Dodaj do ulubionych

Nowe magazyny Rossmanna

• Gość: maniuś Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 16.05.08, 19:40
      Było ciepłe lato,choć czasem padało duzo mineralnej sie piło i po cichu
      jarało.Tak zaczęła sie rossmannowska na traktorowej przygoda.Oni byli mlodzi i
      ciotka była mloda.
      Zapracowani, przy swietle zarówki calymi dniami chodzili długimi wąskimi
      oblesnymi korytarzami,
      Tak mijały tygodnie lecz rozstania nadszedł czas zawsze mowiłem im jedno zdanie
      nie sciemniajcie bo norma goni nas.
      ref
      traktorowa traktorowa tu eurestowskie byly czasy gdzie w wc oddawalo sie poł
      pęta kiełbasy,

traktorowa wróc !
      • Gość: ktos Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.gprs.plus.pl 16.05.08, 19:47
        Maniek dobre dobre a moze stworzymy kacik poetycki na temat Rossmanna??
      • Gość: były Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.net.euron.pl 16.05.08, 20:35
        Maniuś nie wiedziałem że na Traktorowej byli tacy artyści
      • Gość: manius Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.4web.pl 16.05.08, 21:38
        miło usłyszec taki głos na temat traktorowej te czasy były ale
        pewnie nie wrórą pozdrawiam adama leszka jednego i drugiego grzesia
        przemka piotrka marcina duszka i tych co zapomniałem sorki ale
        jestem po pracy i oczywiscie magazyn zwrotuw waldka i jego ekipe
        pozdrooo od montera klimatyzaci i wentylacji
        • Gość: manius stara traktorowa skład IP: *.4web.pl 16.05.08, 21:44
          miło usłyszec taki głos na temat traktorowej te czasy były ale
          pewnie nie wrórą pozdrawiam adama leszka jednego i drugiego grzesia
          przemka piotrka marcina duszka i tych co zapomniałem sorki ale
          jestem po pracy i oczywiscie magazyn zwrotuw waldka i jego ekipe
          pozdrooo od montera klimatyzaci i wentylacji
      • Gość: Dinozaur Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 22:09
        A pamiętacie piosenkę którą cztery lata temu śpiewaliśmy na zaladunkach i na
        wejściu ,gdy była nas tylko setka , rossmann miał ok 100 sklepów i wszyscy
        znali się nie tylko z widzenia? ,cyt ; "o Mamo Mamo Mamo ja chcę pracować w
        rossmanie, o Mamo Mamo Mamo i tyrać cały ranek " to były czasy ? Stroiwojtek
        liczył palety a buzi go op....dalał.Ilu takich pracowników tu zostało ???? Nikt
        ,albo zostali zwolnieni , albo uciekli z tej firmy jak najdalej .
        • Gość: dinozaurus rex :) Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.05.08, 23:57
          Oj pamiętam pamiętam te czasy :) Załadunki moje najlepsze czasy w Rossmannie.
          Kiedyś to była ekipa zielonych:) Pamiętacie zimię w blaszaku :) brry jak tam
          wiało :) heheh Pozdrowienia dla was chłopaki Marka, Przemka, Adama, Waldka,
          Marcina, Pawła, Lecha, Harrego, no i nieobecnego już w naszej firmie Fabiana. Ci
          panowie w zamierzchłych czasach to była prawdziwa elita (PS. to my nazwaliśmy
          załadunki elitą) ;) heheh Pamiętajcie obecni zieloni nie przynoście dziadkom
          wstydu. Ciężarówka która wyjechała na czas to zapowiedź lepszego jutra dla całej
          ludzkości. Praca na załadunkach to zaszczyt i przywilej :) Pozdrawiam
          • Gość: Dinozaur Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 00:16
            Niestety te czasy już nie wrócą, kiedyś to można było pojechać sobie na
            tzw;"Stary Magazyn" Scanią z makulaturą i pół zmiany mijało he.he. .Załadunków
            na całej zmianie każdy z nas miał może z cztery,do tego na koniec załadowało się
            Mańka naszym kierowcom i heja.Teraz młodzież musi sie męczyć ,,,
            monotonia.Pozdrawiam naszą młodzież
            • Gość: dinozaurus rex :) Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.05.08, 00:34
              ej no dino nie przesadzaj :) nie było aż tak lekko. Nie powiem że nie było
              takich dni były ale i było po 8-10 załadunków na osobę i boksy samemu się
              przywoziło ustawiało rozkładało ładowało a nawet i ciężarówki załadunkowi
              podstawiali :)to były czasy 29 sklepów do załadunku na cały dzień ehehe potem
              coraz więcej i więcej dziś młodziki maja po 140 sklepów sporo ale brak im
              naszego wigoru i elastyczności;) heh Nie wkładają już tyle serca w pracę;) jak
              czytam to forum to nireaz robi mi się przykro. Rozumiem bolączki wszystkich
              forumowiczów ale kiedyś narzekaliśmy blużniliśmy wyzywaliśmy na przełożonych z
              podobnych powodów co wy teraz, ale mieliśmy do nich szacunek !!!
              • Gość: Dinozaur Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 09:04
                Drogi rex-sie oczywiście, że nie neguję , moja wcześniejsza wypowiedź miała
                charakter marginalny , nie zaprzeczysz również , iż kilka lat temu plan
                załadunków miał zupełnie inną konstrukcję w związku z czym zdarzały się
                przypadki które opisałem w poprzedniej wypowiedzi.Być może nie powinienem pisać
                o tym co było kiedyś ponieważ niektóre "osoby " mogą to inaczej zrozumieć,ale
                moja wcześniejsza wypowiedź miała na celu nakreślenie ogólnych warunków pracy w
                czasach w których my zaczynaliśmy :::::Dla niektórych: W 2003 roku bezrobocie
                wynosiło w regionie Łódzkim ok 23%! Ten który dostał sie do pracy w rossmannie
                uważał to jako zaszczyt, w owym czasie firma cieszyła się wspaniałymi opiniami
                na rynku pracy , a pracownicy byli zatrudniani na 3/4 etatu ( o stawkach nie
                będę pisał - bo wstyd)I każdy się cieszył , że pracuje, przychodził do pracy z
                uśmiechem na twarzy. W obecnym czasie kuniunktura na rynku pracy ( Logistycznym
                ) tak sie rozwinęła , że pewna część młodych pracowników traktuję zatrudnienie w
                rossmannie jako odskocznię,ponieważ nie ma już strachu przed utratą
                pracy,dlatego istnieją różnice mentalne pomiędzy tymi którzy zostali zatrudnieni
                przed kilkoma laty a tymi osobami które pracują od niedawna.Pewnie że powinniśmy
                zarabiać więcej ale na to trzeba czasu, jeśli jest taka duża rotacja pracowników
                przy ogromnych kosztach zatrudnienia to przez osoby które odchodzą po krótkim
                czasie nie starcza kaski na podwyżki w takim wymiarze jakim byśmy chcieli.
                Postarajmy sie tworzyć jednorodne ciało mówiące jednym głosem a efekty
                zobaczycie niebawem.
          • Gość: dinogreen Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 00:25
            potwierdzam słowa kolegi dinozaura rexa załadunkowego....
            elitarna sekcja załadunki....
            trzymajcie poziom panowie....
            pozdrowienia....
    • Gość: Do Zielonych Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.08, 16:06
      Wiem ze macie ciezko,wiem ze Sekcja Wyjscia jest najgorszy element w magazynie,nikt do was niechce przyjsc,pracujecie ze dwóch,rozumiem.
      Ale teraz moze troche prawdy,ile odstawicie boxow,z 100 na całom zmiane,macie 3-4 załadunki,prosze pokazac mi na papierach ze ktos robi 8 załadunkow na 8godz. pracy!!!.
      Jeśli by naprawde ciezko było,płace wasze min to 2.2tys na umowach,a macie tak jak my czerwoni,czyli?,duzo sie opowiada ale mało wykonuje.

Sza.Panie Gorczyca,prosze sprawdzic karty pracy z dnia 17-05-2008roku,tak zwana "ELita"skonczyła prace o godz 12stej,panowie odstawiajacy zero pracy,panowie co przewoza sklepy tylko obserwuja czy ktos idzie,i paru zielonych na komisji,prosze spojrzec na ich normy,jestem bardzo ciekaw czy maja z 500 pozycji wszyscy(Panowie uciekli na mg3,by jak najmniej zrobic),moja jedna karta pracy jest za was wszystkich!,wiec bez obrazania pana brygadzisty,ktury z przemeczenia od 8 rano musiał na Lr wszystko załatwiac.

Aha słynna Elita od 13:20 stoji przy wejsciu z pracy,grupka niedozywionych,przejedzonych,grubych i wysokich(faktycznie Elita)
      Czy 40min pracy wpłynie na korzysc pracy?Jak z wami mamy miec podwyzki,zero u was kultury i przydatnosci.

PROSZE SPRAWDZIC KARTY PRACY SEKCJI WYJSCIA Z DNIA 17.05.2008
    • Gość: do pracowników Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 17:45
      no i macie przykład na czym polega praca brygadzisty!!!!!!!
      W 1945 TAKICH LUDZI STAWIALI POD ŚCIANĄ I KULKA W ŁEB.....
      • Gość: NAOMI Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 23:37
        Szanowny Panie

Pracuje w sekcji wyjścia towaru. wiem ze to może wydawać się dla was
        nieprawdopodobne ale tak to prawda
        8 załadunków w 8 godzin robi się a potem wychodzi się do domu nieczując
        nic.Obserwując naprawdę widzę ze zieloni wychodzą z pracy ostatni sam kiedy np
        kończę prace o 14 potrafię wyjść 14:15-14:20 bo jest taka potrzeba niekiedy
        pracowaliśmy po 11 godzin bijąc się w pierś ale kiedy jest mniej pracy staram
        się aby załadunek był perfekcyjny i skupiamy się na nim tak aby wszyscy byli
        zadowoleni.
        Tu może cię opieprzyć kierowca kierownik po prostu wszyscy a ty starasz się
        robić dobrze swoją prace. ciąży na tobie odpowiedzialność
        niekiedy kilku set tysięcy złotych dziennie około 1 miliona spróbuj nie wysłać
        czegoś wypisać źle kartę źle zaplombować auto to ty jesteś za to odpowiedzialny.
        Panowie wiem ze nie macie łatwej pracy ale szanujcie prace innych proszę
        • Gość: Gość Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 18.05.08, 01:02
          www.rossmann.fora.pl/

• Gość: do kierownictwa Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:46
      PANOWIE Z KADRY NIE MACIE CO SIĘ SZCZYCIĆ ZGRANĄ EKIPĄ CO ???
      CHECIE JĄ MIEĆ?TO PŁAĆCIE!!!TERROR NIC TU NIEDA .
      DZIŚ TRZEBA BYĆ KONKURENCYJNYM NARYNKU PRACY A MAGAZYN TO PRZECIERZ
      JĄDRO FIRMY
      NA KOMISJACH MOŻNA PRZECIERZ ZROBIĆ AKORD
      WÓZKOWI POWINNI DOSTAWAĆ WÓZKOWE(BYŁO DAWNIEJ)
      NA WEJŚCIU I WYJŚCIU -RAMPOWE(BYŁO DAWNIEJ)

• Gość: zal. wola Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.piotrkow.pilicka.pl 28.05.08, 18:52
        i masz stary racje....ale oni mysla PO CH.. IM KASE DAWAC JAK MAMY
        ROBOLI kazdy mysli ze zaladunkowy ma zajebi....scie....ale jakos
        nikt nie chce do nas przyjsc....ale niech pomysla nad tm ze komisja
        moze sie pomylic na 50 zl a zaladunkowy na 5 tysiecy i kto ma
        wieksza odpowiedzialnosc???????
    • Gość: czerwony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.sttb.pl 18.05.08, 13:37
      Gość: Do Zielonych 17.05.08, 16:06 Odpowiedz Wiem ze macie
      ciezko,wiem ze Sekcja Wyjscia jest najgorszy element w
      magazynie,nikt do was niechce przyjsc,pracujecie ze dwóch,rozumiem.
      Ale teraz moze troche prawdy,ile odstawicie boxow,z 100 na całom
      zmiane,macie 3-4 załadunki,prosze pokazac mi na papierach ze ktos
      robi 8 załadunkow na 8godz. pracy!!!.
      Jeśli by naprawde ciezko było,płace wasze min to 2.2tys na umowach,a
      macie tak jak my czerwoni,czyli?,duzo sie opowiada ale mało wykonuje.

Sza.Panie Gorczyca,prosze sprawdzic karty pracy z dnia 17-05-
      2008roku,tak zwana "ELita"skonczyła prace o godz 12stej,panowie
      odstawiajacy zero pracy,panowie co przewoza sklepy tylko obserwuja
      czy ktos idzie,i paru zielonych na komisji,prosze spojrzec na ich
      normy,jestem bardzo ciekaw czy maja z 500 pozycji wszyscy(Panowie
      uciekli na mg3,by jak najmniej zrobic),moja jedna karta pracy jest
      za was wszystkich!,wiec bez obrazania pana brygadzisty,ktury z
      przemeczenia od 8 rano musiał na Lr wszystko załatwiac.

Aha słynna Elita od 13:20 stoji przy wejsciu z pracy,grupka
      niedozywionych,przejedzonych,grubych i wysokich(faktycznie Elita)
      Czy 40min pracy wpłynie na korzysc pracy?Jak z wami mamy miec
      podwyzki,zero u was kultury i przydatnosci.

PROSZE SPRAWDZIC KARTY PRACY SEKCJI WYJSCIA Z DNIA 17.05.2008

Brawo:) Brawo:) Brawo::) moze sie przedstawisz?? chcialbym z Toba
      pogadac:)
      • Gość: wola b. Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.piotrkow.pilicka.pl 28.05.08, 18:58
        to zapraszam do woli!!!!!!to zobaczysz.na zmiane okolo 160 boksow
        +++++++++++okolo 150 na doladunki!@!!!!!chcesz to przyjdz do nas
        rossmann da ci kase na paliwo.bo potrzebujemy ludzi tylko nikt NIE
        CHCE LOCHO
    • Gość: OCZAROWANY Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 15:15
      FIRMA ROSSMANN TO KOLEJNY PRZYKŁAD SZAREJ POLSKIEJ PRZYSZŁOŚCI DLA POLSKIEGO
      PRACOWNIKA W TEGO TYPU ZAKŁADACH PRACY WYZYSK, TERROR WPROWADZANY ODGÓRNIE A
      ODBIJAJĄCY SIE NA NAPĘDZIE TEGO ZAKŁADU CZYLI NA NAS PRACOWNIKACH PRZYKRE ZA
      MAŁE PIENIĄDZE DO TEGO O TYCH SPRAWACH (TYM PANOM Z GÓRY) NIE TRZEBA
      PISAĆ NA FORUM ONI TO WSZYSTKA WIEDZĄ I NIC NIE ZROBOM BY TO POPRAWIĆ
      POZDROWIENIA DLA
      CZERWONYCH I ZIELONYCH
    • Gość: bonzo przecztaj cymbale IP: *.lodz.mm.pl 18.05.08, 16:16
      wszyscy jestescie cymbalami wygadani w domu przed komputerem a jak dochodzi co
      do czego to cisza, spotkanie z kierownictwem bylo i co ? i cisza nikt sie nie
      odezwal nie postawil jestescie wszyscy w robocie posrani a w domu was odwaga
      ogarnia i wrzucacie na kierownictwo. WSPOLCZUJE WAM WASZEJ GLUPOTY tu nie chodzi
      o to by komus powrzucac ale o to zeby umiec cos z kim zalatwic a wy tego nie
      umiecie i dobrze wam tak ze was wykorzystuja bo z baranami tak trzeba. Jak tak
      wrzucacie na forum to moze bedzie ktos taki odwazny i powrzuca tak w robocie?
      cwaniaki za dyche
      • Gość: ktos Re: przecztaj cymbale IP: *.gprs.plus.pl 18.05.08, 17:34
        A ty ku.. cvo moze sie odezwales na zebraniu?? z tego co pamietam odezwala sie jedna osoba jak zes taki odwazny to sam sie odezwij a za kilka dni dostaniesz bialy papier!!
        Jestes idiota oceniasz innych a sam zes dupa nie ruszyl niemowiac juz o gebie!! Takich odwazny tez to zobaczymy jak ci palancie pujda zebrania z kierwonictwem zycze powodzenia i dalszej pracy ciekawe jak dlugo tu porobisz jak bedziesz tak jak oni chca "delikatnie podpie..l!!?? Te zebrania to tuszowanie sprawy!!
        • Gość: bonzo2starcie Re: przecztaj cymbale IP: *.lodz.mm.pl 18.05.08, 17:51
          Ja siedzialem cicho poniewaz jestem zadowolony z pracy na magazynie do mnie nikt
          sie nie czepia bo jestem solidnym pracownikiem mimo iz nie docenianym.To wam
          wiecznie cos nie pasuje i tylko potraficie to napisac na forum dodatkowo
          obrazajc ludzi- zamiast pojsc do kierownikow i powiedziec im o tym.
          I NIE BLUZNIJ
    • Gość: ktos Nowe magazyny Rossmanna IP: *.gprs.plus.pl 18.05.08, 18:01
      Ciekawe czy tak wszystko Ci pasuje?? Jestes niedoceniany tak jak kazdy!! My za nasza odpowiedzialnosc powinnismy dostawac ta nasza premie ale nie brutto tylko netto i to nie jako premie tylko do pensji!! Takie jest moje zdanie!! Kazdy ma prawo sie tu wypowiadac tak jak chce!! Wiem unioslem sie ale Twoj post mnie wkurzyl!! A tak pozatym zapraszam na forum nieoficlane ale jest!!
    • Gość: Kamis Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.08, 18:21
      Mam nadzieje,ze to dopiero poczatek zmian na tym magazynie.Zawsze jest prasa,zwiazki zawodowe,czego strasznie boi sie zarzad,no i centrala Rossmanna w Hanowerze.Moze tam ktos sie zainteresuje jak dziala Rossmann w Polsce,jak zarzadza kadra,ze dopuszcza do tak ogromnej rotacji pracownikow i tak duzego ich braku.Panowie z kadry-zapamietajcie to,ze nikt nie jest wieczny i kazdy jest do zastapienia!Wy popelniliscie gdzies blad i teraz za niego zaczynacie placic!Brak szacunku odplacamy rowniez brakiem szacunku.Pozdrawiam.
    • Gość: eltooro do czerwonego IP: *.159.rev.vline.pl 19.05.08, 23:04
      No gościu troszkę przegiłeś z tymi załadunkami i wogóle jak masz cos do nas to
      podejdz powiedz co Cię boli bo narazie to kłapiesz tylko na forum zapraszamy do
      rozmowy, to nic nie kosztuje z elitą też da sie pogadać jeśli uważasz że u nas
      jest tak cudownie i przyjemnie że możemy sobie stac 30 min. przed końcem pracy
      to zapraszam przyjmiemy cie od razu idz do naszego koordynatora pana W.S. on ci
      powie jak jest lekko i przyjemnie na wyjsciu zobaczysz wtedy co znaczy
      odpowiedzialność nie zbiorowa tylko osobista a tak na marginesie to my też
      robilismy komisjie.A MOżESZ PORUSZYć TEMAT NA ZEBRANIU Są CO PIATEK I
      PONIEDZIAłEK ZAPRASZAMY NA ZAłADUNKI
      • Gość: wola b. Re: do czerwonego IP: *.piotrkow.pilicka.pl 22.05.08, 13:09
        i racja!!kazdy mysli ze na wyjsciu jest cudownie......ale jak co do
        czego to nikt nie chce przyjsc......a my za ta kase robic nie
        bedziemy.wystarczy ze jedna zmiana wyjscia wezmie urlop na zadanie w
        jeden dzien........i ciekawe co wtedy
    • Gość: xxx Forum IP: *.lodz.mm.pl 20.05.08, 10:34
      wyraź Swoją opinie w bardziej "przejrzysty" sposób :)
      www.rossmann.fora.pl/
    • Gość: pomarańczowy Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 20:58
      ludzie....czy Wy jesteście całkiem pop....doleni jak komuś nie pasuje proste na
      razie jest pełno zakładów a nie kłócicie się między sobą z tematu "nowe magazyny
      Rossmanna" powstało forum które praktycznie nie dotyczy tematu... wyniszczacie
      się między sobą prowadzicie walkę na słowa... a od tego tylko boli głowa...
      byłem na komisji dość długo zwiedziłem różne magazyny praca żmudna ale
      zatrudniając mnie Pan Gorczyca o tym wspominał.... a ja zgodziłem się ją podjąć
      skoro piszecie ze jest źle niedobrze to kto was tu trzyma potem przeszedłem na
      inny dział i naprawdę obserwuje wszystkich wszystkie działy mają zalety jak i
      wady podam przykłady.. 1kontrola - niby spokojnie sprawdzają towar nie męczac
      sie ale pomyślcie oni muszą robic to codziennie czy to nie jest zmudne??? i
      nudne 2komisja...tą strone każdy chyba zna można pogadać ale trzeba sie mieścić
      w tej normie trzeba robić swoje wiadomo ale po co ktoś komuś w karte zagląda i
      się chwali ze wiecej zrobił Boze :((((( wyjście- widzę czasem siedzą bo im wolno
      sprawdzać sklepy i t d na kompie wypisują pląby niby jedyny powód zeby usiasc
      lecz...jak nagle jedzie brygadier...i widzi że siedzą wszyscy natychmiast
      szczeka....ale dlaczego po co przeciez oni zrobili swoją robote samochód
      zapląbowany wiec chyba mogą posiedziec a jak idąc z przerwy widziałem jak
      wyciagają boxy z Piotrkowa kończąc swoją prace szedłem do wc i znów widziałem
      brygadiera dumnego niczym ZORRO i jego wzrok patrzący na osobę "zieloną" która
      siedzi naprawde była zmęczona bo skończył rozładować samochód boxy troche ważą
      chciał usiąśc lecz zwrok brygadiera był już tylo skierowany na
      szczekaczkę......tak jest na kilku działach
    • Gość: czerwony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 23:27
      Dużej części tego co czytam, po prostu nie rozumiem. Pomijam już błędy
      ortograficzne, ale dzisiejsza młodzież nie potrafi zbudować poprawnie kilku
      zdań. To jest po prostu porażające, ale poniekąd jest to styl wypowiedzi p.
      Wałęsy , gdzie jego skróty myślowe musieli tłumaczyć eksperci. Współczuję
      p.Dyrektorowi Cieślakowi że zmusił się do czytania tych wypocin. Jeżeli nie
      potraficie to lepiej nie piszcie.
    • wygibas-pl Nowe magazyny Rossmanna 21.05.08, 17:28
      O TO LIST PRZEJETY Z KADR: MY TEZ TAM MAMY SWOICH DONOSICIELI!!! POZDRO DLA NICH!!! PRZECZYTAJCIE CHODZI O NADGODZINY

WyJaśnienia ze spotkania z Kadrami:
      Limit nadgodzin w K.P. to l50h rocznie, jednak pracodawca może ustalić swój własny, naszej firmie to 400 h rocznie, oczywiście to nie znaczy że mamy go wykorzystać; mimo że limit jest roczny nie miesięczny nie powinniśmy przekraczać średniej na miesiąc jaka wychodzi czyli 33 godziny miesięcznie
      Nadgodziny liczone są gdy przekroczona jest miesięczna nominalna ilość godzin pracy, dzienne przekroczenia nie mają tu znaczenia; każda godzina ponad limit to
      100%, każda godzina przepracowana w sobotę to 50%, za pracę w święto, jeżeli nie oddamy tego dnia pracownik za każda godzinę otrzymuje 300%, składają się na to 100% za nadgodziny + 100% za nieoddanie dnia wolnego i 100% za przekroczenie średniej tygodniowej normy czasu pracy(poprosiłem już Ewę o wyjaśnienie tego terminu), dlatego tak ważne jest oddawanie dnia wolnego za prace w niedzielę Płacimy również 50% za każdą godzinę, która przekracza "dobę pracowniczą",
      . generalnie chodzi o sytuacje gdy pracownik zaczyna tydzień przychodząc na 14:00 a następnego dnia przychodzi na 12:00- rp.oim zdaniem ten temat Kadry powinny nam
      jeszcze dokładnie wytłumaczyć" ,
      Godziny nocne to tylko godziny między 22 a 6
      Za godziny nocne płacimy dodatkowo za ,każdą godzinę kwotę równą 20% stawki godzinowej z najniższego obowiązującego wynagrodzenia, czyli wychodzą z tego groszowe sprawy
      W okresie rozliczeniowym pracownik ni~ powinien pracować więcej niż 2 tygodnie na noc, inaczej staje się pracownikiem nocnym(ja w kodeksie znalazłem ze jeśli co najmniej 1/4 czasu pracy pracownika w okresie rozliczeniowym przypada w nocy to
      Staje się on pracownikiem nocnym!!!!
      W naszym systemie pracy przerwa międ,~y wyjściem z pracy a przyjściem kolejnego dnia musi wynieść min 11 h
      W tygodniu pracownik musi mieć jedną~!1ieprzerwanąprzerwę min 35h
      K.P. nie mówi nic o przerwach gdy są nadgodziny, bo generalnie nie można planować nadgodzin, stad nie podane są czasy przerw
      Nadgodziny- generalnie nie ma czegoś takiego jak planowanie nadgodzin, w związku z tym nie możemy wywieszać informacji że w kolejnym tygodniu I zmiana pracuje 6¬
      16 itd., musi to jakby "okazywać się" w danym dniu, dlatego np. na poniedziałek będziemy pisać tylko że II zmiana przychodzi na 12:00, o tym że I zmiana zostaje musimy informować w trakcie zmiany, po prostu nie możemy robić nic co by wskazywało że planujemy pracę w nadgodzinach, jak przeczytacie w kolejnym mailu praca w nadgodzinach może wynikać co prawda ze szczególnych potrzeb pracodawcy, ale nie może to być coś tak notorycznego jak u nas, generalnie więc ostrożnie w rozmowach z ludźmi, nie mogą nam odmówić pozostania, jest to ciężkie naruszenie obowiązków pracowniczych [Je z drugiej strony my tez nie jesteśmy do końca w porządku, Ilana potwierdziła jednak ze niska absencja np. z powodu
      - bwolnień lekarskich jest podstawą do ogłoszenia nadgodzin, odmowa pozostania może skutkować nawet naganą i zwolnieniem ale postępowanie w tej sprawie musimy uzgodnić z Pawłem G.
      Nie przychodzenie w niedzielę to również naruszenie obowiązków pracowniczych(możemy dać naganę, zwolnić), nie ma czegoś takiego że to niedziela i nie musze przychodzić, jeśli w wyznaczonym miejscu wywieszamy informację o zmianach to taka zmiana obowiązuje pracownika, tu też sposób postępowania musimy uzgodnić z Pawłem; na ten moment proponuję by oczyścić tablicę ogłoszeniową przy schodach z różnych ogłoszeń, dać tytuł tablicy np. "plan zmian" i wywieszać tan tylko ogłoszenia o zmianach, często ją ,,0Gzyszczać", by naj świeższa informacja dobrze widoczna i czytelna; tak na marginesie powinniśmy na jednej z tablic WY1 m telefonów do nas, generalnie jakakolwiek wywieszona informacja o nadgodzir powinna tyczyć się tylko bieżącego dnia, jeśli kolejnego dnia II zmiana ma przyj wcześniej to piszemy tylko że przychodzą na 12:00
      Jeśli ktoś już nie przyjdzie w niedzielę to tak jak pisałem możemy dać mu naganI pozbawić premii itp. ale nie możemy takiego pracownika nie dopuścić do pracy' piątek, generalnie ma prawo pracować(no chyba że magazyn w ogóle byłby nieczYlmy), może ewentualnie wypisać nil własne życzenie urlop
      A propos tablicy ogłoszeń, nie ma tłumaczenia że nie zauważyłem że była inforn zgodnie z regulaminem w firmie przyjętą formą ogłaszania wiadomości jest wywieszenie informacji na tablicy ogłoszeń, nie musimy do każdego podchodzić indywidualnie
      O sytuacji gdy pracujemy na nocki a zmienia się miesiąc; w piątek w karcie prac jeśli nie przychodzą do pracy, w zasadzie powinniśmy wpisywać odbiór godzin, możemy kazać wypisać urlopu, urlop może tylko być na życzenie pracownika I jeszcze o tym samym przypadku i związanymi z tym kosztami z powodu nie od pracownikowi dnia wolnego za prace w święto; Ilona powiedziała że sklepy maj, sam problem i po prostu planują odbiory wcześniej, oczywiście mają łatwiej, bo
      jest o wiele mniejsza ale powinniśmy tez o tym pomyśleć, w tym miesiącu ludzi( Waldka będą w takiej sytuacji, możemy więc udzielać im wolnego już od prZYS2 tygodnia, oczywiście jest problem jeśli ktoś nie przyjdzie w ostatnią niedzielę, n np. w tym miesiącu to te 8 nadgodzin zdążą zrobić więc jakby co to "zejdą" im z nadgodziny, w skrajnym przypadku gdy ktoś nie będzie miał nadgodzin to będą
      jeszcze trzy dni(26,21.,28.02}na.J)drobierie choć części, a jeśli kogoś W ogóle ju~ będzie to trudno zapłacimy mu całą zwykłą pensję ale już przynajmniej nie zapła 300% za niedzielę; wydaje mi się że w momencie gdy byśmy udzielali takiego
      wolnego to powinniśmy mówić że to a konto ostatniej.niedzieli, by niejako zobowiązać pracownika do tego przyjścia
      Urlopy; wartości ilości dni z wartością po przecinku nie zaokrąglamy w żadną s1: ilość dni która przysługuje to jedynie liczba całkowita, a więc tylko przed przecil Urlop na żądanie; powinien być zgłoszony najpóźniej do zakończenia zmiany, fi( której powinien być pracownik, nie przyjmujemy powiadomień od kolegów,
      koleżanek itp. , tylko od pracownika i e»,entualnie od rodziny, powiadomienie poprzez kolegę możemy zakwestionować i wpisać NN, takie rzeczy oczywiście t powinniśmy uzgodnić z Pawłem
      Zwolnienia lekarskie; powiadomienie w ciągu 2 dni, dostarczenie w ciągu 7 dni(' przypadku listu liczy się data stempla pocztowego)
      NN, konsekwencją za NN może być zwolnienie dyscyplinarne
      Szósty dzień pracy; ogłosić kilka dni wcześniej, nie karać za nie przyjście, może]
      - je..-dn~k zmniejszyć premię(oczywiście nie-oficjalnie za to)
      Nagany i upomnienia leżą w aktach 1 rok
      No chyba wszystko, proszę jeśli wydrukujecie to, to nie trzymajcie na wierzchu by nie d się w niepowołane ręce

• Gość: mydło Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 21.05.08, 23:41
        I to bylo do przewidzenia ot i cała prawda o wszystkim co się dzieje
        • Gość: defin Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.piotrkow.pilicka.pl 22.05.08, 17:20
          kazdy twierdz e w magazynie w woli jest CUDNIE.......ale to nie
          prawda niedlugo odejdzie stad 25% ludzi.......w tym zaladunkowych bo
          zarabiamy mniej niz komisja.....ale zobaczymy jak odejdzie
          przynajmniej 3.wtedy opoznienia nie bede o godzine trylko o 4
    • Gość: obóz pracy Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 09:09
      Świetnie, widać teraz jasno, iż najwięcej czasu poświęca się na obmyślanie, w
      jaki sposób nas oszukać i jak najbardziej to ukryć. Ciekawe, jak nam to
      wytłumaczą na następnym spotkaniu.
      • Gość: czerwony Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.retsat1.com.pl 26.05.08, 17:47
        dobra robota Wygibas. zaslugujesz na dopisek przy niku J.23
    • Gość: bos Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 23:57
      i znowu będzie zebranie i będą zapewnienia,że to nieprawda,że ktoś
      to sobie wymyślił itp,itd.
      Narazie mówią o pieniądzach o imprazach a ciekawe kiedy będą mówić o
      takich sprawach.Jak widać cały czas chcą nas robić w jajo.
    • Gość: byłyzielony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 13:33
      kolego pragne zauważyć że ser broda już nie pracuje w tym kołchozie
      bo jako jedyny mjał to wszystko w dupie i wy..e na cały ten
      system a jego życiowa sentencja to " za jeden dziewięć pie.. nie
      robie" a pozatym chłopak nie musiał tam robić i śmiał się z nich
      wszystkich i z całego systemu.
    • Gość: KOŃCZĄCY Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 17:48
      I TAK SIĘ KOŃCZY TO FORUM O WYZYSKU I NIESPRAWIEDLIWOŚCI....I DUPA I
      JUŻ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: AK47MŁ Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:07
        ten KOŃCZĄCY musiał wiele szkół skończyć, bardzo wyczerpująca i kulturalna
        wypowiedź.
        Podsumowując zakończył krótkim ogniwem długiego łańcucha myślowego...
        sądzę ze forum bardziej skłóciło różne "działy" niż podbudowało
        • Gość: hehe Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.sttb.pl 28.05.08, 10:46
          Ty jestes zielony wiem kto nawet:D
    • Gość: Jeden z wielu. Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.08, 12:18
      Ale cos chociaz sie ruszylo w tej firmie.Zalujemy tylko,ze musialo tyle brudu wyjsc na swiatlo dzienne,zeby ktos zaczal w koncu z nami rozmawiac.Miejmy nadzieje,ze teraz bedzie tylko lepiej.Zycze tego calej zalodze Magazynu centralnego oraz sobie.Pozdrawiam.
      • Gość: XXX Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.gdynia.mm.pl 26.05.08, 17:29
        www.rossmann.fora.pl/ może się tam przeniesiemy ?
        • Gość: AK47MŁ Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 23:02
          ale po co to już staje sie nudne... teraz wystarczy czekać
        • Gość: AK47MŁ Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 23:03
          ale po co to już staje sie nudne... teraz wystarczy czekać
      • Gość: wola bykowska Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.piotrkow.pilicka.pl 28.05.08, 18:44
        stary nie rzycz tego tylko centrali bo u nas nie jest wcale
        lepiej ...na wyjsciu towaru auto co pol godziny na doladunkach(tam
        gdzie ja)czasem co 5 minut zapie..na calego...a kasa?????1.400 zl
    • Gość: syf w woli Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 30.05.08, 17:30
      Dziwie sie kierownictwu w lodzi ze oplaca im sie trzymac tych darmozjadow z woli
      bykowskiej. Sciemniaja rowno w pracy doslownie na 10 godzin pracy pracuja z 5
      godzin reszte przestoja miedzy regalami. Zieloni ci co sa na zaladunkach tak
      sciemniaja ze az na nockach spia tam przy wc przy rampach- i maja czelnosc pisac
      tu na forum ze im ciezko jest- mogliby miec odrobine wstydu i honoru i nie
      klamac. siedza nic nie robia zaladowac kilka razy samochod to nie problem. Biora
      komisjonery na nockach i nie wpisuja w zeszyt ze pobrali. Jedza slodycze -
      chodzi mi o te czekoladki czy jak kto woli cukierki rafaello.Na ludzi z lodzi
      patrza krzywo.
      I co najwazniejsze ! - ci co siedza przy biurku to takie muły ze brak słów nic
      nie wiedza nie wiem po co oni tam wogole pracuja.
      Ubikacje ( dla ludzi z woli to USTęPY :D) pomazane sami pomazali a na ludzi z
      lodzi zganiaja.
      I proponuje zwrocic uwage sztaplarzom bo jak dolozy np palete na regal to
      cwaniak nie stanie w miejscu i nie opusci widel tylko w czasie jazdy je opuszcza
      malo co a by mnie kilka razy walnal. Jak im ktos nie zwroci uwagi to moze dojsc
      do nieszczescia.

• Gość: xxxx Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.piotrkow.pilicka.pl 02.06.08, 06:47
        niesczescie to ty jestes.....kazdy wie ze nocki sa luzniejsze ale
        wypowiedz sie cwaniaczku co jest na popoludniowkach w
        woli..przyjedziesz raz na kiedy i udajesz figo fago!!!!a na lodz
        nikt nie patrzy krzywo.....moze masz kompleksy i tak myslisz???
        przyjezdzacie do nas co dzien....to przyjdz na zaladunki darmozjadzie
    • Gość: SZMATA Nowe magazyny Rossmanna IP: *.xdsl.centertel.pl 07.06.08, 16:07
      I CO PANOWIE JUZ WSZYSTKO OK! KASE NAM OBIECALI I JUZ KAZDY CICHUTKO
      SIEDZI, FORUM UCICHŁO ALE ZOBACZYMY JAK BEDZIE..........
      • Gość: AK+47ml Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 13:05
        a palarnia?? podobno dwa tygodnie od zebrania miały powstać plany...jakoś tego
        nie widać
    • Gość: nygus Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 16:20
      troche ucichło ,wszyscy są zadowoleni bo im obiecali.Ale będziecie
      jeszcze "rzygać" tą forsą!Obraziliście naszą godną szacunku kadrę!
      i niedługo do kuwet zamiast towaru będziecie wrzucać swoje ciuchy
      robocze i do widzenia....GUWNOZJADY.
      • Gość: Były załadunkowy Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 23:29
        No i co , zrobili wam iprezkę, nawaliliście i co .? Będą was j..ać w tyłek i
        tyle . pięknie, ja tam przeniosłem się do della i mam 2,0 bez łaski na początek
        , na dwie zmiany i mam i w ,,,,,,?pozdrawiam
    • Gość: zmartwiony wlasnie dzis mialem isc na spotkanie w sprawie IP: *.centertel.pl 25.06.08, 01:55
      pracy ale po tym co przeczytalem to mam duze watpliwosci czy
      warto.Podejde napewno bardzo ostroznie do tej pracy.Jesli naprawde
      nie placa za dni wolne to niech spadaja.Szukam pracy bez pospiechu i
      emocji,za 1100-1300 to sie prosza zebym przyszedł.Jeden mi obiecywal
      herbate i kawe do woli,inny ze jest malo pracy itp.Myslalem ze w
      rossmanie jest z 1800 na reke a tu widze ze 1300 plus premia ktora
      moze byc lub nie,ciezkiej pracy sie nie boje ale musi byc dobrze
      platna inaczej mam pełno ofert z przechowalni gdzie za 1300 na reke
      chodzi sie podpisac liste
    • Gość: pracownik Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 07:43
      99% załogi dostanie 250 zł podwyżki reszta minimalnie więcej,a ceny
      idą w górę.
      • Gość: pum Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.aster.pl 21.07.08, 21:47
        A w październiku przyjdzie nowy nabór i dostanie 1800 na okresie próbnym a potem
        tyle co stary pracownik. Mimo wszystko dobrze wspominam czasy w rosmanie acz
        czasem miałem wszystkiego dość, gdyby nie sytuacja życiowa tyrał bym do dziś.
        Teraz sobie siedzę patrze się w monitor LCD i biorę 3000 na rękę. Rosman nauczył
        mnie ciężkiej tyrki za wszelka cenę. Teraz idę z usmiechem na gębie pytać sie o
        nadgodziny bo wiem że mi ich nie odbiorą nie wygonią do domu o 4 nad ranem. Ale
        co tam czasem fajnie było. Trzymajcie sie chłopaki zbierzcie się w kupę i idźcię
        ramie w ramie czerwony czy zielony z Łodzi czy Woli
        • Gość: iMiki Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.centertel.pl 05.08.08, 14:01
          Panowie cały ten rossmann to bagno i tyle... ta cała ekipa to sie
          nadaje nad morze fale od brzegu odganiac i tyle !!!!!!!!!!!
    • Gość: szefy way Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 05.09.08, 07:10
      Znów zaczęły się zwolnienia w magazynie. Dziś poleciały dwie osoby jeden zielony
      i jeden czerwony. Co do czerwonego to się nie dziwie ale zielony to dla mnie
      szok. Ale wiem czyja to robota, zrobił to jego "kolega" typowy zielony
      podpie..cz gorszy od szmaty.A co najlepsze, że jest to jego zmiennik(łysa
      pała). Chodził pie..ł szefom do ucha i chłopaka zwolnili. Ale przyjdzie
      kryska na matyska i jego też zwolnią i zobaczymy jak wtedy będzie śpiewał.
      • Gość: racja Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 05.09.08, 07:52
        Niewiadomo dlaczego zwolnili zielonego to jakies nieporozuminie przynajmniej mogli powiedziec dlaczego Go zwolnili?????????Wsumie to zwalniaja za byle co no juz nie maja sie czego czepic naprawde hehehe i na nas przyjdzie czas jeszcze troche ;) pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka