Gość: ABDUL IP: 212.244.109.* 03.01.02, 17:03 Moim zdaniem największy zysk odnieśli finansiści, banki, ci co mają kasę itd. A przeciętny obywatel UE nic na tym nie zyskuje. WSZYSTKO TO PROPAGANDA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: CHOĆ JEDEN ZYSK PRZECIETNIAKA Z € !!! 03.01.02, 17:09 Gówno prawda! Myślisz jaki jest jeden z głównych powodów dlaczego nie będzie w Polsce € ? bo banki zarabiają na przelewach (wymiana pieniędzy ect.). One nigdy się nie zgodzą aby u nas Euro było szybciej, a to może być dużą szansą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABDUL Re: CHOĆ JEDEN ZYSK PRZECIETNIAKA Z € !!! IP: 212.244.109.* 03.01.02, 17:12 Przecież potwierdzasz co napisałem Skup się !!! hubar napisał(a): > Gówno prawda! Myślisz jaki jest jeden z głównych powodów dlaczego nie będzie w > Polsce € ? bo banki zarabiają na przelewach (wymiana pieniędzy ect.). One > nigdy > się nie zgodzą aby u nas Euro było szybciej, a to może być dużą szansą. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: CHOĆ JEDEN ZYSK PRZECIETNIAKA Z € !!! 03.01.02, 17:14 Ale Ty piszesz o bankach w Unii a ja o "naszych" bankach! Skup się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: CHOĆ JEDEN ZYSK PRZECIETNIAKA Z ? !!! IP: 10.0.219.* 03.01.02, 17:35 ABDUL ucz się czytac- ty napisałeś, że Euro zostało wprowadzone z ZYSKIEM dla banków etc. a HuBar napisał, że nasze banki się na wporwadzenie tej waluty szybko nie zgodza bo STRACA na przelewachy... oj uczmy się czytac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miles Re: CHOĆ JEDEN ZYSK PRZECIETNIAKA Z ? !!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 23:48 Gość portalu: geograf napisał(a): > ABDUL ucz się czytac- ty napisałeś, że Euro zostało wprowadzone z ZYSKIEM dla b > anków etc. > a HuBar napisał, że nasze banki się na wporwadzenie tej waluty szybko nie zgodz > a bo STRACA na przelewachy... oj uczmy się czytac... ... oj uczmy się czytac.... geo i spółka a Wy już czytacie? ABDUL napisał o obywatelach UE. jesteś obywattelem UE? Jeśli tak to gratuluję. Jesteś pierwszym z 37.999.999 obywateli Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: CHOĆ JEDEN ZYSK PRZECIETNIAKA Z ? !!! IP: 10.0.219.* 08.01.02, 17:24 w Polsce żyje 36 mln mieszkanców- to tak nawiasem mówiac, poza tym jestem obywatelem Europy i mam nadzieję, że już niedługo UE i co ma do rzeczy ta uwaga, czy już jestem obywatelm UE- czy nie mogę się odezwac o sprawach UE dopóki tam nie zamieszkam??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ixtlilto Re: ... IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.01.02, 17:45 ..nie wtrącam się w dyskusję... mam tylko pytanko: jak napisac znaczek "euro"? :)P pozdroofka, Ixtlilto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamek Jak się robi €uro? IP: *.mnc.pl 04.01.02, 01:04 Pani Asystent Ixtlilto napisał(a): > ..nie wtrącam się w dyskusję... > mam tylko pytanko: jak napisac znaczek "euro"? :)P > > pozdroofka, Ixtlilto Już nauczam - Ctrl+Alt+U = € Pozdrowionka :)) PS. GRZEJ ABDUL ZELÓWY NA DRZEWO BANANY PROSTOWAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: CHOĆ JEDEN ZYSK PRZECIETNIAKA Z € !!! 08.01.02, 09:46 Pomijając podziwu godną merytoryczną dyskusję na temat zysku z Euro polegającą na obrzucaniu się inwektywami, chciałbytm wtrącić swoje trzy grosze. Jasne jest, że zawsze większe zyski odnoszą ci, którzy mają dużo pieniędzy. Ale nie jest też tak, że wyłącznie oni zyskali na wprowadzeniu wspólnej waluty. Obrót towarami w Unii odbywa się, jak wiadomo bez jakichkolwiek barier finansowych (typu cła, ograniczenia ilościowe i inne). Jedno z niewielu ograniczeń jakie były do tej pory, wynikało z różnic w walutach. Przeliczanie cen, kosztów itp. na waluty 15 krajów bardzo negatywnie wpływało na koszty obrotu, a co za tym idzie wpływało na ceny towarów. Po wprowadzeniu Euro koszty powinny się obniżyć, a co za tem idzie obniżyć się powinny ceny, co odczuć będzie mógł każdy obywatel Unii. Jasne jest, że nie będzie to ani spadek natychmiastowy, ani olbrzymi, ale powinno pomóc gospodarkom UE i być może w jakimś stopniu uchronić przed recesją. Poza tym zysk dla nas wszystkich - jadąc do Unii już nie trzeba kupować koron, marek i franków tylko po prostu Euro. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś