Dodaj do ulubionych

Bilety 10-minutowe :P

IP: 212.191.37.* 04.01.02, 13:48
Witam,

Chodzi mi po glowie taka sprawa: zalozmy, ze wsiadajac do tramwaju decyduje sie
jechac 10 min. Kasuje wiec bilet za 1,40 zl. Po 10 min. dochodze do wniosku, ze
moja podroz wydluzy sie do 25 min. (ale nie z winy przewoznika) Co mam zrobic?
Skasowac bilet polgodzinny za 2 zl, czy 2 za 1.40 zl??? Mam nadzieje, ze UML
przewidzial taka ewentualnosc :P

J.S. (KMST)
Obserwuj wątek
    • vladip Re: Bilety 10-minutowe :P 04.01.02, 14:50
      z tego co wiem jezeli skasujesz nastepny bilet 10-minutowy przed uplywem czasu
      na starym bilecie masz w sumie bilet 30 minutowy, tyle ze czas liczy ci sie od
      skasowania 1 biletu, jezeli pozniej masz nastepne 10 min
      pzdr
      vladip
      • Gość: Michal Re: Bilety 10-minutowe :P IP: *.u.lodz.pl 04.01.02, 19:14
        To nieprawda, biletów 10-minutowych nie można łączyć. Jeśli skasujesz bilet za
        70 groszy o 10:00 i nastepny taki sam o 10:09, to pierwszy z nich jest ważny do
        10:10, a drugi do 10:19 :-( Jedziesz w sumie 19 minut mimo, że zalaciłeś
        więcej niż za bilet 30-minutowy!

Ale zrobili bałagan z tymi biletami. Prezes powinien czasem skorzystać z usług
        własnej firmy, może zacząłby myśleć!
    • m..m Re: Bilety 10-minutowe :P 04.01.02, 14:55
      Mam inny problem. Kupilem, jeszcze w listopadzie, sporo biletow po 1zl, ktorych nie "przejezdzilem".
      Teraz chcac jechac z Retkini na Piotrkowska, co normalnie zajmuje 8 do 9 minut, musze kasowac
      dwa razy po zlotowce, poniewaz MPK nie przewidzialo biletow uzupelniajacych po 40 gr. Przewidzialo
      za to kary dla osob ktore osmiela sie skasowac jeden taki bilet.

Mam jeszcze pytanie do prawnikow lub ludzi obeznanych z przepisami. Jak to jest, wykupujac bilet (w
      listopadzie) za 1 zl zawarlem z MPK umowe, ze przewioza mnie tramwajem lub autobusem z
      dowolnego miejsca w dowolne miejsce w Lodzi, pod warunkeim, ze podroz bedzie trwala krocej niz
      10 minut. Teraz MPK podnosi cene uslugi, ktora sa mi winni, poniewaz wzieli juz za nia pieniadze, w
      chwili kiedy placilem za bilety. A kto sie mnie pytal czy sie na to zgadzam? Przeciez jest to zmiana
      warunkow zawartej umowy !
      Czy dobrze mysle? Nie mam pojecia o prawie, jestem "inteligencja techniczna" wiec jesli sie myle
      niech mnie ktos sprostuje.
      Pozdrawiam
      M..M
      • Gość: Pietja Re: Bilety 10-minutowe :P IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 15:36
        Rada:
        dokup bilety za 50 gr. Najwyżej będziesz miał stratę na jednym 10 gr.
        O ile MPK "dopusza" taką możliwość.

Szkoda, że nic nie wyszło z tym, że wraz ze zmianą ceny można będzie jechać15
        minut. (Bym sobie pojechał z Retkini na Piotrkowską za mniejsze pieniądze).
        • m..m Re: Bilety 10-minutowe :P 04.01.02, 16:10
          Gość portalu: Pietja napisał(a):

> Rada:
          > dokup bilety za 50 gr. Najwyżej będziesz miał stratę na jednym 10 gr.
          > O ile MPK "dopusza" taką możliwość.

NIE DAM !!!
          Do sadu pojde! Do Strasburga napisze! Do Genewy pojade, ale nie dam!!!
          :-)))
          Pozdrawiam
          M..M
          • Gość: Pietja Re: Bilety 10-minutowe :P IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 19:55
            Najwyżej to ci MPK zapłaci...- cynamonem z gaci. :))))
    • Gość: Michal Re: Bilety 10-minutowe :P IP: *.u.lodz.pl 04.01.02, 19:10
      Jest jeszcze jedno "ale". Bilet 60-minutowy ulgowy nadal kosztuje 1,50. A dziś
      w kioskach nie można już kupić biletów po 50 groszy, które umozliwiają
      zestawienie takiego biletu! Sprzedawcy twierdzą, że są już niepotrzebne!
      Wysłałem maila do MPK, żeby poinformowali kioskarzy jakie są teraz cenniki.
      Ciekawe czy to się na coś zda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka