Dodaj do ulubionych

Śledztwo handlarek z Bałuckiego

IP: *.chello.pl 28.01.08, 20:59
Ale towarzystwo to ze zdjęcia... dopiero zaraz przeczytam artykuł ale po
zobaczeniu zdjęcia już postanowiłem skomentować...
Ale widać, że z Bałut... swojskie klimaty :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kajo Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.chello.pl 28.01.08, 21:09
      Ja z każdym dniem nabieram coraz większego przekonania, że tych ludzi się
      powinno wywalić na targowiska w Prawęcicach czy innych Wągrach.
      "Mamy nasze pieniądze w ciemno wydać?" To niech jedna z drugą nie wydaje...
      tylko niechże się wyniosą z Bałuckiego, bo to wstyd w samym sercu najstarszej
      części Miasta.
      • Gość: pafniu Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.lodz.mm.pl 29.01.08, 07:05
        Masz ciepło w dupke i pełne szkło? Zarabiasz ładnie? to przeskocz na inny temat bo nie masz pojęcia o czym piszesz. Nie znasz ludzi którzy przychodzą na bałucki żeby taniej cos kupic, nie znasz łódzkiej rzeczywistości WARSZAWIAKU>
        • Gość: lol Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.08, 12:21
          no cóż. po komentarzu widać, że z rejonu rynku jesteś :)
          Jestem łodzianinem, mądralo... IP nie o wszystkim świadczy.

Ano ludzie kupują na bałuckim... a potem tak wyglądają jak te panie ze zdjęcia...
        • Gość: lol Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.08, 12:27
          Aa... i jeszcze jedno,
          tylko skończone buraki wytykają komuś, że ten dobrze zarabia...
          buraki, nieudacznicy, nieroby, lenie.

Zarobki, poza sferą publiczną, są wynikiem ambicji i pracowitości...
          Za to, że utrzymuję z moich podatków takich buraków jak ty, potem słyszę właśnie
          takie komentarze... I oto odpowiedź, dlaczego tacy jak ja chcą być jak najdalej
          od takich jak ty.
        • Gość: Kajo Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.chello.pl 29.01.08, 20:24
          Mój ojciec tam właśnie startował.. a teraz mieszkam na Teofilowie i nie powiem,
          żeby było kolorowo. Ale póki ludzie w Łodzi będą mieli taką mentalność jak Ty,
          to i mnie, i Tobie, i im będzie gorzej. Proste.
      • Gość: siostry erynie Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.adsl.alicedsl.de 29.01.08, 08:01
        a mogliby napisac gdzie ta szkola obok rynku??haha
      • Gość: siostry erynie Re: czyzby janek w ksywka swir zmartwychstal?? IP: *.adsl.alicedsl.de 29.01.08, 08:18
        ..lepiej bedzie jak sie niedouczone pismaki zajma swoimi sprawami.."wita,rozumita lanie wody wyszlo z mody"..
      • Gość: dob Ale cel macie podobny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:26
        Gość portalu: Kajo napisał(a):

> "Mamy nasze pieniądze w ciemno wydać?" To niech jedna z drugą nie wydaje...
        > tylko niechże się wyniosą z Bałuckiego, bo to wstyd w samym sercu najstarszej
        > części Miasta.

Widzisz z artykułu wynika że mmasz co najmniej podobny cel co handlarki.
        Tylko że w przypadku wybrania firmy budowlanej o któej mowa Otoczenie Bałucki (prawdopodobnie) był by taki sam tylko handlarki (też obywatelki miasta) uboższe o kilka złotych.
    • deree Śledztwo handlarek z Bałuckiego 28.01.08, 21:16
      Hala? Jaka hala?
      Rynek powinien być na powietrzu, a nie w żadnej hali.
      • Gość: łodzianin jaka hala? IP: *.gdynia.mm.pl 28.01.08, 21:37
        Po co ten rynek? Mało jest marketów wokół? Tylko smród wokoło i złodzieje w
        sercu Bałut!Kupców przenieść pod Brzeziny czy inna wieś a Rynek Bałucki niech
        odzyska swój klimat,blask!
      • Gość: mieszkaniecDłutowa Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 21:46
        witam
        nie jestem wtajemniczony w szegóły budowy hali sportowej w dłutowie ale jest to mała miejscowosc wiec wszyscy wszystko wiedza. firma Agis-Bau to jest raczej pseudofirma budowlana, wszyscy są wściekli że hala stoi juz ponad pół roku nie ogrzewana nie wykończona. Wsumie jeszcze nie oddana do uzytku a juz niszczeje to sie w głowie nie mieści, gdyby ten prezes firmy sie pojawil w dłutowie to mysle ze wyniesli by go na widłach. A odnosząc sie do tego że nie płacili w terminie z tego co ja slyszałem to firma nie wywiazywala sie z terminow to i nie mala płacone w terminie( a pieniądze na hale były bo były uchwalone na ten cel). A co do wywiadu tej pierwszej firmy to w artykule jest napisane ze jest t firma Agris-bau mam nadzieje ze to jest tylko literówka :).
        Pozdro i Powodzenia w inwestycji :)
    • Gość: maria a Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.zdnet.com.pl 28.01.08, 21:41
      Nic tylko modernizować i modernizować...drogi by zrobili sensowne, zamiast baucki na manufaktóre drugą przerabiać.
      • Gość: Kajo Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.chello.pl 28.01.08, 22:02
        Gratuluję refleksji. Czasem fajnie przeczytać, jak ktoś nagle dostaje
        intelektualnego orgazmu... tylko, żeby jeszcze umiał czytać ze zrozumieniem i
        wiedział, na czym polega różnica prawna między stowarzyszeniem kupców, a gminą
        miejską..
    • Gość: ASESOR Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.toya.net.pl 28.01.08, 22:39
      Ludzie tylko w naszym kraju w centrum miasta można takie hale stawiać bo jeszcze
      prawo unijne nie obowiązuje!!! im szybciej tym lepiej według reguły stowarzyszeń
      tzw. kupców , którzy nie liczą się z nikim i z niczym!!!Tylko zysk!!!za wszelka
      cenę!!!
      Tego typu budowle w unii mają miejsce bytu TYLKO NA OBRZEZACH MIAST!!!
      Czemu nasze władze i nadzór budowlany zezwalają na to!!!
      Nie tylko bałucki rynek jest tego przykładem a rydla -tatrzańska
      to skandal !!! A te pseudo stowarzyszenia kupców???
      PROKURATURA powinna przyjrzeć się im z bliska!!!gdzie ona jest!!wystarczy
      popytac ludzi z rynku...

• Gość: barnaba Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 22:41
        > Tego typu budowle w unii mają miejsce bytu TYLKO NA OBRZEZACH
        > MIAST!!!

Wiedeń. Naschmarkt.
        jakieś 100 m od Ringu.
      • Gość: dob Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:31
        Gość portalu: ASESOR napisał(a):

> Ludzie tylko w naszym kraju w centrum miasta można takie hale stawiać bo jeszcz

Panie Europejczyk! Rynki to są zawyczaj w centrach. I niektóre spełniają nawet swoje pierwotne funkcje (pietrucha i seler). Ich estetyka zależy od kutury lokalnej.

A pomijając stan obecny to o ile zrozumiałem w tym wszystkim chodzi o poprawę tego stanu.
    • Gość: max Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.08, 23:04
      Firmy budowlanej nieznam niewypowiem sie ale firma arbitra- koń by
      sie usmiał jaka wywiadownia nierozbrajajcie mnie haha
      • Gość: Miroslaw Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 23:32
        a nie szlo by postawic takiej hali w Pasazu Rubinsztajna albo
        Szilera? No i mam nadzieje ze po remocie placu Wolnosci tez bendzie
        cos do handlu. Hala jakas albo a mozliwosc z zuka sprzedarzy.
        Mysle, ze z Kropa szlo by to zalatwic
      • Gość: niunka Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.4web.pl 29.01.08, 00:42
        zgadzam sie z toba w 100%
        boki zrywać.........
        • Gość: siostry erynie Re:ty miroslawie jestes chyba rodowitym IP: *.adsl.alicedsl.de 29.01.08, 08:11
          lodzianinem od pokolen?
    • Gość: niunka Arbitra IP: *.4web.pl 29.01.08, 00:40
      Hehe, padne chyba ze smiechu-wywiadownia arbitra,mialam ta
      nieprzyjemnosc pracowac dla tej pseudo kancelarii, napewno wydoili
      te biedne kobiety na niezla kase. oczywiscie majac na uwadze
      kompetencje-a raczej ich brak u ludzi tam pracujacych,począwszy od
      prezesów Lebiedzika i Chmielarza, jak i szanownego pana dyr.
      Surlickiego, niebrałabym tego raportu pod uwagę.
      Niebede sie rozpisywala na temat ARBITRY, jako komentarz powinno
      wszystkim wystarczyc to ze niepracuje tam zaden prawnik.....
      • romike Potrzebna wywiadownia badająca wywiadownie 29.01.08, 10:00
        Wyglada na to, że potrzebna jest wywiadownia badająca wywiadownie
        gospodarcze czy są wiarygodne:-))
        Tylko kto z kolei będzie badał jej wiarygodnośc?
        A na serio, jako niezaangażowany w sprawę, ale trochę zapoznany z
        tematami budowlanymi, to powiem, ze rzeczywiście trudno o firme
        budowlaną, która by nie była stroną jakiś sporów.
        • Gość: dob Re: Potrzebna wywiadownia badająca wywiadownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:39
          romike napisał:

> Wyglada na to, że potrzebna jest wywiadownia badająca wywiadownie
          > gospodarcze czy są wiarygodne:-))

Ale po co skoro cel czyli (zbadanie Agis-Bau) został już osiągnięty.

Czy trzeba jeszcze badać czy Polonia jest skończona. Taniej się przejść na róg Narutowicza i Kilińskiego.
      • Gość: n Re: Arbitra IP: *.toya.net.pl 29.01.08, 14:28
        pewnie masz jakąś soją rację
        ale nie wierze w to aby jaka kolwiek firma przeprowadzająca wywiad
        gospodarczy podala fałszywe dane na temat sprawdzanej firmy
        piszesz ze nie zatudniaja prawnika
        gdyby podali falszywe dane musieli by zatrudnić i to niezłego

• Gość: dob Re: Arbitra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:37
        Gość portalu: niunka napisał(a):

> Hehe, padne chyba ze smiechu-wywiadownia arbitra,mialam ta
        > nieprzyjemnosc pracowac dla tej pseudo kancelarii, napewno wydoili
        > te biedne kobiety na niezla kase.

Jest dużo firm krzaków. Być może i Arbitra do nich należy. Ale nie o to tu chodzi.
        Faktem jest, że zidentyfikowano firmę krzak z namacalnymi "pseudoosiągnięciami" i tylko to się teraz liczy.

> Niebede sie rozpisywala na temat ARBITRY, jako komentarz powinno
        > wszystkim wystarczyc to ze niepracuje tam zaden prawnik.....

A po co w wywiadowni prawnik. W windykatorni owszem ale w wywiadowni?
    • izabeli Śledztwo handlarek z Bałuckiego 29.01.08, 01:47
      A mnie sie podoba, że babki wzieły sparwe w swoje ręce? Komu sie dzisiaj chce
      cos zrobic konkretnego? Wszyscy potrafia tylko ujadać i mieć za złe. A tutaj -
      ani strajki ani inne bunty, tylk o zwyczajnie prawna droga! Bardzo dobrze,
      więcej takich inicjatyw, może bysmy wreszcie stanęli na nogi z tej głowy, dzięki
      sobie!! Ale zawsze wygodniej jest stac z boku i narzekac i krytykować.Rynek
      Bałucki stary bardzo, powinien zostac oczywiście. Jedne miasta sa takie, a inne
      śmakie. Brawo, kobitki!!
      • Gość: dob Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:43
        izabeli napisała:

> A mnie sie podoba, że babki wzieły sparwe w swoje ręce? Komu sie dzisiaj chce
        > cos zrobic konkretnego? Wszyscy potrafia tylko ujadać i mieć za złe.

Oczywiście ale co tu się dziwić? Kobitki wykładają WŁASNĄ kasę.

W przeciwięstwie do samorządowej czyli niczyjej kasy Przedsiębiorstwa Turystycznego "Łódź". I w przeciwieństwie do niczyjej kasy gminnej Dłutowskiej.

A tutaj -
        > ani strajki ani inne bunty, tylk o zwyczajnie prawna droga! Bardzo dobrze,

Tu żadnej prawnej drogi nie było. "Prawna droga" to właśnie była w hotelu Polonia i w gminie dłutów.

> więcej takich inicjatyw, może bysmy wreszcie stanęli na nogi z tej głowy, dzięk
        > i
        > sobie!!

Brawo kobitki
    • Gość: ds handlowcy obrażą się za ten zwrot "handlarki". IP: *.toya.net.pl 29.01.08, 06:29
      ;) Gazeta sama sobie naważyłaś piwa.
      • Gość: darvin Re: handlowcy obrażą się za ten zwrot "handlarki" IP: 87.198.192.* 29.01.08, 14:51
        Handlarka ewoluowala bezposrednio od przekupy,na skutek
        balajazu,tipsow i grubej tapety oraz morza wody wypitej
        na "rozgrzewke" i duzo wypalonych paieroskow bez banderoli z tad
        cera-lico.
      • Gość: manager ścierki A to dobre:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:47
        Gość portalu: ds napisał(a):

> ;) Gazeta sama sobie naważyłaś piwa.

Też to zauważyłem. Jak chce się kogoś opisać pozytywnie to pisze się kupcy. Jak negatywnie to handlarze albo straganiarze.

Tu jest wydzwięk raczej pozytywny nt. tych ludzi. A tu 'handlarki'...

Ale tak się zastanowiłem i wyszło dzięki tym 'handlarkom' całkiem bezpretensjonalnie.

(No może z wyjątkiem zdjęcia;)
        • Gość: darvin Re: A to dobre:) IP: 87.198.192.* 29.01.08, 17:01
          widze ze kolega z gory zna sie na IP.hmm zalalo mi klawiature woda z
          garow ups....buhahhaha
    • Gość: Wojtek Szacun dla tych kobiet IP: *.leed.adsl.virgin.net 29.01.08, 07:38
      Wzięły sprawy w swoje ręce. Ale na tym zdjęciu, to w tych futrach trochę
      wyglądają jak Ruskie.
      • el-042 Bałuciary! 29.01.08, 10:27
        A tyle się mówi o nienoszeniu futer. Widocznie na Bałucki oświecenie
        jeszcze nie dotarło. Tam pewnie ciągle status materialny określają:
        posiadanie futra, złotych zębów i wypasionego wraku na chodzie.

--
        Odpłyń Łodzią z EL-042
        • Gość: Lol Re: Bałuciary! IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.08, 12:33
          No i ta grzywka tej Pani z prawej strony :)))
        • Gość: q Re: Bałuciary! IP: *.toya.net.pl 29.01.08, 13:08
          A Bałut mi nie obrażać. Ot folklor.
        • Gość: Oliwier DŻaniak Re: Bałuciary! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:49
          el-042 napisał:

> A tyle się mówi o nienoszeniu futer. Widocznie na Bałucki oświecenie
          > jeszcze nie dotarło. Tam pewnie ciągle status materialny określają:
          > posiadanie futra, złotych zębów i wypasionego wraku na chodzie.

Ty! Arbiter! A ty laczki to skajowe nosisz? Sygnet z tombaku?
          • el-042 Re: Bałuciary! 29.01.08, 22:54
            > Ty! Arbiter! A ty laczki to skajowe nosisz? Sygnet z tombaku?

Jedno jest pewne: nie noszę futer ani skór. Jest tyle ładniejszych,
            tańszych i praktyczniejszych alternatyw.

--
            Odpłyń Łodzią z EL-042
    • Gość: q Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.toya.net.pl 29.01.08, 13:06
      Mieszkam niedaleko. Ten rynek nie powinien być zmodernizowany. On powinien być
      zlikwidowany. Brud, smród, pijaństwo w biały dzień, zaśmiecanie i zasrywanie
      całej okolicy. A do tego drogo i złej jakości. A, że ludzie kupują ? Chyba z
      przyzwyczajenia, bo w lecie gorąco,w zimie zimno, kradną, oszukują, towary są
      często przeterminowane, sprzedawcy brudni i niegrzeczni, brak przymierzalni,
      brak reklamacji, trzeba nosić siaty i można dodatkowo dostać po buzi. XXI wiek.
      Żenada.
      • Gość: dawidny Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.retsat1.com.pl 29.01.08, 13:24
        zgadza się, według mnie tam powinno być Muzeum getta Litzmannstadt i mały park z
        drzewami i ławkami ku czci pomordowanych, jak UMŁ chce nam wcisnąć kit z Placem
        Wolności, wbrew woli łodzian, to powinien nam oddać Bałuty, a handlarki niech
        spie... do Radzymina gdzie ich miejsce...gdzie szacunek dla tego miejsca?? Mówią
        że 15 lat tam handlują a ja mówię że przy bałuckim 60 lat wcześniej był
        posterunek policji hitlerowskiej i gestapo. I w okolicy trwały egzekucje i co
        one na to?? Mam dosyć syfu Bałuckiego ta okolica powinna być święta!!
        • Gość: dob Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 16:52
          Gość portalu: dawidny napisał(a):

> zgadza się, według mnie tam powinno być Muzeum getta Litzmannstadt i mały park
          > z

Niech zostaną i handlarki tylko żeby wprowadziły do asortymentu jakiś pamiątki historyczno-lokalne:)
        • Gość: bałuciarz Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.toya.net.pl 30.01.08, 12:34
          a ty powinieneś sie leczyć, szkoda mi Ciebie ale bardziej mojej biednej
          klawiaturowy że muszę ją męczyć by Ci uświadomić ze miałeś spięcie w
          inkubatorze, piszesz o szacunku do miejsca stary,koleś a gdzie masz szacunek do
          ludzi "handlarki niech
          > spie... do Radzymina gdzie ich miejsce.." normalnie jak rosłeś walnołeś w
          stół!!! szkoda mi takich ludzi którzy żyją przeszłoscią a problemy ludzi
          zyjących obok mają gdzieś by niepowiedziec gorzej w Twoim przypadku!!!
          • Gość: dawidny Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.retsat1.com.pl 30.01.08, 23:53
            Wiesz nie znasz mnie jak i ja nie znam Ciebie, przepraszam handlowców z
            Bałuckiego, wyrwało mi się. Kocham Bałuty ale jeśli Ty Syf bałuckiego i Ceglanej
            i tego za moim oknem od niemalże 15 lat jak nie lepiej nazywasz normalnością i
            szacunkiem dla tego miejsca to współczuję Bałutom. Moja siostra rodziła się w
            Wolfie, a chrzest miała w pasterzu, w kamienicy na przeciwko tego zdjęcia ginęli
            Żydzi i co Ty na to powiesz...

images11.fotosik.pl/69/044d0eedb0ef2338.jpg
            Nie dogadamy się kończę polemikę z Tobą pomyliłem Forum...

Nie wiem czy bałutyy i Bałuciarz to ta sama osoba ale na jedno wychodzi...
      • Gość: bałutyy Re: Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.toya.net.pl 30.01.08, 12:29
        stary, to Ci współczuje!! ja mieszkam całe życie i nic takiego nie miało
        miejsca, brudni sprzedawcy jak kupujesz ślepotke(wodeczke) od niewiadomo kkogo,
        albo fajeczki z pod lady z 5 raczki to tak masz . powiadasz ze kradna a w
        marketach ni by nie hehhe stary pewnie sam nie raz cos zawędziłes, no i że drogo
        powiadaszto nieźle naiwny jetseś i nabijaja się na kasę, po to sie idzie na
        rynek bo jest taniej oczywiste kosztem wygody (np przymierzalni, choć
        prowizorycznie jakieś są) a co do reklamacji spokojnie mozesz wymienic jesli cos
        sie okaże nie tak oczywiscie nie po miesiącu :P ale po kilku dniach a co do
        jakości ciuchów to ne wiesz o czym gadasz jak kupujesz ciuchy z ceglanej to moz
        etak masz bo to wszystkomade in china, normalnie kupcy zakupują towar gzie
        indziej i niektóre firmy naprawd eśa dobrej marki ale cóż Ty o tym mozesz
        wiedzieć! pozatym rynek istnieje już kilkadziesiąt lat i szkoda by było go
        zmarnotrawić stał się już historią , historią o którą nalezy się zatroszczyć w
        taki sposób by udało się zadowolić obie strony sprzeciwu, ale nie ukrywam ze
        jestem po stronie kupców, modernicazja jak najbardziej ale nie za taką kwotę bo
        to odbije sie na nas, na naszej kieszenie bo ztracimy rynek a zyskamy kolejny
        marketa nie taki jest cel przecież!
    • Gość: elka Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.ie.lodz.pl 29.01.08, 18:34
      Potwierdzam, że Agis-Bau jest firmą nierzetalną.
    • Gość: elka Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.ie.lodz.pl 29.01.08, 18:38
      Potwierdzam, że AGIS-BAU jest firmą nierzetelną.
    • Gość: prawda Śledztwo handlarek z Bałuckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 19:17
      No pewnie!!! NP. Varitex niewiarygodna bo nie skończyła Hali LKS-u,
      BUdimex, Skańska, Mostostal itp. bo kazda z tych firm na umowy
      które zostały przerwane lub z których się wycofały itp. wieć dajcie
      luz a pismaki jak pisali tak piszę bo brak im pomysłu!!
      Podpowiadam!! Jutro spadnie śnieg!!!!:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka