Dodaj do ulubionych

niszczenie środowiska naturalnego -grzechem

22.03.08, 20:05
Właśnie kościół to ogłosił. Wystarczy to dobrze "zagospodarować", nagłośnić.
Mam nadzieję, że wkrótce będę mógł iść do lasu nie potykając się o worki
śmieci. Jest szansa bo mocher śmieci najbardziej
Obserwuj wątek
    • Gość: skunk.s Lublinek IP: *.toya.net.pl 22.03.08, 20:24
      Znowu dzisiaj byłem w moim ukochanym lesie na Lublinku i znowu ogarnął mnie
      gniew. Wszędzie leżą tony śmieci, osoby prywatne, budowlańcy, zakłady
      samochodowe znalazły sobie stałe miejsce do składowania odpadów. Zrobiłem dużo
      zdjęć i mam zamiar we wtorek złożyć zawiadomienie o przestępstwie, bo taka ilość
      odpadów, smarów, płynów powoduje degradację środowiska i powinna być ścigana
      odpowiednimi środkami. Zrobiłem też rekonesans po jednym worku, niestety bez
      rezultatów. Marzę o znalezieniu jakiegoś rachunku i wielkim artykule w gazecie
      wskazującym imię i nazwisko takiego gnoja.

W zeszłym roku UMŁ zlikwidował 700 nielegalnych wysypisk. Podobno kontrolują czy
      wszyscy mają umowy, ale mam wrażenie, że wciąż jest duża grupa sku..eli bez
      papierka.

Mogę się także pochwalić, że na koncie mam jednego śmieciarza z mojej okolicy:
      zamiast wrzucić do ogólnego śmietnika, który mijał po drodze, z rozmysłem szedł
      dalej i wyrzucał na trawnik. Musieli mnie trzymać jak do niego leciałem.
    • Gość: dp under_sky - inteligencie ekologiczny MOHER IP: *.toya.net.pl 23.03.08, 12:15
      sie pisze przez samo "H'.
      • under_sky odpowiadam 24.03.08, 14:00
        podobnie jak nie "sie pisze" tylko "pisze się", to jest właściwy szyk w języku
        polskim ale chyba nie o to tu chodzi yntelygencie prawdziwy ?
    • Gość: lavinka z nielogu e, wyspowiadają się i po krzyku... nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 19:40
    • Gość: nn Re: niszczenie środowiska naturalnego -grzechem IP: *.pai.net.pl 24.03.08, 23:42
      ogłosił tylko w Europie czy w Ameryce Południowej też. Bo coś mi sie widzi że
      nad taką Amazonką nie ogłosił i nie ogłosi. Chociaż tam od bardzo wierzących się
      roi. A przy okazji zatruwają oni środowisko ku chwale Pana bez umiaru.
    • vladip Re: niszczenie środowiska naturalnego -grzechem 25.03.08, 10:14
      jest taka piosenka...
      oj naiwny naiwny naiwny, jak dziecko we mgle....
      w Polsce jest podobno 95% katolików z czego jakieś 70% chodzi do kościoła, z
      czego może 15% przejmuje się tym co tam usłyszy.
      chwalmy pana pod warunkiem, ze nam się nie będzie wtrącał do życia, ot co.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka