Dodaj do ulubionych

Beta HCG :(

25.08.13, 20:31
Dziewczyny, pocieszcie...

Wg moich obliczeń jestem w 5 t.c. Wizytę u lekarza mam jutro, a betę robiłam na własną rękę. Pierwsza wyszła 1.198,8 mIU/ml, druga (po 48h) 2040,1 mIU/ml, trzecia (również po 48h) 3546,8 mIU/ml.

Czy którejś z Was beta też nie przyrastała tak, jak powinna (nie podwajała się co 48h), a pomimo to ciąża rozwijała się prawidłowo?
Obserwuj wątek
    • nadzieja05 Re: Beta HCG :( 25.08.13, 22:50
      mysle ze nie masz co panikowac przyrasta, troche wolniej ale przyrasta. Przestan sie stresowac i czekaj do jutrzejszej wizyty na ktorej mam nadzieje ze wszysko bedzie super. Trzymam kciuki.
    • starajacasie82 Re: Beta HCG :( 26.08.13, 09:01
      Z tego co kojarzę to beta ma przyrastać minimum 66 % po 48 h,więc w/g mnie jest jak najbardziej ok. Powodzenia.
    • kaja5 Re: Beta HCG :( 26.08.13, 19:21
      Przyrost między pierwszą a drugą Betą - 70% czyli normalny
      Przyrost między drugą a trzecią Betą 73% czyli normalny

Beta przyrasta u Ciebie prawidłowo co świadczy na obecną chwilę że wszystko jest ok. Oby tak dalej. Nie rób więcej bety, a za 2 tyg. udaj się na usg by zobaczyć bijące serce.
      • blue_orchidea Re: Beta HCG :( 26.08.13, 21:52
        ona ona i co miałaś dzisiaj wizyte??
        • ona_ona_30 Re: Beta HCG :( 27.08.13, 10:16
          Dzięki dziewczyny kochane za pocieszenie.

Tak, miałam wczoraj wizytę. Zrobiono mi USG i na razie widać tylko pusty pęcherzyk płodowy. Wg OM wychodziło mi na 5/6 tc, natomiast wg USG to dopiero 4t6d. Pęcherzyk ma wielkość 8mm. Umówiona jestem za tydzień na kolejne USG, tymczasem chyba poważnie zaczynam świrować, bo ustąpiły mi całkowicie wszelkie objawy ciążowe, a i tak miałam ich niewiele. Bolesność sutków/powiększenie piersi - minęło, nie ma. Czuję się zupełnie jakbym nie była w ciąży. No i jak możecie się domyśleć, znowu zaczynam świrować. Czy komuś zdarzyło się nagłe ustanie objawów ciążowych, a okazało się, że ciąża rozwija się prawidłowo? Ja mam jakieś złe przeczuciasad
          • mamaa_mai Re: Beta HCG :( 27.08.13, 10:31
            w 4 tc to chyba nie można spodziewać się specjalnie objawów ciąży. Nie wkręcaj sobie. Ja przy pierwszej ciąży byłam na usg właśnie 3-4tc, moja gin odesłała mnie z kwitkiem, i kazała przyjść około 8 tc, dopiero wtedy było widać zarodek i bijące już serduszko. Ja myślę, że wcześniejsze usg jest średnio potrzebne, bo jedynym jego efektem są właśnie stresy i panika.
            • monika18815 Re: Beta HCG :( 27.08.13, 11:04
              Ona_ona30 ja przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów zarówno na początku jak i przez całe 9 miesięcysmile))nie martw sięsmile ważne że beta jest prawidłowa.
              • ona_ona_30 Re: Beta HCG :( 27.08.13, 11:26
                monika18815 napisał(a):

> Ona_ona30 ja przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów zarówno na
                > początku jak i przez całe 9 miesięcysmile))nie martw sięsmile ważne że beta jest praw
                > idłowa.

Tak, ja przy pierwszej ciąży też nie miałam, i gdybym teraz nie miała żadnych, to bym się nie martwiła. Ale ja miałam objawy ciążowe jeszcze tydzień/kilka dni temu - cycki miałam nabrzmiałe, sutki sterczące, że nie mogłam się dotknąć. Byłam też śpiąca. A teraz nagle to wszystko minęło - dziwnie się z tym czuję i mam jakieś złe przeczucia. No ale staram się nie nakręcać - czekam na USG za tydzień, zobaczymy, co będzie...
          • kaja5 Re: Beta HCG :( 27.08.13, 11:47
            Ja nie miałam żadnych objawów ciąży. Jedyny objaw = rosnący brzuch i ruchy dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka