brite 06.09.07, 11:34 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4463850.html?skad=rss Jakby nie było, odszedł Mistrz Ku pamięci: www.rathergood.com/elephants/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Re: Świeczkę wypada postawić 06.09.07, 11:40 Ty zagorzały ateista,dziwne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golfiarz Re: Świeczkę wypada postawić IP: *.toya.net.pl 06.09.07, 11:47 A co? Ateista to tylko hamburgera może zjeść? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Świeczkę wypada postawić 06.09.07, 11:50 Cholercia, nawet nie pamiętam, kiedy jadłem ostatniego hamburgera, chyba się sprzeniewierzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golfiarz Re: Świeczkę wypada postawić IP: *.toya.net.pl 06.09.07, 11:59 Powinieneś się wychłostać ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: Świeczkę wypada postawić IP: *.ergomedia.pl 06.09.07, 12:56 www.gazetawyborcza.pl/1,82709,4460640.html Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Świeczkę wypada postawić 06.09.07, 13:19 Gość portalu: nett napisał(a): > www.gazetawyborcza.pl/1,82709,4460640.html Ech ci niby ateisci,jak trwoga to i tak lecą(...?) w wiadomym kierunku;-) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Świeczkę wypada postawić 06.09.07, 13:27 Masz rację, to wszystko to poza - przejrzałeś kolejny spisek (Zbyszek?). Odpowiedz Link Zgłoś
evonka fajne słonie.. 06.09.07, 11:49 a propos takich "niedosłyszeń": jak bylam mala to mi sie wydawalo, ze w pieśni koscielnej były słowa: "Panie dorby jak LEW"... a nie: Panie dobry jak chleb... ;-)) i jakoś mi ten Lew do dobroci pasował.. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Pieśni kościelne 06.09.07, 12:00 No to moja ulubiona pieśń kościelna leciała tak (a ja na cały kościół śpiewałam): Naród niewierny trwoży się, przestrasza, Nasturcjo nasza, alleluja! Dla niewtajemniczonych: 'nasturcjo nasza' w oryginale brzmiało 'na cud Jonasza'. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka ;-))) 06.09.07, 12:26 czasami pieśni niekościelne, całkiem świeckie, zwłaszcza w języku angielskim śpiewanym przez polskie gwiazdy, budzą moje wątpliwości o co właściwie chodzi... ale "Nasturcjo nasza" jest przednie! naprawde! Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: ;-))) 06.09.07, 12:28 co do Lwa a propos to są i inne zwierzątka: www.rathergood.com/chicken/ Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Nie wiem, czy to wypada w tym miejscu, 06.09.07, 12:11 ale... Kiedyś, moja ogromnie wzruszona filmem "Pożegnalny walc" (skądinąd to chyba najlepszy melodramat, jaki mi przyszło widzieć) Żona, roniła łzy jak grochy. Aby przyjść z konkretną pomocą pobiegłem po prześcieradło, które Jej podałem, oczywiście w celu osuszenia wielce wilgotnych Żoninych oczu. Tak mi się to prześcieradło skojarzyło z olbrzymią białą chustą, którą Mistrz dzierżył zawsze w dłoni, w trakcie swoich niezapomnianych koncertów... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Twój przyjaciel błyszczy: 06.09.07, 12:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=68607170&a=68607637 Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Twój przyjaciel błyszczy: 06.09.07, 12:45 Nie wygłupiaj się. To jest wątek poważny, tu nie wypada wklejać linek. Gdybym chciał pójść za Twoim przykładem i odesłać Cię do kontrowersyjnych wypowiedzi, to... dopiero byś się zdziwił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: Świeczkę wypada postawić IP: *.ergomedia.pl 06.09.07, 12:52 (') pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Dopiero teraz zauważyłam ten wątek.... 06.09.07, 14:51 ech... W każdym razie : ['] Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: btw 06.09.07, 15:57 E, niedobry kadr, łapki źle przycięte, nie widać za bardzo krajobrazu, na jakim chciałem futrzaka uchwycić. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda Re: btw 06.09.07, 16:03 za to doskonale widać wysokość, jaka na tym futrzaku nie robi najmniejszego wrażenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: masz nieaktualne zdjęcie 06.09.07, 22:53 > z kamerki... z wczoraj. hm. Obrazu z pracy nie będę nadawał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw_m 12 groszy ,tylko nie płacz proszę! IP: *.lodz.msk.pl 06.09.07, 17:56 "na kolana chamy, śpiewa Lucjan Pavarotti Swięcicki kopsnął mu parę moich nowych złotych..." (*) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: 12 groszy ,tylko nie płacz proszę! 06.09.07, 23:14 Gość portalu: leslaw_m napisał(a): > "na kolana chamy, śpiewa Lucjan Pavarotti > Swięcicki kopsnął mu parę moich nowych złotych..." Ty już nie bądź taki kozak,tz.Kazik;-) pl.youtube.com/watch?v=-XIFi0EHz2Y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw_m Re: 12 groszy ,tylko nie płacz proszę! IP: *.lodz.msk.pl 06.09.07, 23:27 A po pogrzebie pod korniszon niech epitafium mi napiszą: Tu leży magik i małpiszon, pod spodem taki tekst: "Liryka, liryka, tkliwa dynamika, angelologia i dal... liryka, liryka, tkliwa dynamika, angelologia i dal".... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: 12 groszy ,tylko nie płacz proszę! 06.09.07, 23:31 Gość portalu: leslaw_m napisał(a): > A po pogrzebie pod korniszon > niech epitafium mi napiszą: > Tu leży magik i małpiszon, > pod spodem taki tekst: > "Liryka, liryka, > tkliwa dynamika, > angelologia > i dal... > liryka, liryka, > tkliwa dynamika, > angelologia > i dal".... Eee,to śpiewa pewien krakowski bard pl.youtube.com/watch?v=NUye3a1-07I Jeszcze czymś błyśniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: 12 groszy ,tylko nie płacz proszę! 06.09.07, 23:45 Grzgorz Turnau błyszczy praktycznie w każdym utworze, ale mnie też bardziej podoba się to Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: 12 groszy ,tylko nie płacz proszę! 06.09.07, 23:51 breblebrox napisała: > Grzgorz Turnau błyszczy praktycznie w każdym utworze, ale mnie też bardziej podoba się to Szkoda że Łódź takiego barda jeszcze się nie dochowała Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: 12 groszy ,tylko nie płacz proszę! 06.09.07, 23:54 longeta napisał: > Szkoda że Łódź takiego barda jeszcze się nie dochowała Spokojnie, ulic też nie będziemy zalewać, coby zaistnieć jako Wenecja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw_m Re: 12 groszy ,tylko nie płacz proszę! IP: *.lodz.msk.pl 07.09.07, 00:15 podobno kazdy jest poetą, aczkolwiek nie wydaje mi się :) piosenka jest dobra na wszystko: pl.youtube.com/watch?v=kkiMU6epe5w&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: 12 groszy ,tylko nie płacz proszę! 07.09.07, 00:23 Ulala! Tych prześmiewców...? Tutaj...? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: 12 groszy ,tylko nie płacz proszę! 07.09.07, 00:45 breblebrox napisała: > Ulala! Tych prześmiewców...? Tutaj...? Taa,zabawne,ale to najlepszy rząd nawet w kabarecie jest,o gospodarce z litości dla oponentów nie wspomnę,bo opozycja to żenada,są żałośni z tą swoją troską o obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żąpol2 Re: Świeczkę wypada postawić IP: *.pai.net.pl 06.09.07, 23:34 w tylek sobie te swieczki powsadzajcie, hipokryci Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Świeczkę wypada postawić 06.09.07, 23:38 > w tylek sobie te swieczki powsadzajcie, hipokryci czyżbyś wątpił w emocjonalne forumowiczów związanie z Luciano? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Świeczkę wypada postawić 06.09.07, 23:48 brite napisał: > > w tylek sobie te swieczki powsadzajcie, hipokryci > > czyżbyś wątpił w emocjonalne forumowiczów związanie z Luciano? Mnie do tego nie mieszajcie,nie lubię opery,choć mamy i my( brzeziniacy ) swojego przedstawiciela w tej branży D.S Odpowiedz Link Zgłoś