Gość: flip IP: *.p.lodz.pl 16.12.01, 17:48 Dlaczego przed wojna tramwaje jezdzily na Promenadzie, skoro jezdzily tez Piotrkowska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: Promenada 16.12.01, 18:27 na promenadzie jeździły tylko z północy miasta do 6 sierpnia, wiec tak bardzo się nie pokrywały... flip- co ci się stało, że nowych wątków na raz zadajesz??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Promenada IP: *.p.lodz.pl 16.12.01, 18:28 Mam wenę... Jak to z polnocy?? Skad dokladnie? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Promenada 16.12.01, 20:32 to znaczy z tego co wiem, to na moim reprincie, kupionym w pewnej zaprzyjaźnionej wszystkim forumowiczom księgarni, z 1933r.:) tramwj skręcał w lewo z Zielonej od strony Piotrkowskiej w Promenadę i zaraz przy pierwszej przecznicy (czyli w 6 sierpnia) skręcał w lewo do Piotrkowskiej. czy jakoś tak..:)) (nie, na pewno). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Promenada IP: *.p.lodz.pl 17.12.01, 11:03 No wlasnie tak bylo - ale po co? Sam tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś