kenia83 10.10.07, 13:48 www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=5391787#post5391787 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaa202 Poza tym, że jest mi przykro z powodu 10.10.07, 16:40 głodujących i chorujących ludzi mam jeszcze jedną myśl: może należy porzucić ziemię, na której nie da się żyć, która nie rodzi, gdzie nie ma wody, nie ma po prostu warunków do życia? Jest za to krach, wojna, AIDS i katecheza. Katecheza połączona z miską kaszy, która wydłuża agonię ludu, bo agonii tej nie zapobiega, jedynie nieco odracza. Coś tu jest nie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Poza tym, że jest mi przykro z powodu 10.10.07, 21:30 ...porzucić ziemię, i dokąd się udać? Odpowiedz Link Zgłoś
evonka przyjmiesz 10.10.07, 21:52 rodzinę z Kongo pod swój daszek? - a zadaj to pytanie europejczykom.. będzie odpowiedź na ewentualne marzenia biednych czarnoskórych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa202 Mówiąc szczerze IP: 87.246.199.* 10.10.07, 21:57 wierzę tylko w takie pomaganie, które nie zapełnia doraźnie brzucha, tylko daje jakieś perspektywy, wizję normalnego życia. Dążę do tego, by urządzić dobrze siebie i w ten sposób mieć warunki, by "przyjąć kogoś pod swój daszek", czyli dać mu robotę i szansę na godność zamiast żebrania o kaszę u misjonarzy. Nie ważne, czy z Kongo, czy z Kątów. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka no własnie 10.10.07, 22:03 ja podzielam twoje zdanie. nie mniej sprawa jest dużo bardziej złożona niż sie wydaje. ...by the way: widziałam gdzieś swietną reklamę społeczną z udziałem mieszkańców Afryki, tej biednej własnie... na zdjeciu na tle pustynnego czy sawannowego krajobrazu na piasku leży kobieta, ubrana "po afrykańsku", w jakieś liche ubranie. w pozie modelki. w ręku trzyma torebkę ze skóry, taką jak można kupic w sklepie w paryżu. i napis "torebka 80$" a pod nim "porcja jedzenia na tydzień 8 $" czy jakoś tak... tych zdjęć jest więcej.. bardzo to trafne. Odpowiedz Link Zgłoś