Gość: zielony Nowe magazyny Rossmanna IP: 91.193.160.* 07.03.09, 10:12 Pracownik . Wydaje mi sie że powinieneś się leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 07.03.09, 13:01 Zielony. Jesteś jeszcze zbyt młody by mieć pojęcie o związkach zawodowych. Jak pożyjesz na tym świecie kilka ładnych lat to porozmawiamy. A teraz weź się do racy i za bardzo się nie wychylaj bo możesz dostać kwita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Nowe magazyny Rossmanna IP: 91.193.160.* 07.03.09, 15:20 Jednak jesteś jedną wielką pomyłką chłopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 07.03.09, 16:05 odrośnij od mleka to porozmawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 07.03.09, 16:15 Związek zawodowy - masowa organizacja społeczna zrzeszająca na zasadzie dobrowolności ludzi pracy najemnej. Podstawowym zadaniem związków zawodowych jest obrona interesów pracowników i działanie na rzecz poprawy ich sytuacji ekonomicznej i społecznej. Związki próbują więc przeciwdziałać zwolnieniom, kontrolują przestrzeganie kodeksu pracy przez pracodawców, zabiegają o wyższe pensje i lepsze warunki pracy dla pracowników. Często prowadzą również działalność samopomocową (np. fundusze strajkowe), edukacyjną (np. kursy przekwalifikowujące) i oświatową (np. kampanie informacyjne o prawach przysługujących pracownikom).Związki zawodowe nie muszą się kierować dobrem firmy w której pracują przez co czasem firma z powodu negatywnych działań może upaść lub ponieść dotkliwe straty zarówno finansowe ale też wizerunkowe. Związki zawodowe powstały w Wielkiej Brytanii w roku 1824. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Nowe magazyny Rossmanna IP: 91.193.160.* 07.03.09, 16:59 pracownik. Chyba jesteś upośledzony. Opanuj się siermięgo, idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Nowe magazyny Rossmanna IP: 91.193.160.* 07.03.09, 17:01 Obserwator i pracownik =kupa łajna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Nowe magazyny Rossmanna IP: *.net.euron.pl 07.03.09, 21:30 myślę, że kadra zarządzająca wysyła te negatywne opinie o związkach zawodowych, to jest dla nich gwóźdź do trumny, panowie Rossmann bez was się obejdzie(mówię o Mich.....ch itp),tak na marginesie to się dziwię że nie ma w tak wielkiej firmie związków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Cenna Rada IP: *.lodz.mm.pl 08.03.09, 17:05 Panowie kierownicy! Moze wreszcie wprowadzicie dmuchanko w alkomacik dla zyrafistow z pieter bo te osoby pelnia rowniez role dokladajacego. Jakis czas temu pieknie walilo od jednego alkoholem. Chyba mam prawo czuc sie bezpiecznie w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piętro Re: Cenna Rada IP: *.toya.net.pl 09.03.09, 10:41 Oczywiście, ze masz prawo czuć się bezpiecznie. To zadam Ci pytanie. Czemu nie zgłosiłeś tego faktu przełożonemu. Skoro nie zgłosiłeś to chyba lubisz podejmować ryzyko utraty zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.lodz.mm.pl 15.03.09, 16:52 Jak sie tak patrze na wiecznie sciemniajacych sztaplarzy, wysluchuje ich opowiesci "Jak to na sztaplarce trzeba sie narobic" a na koncu slysze, ze Jakubek pieprzy cos o mobilizacji do pracy bo za malo robia to mi sie zygac chce. Po co trzymac sciemniaczy? Przeciez na ich miejsce jest pol magazynu chetnych na sztaplarke. Jesli sami nie wiecie co robicie, wsadzacie na sztaplarke samych opie...czy to pozniej nie miejcie do nikogo pretensji ze leca zera. Ostatnio jak zobaczylem ile nowych osob jest na sztaplarce/systemowce to sie przezegnalem. 80% nawet normy na komisji nie wyrabialo a wy ich awansujecie? To ma byc zacheta do pracy dla bardziej ambitnych? Jesli tak to tylko pogratulowac intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 19:08 www.goldenline.pl/slawomir-zatylny2 marzy sie chłopakowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 19:04 www.goldenline.pl/slawomir-zatylny2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbb Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 16.03.09, 00:09 A w Liście motywacyjnym napisał. Jestem osobą ambitną dążę po trupach do celu. Jak trzeba to podpie... każdego nawet swojego kolegę. Podkopuję dołki tak by nikt się nie zorientował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koordynator Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.xdsl.centertel.pl 18.03.09, 12:56 I tak powinno być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koordynator Nowe magazyny Rossmanna IP: *.xdsl.centertel.pl 18.03.09, 12:55 I tak powinno być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 18.03.09, 14:02 Z Ciebie taki Koordynator jak z koziej dupy trąbka. No chyba, ze to napisał P. Zatylny. I tu by się wszystko zgadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rosnetopierdal Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.retsat1.com.pl 19.03.09, 13:11 wy wszyscy sie opiepszacie na magazynie jest jedna firma na magazynie która pracóje uczciwie i dlatego jest gnebiona przez p.Ździobka i Kobre Jacusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Nowe magazyny Rossmanna IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.03.09, 07:45 Hyh fascynujaca lektura :) Problem polega wasz wszystkich na tym , ze lubicie podpie... jak to ladnie ujmujecie w swoich wypowiedziach... Czytajac to co teraz jest na tym forum , to wszyscy na kogos donosicie ... po fakcie ze bylo to i to , mialo miejsce to i tamto... Zauwazcie to ze nikt z was nei uzywa swojego imienia , wszyscy sapiecie i dyszycie pod pseudonimami lub wogole anonimowo.. Co boicie sie ?? Takie odwazne z was koguty ze lubicie dziobac jak kurki :) Zwiazki zawodowe lub inne bajery . Zapominacie jednak o tym ze przedewszystkim jestescie , ludzmi i po to nauczyliscie sie rozmawiac w szkole podstawowej by moc w przyszlosci prowadzic dialogii. Sadzac po tym co tu piszecie zazdrosc i zawisc sa to glowne skladniki waszej karmy ... Co do podawania powodow zwolnien to chyba napisal jeden gosc dosc jasno ze niejaki Pan G zosatl zwolniony po uprzednich upomnieniach , wiec nei walcie tutaj ze zwalniaja za nic ... Przypisujecie sobie sukces rossmana dzieki pracy ludziom na magazynie ... Pracujecie w firmie o ktorej chyba neizbyt wiele wiecie ... Frma Rossman swietnie sobie radzial wczesnie na rynkach zachodnich i zapeniam was , ze tam was nie bylo... Przypisuje sobie zaslugi , zapominajac o pracownikach ... Ktos tak napisal , wiecie to tak jak Rossman by mial powiedziec , ze dzieki tej firmie macie prace i zyjecie !! Jestescie zadufana gromada gowniazy ktorzy mieli chyba za dobrze , i nie bardzo docenili to ... Obarczacie wina wszytskich tylko nei siebie ... Zamiast tracic energie na obrazanie i wypisywanie glupot , skupcie sie na szukaniu nowej pracy ... A i nie koniecznie rossman zatrudnia ludzi tylko po znajomosci :) i rodzine :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 21.03.09, 08:33 kolega bardzo dobrze ujął ten problem.Chciałbym tylko dodać, iż jesteśmy prawdopodobnie jedna z nielicznych firm w której w obliczu ogólnoświatowego kryzysu nic nam nie grozi, firma ma się dobrze , otwieramy nowe sklepy. A wy co ? Jeździcie po sobie jak banda gó...arzy.Rzadko czytam te dyrdymały , które tu wypisujecie.Rada dla tych , którym nie pasuje. - W pośredniaku przyjmują wszystkich????? pozdrawiam.........gość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.242.stormmedia.pl 10.03.13, 22:36 u kogo pod biurkiem siedzisz...?????? kto pracowal w Rossmannie to sam wie jaki mobing tamjest...i jakie psychiczne znecanie sie nad ludzmi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żałujący Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 24.03.09, 14:43 Ja powiem tak. Szanujcie to, co macie, bo nie ma pracy na rynku Łódzkim. Rossmann to duża i stabilna firma i kryzys jej nie dotknie. Macie zapewnioną pracę na lata, no chyba, że na własne życzenie się podłożycie. Ja już nie pracuję, zwolnili mnie i teraz doceniłem, co straciłem. Ale teraz już jest za późno. W chwili obecnej znalazłem pracę w magazynie, w jakiej firmie nie ma znaczenia, ale ta firma nie dorasta Rossmannowi do pięt. Tu przerwa trwa 15min za gorący posiłek trzeba płacić, na rampie jest tak zimno jak na dworze, ale pracować trzeba. Sam magazyn wygląda jak przysłowiowy burdel. Więc przestańcie narzekać i zacznijcie doceniać, co macie. Przestańcie ściemniać i zacznijcie wykonywać swoje obowiązki, a nikt was nie zwolni. Odpowiedz Link Zgłoś
nectaris Re: Nowe magazyny Rossmanna 10.02.10, 00:03 A ja powiem ci tak szanuj to siebie a nie to getto. jest to naprawde najgorsza firma w jakiej pracowalem. no tak nieprzyjazna pracownikowi na maksa czlowiek po osmiu godzinach ma dosyc nawet upragmionegto browarka no ku... czemu tak jest ? odpowiem bo wszystcy chca cie upie...c jest to zadanie numer 1 kierownictwa i kolehow ktorzy trzesa o wlasna dupe dla kilku srebrników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cscew Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.retsat1.com.pl 18.02.10, 09:36 ciekawy jestem czy bedziesz tak szanowal firme ktora cie jebie ciagle na wyplacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.242.stormmedia.pl 10.03.13, 22:43 A co do wyplaty kazda inna ....ciagle sie nie zgadzalo.ale wlasnie na niekorzysc pracownika...a jak poszedlem z reklamacja do kadr...to miągwa jedna z druga mowi ze system to liczy i napewno nie ma bledów...ale co miesiac na koncie inna kwota...!!!!!!!!!Urlopów teznie pilnuja trzeba samemu kontrolowac...bo mi przez dwa lata dawali 21 dni mimoze nalezalomi sie 26...i chodzilem i pytalem ale nie wszystkook...a jakmnie wywalili to sie okazalo ze robili mnie na urlopie!!!!! banda oszustów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 04.04.12, 20:39 racja! kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie do kadry Nowe magazyny Rossmanna IP: 81.15.172.* 02.04.09, 20:38 Dlaczego osoby pracujące na jednym stanowisku mają rózne podstawowe wynagrodzenie!To jest jedni mają 200zł brutto wiecej jak sztaplarze,a inni jak komisja!Chodzi mi o pracę na tzw żyrafie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadra zarzadzajaca Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.09, 14:40 No coz... kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eebbbeeeee Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 07.04.09, 18:36 dawajcie ludzie piszcie cos na forum bo nudno nie ma czego czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopy Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 12:47 Śmieszne jest to że najpierw można wpisać się na dany termin urlopu wakacyjnego a i tak pan paweł.j przydziela je według własnego uznania.A idąc do niego nie ma jakich kolwiek szans przesunąć urlop bo np rodzi Ci się dziecko- na con pan P.J mówi że za dużo ma pan urlopu w okresie wakacyjnym i nic go nie obchodzi.A poza tym urlop powinien wyznaczać sobie pracownik a nie z góry narzucony np pażdziernik gdzie wtedy można chyba iść na grzyby do Łagiewnik.Absurdalne jest to że trzeba wyznaczać odrazu 15 dni, a gdy po wakacjach będzie się go potrzebować to już nie będzie z czego! Bo niektórzy mają 20 dni.Ciekaw jestem czy pan Piotr C wie o poczynaniach pana P.J a jeśli tak to czy wie o tym PIP bo chyba nie jest to zgodne z prawem aby narzucać pracownikowi termin urlopu oraz jego ilość!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 08:43 Pan PJ bierze urlop kiedy chce, a motłoch na magazynie jest od pracy a nie od wypoczywania, gdyby mógł to by najchętniej w ogóle nie dawał urlopów. Poza tym chociaż w ten sposób może się dowartościować, jaki on jest ważny, nie ma co chodzić do niego, trzeba iść gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocen swoją firmę Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 09:01 od8do16.pl/index.php/reviews/info/4592 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katastrokot Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 07:16 A właśnie czy kiedykolwiek Państwowa Inspekcja Pracy odwiedziła magazyn Rossmanna? Czy ktoś coś o tym wie bo jeśli nie to jest to do załatwienia przecież kilka tysiączków złotych mandatów nałożonych na kierownika może coś zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stk śrd Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.smrw.lodz.pl 04.06.09, 20:15 zapchać mordy darmowym jedzonkiem i zapie...ć sku...syny ! bez pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 05.06.09, 07:53 Nie pracuję już w Rossmannie jakiś czas i powiem wam, że po mimo, że zarabiam mniej jestem zadowolony. Nie jestem tak zmęczony psychicznie. Pracy się nie boję,ale wolę mniej zarabiać i mieć normalnego szefa i normalną pracę. I pomyśleć, że uwolniłem się od obozu pracy i tych pop...... kierowników. Zaczynając od pieska zapatrzonego w siebie Zatylnego. Nie zapominając o trzymającej się klice - Stańczyk i jego szwagier Michalski. Michalski i jego ponoć wujo Cieślak. I przyjaciele. Gorczyca, Reszelewski, Kostkowski i wielki pan Jakubowski. Ci panowie stworzyli w Rossmannie prawdziwy obóz pracy. Ludzie trzymajcie się i nie dajcie się wykorzystywać. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duży Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 12.06.09, 12:39 ASERTYWNOŚĆ DO PRACOWNIKA!!!!!!! To jest sprawa pierwszożędna w tej firmie. Najpierw mówią ci nie,a pochwili przyjdź później bo mószą przemyśleć. Kryzys światowy sprzyja pracodawcom-ciebie zwolnią a natwoje miejsce przyjdzie ktoś za mniej.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgf Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 12.06.09, 12:44 Niech inspekcia się zajmie przekrętem z przed 3 lat a minowicie o dzień wolny na badania który trzeba było odrobić! WŁEK STRASZNY I BEZCZELNY!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolf07 Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 12.06.09, 14:10 Miałem dziś telefon do domu z Firmy,dotyczący pracy na stanowisku: pracownik sekcji ochrony magazynu.W związku z tym mam pytanie do "starych wyjadaczy jak wygląda praca na tym stanowisku i ile płacą? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź , bo termin rozmowy wyznaczyli mi na 17.06 z Panem Krzysztof Kokosza. Aplikowałem poprzez neta, nie wiedząc do końca dokładnie czym zajmują się pracownicy takiej sekcji.Bo jeżeli mam być psem łańcuchowym,to serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolf07 Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 12.06.09, 22:59 A jeszcze jedno! czym tam dojechać? Bo tam już chyba wrony zawracają.Dzięki z góry za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były magazynier Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 15.06.09, 19:20 No cóż. Może psem łańcuchowym to nie będziesz. Praca jak każda inna w ochronie. Masz wyznaczoną strefę za którą odpowiadasz i obserwujesz co się na niej dzieje. Wydaje mi się, że sama praca nie jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WCpiker Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.sttb.pl 19.06.09, 16:23 No to już wiemy co Julka porabia po godzinach :) img132.imageshack.us/img132/5051/cd2ddff4561e.jpg ------------ A co do tej ochrony, to dość nudne zajęcie. Chyba że masz być zatrudniony przez Rossmann w dziale Rewizji, a nie jak mi się wydaje przez LOCUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaa Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 23.06.09, 19:44 no julcia wiedziałem ze nic nie robisz ale zeby chłopcow podgladac wstydz sie wstydz pączuszku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.09, 02:12 Jak nic nie robi,ciagle zre,ciagle jest naburmuszona,uwaza,ze jest pepkiem swiata i w dalszym ciagu tyje,a wyglada jak ropucha z terrarium w lodzkim zoo.Wstyd,ze Rossmann ma takich manadzerow...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEW WORKER ... IP: *.lodz.mm.pl 25.08.09, 17:40 WIĘCER RUCHOW A MNIEJ PIE.....NIAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z wielu Do Pana Prokuratora IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.09, 23:48 Panowie,moze napiszemy,dlaczego co tydzien dochodzi na wspanialym magazynie centralnym firmy Rossmann do wypadku...? Aha i proponuje Panu prokuratorowi i inspektorom PIP poweszyc troche w okolicach Pana Kierownika Przyjecia Towaru i jego przelozonych w postaci Kierownika Magazynu i jego zastepcow i podpytac ich w jaki sposoba wywieraja presje na pracownikach magazynu i zastraszaja ich,czego efektem jest pospiech i nieostroznosc,co jest podstawowa przyczyna powstawania zagrozenia wypadkowego.Pozdrawiam i czekam na efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakubowski Re: Do Pana Prokuratora IP: *.xdsl.centertel.pl 16.12.09, 22:03 Chłopcze wypadki były i będą na magazynach a ty zamiast kablować na forum weż się za robotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... szkoda dyskutowac IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.09, 10:11 Taki z Ciebie madrala?Przeciez zawsze lubiliscie informatorow,ktorzy donosili wam o wszystkich i o wszystkim...Czyzbyscie czuli smrod u dupy?A co do roboty,to wlasnie dzieki Nam ta firma odnosi sukces,wiec nie przypisujcie sobie laurow.A tak generalnie,to szkoda z Wami dyskutowac,bo i tak odbieracie inaczej swiat,niz my!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_barcelona REAL MADRID CF IP: *.pl 03.02.10, 15:54 mainhg.demotywatory.pl/uploads/201002/1265107198_by_Qubosz.jpg Odpowiedz Link Zgłoś