Dodaj do ulubionych

BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/

05.09.03, 18:47
Mieszkam na ośce,jakich wiele w Łodzi.I na prawie każdej z nich sa
blokersi.nazwa się wzieła od bloków które składają sie na ośke.sam Latkowski
w 2000 roku pokusil sie o nakrecenie o nich filmu.jednak czy on rzeczywiscie
ukazywakl realia zycia polskiego blokersa.Dla mnie blokers to osoba
mieszkająca w jednym z tysięcy okropnych brzydkich szarych blokowisk,którzy
nie ma szans na jakikolwiek awans spoleczny gdyz są wychowani w środowisku
bez perspektyw...czy tacy sa naprawde??czy kradną,klną i wszczynają
burdy..jacy oni są..to może niech już któryś z nich odpowie..
Obserwuj wątek
    • Gość: bobeczka Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ IP: *.pai.net.pl 05.09.03, 19:01
      kocham blokersów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
      żartowałam
    • Gość: eyemakk Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 21:56
      przede wszyetkim szaleni konformisci

silni w grupie

bez szacunku dla kobiet

zasluchani w najgorszych odmianach hh

ubrani w bluzy z tuszyna i spodnie

juma to podstawa

nóż w kieszeni i tanie winko

suczki, dupy... tym są dla nich dziewczyny. biada tej, sposrod inteligentnych,
      co im zaufa....

gardze tymi smieciami

• Gość: rafał Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.09.03, 22:22
        Jezeli blokers to ktos kto mieszka w bloku, to mamy w Łodzi nie wiem jakieś
        600.000 blokersów. Nie ma to wogóle jak uogólniać i myśleć stereotypowo.
        Latkowski to gość, który wypaczył okreslenie blokers i jest tak miernym
        filmowcem, że aż wstyd.
      • zusmann Re: BLOKERSI - JACY ONI SĄ? 05.09.03, 22:41
        To co napisałeś to wszystko prawda. Nie wiem, czy śmieci, ale raczej tak. Ja
        ogólnie nienawidzę hiphopu bo jest to coś tak płytkiego, że nie mogę tego
        słuchać nawet przez chwilę. Prymitywne rymy, jednostajna melodia, cała
        prostacka otoczka wokół tego... Rzygać się chce. A blokersi to cała esencja
        hiphopu. Bez nich by go nie było. Oni muszą stać pod klatką z piwem, muszą
        gwizdać na dziewczyny i żebrać o papierosy zamiast iść do szkoły albo do
        pracy. Po prostu odpady.
        • al-ki Re: BLOKERSI - JACY ONI SĄ? 05.09.03, 23:26

Co do joty.

Blokers = śmieć
          Dupczenie łatwych panienek, wino, kilo w gaciach i nasrane we łbie.
          • zusmann Re: BLOKERSI - JACY ONI SĄ? 05.09.03, 23:57
            al-ki napisał:

Co do joty.

Blokers = śmieć
            Dupczenie łatwych panienek, wino, kilo w gaciach i nasrane we łbie.

;-)) Przesadziłeś, ale cieszę sie, że w tą stronę ;-)

Pozdrawiam.
    • szpilkaaa Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ 06.09.03, 15:26
      nie zgadzam się z opinią,że hh jest muzyką która nic nie ma do powiedzenia
      i ,że jest do d***.dla mnie właśnie hh jest jedynym rodzajem muzyki,który ma
      cokolwiek w Polsce do przekazania.
      • zamek Uwielbiam kategoryczne stwierdzenia :D 06.09.03, 16:51
        szpilkaaa napisała:

> dla mnie właśnie hh jest jedynym rodzajem muzyki,który ma
        > cokolwiek w Polsce do przekazania.
        A taki np. Grzesio Turnau, że się tak chytrze zapytam? ;)
        (nie odbierając nic hip-hopowi)
        PS. Cholera, myślałem, że i ja w Polsce mam coś do
        przekazania, a tu d**a...
    • amrita Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ 06.09.03, 17:05
      muj brat to blokers
      siedzi na podwórku i pije cienkusze
    • szpilkaaa Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ 06.09.03, 17:14
      hmm..zamek na racje..to co stwierdzilłam nie jest do końca prawdą.Moje zdanie
      dotyczące hh jets takie a nie inne bo sie interesuje ta muzyka.slucham takze
      innej,jednak hh jest w przewazajacych liczebnosci w moim zbiorze plytek i
      mp3.inni tez maja cos do przekazania,jednak sie nie buntuja.nie czuje zeby
      ktos sie w polsce buntowal.no moze.CKOD.jednak wiekszosc artystow ..ich
      teksty.nie przekazuja buntu.a ja go szukam w muzyce i moze dlatego hh ma dla
      mnie tak ogromna wartosc..
      • k.ktus Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ 06.09.03, 21:58
        boże, jak ty mi przypominasz mnie jak miałam 13 lat. mam nadzieje, że szybok
        dojrzejesz. hh to też pewien etap, tylko niektórzy nie przechodzą dalej...
        • jezyk7 Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ 06.09.03, 23:01
          Nie widzisz buntu w muzyce?? Proponuję Nirvanę i pare innych zespołów z
          rodzaju cięższej muzyki, których zapewne nie znasz.
          Mój kolega kiedys odpowiedział na zarzut "flugania" tak: bez flugania nie
          dotrzesz do ludzi. A może by tak ludzi rozwijać, a nie rozleniwiać?? Gdyby tak
          od czasu do czasu rzucić jakąs ciekawą przenośnię, fajny oksymoron, albo inny
          środek stylistyczny mający za zadanie uatrakcyjnić spiewanie o rzeczywistości,
          a jednoczesnie zachęcający do myslenia?? Jestem za. (Można by jeszcze dodać
          troche muzyki, której brakuje w hh).

pzdr.

jezyk7
        • Gość: pineska o 3 latka więce...lekka różnica.,.. IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.09.03, 17:39
          może czasem trzeba się zbuntować zeby cos zmienic?moze czasem trzeba troche
          pomarudzic zeby dostrzec ze cos jest innego..a moze czasem wsluchac sie
          9niekoniecznie we wszystkie)w kawalki hh..
      • unikorn Re: 06.09.03, 23:24
        szpilkaaa napisała:
        > nie czuje zeby ktos sie w polsce buntowal.no moze.CKOD.

Też mi się wydawało na samym (ale takim naprawdę samym) początku, że będzie to
        grupa z jakimś świeższym przesłaniem, ale szybko doszedłem do wniosku, że tak
        nie jest. Bo nie jest. Ostrowski lepszym rysownikiem niż wokalistą jest...
        Gdzieś przeczytałem o "2", że to produkcja dla młodzieży w wieku licealnym,
        która musi się pobuntować zanim założy czerwone szelki i zasiądzie przed
        komputerem. Taka prawda.

A co do "blokersów", których pełno nie tylko m-dzy blokami, ale też na mieście
        dość dosadnie, ale i dokładnie wypowiedzieli się Eyemakk i Al-ki. Nic ująć...
    • guardian_angel Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ 06.09.03, 23:36
      Kocham reggae, więc stosunkowo szybko przekonałem się i do HH. Jednak cała ta
      blokerska warstwa tekstowa, o tym że ciężko, żadnych perspektyw, dookoła slumsy
      irytuje mnie bardziej niż Bajm i Norbi :) "Śpiewają" że kochają osiedlowe
      klimaty, a zaraz potem że żyją w slumsach i nikt nie daje im szans się z tego
      wyciągnąć. Najeżdżają na tych, którym się udało a za chwilę słychać że sami
      chcieliby mieć fury i pełno kasiory. Mówią, że bloki są brudne i odrapane, a to
      przecież oni sami je mażą. Mówią, że na ulicach agresja, ale to oni sami ją
      sieją. Same sprzeczności. Co do samej muzyki to jestem ZA !!! Naprawdę fajne
      bujające klimaty [Ech! tylko te teksty] .Polecam Wyclef Jeana i resztę ekipy
      The Fugees. Na prawdę prawdziwie POSITIVE VIBRATION.
      A Gutek jest genialny.
    • barracuda7110 Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ 06.09.03, 23:51
      jakoś nie przemawia do mnie ich filozofia... niemógłbym ciągle tylko marudzić,
      że nie ma perspektyw, nie ma roboty, kasy więc napijmy się winka i posłuchajmy
      hh. kompletne odrętwienie... inaczej się tego nie da nazwać. nie wiem czy jest
      to spowodowane wpływem środowiska (akcja typu: skoro kolega może to ja nie
      będę gorszy) czy też przez idiotyczne texty, które poza ogłupianiem i
      zabijaniem resztek nadziei na wyrwanie się z tego syfu nie dają nic. ja
      toleruję hh tylko jak ktoś słucha tego z daleka odemnie i nie obnosi się z tym
      zbyt ostro. sam np. chodze ubrany na czarno ale z zupełnie innych powodów niż
      to że słucham metalu...
      pozdroofka
    • aard Nie chodzi o deiwację (jesttekstaleniemój) 08.09.03, 10:33
      Znajomy blokers (znajomy, choć nie mój) o sztuce: "Cooo ty, Rubens malował
      grube laski, bo miał taką zajawkę!"
      • marjory_m Re: Nie chodzi o deiwację (jesttekstaleniemój) 18.09.03, 18:01
        inny blokers zapytany czy czyta jakies książki i co ostatnio przeczytał:
        -Eeee... no stara czasem Super Expres kupi to se k*** poczytam, niee?

A ja mieszkam w wielkim bloku, na osiedlu gdzie tylko takie są, blokersem nie
        jestem, nie kradnę, klnę tylko czasem ( :] ), nie wszczynam burd i MAM
        perspektywy na przyszłość.
    • Gość: szpilkaaa Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.09.03, 18:07
      ciagle chlają,mają nasrane w głowie-takie opinie slysze pod adresem
      blokersow.niestety moje obserwacje moga byc tylko potwierdzeniem na ta
      opinie.nie wiem dlaczego jednak blokersi chyba sie juz tak przyzwyczaili do
      tego,że skoro i tak maja juz zmarnowane zycie to nie musza sie starac zeby
      cokolwiek w nim zmienic.to dla mnie chore.a potem koncza.tam gdzie pracuje moj
      ojciec..
      • marjory_m Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ 18.09.03, 20:01
        Gość portalu: szpilkaaa napisał(a):

> blokersi chyba sie juz tak przyzwyczaili do
        > tego,że skoro i tak maja juz zmarnowane zycie to nie musza sie starac zeby
        > cokolwiek w nim zmienic.

Łatwo narzekać trudniej po prostu zabrać się za swoje własne życie
        • Gość: szpilkaaa nie żal mi ich.. IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.09.03, 17:25
          a powinnam sie czasem ulitowac jednak nie po tym jak idem do szkoly i za
          kazdym razem patrzena tych z limanki ktorzy nie widza swiata poza
          piciem..tanimi panienkami...
          • Gość: de la er Re: nie żal mi ich.. IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 19.09.03, 17:33
            ja widzę, szpilkaaa, że ty młoda jeszcze jesteś i nie wszystko pojmujesz...
            • Gość: szpilkaa Re: nie żal mi ich.. IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.09.03, 17:42
              może i mlodziutka,ale calkiem rozumna jak na 16 latek.wiesz mi sie
              niekoniecznie blokers kojarzy od razu z hh .jednak.powiem ci tak:blokers
              kojarzy mi sie z osoba ktora nie jest bogata,zazwyczaj nosi dresy.i jest
              wandalem.jednak znam kolesia do ktorego ten opis w ogole nie pasuje.jednak to
              jest wyjatek.chlopak ma ciezkie zycie, jednak stara sie je zmienic.i to mi sie
              poodba,.i w zygladu tez jest blokersem,jednak tylko z wygladu.znam takiego 1
              chlopaka...jednego..
    • Gość: de la er Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ - mili i mili IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 19.09.03, 17:30
      ludzie... ciekawe czy zauważyliście, że z tematu tzw. "blokersów" zeszliście na
      jakieś dziwaczne dyskusje na temat (czasem nie do końca) sztuki, czyli muzy
      o tym wszystkim możnaby napisać całkiem opasły tomik, ale po pierwsze wyzbycie
      się stereotypów nie boli i nie mówcie że KAŻDY kto siedzi na ławce to ochlaptus
      i ŚMIEĆ
      nie bronię tu oczywiście tych, którym to słowo jest bliskoznaczne, ale WY
      wszystko wiążecie: blokers-ulica-wryjdać-HIPHOP
      oczywiście większość tandetnych oblechów i obwiesi, którzy pierniczą o (uwaga)
      HAJSIE i FOKACH, HWDP i tak dalej, nie ma nic do powiedzenia, ale są ludzie,
      którzy potrafią zrobić coś sensownego
      aha, do tych wszystkich którzy gardzą i brzydzą się "blokersami" - idę o
      zakład, że ŻADEN/ŻADNA z was tak naprawdę nie zna osobiście TYLU z tzw. (i znów
      to określenie) "blokersów", że ma jakiekolwiek rozeznanie jak niektórzy z nich
      są inteligentni, a niektórzy jak zaawansowanie debilni
      jak chcecie posłuchać buntu to do swoich kolekcji dorzućcie Rage Against the
      Machine
      I NIE KRYTYKUJCIE INNYCH STYLÓW MUZYCZNYCH (no, może CZASEM)
      • Gość: szpilkaaa podziwiam..podobalo mi sie.. IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.09.03, 17:34
        podobbalo mi sie to co napisales..bardzo..
        • Gość: de la er Re: podziwiam..podobalo mi sie.. IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 19.09.03, 17:37
          a mi się nie podobało to o Limance
          • Gość: szpilkaaa Re: podziwiam..podobalo mi sie.. IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.09.03, 17:45
            to jest tylko moja opinia.Twoja moze byc calkiem inna.wiesz chodze do 30 o
            wybacz ale kolo szkoly mojej stoja takie zule ze az mi sie przykro robi jak na
            nich patrze
      • al-ki Re: BLOKERSI_JACY ONI SĄ?/ - mili i mili 19.09.03, 22:23

Słuchaj, to że jest inteligentny to nie znaczy, że jest mądry.
        Normalni ludzie nie muszą siedzieć na ławkach z kapturami na swych łbach i
        zapluć chodnik dookoła.

Myślę, że wszyscy blokersi są fanami hh, ale takimi fanami jak chuligani
        kibicami, natomiast nie wszyscy fani hh są blokersami. To jednak niewielka
        grupa. Reszta to skończeni idioci nie potrafiący się wysłowić, a z toku ich
        słów co chwila słychać "wiesz", "no bo wiesz" i inne, niecenzuralne słowa. I o
        ile nie jestem przeciwnikiem wulgaryzmów, to oni już przeginają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka