grupa.pewnych.osob.lodz 27.05.08, 21:45 Serdecznie zapraszamy gpo.blox.pl/2008/05/II-Pikieta-Estetyczna-PrzeBUDzenie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el-042 Pół roku samowoli w centrum 27.05.08, 22:38 "Dlaczego buda jeszcze stoi? - Ponieważ właściciel odwołał się do Wojewódzkiego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego - mówi Urszula Krzysztoforska, dyrektor PINB. - Ma do tego prawo. Rozpatrywanie odwołań musi przebiegać zgodnie z procedurami. Są długotrwałe. Ale postępowanie się toczy. Nikt nie zapomniał o kiosku." Tylko co do tego wszystkiego ma nadzór budowlany? Czyżby właściciel chciał zalegalizować samowolę budowlaną i odwołać się o decyzji o rozbiórce/usunięciu budy? Ciekawi mnie, po co w ogóle wszczęto procedurę odwoławczą, w której odwołujący się teoretycznie nie posiada prawa dysponowania gruntem, na którym postawił swoją budę. Nie można odwołać się i zalegalizwać budowy czegoś, co stoi na czyimś gruncie bez jego pozwolenia. Takie odwołanie powinno być od razu odrzucone ze względów formalnych, bo nie uwzględnia prawa własności. Chyba, że właściciel działki (zdaje się, że ZDiT) wydał decyzję o użyczeniu gruntu pod postawienie budy i to ukrywa. Coś tu się kupy nie trzyma... -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
fanfix Pół roku samowoli w centrum 27.05.08, 23:36 Ale jak właściciel się odwoła? To jak to jest? Stawiam budę jaką chcę, gdzie chcę, beż żadnych pozwoleń i mogę się jeszcze odwołać od decyzji jej likwidacji? To pięknie... To zakładając, że bym zdążył wybudować jakiś budynek w ciągu jednej nocy i postawił go gdziekolwiek, na przykład na środku Piotrkowskiej- to tez miałbym prawo się odwoływać? Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Pół roku samowoli w centrum 28.05.08, 10:19 O tym czy budy znikną decydują spokojnie sami łodzianie. Jakby nikt nie kupował w budach zniknełyby bez odwołań. Po co ludzie tam kupują? Ja w tych budach kupiłem tylko raz, jak jeszcze były sajgonku. Niestety były niesmaczne i do dziś mnie zakup w budach nie interesuje. Tylko jak przekonać ludzi, aby tam nie kupowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Czytaj ze zrozumieniem... albo nie komentuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 11:38 Nikt nie ma prawa stawiać czegokolwiek wbrew prawu budowlanemu. Nieważne, co to ma być. Skoro urzędasy nie potrafią załatwić prostej sprawy, to powinni zrezygnować ze swoich stanowisk. A Michalik to człowiek, który nie dotrzymuje danego słowa. Takiego typa powinno się nazwać.... politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro1101 Pół roku samowoli w centrum IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 01:54 Może należałoby ...samowolnie spalić ten obiekt??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panajotow Re: Pół roku samowoli w centrum IP: *.cec.eu.int 29.05.08, 13:08 Dlaczego miasto po prostu nie załaduje tego na ciężarówkę i nie wywiezie na parking Straży Miejskiej, skąd pudło będzie do odebrania po potrąceniu kosztów transportu i składowania? Przecież buda została ustawiona nielegalnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunk.s Re: Pół roku samowoli w centrum IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 13:24 Protestujemy właśnie dlatego, że musimy sobie zadawać takie pytania. Panajotow... w Brukseli robisz? W KE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panajotow Re: Pół roku samowoli w centrum IP: *.aster.pl 29.05.08, 18:55 Bda powinna zostac usunieta - to oczywiste. Szkoda, ze swiadomosc koniecznosci podjecia odpowiednich dzialan ma grupa obywateli a nie wladze miasta. Oczywiscie stan idealny to polaczenie aktywnosci miasta i inspirujacej dzialalnosci spoleczenstwa:). Skad pytanie o KE? Odpowiedz Link Zgłoś
skunk Re: Pół roku samowoli w centrum 29.05.08, 19:51 cec.eu.int - ostatnio takie ip widziałem na forum pracowników EU, ale może to Lux albo jakaś publiczna sieć w Brukseli. Z ciekawości pytam, maila znasz jak chęć odpowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś