Gość: Gość IP: 194.42.116.* 25.04.08, 09:52 Witam, czy to prawda, że SWPIZ prowadzi studia na kierunku fizjoterapia bez akredytacji? Czy to znaczy, że jak skończe ten kierunek to mój dyplom bedzie nieważny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szkoda gadac... Re: SWSPiZ ściemnia? IP: *.acn.waw.pl 03.02.09, 16:57 Najpierw sie czlowieku dowiedz co to jest akredytacja a nie rzucaj oskarzen. Akredytacja (z franc. accréditer - "upełnomocnić") - ogólnie: udzielenie pełnomocnictwa. * postępowanie, w którym upoważniona jednostka wydaje formalne potwierdzenie, w którym oświadcza, że organizacja lub osoba są kompetentne do wykonywania określonych zadań. Wiąże się to z inspekcją dotyczącą jakości usług wykonywanych przez akredytowaną osobę lub organizację. W Polsce upoważnioną jednostką akredytującą , laboratoria oraz różne podmioty gospodarcze i instytucje inspekcyjne jest Polskie Centrum Akredytacji. Akredytacją uczelni wyższych zajmuje się Państwowa Komisja Akredytacyjna oraz komisje środowiskowe - przykładem jest komisja dla kierunków ekonomicznych - Komisja Akredytacyjna Fundacji Promocji i Akredytacji Kierunków Ekonomicznych. SWSPiZ taka akredytacje ma i dotyczy ona calej uczelni, a wiec i wszystkich kieurnkow. I nie siej paniki...Nie masz Internetu czy nie umiesz uzywac wyszukiwarki? Nawet na stronie SWSPiZ jest wyrazie napisane: Władze Uczelni przywiązują szczególną wagę do jakości kształcenia. Pośrednim tego efektem są uzyskane przez SWSPiz liczne akredytacje, certyfikaty i dyplomy, jak np. akredytacja Państwowej Komisji Akredytacyjnej - głównej instytucji certyfikującej uczelnie wyższe i uniwersytety w Polsce i New England Association of Schools and Colleges. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mslowikowski Re: SWSPiZ ściemnia? IP: *.4web.pl 03.02.09, 21:21 Pozwolicie, że się wtrące. Nie zajmuje stanowska, czy Społeczna posiada akredytację czy nie. Ale z tego co wiem, a wydaje mi się, że wiem moge powiedzieć tak. Zgoda na prowadzenie kierunku - wydana przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego jest. można to sprawdzić tutaj: www.nauka.gov.pl/mn/index.jsp?place=Menu06&news_cat_id=951&layout=2#LODZ Być może Państwowa Komisja Akredytacyjna jeszcze nie wizytowała tego kierunku. Ale to nie znaczy, że dyplom uzyskany na tym kierunku jest nie ważny. A Komisja na fizjoterapii zawita pewnie wcześniej czy później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1111 To Ty lepiej się zapoznaj z zasadami przyznawania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 20:54 akredytacji. Akredytację Uczelnia aby działać otrzymuje POZWOLENIE. Akredyatcje otrzymuje się na konkretny kierunek studiów i dotyczy TYLKO i wyłacznie miejsca (konkretnego wydziału w konkretnym mieście) w którym mają się odbywać zajęcia na kierunku który ubiega się o akredytacje!!! Tzn. że jeśli Łódź ją otrzyma to nie może prowadzić zajęć z tego kierunku np. na wydziale w Słupsku (lub gdzieś indziej)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TI Re: SWSPiZ ściemnia? IP: *.acn.waw.pl 03.03.09, 19:33 Akredytacja dotyczy wszystkich kierunkow, a SWSPiZ taka akredytacje ma, wiec nie boj sie. Poczytaj sobie o tym na stronie szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: SWSPiZ ściemnia? IP: *.net.euron.pl 04.03.09, 20:10 Ministerstwo Zdrowia musi zaopiniować!!! taki kierunek nie wiem i nie piszę czy ma czy nie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gothmog Re: SWSPiZ ściemnia? IP: *.swspiz.pl 21.05.09, 12:21 Ministerstwo zdrowia daje jedynie akredytacje na kierunki pielęgniarstwo i położnictwo o czym można przeczytać na stronie ministerstwa..., Uczelnia posiada wszystkie niezbędne papiery do prowadzenia kierunku, Po ukończeniu licencjatu na SWSPiZ Można bez problemu próbować dostać się na mgr na Uniwersytet Medyczny Odpowiedz Link Zgłoś