avatary 07.12.07, 10:38 jaki profesor taki i prezydent : wizytujący Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doktorek nazwa stanowiska a nie tytuł naukowy IP: 212.191.68.* 07.12.07, 11:00 Pamiętajmy, że "profesor wizytujący" to nazwa stanowiska, a nie tytuł naukowy (Prawo o szkolnictwie wyższym, Dz.U. 2005, Nr 164, poz. 1365). Inny przykład pomieszania pojęć, a nawet pewnego nadużycia. Niektórzy profesorowie nadwzyczajni na wizytówkach umieszczają napis "prof. dr hab. X Y" zamiast "dr hab. X Y, prof. UŁ". Zapis "prof. dr hab. X Y" sugeruje, że X Y posiada tytuł naukowy profesora, co jest nieprawdą, gdyż "profesor nadzwyczajny" to również nazwa stanowiska, a nie tytuł naukowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sukcesor Jerzy Kropiwnicki profesorem IP: 212.51.205.* 07.12.07, 11:26 Proponuję aby nowy profesor w ramach uczczenia kolejnego swego sukcesu - udał się w kolejną podróż, która zapewne skończy się następnym sukcesem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rola a czy ten naukowiec z bożej łaski IP: *.gprs.plus.pl 07.12.07, 11:33 dokonał jakiejs publikacji ?! poza publikacją własnego życiorysu i oswiadczenia majatkowego , rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: a czy ten naukowiec z bożej łaski 07.12.07, 12:03 Niech opublikuje sprawozdanie ze swoich wycieczek. Będzie to coś grube jak książka telefoniczna i równie ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Kropa napisał więcej książek niż ty zjadłeś bułek IP: *.toya.net.pl 07.12.07, 12:50 więcej szacunku dla profesora Kropiwnickiego. Jestem dumny, że Łódź ma Prezydenta profesora ekonomii, bohatera solidarności, wielokrotnego ministra. Człowieka, który jest w naukowej encyklopedii PWN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "jestem dumny" IP: *.gprs.plus.pl 07.12.07, 13:04 napisała studentka buhahhahaha Wygląda na to, że tak samo "malowana"(-ny) jak z Kropiwnickiego wybitny ekonomista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka jestem dumna, ty też powinieneś być dumny. IP: *.toya.net.pl 07.12.07, 13:24 Jestem dumna, miałam na myśli że ty też powinienneś być dumny. Nawet jak nie studiujesz ekonomii. Studentka ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
podpisanym rezydent powinen być dumny, że są z niego dumni 07.12.07, 14:06 także i Ci którzy wyrastają ponad proste podziały na płcie !! skoro studentka pisze : jestem dumny, to ma prawo i to jest ten powód aby być dumnym - żyjemy w mieście tolerancji dialogu kultur, orientacji - prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Kropa napisał więcej książek niż ty zjadłeś b 07.12.07, 14:15 Panowie Hitler i Stalin też są w encyklopediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barracuda7200.10 Re: Kropa napisał więcej książek niż ty zjadłeś b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 15:20 barracuda7110 napisał: > Panowie Hitler i Stalin też są w encyklopediach. a ty nigdy nie bedziesz, linuksowy kmiotku przyspawany do komputera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Jerzy Kropiwnicki profesorem IP: *.Red-88-1-221.dynamicIP.rima-tde.net 07.12.07, 11:44 Profesorowi Kropiwnickiemu życzymy dalszych sukcesów w karierze naukowej. A łódzkim wyborcom życzymy więcej pomyślunku, zanim znowu wybiorą niekompetentnego ajatollaha na arcyważne, bądź co bądź, stanowisko dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly lodzianin popieram zyczliwego IP: *.muenchen.de 07.12.07, 13:54 jedyne zaslugi tego ajatollaha dla Lodzi to dalszy wplyw watykanskiej kliki na rabunek tego,co jeszcze nie zostalo zrabowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm2000 Jerzy Kropiwnicki profesorem ?? swiat sie konczy IP: *.lodz.mm.pl 07.12.07, 15:31 czy juz wszystkich porabało do reszty ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Jerzy Kropiwnicki profesorem ?? swiat sie kon 07.12.07, 18:09 Nie przyznał się... hue, hue Uełowi gratuluję nowego profesora ! Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 Jerzy Kropiwnicki profesorem 07.12.07, 18:27 Znaczy, że za notoryczne łamanie prawa dostępuje się zaszczytów. Warto to zapamiętać i brać przykład od pierwszego ekonomisty miasta Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Jerzy Kropiwnicki profesorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 18:59 Skoro był tak dobrym pracownikiem naukowym, a od internowania minęło lat wiele, mógł się habilitować. Dlaczego tego nie zrobił? Wniosek jest tylko jeden. Po prostu nie jest to pracownik naukowy tej rangi, jaką mu przypisano. Dziwi mnie więc ten tytuł naukowy. Uniwersytet Łódzki jest specyficzną Uczelnią, gdyż zatrudnia między innymi takich profesorów jak Stefan Niesiołowski, którym trzeba odebrać profesurę tylko z jednego powodu,że otwierają usta. Wstydzę się, że kończyłam UŁ, w którym są zatrudnieni m.in. Niesiołkowski /ponoć katolik/.Jego jadu nie da się zaakceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Jerzy Kropiwnicki profesorem 07.12.07, 19:09 Nie był internowany. Siedział w kryminale z wyrokiem (sporym). Czy posadzili go "w trakcie" robienia schaba - no, nie wiem. Jeśli tak, to był czas schaba dokończyć, a nie robić obciach sobie i własnej uczelni, jaka by ona nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor Jerzy Kropiwnicki profesorem IP: *.toya.net.pl 07.12.07, 20:36 Czy to taka sama profesura, jak u "profesora" Bartoszewskiego? (skreślony na 3 roku studiów nigdy ich nie ukończył) Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Jerzy Kropiwnicki profesorem 07.12.07, 21:02 Kiepskie porównanie. Siedzieli w kryminale w innych czasach, zapewne w zgoła innych warunkach i wyszli na wolność w innych okolicznościach przyrody. Mam tu na myśli odsiadkę obu w więzieniu, bo o pobycie Kropiwnickiego w KL żadna gazeta (jak dotąd) nie informowała. Znaj proporcją, "Profesorze" z forum GW. Poza tym, gdyby te dwie "profesury" były porównywalne w jakikolwiek sposób, dr.Kropiwnicki prof.UŁ przezwyciężyłby skwapliwie skromność i trąbiłby o tym nie tylko przez tubę GW. Porównywanie tych obu postaci jest uprawnione tylko w zakresie łysiny i niewyparzonej gęby oraz łatwości w szafowaniu obelgami. To zbyt mało. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakz dlaczego nie na innym forum 07.12.07, 20:46 A dlaczego ten wątek nie trafił na forum "Kto nami rządzi" ? Odpowiedz Link Zgłoś
balance21 Profesor? 07.12.07, 21:27 Niespełniony naukowiec Niespełniony polityk Profesura z UŁ jest zbulwesrsowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Jerzy Kropiwnicki profesorem IP: *.wp.shawcable.net 08.12.07, 00:00 Jak siedziałem z nim w Hrubieszowie za Solidarności to nad doktoratem pracował . Gratulacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek a tematem doktoratu było IP: *.gprs.plus.pl 08.12.07, 08:31 jak oszwabiać maluczkich czyli nawijanie makaronu na uszy mało zorientowanym ? Odpowiedz Link Zgłoś
elia_kazan 18 lat 08.12.07, 23:10 po zmianie ustroju miał na dokończenie! Leniwy coś jest, lub nadmiar wrażeń w podrózach mu nie pozwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iz najlepsza publikacja Kropka: IP: *.retsat1.com.pl 09.12.07, 20:32 zgłoszenie Łodzi do organizacji Euro 20013 ;) Baaardzo perspektywicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikołek Jerzy Kropiwnicki "profesorem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 13:19 Czyżby jakiś niezły grant szykował sie dla UŁ? Odpowiedz Link Zgłoś