Dodaj do ulubionych

Dzień Ekoterrorysty 5 czerwca.

15.04.08, 07:48
lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/841569.html
..W furtkach miejskich formularze są od wczoraj, ustawimy tam nasze
logo.
..5 czerwca w sklepach całego kraju klienci nie dostaną bezpłatnych
jednorazówek z folii. Akcja ma propagować ekologię i przygotować
Polaków do planowanych zmian w prawie.

Czemu w „furtkach miejskich” nie ma logo Skrzydlewskiej?
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: Dzień Ekoterrorysty 5 czerwca. 15.04.08, 08:56
      Powinni tą ustawę wydrukować na papierze toaletowym. Wtedy nie byłoby problemu z
      właściwym wykorzystaniem tego gniota.
    • nakole Re: Dzień Ekoterrorysty 5 czerwca. 15.04.08, 18:15
      Foliówki wiszą na krzakach, a pety w przydrożnych rowach, na polach,
      skwerach, moczą się w strumykach, rzekach i morzach, a nie są
      bezpłatnym opakowaniem.
      • ffloris Re: Dzień Ekoterrorysty 5 czerwca. 18.04.08, 18:44
        Ojejq to teraz bede EKOTERRORYSTKA:D podoba mi sie:D
        • nakole Re: Dzień Ekoterrorysty 5 czerwca. 18.04.08, 22:22
          Tak, tak, tym bardziej, ze masz dobre kontakty np. ze Zgniłym
          Błotem :D
    • Gość: gosc Re: Dzień Ekoterrorysty 5 czerwca. IP: *.pai.net.pl 18.04.08, 20:37
      a co ci to przeszkadza wieczny malkontencie?
    • nefnef Och, ulegnijmy i tym razem:) 18.04.08, 22:33
      Ale co z tego, skoro ilość opakowań plastikowych jest tak ogromna?!!
    • my2008 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) 22.04.08, 18:54
      W rezolucji 2994 (XXVII) z 15 grudnia 1972 roku Zgromadzenie Ogólne ogłosiło dzień 5 czerwca Światowym Dniem Środowiska. Celem obchodów Dnia jest pogłębienie świadomości opinii publicznej na temat potrzeby ochrony i poprawy stanu środowiska naturalnego. Obchody przypadają w rocznicę inauguracji Konferencji NZ na temat Środowiska Człowieka (Sztokholm, 1972), która powołała do życia Program Narodów Zjednoczonych ds. Ochrony Środowiska (UNEP).
      • yavorius Brawoooo 22.04.08, 19:04
        Sztuka kopiowania i wklejania opanowana. Piątka.

Jutro na zajęciach omówimy podstawy aplikacji Notatnik.
        • e-autor Do yavorius Re: 23.04.08, 10:22
          yavorius napisał:

> Brawoooo

O! Niby jesteś taki smerfowaty a za klakiera robisz?
      • Gość: nn Re: 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) IP: *.pai.net.pl 22.04.08, 21:50
        Nad Amazonką też będą obchodzili i propagowali, czy tylko w Europie. Proponuję
        żeby w tym dniu kierowcy zostali zwolnieni z obowiązku jazdy na światłach.
        Reklamówki to mały pikuś w stosunku do tego ile szkody środowisko wyrządzają
        samochody niepotrzebnie zużywające paliwo na oświetlanie ulic w słoneczne dni.
        • nakole Re: 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) 22.04.08, 21:59
          ...oraz rozgadani kierowcy z przyklejonymi do ucha komórkami.
          • Gość: nn Re: 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) IP: *.pai.net.pl 22.04.08, 22:16
            nie widzę związku między ekologią a telefonami komórkowymi. Ani nie szkodzą ani
            nie pomagają. Za to związek między miedzy świeceniem w dzień jest wyliczalny.
            Włączone w dzień w samochodach światła kosztują rocznie w Polsce 2 miliardy
            złotych. O niepotrzebnym zanieczyszczeniu atmosfery nie wspomnę.
            • nakole Re: 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) 22.04.08, 22:18
              To nie badź widoczny na drodze skoro to dla Ciebie taki ciezar
              finansowy.
              • Gość: diogenespies Re: 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) IP: *.toya.net.pl 22.04.08, 22:21
                jak nie włącze świateł to dopiero bede miał cięzar finansowy w
                postaci mandatu... Zakaz, nakaz a co on jest warty ?
                • nakole Re: 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) 22.04.08, 22:28
                  ...co jest warty? Nie wiem. Ja, bez przymusu, juz bardziej niz dawno
                  jeździłem na światłach mijania przez okragły rok więc kiedy
                  wprowadzono nakaz nic mnie to nie zabolało.
                  • Gość: diogenespies Re: 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) IP: *.toya.net.pl 22.04.08, 22:35
                    na Ukrainie dostalem za cos takiego /jazde na swiatlach w dzien/
                    mandat cale 10$, nauczony doświadczeniem na Słowacji spytałem się
                    ichnej drogowki i tez nie wolno było na swiatłach w dzień...
                    • nakole Re: 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) 22.04.08, 22:56
                      ...mnie nie wlepiono, jednak inni kierowcy mrygali do mnie swiatłami
                      i im czasem wlepiano, ale drogowka wtedy jeszcze istniala.
                    • Gość: mmaciek33 Re: 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 15:18
                      to musiało być bardzo dawno... jak jeszcze istniał DAI i nie miało
                      znaczenia za co dostajesz mandat... mogłeś go dostać również za
                      posiadanie apteczki
              • Gość: nn Re: 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) IP: *.pai.net.pl 22.04.08, 23:53
                jak nie widzisz innych samochodów w dzień to kup sobie okulary albo zdaj PJ. Ze
                statystyk wychodzi że liczba wypadków rośnie.
                • nakole Re: 5 czerwca - Światowy Dzień Środowiska :) 23.04.08, 23:02
                  No i co dalej?
    • Gość: wojtek Córki grabarza brak bo to nie reklama głupoty ale IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 22:57
      ekologii.Jak by reklamowali mernote byloby jej dużo....
    • Gość: Wojciech777 Re: 5 czerwca. IP: *.eastwest.com.pl 22.05.08, 13:48
      A mnie ten Dzień rok temu zainspirował do zaprojektowania tekturowego koszyka na butelki i puszki. Na ulicach Poznania rozdawać będą pewnie greenbagi i papierowe torby, może kiedyś będę mógł rozpropagować tekturowy pojemnik taki jak tutaj: www.tekturowypojemnik.eu
      • przyslowie Re: 5 czerwca. 22.05.08, 14:02
        Zupełnie Cię nie rozumiem, bo takie ekopacki, ekoopakowania (po
        polsku) spotykam w sprzedaży. Dla mnie to żadna nowinka.
        • Gość: Wojciech777 Re: 5 czerwca. IP: *.eastwest.com.pl 23.05.08, 00:32
          Żadna nowinka - zgadza się, problem w tym, że większość z nich, np. standard
          FEFCO 0717 www.serwach.com.pl/?name=oferta&op=5&sa=0700 jest klejona, a
          to nieznacznie, ale zawsze zwiększa koszty i "czasochłonność". Taki pojemnik jak
          np. 6x0,3 Heinekena na niedługo starcza. A ostatnio pojemnik na 4 butelki
          Browaru Witnica ("Boss") się rozpadł jak go tylko podniosłem, w końcu to ok.
          2kg, a w przypadku 6 butelek pow. 3kg. Mimo że jest kilka podobnych pojemników w
          sprzedaży, to jak na razie nie ma takiego z prawdziwego zdarzenia ;(
          • Gość: lavinka z nielogu A co z biednymi drzewami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 01:23
            Które wycina się bestialsko w lasach by zrobić papier na papierowe torebki? :))))
            • staahoo Re: A co z biednymi drzewami? 25.05.08, 08:37
              Jeśli przetworzone na papier i torebki to z Bogiem sprawa, ale w
              lasach często można spotkać całe sterty zapomnianego drewna i to
              jest dopiero strata. Nie są to jakieś gałęzie, ale ładnie przycięte
              bale pamiętające czasy Gierka.
    • Gość: kitko Dzien kontestatora IP: *.cs.vu.nl 23.05.08, 11:19
      Za to diogenespies jak zwykle kontestuje wszystko co sie nawinie i jest nie po
      jego mysli i dotyczy jakiegos porzadku.
      • diogenespies Ostatnio podpadłem też : 24.05.08, 08:29
        O…ośmielając śmiać się z Dyżurnych Autorytetów Moralnych broniących
        przed IPNem prezydenta Lecha W. Wśród autorytetów tych szczególnie
        wyróżniłem laureata Oskara a zarazem ojca niewiasty, która
        zamordowała podobno kogoś...
        Dostało się Godsonowi za mszę w intencji miasta..
        Piatkowskiemu za foliówki ale to już u mnie norma, jak raz dziennie
        na niego nie popluje to mam zły dzień.
        A najbardziej podpadłem chyba ORMOwcowi od zdjęć pijących piwo...
        Co słychać w Holandii?
        • staahoo Re: Ostatnio podpadłem też : 25.05.08, 08:40
          Stąd widać, że w Holandii wieje, kwitną tulipany, a umocnienia
          ppowodziowe mocno się trzymają, jak Chińczyki ;)
          • Gość: diogenespies Re: Ostatnio podpadłem też : IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 11:48
            Kitajce robią te wały w Holandii...
            • staahoo Re: Ostatnio podpadłem też : 25.05.08, 11:52
              Bo oni wszytko robią.
              • Gość: diogenespies Re: Ostatnio podpadłem też : IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 12:02
                fakt, w domu mam wszystko chińskie szkoda tylko, że takiej małej,
                żółtej, skośnej a sprośnej nie mam w domu... :-)
                • staahoo Re: Ostatnio podpadłem też : 25.05.08, 12:10
                  ...żółtaczka w domu???
                  • Gość: diogenespies Re: Ostatnio podpadłem też : IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 12:21
                    jesli tylko bedzie skosna i sprosna... :-)
                    • staahoo Re: Ostatnio podpadłem też : 25.05.08, 12:26
                      ...zamów, przy takiej produkcji jedna sztuka to dla nich pryszcz.
                      • Gość: diogenespies Re: Ostatnio podpadłem też : IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 12:28
                        nie wiem jaki model wybrać, lateks, wamp, cicha kura domowa, blond,
                        ciemna, ruda... chciałbym by była zezowata:-)
                        • staahoo Re: Ostatnio podpadłem też : 25.05.08, 12:32
                          ..po jednym egzemplarzu , ale z atestem (pominawszy okulistyczny).
                          • Gość: diogenespies Re: Ostatnio podpadłem też : IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 12:41
                            ciekawe czy duzo jedzą...
                            • staahoo Re: Ostatnio podpadłem też : 25.05.08, 12:47
                              ...od czego chińskie zupki? Zreszta może sie odzwyczaja?
                              • Gość: diogenespies Re: Ostatnio podpadłem też : IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 12:49
                                tak dobrze jest tylko z koreańskimi...
                                • staahoo Re: Ostatnio podpadłem też : 25.05.08, 13:11
                                  ..zmienia obywatelstwo i po kłopocie.
                                  • Gość: diogenespies Re: Ostatnio podpadłem też : IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 13:22
                                    a jak ze zmiana obywatelstwa zaczna jeść?
                                    • staahoo Re: Ostatnio podpadłem też : 25.05.08, 13:27
                                      z płn. koreanskim? spox, oni do korzonkow przyzwyczajeni.
                                      • Gość: diogenespies Re: Ostatnio podpadłem też : IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 13:31
                                        a czy mój kot nie bedzie w niebezpieczeństwie?
    • Gość: diogenespies Foliówkom już dziękujemy - Carrefour IP: *.toya.net.pl 26.05.08, 08:35
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/856913.html
    • radosny_trubadur 5 czerwca Dzień Środowiska. 26.05.08, 11:35
      5 czerwca obchodzimy Dzień Środowiska, ogłoszony przez ONZ.
      Akcja ograniczania ilości foliówek jest dobrym akcentem Dnia Środowiska.

Zwolennicy brudzenia, zanieczyszcznia i nie szanowania środowiska w którym żyjemy są jak członkowie Towarzystwa Płaskiej Ziemi. To twardogłowi, zacofani ignoranci.
      • huann Re: 5 czerwca Dzień Środowiska. 26.05.08, 11:43
        a co ze mną?
        wierzę w generalnie Płaską Ziemię (za wyjątkiem Wzniesień Łódzkich) -
        przynajmniej w najbliższej okolicy, ale dbam o nią w ramach szacunku np. dla
        Parku Krajobrazowego.
        czy jestem nietypowy? a może wielu innych też tak ma?...

bardzo proszę o merytoryczne ustosunkowania.
        • radosny_trubadur Re: 5 czerwca Dzień Środowiska. 26.05.08, 12:34
          Twoje pytania świadczą, że również jesz mięso i pijesz piwo.
          Z tej prostej przyczyny nie mogę ci pomóc ;)
          • Gość: diogenespies Popijam golonkę winem wytrawnym IP: *.toya.net.pl 26.05.08, 12:39
            znaczy się jestem stracony dla środowiska, kraju i świata?
            Jak się nawrócić, pokochać Piątkowskiego, zmienić golonkę na giczkę
            a wytrewne na półwytrawne?
      • lea Re: 5 czerwca Dzień Środowiska. 05.06.08, 23:54
        jestem twardogłowym, zacofanym ignorantem. nigdy nikt tak do mnie pięknie nie
        mówił :)
    • Gość: 67 000 Jeszcze tylko 67 000 podpisów! IP: *.toya.net.pl 05.06.08, 14:29
      • lea Re: Jeszcze tylko 67 000 podpisów! 05.06.08, 23:54
        Dzięki Bogu AŻ!
        • Gość: żą luk pikard Re: Jeszcze tylko 67 000 podpisów! IP: 217.98.20.* 06.06.08, 16:08
          zamknij sie juz
          • lea Re: Jeszcze tylko 67 000 podpisów! 06.06.08, 16:27
            zakaż mi ustawowo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka