Dodaj do ulubionych

Jak sie dostać do Pyrzowic?

24.04.08, 10:15
Jedziemy na wycieczkę, wylot z Pyrzowic, nasze biuro nie zapewnia transferu na lotnisko z Łodzi. Może ktoś wie jak tam dojechać w miarę możliwości bezpośrednio. Jedziemy z małym dzieckiem, więc każda przesiadka to kłopot. Chcieliśmy wynająć samochód, oddać na lotnisku, ale za taką przyjemność wypożyczalnie liczą sobie 300zł lekką ręką. Na razie znalazłam PKP do Częstochowy, a dalej Pyrzowice Express, ale trzeba sie przetarabanić kilka przecznic od dworca w Częstochowie. Może ktoś zna przewoźnika bezpośredniego? Albo jakąś tanią wypożyczalnię samochodów? Dodatkowym problemem jest jeszcze to, ze wylatujemy w nocy, więc wolelibyśmy być tam późno (nie wcześniej niż o 22).
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Mareszka
Obserwuj wątek
    • brite Re: Jak sie dostać do Pyrzowic? 24.04.08, 10:43
      Na stronie lotniska dają parę namiarów:
      www.airport-lotnisko.katowice.pl/?q=dojazd+airport+katowice+pyrzowice
      Może PKS do Katowic, a stamtąd busik na lotnisko?

W 2002 roku leciałem z Pyrzowic, też jakoś w nocy lub nad ranem. Podróż do
      Katowic wspominam jako chyba najgorszą w życiu. Jechałem pociągiem z przesiadką
      chyba w Ostrowie, potem przez Kluczbork i Tarnowskie Góry. Na odcinku pomiędzy
      tymi dwiema miejscowościami widziałem, jak grasował gang zajmujący się
      okradaniem podróżnych, dodatkowo mój niepokój podsycał współpasażer, który
      często jeździł na tej trasie i doskonale wiedział, gdzie banda wsiada i wysiada,
      ignorowana przez SOK.
      Po dojechaniu do Katowic musiałem przejść kawałeczek na dworzec autobusowy i
      stamtąd busikiem, który objeżdżał pół Śląska, dotarłem na lotnisko.
      • mareszka Re: Jak sie dostać do Pyrzowic? 24.04.08, 10:55
        Przez Katowice, to chyba się nie opłaca - daleko. Lepirj przez Częstochowę.
        Myślałam też, żeby jakimś autobusem do Zakopca przesiąść się w Siewierzu. No i
        właśnie PKPowy horror z dzieckiem :(
      • Gość: oki Re: Jak sie dostać do Pyrzowic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 20:44
        Na lotnisko w Pyrzowicach można dojechać przez Częstochowę. Z Częstochowy
        codziennie kursuje bus na lotnisko Katowice w Pyrzowicach. Firma nazywa się
        pyrzowiceekspres.pl a bilety na lotnisko i z lotniska można kupić na
        www.pyrzowiceekspres.pl
    • Gość: mandragora0 Re: Jak sie dostać do Pyrzowic? IP: *.grs-k0.g1.pl 24.04.08, 11:30
      www.arsen.net.pl/samochody.htm tutaj jest jaka wypozyczlania ,100zł za
      24h .
      www.auto-wynajem.com.pl/ tutaj ceny niższe niż 100zl za dobe ,ale nie
      wiem jak to jest z oddaniem samochodu w katowicach .
    • Gość: a Wariant z wypożyczeniem samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 11:55
      nie jest zły. Przypuszczam, że jedziecie w 3 osoby (rodzice +
      dziecko). Bilety do Pyrzowic też będą przecież kosztowały.
      A tak, spokojnie, bezpiecznie, w swoim tempie, dojedziecie na samo
      lotnisko. Tego nie da się wprost przeliczyć na pieniądze, ale tym
      bardziej przecenić.
      • mareszka Re: Wariant z wypożyczeniem samochodu 24.04.08, 12:25
        No pewnie, że dobry, ale koszta. Przyznasz, że wydatek 600zł na przejazd do
        Katowic i z powrotem, jeśli za wycieczkę (Tunezja dwa tyg z wyżywieniem,
        przelot, dziecko gratis)płaci się kolo 1000 za osobę to rozrzutność. Ale co
        najważniejsze i decydujące nie stać nas na to :(Wiem, że są firmy, które biorą
        nawet koło 60zł/doba, tyle, że jeśli się chce oddać na lotnisku i wziąć fotelik
        dla dziecka (którego nie można zabrać do samolotu)cena od razu winduje do 300 :(
        • Gość: a Jednak "dziecko gratis" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 12:49
          dodane do wycieczki (2 tyg. z wyżywieniem), niejednego by
          usatysfakcjonowało:)

A swój samochód?
          (wnioskuję, że skoro posiadacie fotelik, posiadacie też pojazd, do
          którego go wpinacie. Z drugiej strony, skoro chcecie pożyczać
          samochód, to chyba własnego nie posiadacie. Więc zamiast gubić się w
          domysłach, postanowiłam spytać wprost.)
          • mareszka Re: Jednak "dziecko gratis" 24.04.08, 13:03
            Własnego auta nie mamy, niestety. Fotelik jest, bo Babcia wozi nas np na basen i
            w ogóle jednak Mały w samochodzie czasem się przemieszcza.
            • aaa202 Trzeba zatem ładnie uśmiechnąć się do babci:) 24.04.08, 13:11
              Niech pożyczy samochód, lub zawiezie.
              • mareszka Re: Trzeba zatem ładnie uśmiechnąć się do babci:) 25.04.08, 11:11
                Uwierz, że gdyby była taka możliwość, wpadła bym na nią :). Wyjeżdżamy w trakcie
                długiego weekendu i niektórzy maja na ten czas własne plany ;). Mogliby nas
                odwieść teściowie, ale wtedy na miejscu byli byśmy koło 14-15. Dla mnie odpada
                10 godz na lotnisku z maluchem :(
                • Gość: a Re: Trzeba zatem ładnie uśmiechnąć się do babci:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 11:29
                  Jeszcze trochę i ja Was odwiozę. Same przeszkody się pietrzą,
                  ojojoj.
                  • mareszka Re: Trzeba zatem ładnie uśmiechnąć się do babci:) 25.04.08, 14:00
                    No bylibyśmy wdzięczni, a ile chcesz za podwózkę ? :P
                    • Gość: aron Re: Trzeba zatem ładnie uśmiechnąć się do babci:) IP: 83.238.201.* 25.04.08, 15:29
                      można przez Tarnowskie Góry

z Łodzi PKSem o 14.10 ( kierunek Rybnik z dw. Fabrycznego)

w Tarnowskich Górach na 18.15

stamtąd autobusem PKS o 19.55 ( kierunek Zawiercie) na 20.25 w
                      Pyrzowicach
    • Gość: Częstochowianin Re: Jak sie dostać do Pyrzowic? IP: 212.87.244.* 18.05.08, 10:02
      Można pojechać do Pyrzowic regularnie kursującym busem z Częstochowy. Linia
      nazywa się Pyrzowiceekspres.pl Bilety rezerwuje się na www.pyrzowiceekspres.pl
      lub pod numerem telefonu 603 966 598.
      Bilety są już od 35 zł a bilet dla dziecka kosztuje tylko 5 zł.
      • Gość: ff Re: Jak sie dostać do Pyrzowic? IP: 193.138.243.* 23.10.08, 12:35
        i do tego w Pyrzowiceekspres.pl mają foteliki dla dzieci, za które nie
        trzeba dodatkowo płacić - bilet dla dziecka kosztuje tylko 5 zł!!!
        • ww_lodz Trzeba było z Łodzi lecieć!!! 23.10.08, 14:52
    • Gość: mamabu Re: Jak sie dostać do Pyrzowic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 15:05
      Nie można mówić, że każda przesiadka to kłopot, bo ogólnoświatowy mamy system przesiadkowy. To, że jest najlepszy i każdy musi lubić biegać po skrzyżowaniach nie podlega dyskusji!
    • nevadabus Re: Jak sie dostać do Pyrzowic? 20.05.16, 16:56
      Wyjazd z Częstochowy ul Orzechowskiego 19,55 oraz 01.00 na lotnisko w Pyrzowicach przyjazd 20.55 oraz 01,55
      Powrót z Pyrzowic do Częstochowy 00.10 oraz 06.10
      A z Częstochowy szybko dostaniecie się do Łodzi i z powrotem . Ceny w dobrych cenach. Kolejne połączenia w drodze. Również lotniska Modlin oraz Chopina w naszej ofercie
      Bilety oraz cały rozkład znajdziecie na www.nevadabus.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka