trooly 05.09.07, 09:30 Szukam sklepu z kanapami wypoczynkowymi ( adres, link, Łódź i okolice). Styl klasyczny, dobra jakość, przystępna cena. Przykład: www.mebleurban.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaa202 O boże! 05.09.07, 10:17 Na pewno chcesz coś takiego wciągnąć do domu? Jeśli szukasz kanap skórzanych, to widziałam ostatnio w Domusie. Nie wiem czy klasyczne i dobrej jakości, ceny oscylowały wokół 10 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: O boże! 05.09.07, 10:24 Biorac pod uwage ceny urbana to to srednia okazja;-) Dziereżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 No ale co to dla Ojca Założyciela 05.09.07, 10:31 wątku jest "cena przystępna"? Oferty z linku nie oglądałam. Poprzestałam na kontemplacji kanapy ze strony głównej, której styl kojarzy mi się z wypierdzianym przez kustosza krzesłem z domu Kochanowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: No ale co to dla Ojca Założyciela 05.09.07, 10:33 Ja mam tylko nadzieje, ze Ojciec Zalozyciel nie jest milosnikiem stylu klasycznego mieszkajacym w bloku. To sie nigdy dobrze nie komponuje. Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Do takiego mebla 05.09.07, 10:40 to trzeba metraż przynajmniej muzeum na Ogrodowej. No i obok kanapy na stoliczku należy mieć odlew dłoni Rubinsteina w charakterze podrapki. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Stolik 05.09.07, 10:48 Stolik już mam, nie jest wielki. Wcale nie trzeba muzeum na Ogrodowej [choć smacznie tam]. Polecam tem stolik: www.mebleurban.pl/oferta_detail.php?group_index=2&offset=28 Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Skoro pokazujesz, to pewno pytasz o zdanie. 05.09.07, 10:54 kwestia gustu, jeżeli rzecz jest trwała, podoba Ci się i masz gosposię, to obleci. Obsesyjnie nie lubię jednak szklanych blatów. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Skoro pokazujesz, to pewno pytasz o zdanie. 05.09.07, 11:04 To zaledwie szklana wstawka, też nie przepadam za nadmiarem szklanych blatów. Lepiej wygląda wstawka z białego marmuru, pasuje do kominka [jeśli taki masz]. Gosposi nie posiadam, bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Szkło, marmur, jedna ryba. 05.09.07, 11:08 Włosy mi się jeżą na sam widok. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Szkło, marmur, jedna ryba. 05.09.07, 11:29 Dlaczego? Jaki masz stolik, metalowy, PCV? Marmurek jest delikatny, bardzo subtelny. Całość jest w miarę lekka i delikatna. Może w zapisie marmur to takie pałacowe, ogromne. Myli to ludzi, jest to naturalne i klasyczne. W połączeniu ze struktura fajnego drewna daje smaczek, lepszy od ceraty na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Nie mam stolika, 05.09.07, 11:35 nie mam kominka, nie mam plazmy. Mam materac na ziemi, to jest klepce, czarno-białego neptuna i laptopa na stosiku książek. No ale ja mam herb;) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Nie mam stolika, 05.09.07, 12:02 No tak ale to nie jest pełna odpowiedź. Wiary nie daję, że masz tylko tyle, zawsze coś się uzbiera. Herb wisi w przedpokoju - normalna chałupka. Pewnie w czym innym gustujesz, każdy ma swoje upodobania. Kiedyś miałem stary 40-letni super tapczan ( oj, jak mi go szkoda, wszyscy się na nim kładli), własnorecznie zrobione kolumny, magnetofon ZK140, ścianę wyklejoną zdjęciami muzyków, drugą własnymi fotkami, lampę wykonaną z grubego papieru, nastawnik grawitacyjny, tardycyjny piec kaflowy, piramidę i inne duperele. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Nie mam stolika, 05.09.07, 12:05 Jak to piramide?! Taka do ostrzenia zyletek? :-) Wlasnorecznie zrobione kolumny, to byly czasy:-) Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Nie mam stolika, 05.09.07, 12:13 No tak, każdy zaczynał od tej do żyletek i robił jeszcze większe. Kolumny nie były idealne ale dawały zadowolenie. W ZK140 docisk się złamał, to na pewnien czas z gumy od strzałki pistoletowej zrobiłem i chodziło. Jak w czasie dużego deszczu napaliło się w piecu i usłyszło Black Sabbath, atmosferka była super. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ależ zupełnie szczerze Ci mówię, 05.09.07, 12:09 nie lubię gratów, klamotów, tradynków, dupereli, stoliczków, lampeczek, frędzli, głów wawelskich. Nie zbieram zdjęć, płyt, rycin, figurynek, makatek, naczynek, ramek. Nie mam w domu nawet piramidy, wyobrażasz sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Ależ zupełnie szczerze Ci mówię, 05.09.07, 12:15 Nie, nie wyobrażam sobie, nie pasuje to do Ciebie. Tak zupełnie nic, to smutne chyba. Może coś ci posłać, czytasz poezję? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ale przeciwnie, jest bardzo wesoło. 05.09.07, 12:20 Na przykład mogę w kwadrans spakować wszystko, co jest mi potrzebne, a w pół godziny wyprowadzić się całkowicie. Ale prezenty lubię, nie będę się opierać. Zamiast poezji wolę jednak trunki, perfumy i bieliznę. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Ale przeciwnie, jest bardzo wesoło. 05.09.07, 12:26 Przechodziłem taki okes. Będąc w wojsku pakowałem się jeszcze szybciej. Na początku miałem problem z onucami, później zrozumiałem że są lepsze od skarpet. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 To nie okres, 05.09.07, 12:33 to era. Ale, ale, co z motywem prezentu na rozweselenie? Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: To nie okres, 05.09.07, 13:22 No zleciało ale jeszcze nie jestem dinozaurem. Szczęki mam całkiem, całkiem, nic jeszcze nie rwałem. Pisałem, że zapachowe odpadają, dopowiedz sama. Odpowiedz Link Zgłoś
efkajot Re: Nie mam stolika, 05.09.07, 12:09 Co to jest nastawnik grawitacyjny ?? A wracając do tematu... do Empira zaglądałes ? Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Nie mam stolika, 05.09.07, 12:19 Tak obrazowo - to specjalna kula zawieszona na długim łańcuszku. W Empirze byłem, szukam alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: No ale co to dla Ojca Założyciela 05.09.07, 10:46 Straszne dziady z Was, borowe - oczywista [bez obrazy]. Nie mieszkam w blokowisku, mogę poszaleć. Skóra mnie nie interesuje, akurat tak strona się otwiera. Szukam solidnego kmpl. wypoczynkowego, kolorowego ale w stylu klasycznym. Estetyczna kolorowa tkanina, drewno w kolorze kasztanowym lub dębu rustikalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: A jaki masz herb? 05.09.07, 10:59 Aaau202, co ma do tego herb. Psia kość, że ruszyłem z kanapami. Normalnie szukam, a wszystko takie lipne, postanowiłem innych zapytać. Trzeba obnosić sie z herbem, żeby kupić solidny i estetyczny mebel? Lubię styl klasyczny, choć mam plazmę Samsunga, to pasuje to razem. Co proponujesz, materac na podłogę? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A niiiic, założyłam, że to szlachectwo krwi 05.09.07, 11:07 odbija się w Twoim guście. Co jeszcze masz i jakiej marki? Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: A niiiic, założyłam, że to szlachectwo krwi 05.09.07, 11:23 Co mam mieć? Do poszukiwanych kanap mam: ściany, dębową podłogę, firany, dwa żyrandole, stół z 4 krzesłami, trzy obrazy impresionisty, dziewięć wiszących ramek ze zdjęciami i cztery stojące, dwa wazony z kolorowymi kwiatami, jeden świecznik, trzy rzeźby, kilka bibelotów, dwie komody, mały dywanik, sporo płyt CD [Weber, Moniuszko, Mozart, Deep Purple, AC/DC, Pink Floyd...]. Prawie jak spowiedź, no a co Ty masz w salonie? Pewnie zbytniej różnicy nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Nie mam też salonu. 05.09.07, 12:06 No może dzisiaj. Salon, czy pokój. Myślałem o tym miejscu do mieszkania, w którym czujesz się dobrze, odpoczywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: Kanapy wypoczynkowe IP: *.pl 05.09.07, 11:06 skocz sobie do tego centrum meblowego na Pilsudzkiego, kolo Niciarnianej, o ile jeszcze nie byles.. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Kanapy wypoczynkowe 05.09.07, 11:11 Byłem tam z rok temu ale było wszystko i nic. Nazbyt modernistyczne były wtedy mebelki [i ceny nie pasujące do nich], może teraz jest coś co szukam, dziękuję za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Kanapy wypoczynkowe 05.09.07, 12:03 Poczekaj az zbuduja "Agate". Oprocz mebli typu Bodzio maja tez kilka fajnych okazow. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Jest "Agata". Na Kusocińskiego. 05.09.07, 12:11 Na dole monopolowy, na górze figloraj:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Jest "Agata". Na Kusocińskiego. 05.09.07, 12:15 Obawiam sie, ze nie ma. Bedzie wkrotce, na Pojezierskiej. Ooo ta Agata: www.mebleagata.pl/ Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Jest "Agata". Na Kusocińskiego. 05.09.07, 12:23 Dziękuję. Właśnie czegoś takiego szukałem. Dobieram kanapy do reszty podobnej jak na zdjęciu: www.mebleagata.pl/katalog/katalog.aspx?Produkt_Kategoria=Meble%20klasyczne Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Z przyczyn osobistych śledzę wszystkie obiekty 05.09.07, 12:23 o tej nazwie. JEST Agata na Kusocińskiego i to znacznie lepsza od tej Twojej, bo monopolowy jest całodobowy:) Jest też lombard na Andrzeja oraz pralnia przy Krzemienieckiej. O! Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Z przyczyn osobistych śledzę wszystkie obiekt 05.09.07, 12:27 W używanych meblach nie gustuję. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: A to w temacie czego? 05.09.07, 12:56 Lombard, tak pomyślałem. Ale mnie dzisiaj spiłowałaś, jeszcze na materac sprowadzasz. Perfumy nie dla mnie, lubię naturalne zapachy. Nadmiar chemii jest męczący, tak myślę co Ci posłąć. Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: A to w temacie czego? 05.09.07, 13:08 trooly napisał: > Nadmiar chemii jest męczący, tak myślę co Ci posłąć. Może pościel, by materac posłać. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Na prawdę nie musisz 05.09.07, 13:18 przy wybieraniu prezentu dla mnie, uwzględniać swoich preferencji:) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Naprawdę. 05.09.07, 13:24 Szklanka do kawusi, skarpety na zimę, poducha, płyta CD? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Koniecznie chcesz mnie umeblować:) 05.09.07, 13:31 Gdyby nie te skarpety to pomyślałabym, że to flirt;) W końcu kawy nie pija się samemu, zwłaszcza jak wstało się z poduszki, na którą się kładło słuchając wespół płyt, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Naprawdę. 05.09.07, 13:28 Big ma na Ciebie większy wpływ, niż myślisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: :) Kurdę! 05.09.07, 13:39 Narciarz coś imputuje. Związek z Bigusiem? W takim razie skarpety... Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Nic nie imputuję, wszystko wyłożne 05.09.07, 13:48 jak kawa na ławie. No, ale skoro juz jestem tutaj, to może mógłbym Ci polecić jakiś nowy sklep z wyposażeniem wnętrz, który wkrótce ma się w Manufakturze otworzyć. Tyle, że nie pamiętam nazyw: ponoć jednen sklep jest w W-wie (czego tam nie ma?) a potem to już zagramanicą. Jest to podobno trzecia droga między ofertą dizajnerską a popularną. Może też poparzysz w Almidekorze? Tyle że ceny tam zupełnie niekoloniale:) A poza tym w Almi sporo drobiazgów w sam raz na prezent:) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty nazwy, popatrzysz itd itp 05.09.07, 13:51 Przepraszam wszystkich zainteresowanych za ostatnio pograszającą się staranność moich wypocin. Znerwicowany jestem, oczywiście słupkami w sondażach;) Obiecuję poprawę:) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A że mnie nieopatrznie pozbawiłeś suweniru, 05.09.07, 13:58 albo jeszcze niewiadomoczego, czegoś tak ulotnego, niczem to lato babie... to co? To skarpety! Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Cóż - za późno mi to do głowy przyszło, 05.09.07, 14:03 Co Ci po głowie chodzi, mówi się że głodnemu chleb na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Cóż - za późno mi to do głowy przyszło... 05.09.07, 14:04 ... ale w następnym poście chciałem się wyłączyć skierowaszy na koniec rozmowę, w którą się wciąłem na właściwe tory. Teraz to już chyba musztarda po obiedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Cóż - za późno mi to do głowy przyszło... 05.09.07, 14:33 Musztarda się przyda, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: A że mnie nieopatrznie pozbawiłeś suweniru, 05.09.07, 14:02 Ulotne to suszone kwiaty ale Ty pewnie wolisz inne. To może szklane, koloryzowane, w prostokątnym wąskim wazonie. Tylko co z Bigusiem, pomyśli że to wyznanie jakieś, a to tylko zwykły gest człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Więc znikam z wątku:) 05.09.07, 14:11 Raz jeszcze zapewniając o niewinności mojej, lekkomyślnej - fakt, uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: nazwy, popatrzysz itd itp 05.09.07, 13:59 Pomyśl o zakupie nowej kanapy, to odrywa od telewizorka i ch. odpręża. Trzeba się nachodzić po sklepach ale to juz lepsze od tego politycznego jazgotu. Słupki to tylko słupki, a ludziska w każdym z nich podobne. Kup kanapę, zaznasz odprężenia. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: nazwy, popatrzysz itd itp 05.09.07, 14:07 Mam trzy kanapy i co najmniej jednej chcę się pozbyć. Chcę się również pozbyć dwóch radiomagnetofonów, jednego odtwarzacza video, adapteru, głośników do niego i telewizora cali 14. Oddam za darmo:) W stanie wadliwym:) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: nazwy, popatrzysz itd itp 05.09.07, 14:38 No to Aaausia coś będzie miała w pokoju, ja coś też znajdę, a nawet nowego podaruję. Na radiomagnetofon też bym się pisał, był taki "koncert". Głośniki altusy lub altony, też mogą być. Tylko z musztardą w wazonie, to tak modernistycznie ale. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Trooly, nie rozumiemy się, ja nie dlatego nie mam 05.09.07, 15:25 gratów, bo mnie na nie nie stać i czekam, aż Miejskie Narty mi coś odpali, tylko dlatego, że ich nie potrzebuję i nie lubię. Mam tylko rzeczy w jakiś sposób przydatne. A wazony miałam kiedyś nawet dwa, ale oba potłukłam, wcale nie przypadkowo. Po prostu w całości zajmowałyby więcej miejsca w kuble. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Trooly, nie rozumiemy się, ja nie dlatego nie 06.09.07, 08:07 Aaausiu, przecie wiem że nie jesteś biedna. Miewałem i ja wstręt do wszystkiego i szukałem komfortu w posiadaniu minimalnej ilości gratów. Obecnie też nie przesadzam ale przez tą ogólną szamotaninę rodzi się pragnienie przebywania w uporzadkowanym pokoju i siedzenia na zdrowej, stabilnej kanapie. Z gratami to było celowe, tak abyś doceniła swoje bibeloty i nie oceniała nas źle za fakt urządzania mieszkań według własnych potrzeb. Każdy z nas potrzebuje czegoś innego ale dobrze jest szanować upodobania innych. Podobno celowo potuczone szkło przynosi szczęście, wszysto zatem idzie w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Kler cos podobnego robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 15:53 Ale to straszne paskudztwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw_m Re: Kanapy wypoczynkowe IP: *.lodz.msk.pl 06.09.07, 18:17 brrr. mam skojarzenia z zakładem pogrzebowym Odpowiedz Link Zgłoś