nefnef 22.09.07, 22:57 Czy pijecie piwo łódzkie? Bo ja je lubię. Zwłaszcza lubię lekkie piwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Czy pijecie piwo łódzkie? 22.09.07, 23:01 no to lekkie albo łódzkie ;-) Ja teraz piję Harnasia, niejako łódzkie piwko :-) P.S. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36320 Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Czy pijecie piwo łódzkie? 22.09.07, 23:07 Lodwar zielony to piwo łódzkie a lekkie. A Harnasia to nie piłem jeszcze. Teraz piję Warka strong, choć mocne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztofbla Re: Czy pijecie piwo łódzkie? IP: *.retsat1.com.pl 23.09.07, 00:15 A w Żyrardowie tak się pije... www.youtube.com/watch?v=1iB1llW8Uv8 Ja dziękuję. Ma chłop zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: nigdy nie piłem 23.09.07, 11:59 Browar łódzki ma kilka punktów sprzedaży, jeden na Lipowej, tak mniej więcej na wysokości 6 sierpnia. Ceny niskie, atmosfera niepowtarzalna:) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ja chyba w liceum piłam takie piwo. 23.09.07, 12:07 Nie czuję sentymentu do łódzkiego piwa. Powinnam? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Ja chyba w liceum piłam takie piwo. 23.09.07, 12:19 > Nie czuję sentymentu do łódzkiego piwa. Powinnam? Tylko jeżeli to jest sentyment sentymentalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Tylko zimny Lodwar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:23 Browary Łódzkie robią najlepszego portera w Polsce, ale niestety mało który Łodzianin o tym wie (fakt faktem, że spora w tym zasługa samego browaru, który nie chce / nie potrafi się zareklamować). Naprawdę warto spróbować też Corka. Natomiast piotrkowski Kiper uwarzył właśnie pszeniczniaka, ale jeszcze nie miałem okazji go spróbować. -- ****** - Prawie jak piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Tylko zimny Lodwar 23.09.07, 21:32 Ooo czekam na takie piwo 10 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Czy pijecie piwo łódzkie? IP: *.toya.net.pl 23.09.07, 22:23 Piję. Chętnie. W Browarach na Lipowej, wcześniej na Orlej. Bardzo dobre był kiedyś Kaltenberg, ale już nie ma. Lodwar taki sobie, lepszy jest Glob (w 2 odmianach). No i porter - chowa się Guiness, naprawdę. Łódzki Porter jest piwem z najwyższej półki, co niestety zaakcentowane jest ceną (3,5 - 4) za puszkę. Szkoda, że Portera nie robią w butelkach, powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Łódzki Porter – pierwsza klasa! 23.09.07, 22:54 Łódzki Porter – pierwsza klasa! Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Czasami mam chęć 23.09.07, 23:28 na łódzkiego, ciemnego Portera tzw "mózgojeba"(sory). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx611 Re: Czasami mam chęć IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 24.09.07, 03:10 Bardzo lubie "browar Nr.4" Piwo jasne pelne - Etykieta zastepcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepik Re: Patriotyzm lokalny – pijmy piwo łódzkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 22:59 A ja pije tylko pivka czeskie: Primatorka i Skalaka i Janacka i Nowopackie. Bo wreszcie w Łodzi można je kupic! Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Patriotyzm lokalny – pijmy piwo łódzkie 25.09.07, 22:47 To i łódzkiego spróbuj – ja widziałem, jak Czesi nasze piwo (co prawda to nie łódzkie, ale jednak polskie) kupowali, i to w niemałych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś