IP: *.toya.net.pl 05.01.02, 20:32
Nie wiem czy zauważyliście że odkąd mpk dostało
certyfikat iso ich jakość usług systematycznie spada.
Pomijam już wpadki z pogodą, choć dawniej jak była
awaria to służby ruchu informowały pasażerów na
przystankach.
A teraz co?

Mam wrażenie że mpk ma teraz swoich klientów poprostu
gdzieś.
Obserwuj wątek
    • Gość: mch Re: MPK i ISO IP: *.pai.net.pl 06.01.02, 13:26
      Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być lepiej :-)
      • Gość: geograf Re: MPK i ISO IP: 10.0.219.* 06.01.02, 13:32
        pamiętaj- do dna jeszcze daleko...- przejedź się do wa-wy to zobaczysz;) a jeżeli to już dno to może byc tylko lepiej...(grunt to myślenie pozytywne)
      • Gość: flip Re: MPK i ISO IP: *.p.lodz.pl 06.01.02, 16:25
        MPK nigdy nie mialo wysokiego poziomu uslug, a certyfikat - jesli go juz ma -
        zapewne zawdziecza odpowiednim umiejetnosciom czarowania.
        W Pradze maja:
        1) nocny system jak w zegarku szwajcarskim;
        2) rowne tory tramwajowe i w metrze;
        3) ogrzane i jasno oswietlone pojazdy;
        4) 2-3 krotnie tansze bilety na wszystko co sie rusza.
        Nieprawda wiec jest, jakoby komunizm niszczyl. To nie o komunizm chodzi.
        • Gość: flip Re: MPK i ISO IP: *.p.lodz.pl 06.01.02, 18:05
          Zapomnialem jeszcze o takiej drobnostce jak
          5) komunikaty o przystankach w prawie kazdym pojezdzie, ktorym jechalem. A sie
          najezdizlem zdrowo. Za cale 25 zl na siedem dni.

"Marianka. Příšti zastávka: Malovanka." To oczywiscie 22.
          • Gość: geograf Re: MPK i ISO IP: 10.0.219.* 06.01.02, 18:37
            wiesz (wiecie?), o ile rozumiem porównywanie czegokolwiek w różnych miastach Polski to nie rozumiem jak można porównywac sytuacje w dwóch różnych panstwach? Tam jest inna mentalnośc inna kultura i inne wychowanie, więc wszystko musi byc choc trochę inaczej- a tylko drobnym faktem jest to, że Czechy się szybciej rozwijaja gosp. od Polski i ich na to stac
            (poza tym to mniejsze panstwo z większym potencjałem, więc jak na razie to zawsze z nimi przegramy...)
            • Gość: flip Re: MPK i ISO IP: *.p.lodz.pl 06.01.02, 18:54
              A ja rozumiem! Dzielmy sie wiec, dzielmy Rzeczpospolita - poki nie jest za
              pozno.
              • Gość: geograf Re: MPK i ISO IP: 10.0.219.* 06.01.02, 20:27
                flip- chyba mnie źle zrozumiałeś, ale sobie coś źle wyobrażasz, bo całkowicie nie o to mi chodziło- chce tylko skonczyc z porównaniami.....
                jaki ja biedny- nie dosyc, że za szybko mówię to jeszcze nikt mnie nie rozumie..
                :((((
                • Gość: flip Re: MPK i ISO IP: *.p.lodz.pl 06.01.02, 20:47
                  Wydaje sie, ze ciekawie wyszedl interesujacy temat. Duze panstwo, ale niemrawe,
                  ma dosc mizerne racje bytu - zdaniem flipow, rzecz jasna. PT Geografowie moga
                  co prawda miec inne zdanie (bo na razie jest demokracja). To samo tyczy sie
                  zreszta miast.

A dlaczego nie porownywac? Czy w Lodzi lepiej znosza mroz? Czy maja wiecej
                  czasu? Czy maja wiecej pieniedzy? Ludnosc w zasadzie dazy do tego samego -
                  tylko niektorej sie babeczka nie udaje.

Zapewne nic innego nie robia po Brukselach, jak porownywanie.
                  • Gość: geograf Re: MPK i ISO IP: 10.0.219.* 06.01.02, 21:11
                    mamy demokrację i wierzę, że jeszcze przez spory czas tak będzie.....
                    co do porównywania powtórzę jeszcze raz: Czesi i Polacy, pomimo, że Słowianie to maja inna kulturę, obyczaje i sposoby zachowan. Czechy sa stosunkowo i wymiarowo bogatszym panstwem od Polski. Widocznie maja lepszych konstruktorow i myuslicieli, wiec maja lepsze tramwaje i takie tam inne, wiec miasta porównój do woli, ale z różnica między panstwami to badź ostrożny....

Flip- my to normalnie lubimy dyskutowac- kiedyś o wyglad ulic i krzywośc torowiska na Kilinskiego/Pomorska, a teraz o Prage i Łódź;)...
                    pozdr.
                    • Gość: flip Re: MPK i ISO IP: *.p.lodz.pl 06.01.02, 21:16
                      O tak, roznice te najlepiej zmiesc pod dywan. To wlasnie robi sie od dawna. Tam
                      musza byc juz cale Himalaje smieci.
                      • Gość: geograf Re: MPK i ISO IP: 10.0.219.* 06.01.02, 21:28
                        taaaak... to pewnie tak w Polsce się robi, bo w Czechach i EUROPIE jest inaczej, tak???
                        • Gość: flip Re: MPK i ISO IP: *.p.lodz.pl 06.01.02, 21:34
                          Ocena Himalajow zalezy od tego, jaki bedzie koniec "transformacji". Tego zas
                          nikt nie wi.
    • Gość: flip Re: MPK i ISO IP: *.p.lodz.pl 06.01.02, 16:28
      W Pradze natomiast nie maja niskopodlogowych tramwajow. Bez nich mozna zyc
      calkiem niezle - patrz Szwajcaria.
    • Gość: AńA Re: MPK i ISO IP: *.p.lodz.pl 06.01.02, 19:47
      Pasażerowie dla MPK, PKP, jak również pacjenci dla służby zdrowia to zbędny
      luksus.
    • Gość: miles Re: MPK i ISO IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 00:12
      A sprawdziliście co to jest rzeczywiście ISO. Nie ISO z wykładów ale w
      rzeczywistości? Jesli tak to macie odpowiedz jesli nie nie to zachęcam do
      wypowiedzi za kilka lat, jak bedziecie pracowali dla firmy która postepuje
      według ISO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka