Gość: blibbering IP: *.toya.net.pl 01.10.07, 20:55 Za cholerę nie wychodzi to 1200000 ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blibbering Nowe samochody dla urzędu IP: *.toya.net.pl 01.10.07, 20:56 Za cholerę nie wychodzi mi 1200000!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blibbering Nowe samochody dla urzędu IP: *.toya.net.pl 01.10.07, 20:58 Za nic nie wychodzi 1200000!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarjan101 Re: Nowe samochody dla urzędu 01.10.07, 22:34 Masz rację.9 szt Mondeo plus 4 szt Fusion za 884817zł plus 2szt.Octavia po 60.000zł,to razem 1.004.817zł,coś tu brakuje,albo samochodów,albo zniżki mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Reszta, to koszt poświęcenia autek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:52 Taka wyższa taryfa "cołaski". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
g0g A jednak potrzebne autka??? 01.10.07, 23:33 Pan Prezydent zasłyną tym że sprzedał przecież Peugeota 607, bo on nie potrzebuje auta służbowego. Co ciekawe sprzedał go znacznie poniżej wartości, czyli już wydanych pieniędzy i nawet te oddal na cel charytatywny, czyli niegospodarność! Teraz jednak się okazało ze są potrzebne służbówki? Wiec jak to jest? Rozkopali miasto a "władza" kupuje nowe furki żeby nie męczyć się w MPK ??? Naszemu Preziowi to akurat samolot służbowy by się bardziej przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: A jednak potrzebne autka??? 01.10.07, 23:55 Bardzo zmartwiła mnie ta wiadomość. Dlaczego trzeba je było poświęcić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: A jednak potrzebne autka??? IP: *.kis.p.lodz.pl 02.10.07, 09:25 bo to fordy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: A jednak potrzebne autka??? IP: 213.92.80.* 02.10.07, 10:15 ale dlaczego dla judka kropy ksiądz święcił przeciez powinien to rabin robić ale ściema Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_pomoze Re: A jednak potrzebne autka??? 02.10.07, 15:11 Kupiono też auta dla Zarządu Dróg i Transportu bo zastapia takie którymi nie dało się juz jeździć a paliły jak smoki. A bardzo proszę popracować sobie tak w urzędzie i spróbować kontrolować teren i na bieżąco odbiraeć wykonane prace jeżdząc komunikacja miejską nawet wtedy gdy nie ma remontów dróg. Ciekawe jak by ktoś długo popracował i ile by zrobił. A poza tym idzie zima i będą dyżury całodobowe by na bieżąco monitorowac sytuacje na drogach. Może nocnym autobuse mamy to sprawdzać. Życzę powodzenia wiecznym malkontentom. Jak ktoś nie wie do czego używane są auta w urzędach min. w ZDiT to może niech lepoiej się nie wypowiada. Auta są ciągle w terenie i są maksymalnie eksploatowane. Nie sposób bez nich pracować wydajnie. Jak chcemy zmieniać wygląd Łodzi to urzędnikom, zwłaszcza tym pracującym nie tylko za biurkiem ale i w terenie dać warunki do pracy i mozliwość szybkiego przemieszczania się. Sam widzę jak niektórzy dziwia się że od ich zgłoszenia mija nieraz niecała godzina i juz jesteśmy na miejscu. Więc może zastanówcie się wszyscy czego wy wogóle chcecie. Mącić krytykować zawsze i wszędzie czy żeby było lepiej. Ja krytyke rozumiem ale takie mielenie jezorem niczemu nie służy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin bezczelny urzędasie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 16:06 Jesteś wyjątkowo bezczelny, urzędnicza łajzo. Odpowiem ci tak - a może popracujesz sobie jako lekarz i pojeździsz na nocne dyżury komunikacją miejską? A może jako nauczyciel pojeździsz na nauczanie indywidualne do uczniów autobusem? A może jako adwokat pojeździsz do klientów w zapadłych dziurach PKS-em? Wyobraź sobie, baranie, że wszyscy ci ludzie muszą jeździć - nie zgadniesz - prywatnymi samochodami. I (przynajmniej jeśli chodzi o nauczycieli i lekarzy) zarabiają mniej od was, urzędnicze młotki! Jesteście PiSowskimi pomagierami, półdebilami zatrudnianymi za zasługi partyjne - więc nie dziwcie się, że wasze rozpasanie finansowe nas drażni. A poza tym, skoro już tak potrzebujecie samochodów, to kupcie Dacie Logan, a nie Fordy Mondeo, szmaciarze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_pomoze Re: bezczelny urzędasie!!! 04.10.07, 21:37 Dobrze że masz samochód ja nie mam i nie tylko tego nie mam. I proponuję wypić wrzatku. Odpowiedz Link Zgłoś
g0g Slowo klucz - "też"!! 02.10.07, 19:06 Panie urzędniku, kupić można faktycznie, tym którzy z racji wykonywanych czynności muszą jeździć. Ale większość aut w urzędach wozi panów dyrektorów do i z pracy, a to mogą robić swoimi autami jak każdy normalny człowiek. Skoro tak bardzo wam potrzebne, to czemu dotychczas w lodzi ulice zima wyglądały jak wyglądały, teraz będzie już super czy znajdziecie urzędnicza braci inna wymówke? Na cholere prezydentowi i wiceprezydentowi 2 osobne Wozy skoro i tak prawie nie sa w miescie tylko na wojazach zagranicznych? A czy na dyzury trzeba naprawde jezdzic Mondeo a nie Pandą czy Dacią? Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_pomoze Re: Slowo klucz - "też"!! 04.10.07, 21:58 Nie wiem jak będzie tej zimy. Bedzie z pewnościa inna organizacja myslę że bardziej skuteczna - jeśli chodzi o jezdnie. Czas od powziecia informacji o sytuacji na drodze do wydania dyspozycji niewątpliwie powinien sie skrócić. Pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obluda co to za przemądrzały urzędnik !? IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.07, 20:41 a małe litraże to nie łaska ?! we Włoszech urzędnicy mogli przesiąść się w takowe, a wy to macie droższe zawieszenia (czytaj: du.y) !?! Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_pomoze Re: co to za przemądrzały urzędnik !? 04.10.07, 21:34 Uważam że mieszanie wszystkich z błotem to po prostu efekt albo chamstwa albo braku wiedzy na temat pracy wszystkich urzędników i ch pensji. Tak to jest jak żyje sie mitami o grubym portfelu urzędnika i betonowym mózgu i wszystkich traktuje sie jednakowo. Czuje sie urażony bo uważam że nie zasługuje na taka opinię jak również wielu moich kolegó. Samochodny są nam niezbędna i jeździmy skodą fabią na gaz a teraz doją fordy Fusion - prawdopodobnie też na gaz sa jeszce Sparki - takimi samochodami jeździmy w teren. To chyba lepiej niż zdezelowanym polonezem który żłopie bezynę jak smok. Więc uważam że traktowanie wszystkich jednakowo [ na podstawie własnych urazów ] jest grubo niesprawiedliwie. jeśli bym dużo zarabiał to nie kładł bym, glazury za 16 zł przy pomocy samouków bo nie stać mnie na fachowwców, mieszkam w starym budownicywie i myję się w misce tak samo moja 80 letnia babcia, mam tylko zimną wodę gaz z butli dobrze że chociaz do toalety nie chodze na podwórko jak moja mama, żyję w ciężkich warunkach jak wielu ludzi - i kto tu jest bezczelny? Ciekawe czy adwokaci lekarze i inne wymienione wcześniej grupy społeczne zyją tak jak ja i pewnie niejeden urzędik. A w pracy z kolegami staramy sie jak możemy najlepiej. No ale cóż chamstwo jest głośne a dobro ciche i ubogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pss rozczulający wywód ! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.10.07, 21:51 jak to?! to jeszcze Kuś albo Tomaszewski nie załatwili odpowiednich mieszkań dla wszystkich urzedników gminnych ? chybaście nie zasłużyli Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_pomoze Re: rozczulający wywód ! 04.10.07, 22:01 Do kogo argumenty nie terfiają? Ano do tych którzy nie maja czym ich analizować i oceniać. Sorry czyste zezwierzęcenie i irracjonalna nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nord Nowe samochody dla urzędu IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.07, 03:04 ford mondeo 9x85.000 = 765.000 ford fusion 2x40.000 = 80.000 razem 845.000 więc o 39.000 za dużo. skoda octavia 2x60.000 = 120.000 W sumie powinni wydać 965.000, ponoć wydali 1.200.000 , zatem o 235.000 za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Nowe samochody dla urzędu IP: *.4web.pl 02.10.07, 09:36 A myslicie, że ksiądz poswięcił za darmo??? Tez mu cos skapnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
tewie60 a tramwajem, to nie łaska ??? 02.10.07, 11:11 Kropa z Tomaszewskim uwielbiają pokazówki, dla upozorowania, że coś robią dla ludzi. Dlatego z pompą przejechali sie niedawno autobusem MPK. To może w ramach solidarności z mieszkańcami zaczęliby na stałe jeździć komunikacją miejską, której prezesa tak lubią chwalić. Przecież roczny imienny bilet MPK to 900 zł -zamiast każdego autka i pensji szoferów - czysty zysk. Byłaby kasa na dożywianie dzieciaków i remonty sypiących się budynków komunalnych, gdzie ludziom płacącym czynsze leje się na głowy. Jak to u PiSdzielców - lekką rączką ze społecznej kasy na potrzeby jaśnie wielmożnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sejmajnejm Kropiwnicki nieudaczniku 02.10.07, 12:50 sprobuj przez miesiac pojezdzic MPK. Ze zgryzoty wypadnie Panu reszta zebow, a znoszony garniturek calkiem sie rozleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Nowe samochody dla urzędu IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.10.07, 12:59 Zgadza się co do grosza, bo skarbnik dostał auto służbowe a on umie liczyć??? Po co skarbnikowi i sekretarzowi auto służbowe jeżeli 90% czasu siedzą za biurkiem? Władza łódzka nie dowierza, że mogą dojechać do roboty jak normalni ludzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin niech poświęci PiSsem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 16:01 Nie życzę sobie, żeby ten pacan kropił (nomen omen) samochody kupione za moje podatki. Niech swoją wiarę uprawia za drzwiami domu. Dość promocji religijnych zboczeń! To żenujące, żeby człowiek z tytułem doktora uprawiał publicznie ciemnotę religijną, do tego za pieniądze podatników! Obrzydliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j A dlaczego Mondeo? 02.10.07, 16:48 Mogli kupić zamiast tych Fordów Mondeo, Hondy City albo Ople Astra II Classic. Autka są całkiem nieźle, choć nie wyglądają tak "dostojnie" jak mondziasz... Ale czy polityk musi wyglądać dostojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Nowe samochody dla urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 18:53 nie mogą wszyscy jezdzić np. tymi skodami po 60 tys? to i tak super auto a i servs byłby tańszy? może wtedy zostało by pieniędz na coś innego? np. na zbliżającą się zimę i dorzywianie dzici? spam jak władza w naszym mieście...szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś