku książek.
                          No ale ja mam herb;)
                          • trooly Re: Nie mam stolika, 05.09.07, 12:02
                            No tak ale to nie jest pełna odpowiedź. Wiary nie daję, że masz
                            tylko tyle, zawsze coś się uzbiera. Herb wisi w przedpokoju -
                            normalna chałupka. Pewnie w czym innym gustujesz, każdy ma swoje
                            upodobania. Kiedyś miałem stary 40-letni super tapczan ( oj, jak mi
                            go szkoda, wszyscy się na nim kładli), własnorecznie zrobione
                            kolumny, magnetofon ZK140, ścianę wyklejoną zdjęciami muzyków, drugą
                            własnymi fotkami, lampę wykonaną z grubego papieru, nastawnik
                            grawitacyjny, tardycyjny piec kaflowy, piramidę i inne duperele.
                            • dziad_borowy Re: Nie mam stolika, 05.09.07, 12:05
                              Jak to piramide?! Taka do ostrzenia zyletek? :-) Wlasnorecznie
                              zrobione kolumny, to byly czasy:-)
                              Dzierżżż!!!
                              • trooly Re: Nie mam stolika, 05.09.07, 12:13
                                No tak, każdy zaczynał od tej do żyletek i robił jeszcze większe.
                                Kolumny nie były idealne ale dawały zadowolenie. W ZK140 docisk się
                                złamał, to na pewnien czas z gumy od strzałki pistoletowej zrobiłem
                                i chodziło. Jak w czasie dużego deszczu napaliło się w piecu i
                                usłyszło Black Sabbath, atmosferka była super.
                            • aaa202 Ależ zupełnie szczerze Ci mówię, 05.09.07, 12:09
                              nie lubię gratów, klamotów, tradynków, dupereli, stoliczków,
                              lampeczek, frędzli, głów wawelskich. Nie zbieram zdjęć, płyt, rycin,
                              figurynek, makatek, naczynek, ramek.
                              Nie mam w domu nawet piramidy, wyobrażasz sobie?
                              • trooly Re: Ależ zupełnie szczerze Ci mówię, 05.09.07, 12:15
                                Nie, nie wyobrażam sobie, nie pasuje to do Ciebie. Tak zupełnie nic,
                                to smutne chyba. Może coś ci posłać, czytasz poezję?
                                • aaa202 Ale przeciwnie, jest bardzo wesoło. 05.09.07, 12:20
                                  Na przykład mogę w kwadrans spakować wszystko, co jest mi potrzebne,
                                  a w pół godziny wyprowadzić się całkowicie.
                                  Ale prezenty lubię, nie będę się opierać. Zamiast poezji wolę jednak
                                  trunki, perfumy i bieliznę.
                                  • trooly Re: Ale przeciwnie, jest bardzo wesoło. 05.09.07, 12:26
                                    Przechodziłem taki okes. Będąc w wojsku pakowałem się jeszcze
                                    szybciej. Na początku miałem problem z onucami, później zrozumiałem
                                    że są lepsze od skarpet.
                                    • aaa202 To nie okres, 05.09.07, 12:33
                                      to era.
                                      Ale, ale, co z motywem prezentu na rozweselenie?
                                      • trooly Re: To nie okres, 05.09.07, 13:22
                                        No zleciało ale jeszcze nie jestem dinozaurem. Szczęki mam całkiem,
                                        całkiem, nic jeszcze nie rwałem. Pisałem, że zapachowe odpadają,
                                        dopowiedz sama.
                            • efkajot Re: Nie mam stolika, 05.09.07, 12:09
                              Co to jest nastawnik grawitacyjny ??

A wracając do tematu... do Empira zaglądałes ?
                              • trooly Re: Nie mam stolika, 05.09.07, 12:19
                                Tak obrazowo - to specjalna kula zawieszona na długim łańcuszku. W
                                Empirze byłem, szukam alternatywy.
            • trooly Re: No ale co to dla Ojca Założyciela 05.09.07, 10:46
              Straszne dziady z Was, borowe - oczywista [bez obrazy]. Nie mieszkam
              w blokowisku, mogę poszaleć. Skóra mnie nie interesuje, akurat tak
              strona się otwiera. Szukam solidnego kmpl. wypoczynkowego,
              kolorowego ale w stylu klasycznym. Estetyczna kolorowa tkanina,
              drewno w kolorze kasztanowym lub dębu rustikalnego.
              • aaa202 A jaki masz herb? 05.09.07, 10:51
                • trooly Re: A jaki masz herb? 05.09.07, 10:59
                  Aaau202, co ma do tego herb. Psia kość, że ruszyłem z kanapami.
                  Normalnie szukam, a wszystko takie lipne, postanowiłem innych
                  zapytać. Trzeba obnosić sie z herbem, żeby kupić solidny i
                  estetyczny mebel? Lubię styl klasyczny, choć mam plazmę Samsunga, to
                  pasuje to razem. Co proponujesz, materac na podłogę?
                  • aaa202 A niiiic, założyłam, że to szlachectwo krwi 05.09.07, 11:07
                    odbija się w Twoim guście.

Co jeszcze masz i jakiej marki?
                    • trooly Re: A niiiic, założyłam, że to szlachectwo krwi 05.09.07, 11:23
                      Co mam mieć? Do poszukiwanych kanap mam: ściany, dębową podłogę,
                      firany, dwa żyrandole, stół z 4 krzesłami, trzy obrazy
                      impresionisty, dziewięć wiszących ramek ze zdjęciami i cztery
                      stojące, dwa wazony z kolorowymi kwiatami, jeden świecznik, trzy
                      rzeźby, kilka bibelotów, dwie komody, mały dywanik, sporo płyt CD
                      [Weber, Moniuszko, Mozart, Deep Purple, AC/DC, Pink Floyd...].
                      Prawie jak spowiedź, no a co Ty masz w salonie? Pewnie zbytniej
                      różnicy nie bedzie.
                      • aaa202 Nie mam też salonu. 05.09.07, 11:36
                        • trooly Re: Nie mam też salonu. 05.09.07, 12:06
                          No może dzisiaj. Salon, czy pokój. Myślałem o tym miejscu do
                          mieszkania, w którym czujesz się dobrze, odpoczywasz.
    • Gość: Nikita Re: Kanapy wypoczynkowe IP: *.pl 05.09.07, 11:06
      skocz sobie do tego centrum meblowego na Pilsudzkiego, kolo Niciarnianej, o ile jeszcze nie byles..
      • trooly Re: Kanapy wypoczynkowe 05.09.07, 11:11
        Byłem tam z rok temu ale było wszystko i nic. Nazbyt modernistyczne
        były wtedy mebelki [i ceny nie pasujące do nich], może teraz jest
        coś co szukam, dziękuję za podpowiedź.
        • dziad_borowy Re: Kanapy wypoczynkowe 05.09.07, 12:03
          Poczekaj az zbuduja "Agate". Oprocz mebli typu Bodzio maja tez kilka
          fajnych okazow.
          Dzierżżż!!!
          • aaa202 Jest "Agata". Na Kusocińskiego. 05.09.07, 12:11
            Na dole monopolowy, na górze figloraj:)
            • dziad_borowy Re: Jest "Agata". Na Kusocińskiego. 05.09.07, 12:15
              Obawiam sie, ze nie ma. Bedzie wkrotce, na Pojezierskiej.
              Ooo ta Agata:
              www.mebleagata.pl/
              Dzierżżż!!!
              • trooly Re: Jest "Agata". Na Kusocińskiego. 05.09.07, 12:23
                Dziękuję. Właśnie czegoś takiego szukałem. Dobieram kanapy do reszty
                podobnej jak na zdjęciu:
                www.mebleagata.pl/katalog/katalog.aspx?Produkt_Kategoria=Meble%20klasyczne
              • aaa202 Z przyczyn osobistych śledzę wszystkie obiekty 05.09.07, 12:23
                o tej nazwie. JEST Agata na Kusocińskiego i to znacznie lepsza od
                tej Twojej, bo monopolowy jest całodobowy:)
                Jest też lombard na Andrzeja oraz pralnia przy Krzemienieckiej.
                O!
                • trooly Re: Z przyczyn osobistych śledzę wszystkie obiekt 05.09.07, 12:27
                  W używanych meblach nie gustuję.
                  • aaa202 A to w temacie czego? 05.09.07, 12:34
                    • trooly Re: A to w temacie czego? 05.09.07, 12:56
                      Lombard, tak pomyślałem. Ale mnie dzisiaj spiłowałaś, jeszcze na
                      materac sprowadzasz. Perfumy nie dla mnie, lubię naturalne zapachy.
                      Nadmiar chemii jest męczący, tak myślę co Ci posłąć.
                      • misiomis Re: A to w temacie czego? 05.09.07, 13:08
                        trooly napisał:
                        > Nadmiar chemii jest męczący, tak myślę co Ci posłąć.

Może pościel, by materac posłać.
                      • aaa202 Na prawdę nie musisz 05.09.07, 13:18
                        przy wybieraniu prezentu dla mnie, uwzględniać swoich preferencji:)
                        • aaa202 Naprawdę. 05.09.07, 13:19
                          • trooly Re: Naprawdę. 05.09.07, 13:24
                            Szklanka do kawusi, skarpety na zimę, poducha, płyta CD?
                            • aaa202 Koniecznie chcesz mnie umeblować:) 05.09.07, 13:31
                              Gdyby nie te skarpety to pomyślałabym, że to flirt;)
                              W końcu kawy nie pija się samemu, zwłaszcza jak wstało się z
                              poduszki, na którą się kładło słuchając wespół płyt, tak?
                          • miejskie_narty Re: Naprawdę. 05.09.07, 13:28
                            Big ma na Ciebie większy wpływ, niż myślisz:)
                            • aaa202 :) Kurdę! 05.09.07, 13:32
                              • trooly Re: :) Kurdę! 05.09.07, 13:39
                                Narciarz coś imputuje. Związek z Bigusiem? W takim razie skarpety...
                                • miejskie_narty Nic nie imputuję, wszystko wyłożne 05.09.07, 13:48
                                  jak kawa na ławie.

No, ale skoro juz jestem tutaj, to może mógłbym Ci polecić jakiś nowy sklep z wyposażeniem wnętrz, który wkrótce ma się w Manufakturze otworzyć. Tyle, że nie pamiętam nazyw: ponoć jednen sklep jest w W-wie (czego tam nie ma?) a potem to już zagramanicą. Jest to podobno trzecia droga między ofertą dizajnerską a popularną. Może też poparzysz w Almidekorze? Tyle że ceny tam zupełnie niekoloniale:)
                                  A poza tym w Almi sporo drobiazgów w sam raz na prezent:)
                                  • miejskie_narty nazwy, popatrzysz itd itp 05.09.07, 13:51
                                    Przepraszam wszystkich zainteresowanych za ostatnio pograszającą się staranność moich wypocin. Znerwicowany jestem, oczywiście słupkami w sondażach;) Obiecuję poprawę:)
                                    • aaa202 A że mnie nieopatrznie pozbawiłeś suweniru, 05.09.07, 13:58
                                      albo jeszcze niewiadomoczego, czegoś tak ulotnego, niczem to lato
                                      babie... to co? To skarpety!
                                      • miejskie_narty Cóż - za późno mi to do głowy przyszło, 05.09.07, 14:00
                                        • trooly Re: Cóż - za późno mi to do głowy przyszło, 05.09.07, 14:03
                                          Co Ci po głowie chodzi, mówi się że głodnemu chleb na myśli?
                                        • miejskie_narty Re: Cóż - za późno mi to do głowy przyszło... 05.09.07, 14:04
                                          ... ale w następnym poście chciałem się wyłączyć skierowaszy na koniec rozmowę, w którą się wciąłem na właściwe tory. Teraz to już chyba musztarda po obiedzie:)

• aaa202 Musztarda w wazonie. Prostokątnym. 05.09.07, 14:07
                                          • trooly Re: Cóż - za późno mi to do głowy przyszło... 05.09.07, 14:33
                                            Musztarda się przyda, dzięki.
                                      • trooly Re: A że mnie nieopatrznie pozbawiłeś suweniru, 05.09.07, 14:02
                                        Ulotne to suszone kwiaty ale Ty pewnie wolisz inne. To może szklane,
                                        koloryzowane, w prostokątnym wąskim wazonie. Tylko co z Bigusiem,
                                        pomyśli że to wyznanie jakieś, a to tylko zwykły gest
                                        człowieczeństwa.
                                        • miejskie_narty Więc znikam z wątku:) 05.09.07, 14:11
                                          Raz jeszcze zapewniając o niewinności mojej, lekkomyślnej - fakt, uwagi.
                                    • trooly Re: nazwy, popatrzysz itd itp 05.09.07, 13:59
                                      Pomyśl o zakupie nowej kanapy, to odrywa od telewizorka i ch.
                                      odpręża. Trzeba się nachodzić po sklepach ale to juz lepsze od tego
                                      politycznego jazgotu. Słupki to tylko słupki, a ludziska w każdym z
                                      nich podobne. Kup kanapę, zaznasz odprężenia.
                                      • miejskie_narty Re: nazwy, popatrzysz itd itp 05.09.07, 14:07
                                        Mam trzy kanapy i co najmniej jednej chcę się pozbyć. Chcę się również pozbyć dwóch radiomagnetofonów, jednego odtwarzacza video, adapteru, głośników do niego i telewizora cali 14. Oddam za darmo:) W stanie wadliwym:)
                                        • trooly Re: nazwy, popatrzysz itd itp 05.09.07, 14:38
                                          No to Aaausia coś będzie miała w pokoju, ja coś też znajdę, a nawet
                                          nowego podaruję. Na radiomagnetofon też bym się pisał, był
                                          taki "koncert". Głośniki altusy lub altony, też mogą być. Tylko z
                                          musztardą w wazonie, to tak modernistycznie ale.
                                          • aaa202 Trooly, nie rozumiemy się, ja nie dlatego nie mam 05.09.07, 15:25
                                            gratów, bo mnie na nie nie stać i czekam, aż Miejskie Narty mi coś
                                            odpali, tylko dlatego, że ich nie potrzebuję i nie lubię. Mam tylko
                                            rzeczy w jakiś sposób przydatne.
                                            A wazony miałam kiedyś nawet dwa, ale oba potłukłam, wcale nie
                                            przypadkowo. Po prostu w całości zajmowałyby więcej miejsca w kuble.
                                            • trooly Re: Trooly, nie rozumiemy się, ja nie dlatego nie 06.09.07, 08:07
                                              Aaausiu, przecie wiem że nie jesteś biedna. Miewałem i ja wstręt do
                                              wszystkiego i szukałem komfortu w posiadaniu minimalnej ilości
                                              gratów. Obecnie też nie przesadzam ale przez tą ogólną szamotaninę
                                              rodzi się pragnienie przebywania w uporzadkowanym pokoju i siedzenia
                                              na zdrowej, stabilnej kanapie. Z gratami to było celowe, tak abyś
                                              doceniła swoje bibeloty i nie oceniała nas źle za fakt urządzania
                                              mieszkań według własnych potrzeb. Każdy z nas potrzebuje czegoś
                                              innego ale dobrze jest szanować upodobania innych. Podobno celowo
                                              potuczone szkło przynosi szczęście, wszysto zatem idzie w dobrym
                                              kierunku.
    • Gość: lavinka z nielogu Kler cos podobnego robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 15:53
      Ale to straszne paskudztwo...
    • Gość: leslaw_m Re: Kanapy wypoczynkowe IP: *.lodz.msk.pl 06.09.07, 18:17
      brrr.
      mam skojarzenia z zakładem pogrzebowym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka