Dodaj do ulubionych

Golasy wróciły na Falę

IP: *.toya.net.pl 08.06.08, 22:18
Gołe dzieci?? Raj dla pedofili!
Obserwuj wątek
    • Gość: slawek Bez zdjęć? Nie uwierzę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 08:03
      A gdzie zdjęcia?
      • Gość: mzb A autorki też były nago? IP: *.crowley.pl 09.06.08, 09:28
        I w jaki sposób weszły, skoro tylko pary mieszane wpuszczali?
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Ideologia golizny, ideologia przyodziewku 09.06.08, 10:36
          Jakie to dziwne... W Polsce to się musi nazywać "naturyzm", trzeba mieć
          etykietkę i przynależeć do organizacji... A potem ci nienależący niezdrowo się
          podniecają.

Nie do wiary, ale w Niemczech - w każdym razie w katolickiej(!) Bawarii - - jest
          tak: Nawet w małych miastach są parki wodne z saunami. W szatniach prysznice są
          bez przegródek, wszyscy zrzucają stroje i się myją. Dział z saunami jest
          wyodrębniony i w nim obowiązkowo trzeba chodzić nago - a jest to zwykle kawał
          obiektu z kilkunastoma saunami, basenami, pokojami do wypoczynku, barem i
          ogrodem. Aha, no i oczywiście jest to obszar koedukacyjny. Po prostu wszyscy
          chodzą na golasa.

Natomiast co weekend są popołudnia "textilfrei", gdy cały basen jest otwarty dla
          chodzących nago.

Niemcy bardzo to lubią i nie jest to żadna elitarna rozrywka. Chodzą z dziećmi,
          ze znajomymi.

I nigdzie się nie przykleja ludziom etykietek, że ktoś jest "naturystą". Po
          prostu każdy może sobie tam pójść i wypoczywać w taki sposób, bo jest to normalne.

Wzdrygam się przed robieniem z nagości ideologii. Tak samo jak przed robieniem
          ideologii z bycia ubranym. Dlatego nie zapisałabym się w Polsce do organizacji
          naturystów. Ale w Niemczech chętnie chodzę na takie baseny, jak inni normalni
          Niemcy.
          • max.headroom Masz zdjęcia? Filmy? Wyślij na Alert24! 09.06.08, 13:59
          • and_nowak Anuszka wytłumacz jedną rzecz: 09.06.08, 14:20
            Dlaczego w tej postępowej Bawarii "textifrei" jest wyłącznie co weekend i to
            tylko po południu? Czyżby przez resztę czasu w Bawarii panował Ciemnogród?
            No i dlaczego tylko na basenie?

• leszlong Re: Anuszka wytłumacz jedną rzecz: 09.06.08, 14:23
              @and_nowak: Textilfrei w weekendy dotyczy basenu. Sauna jest przez cały tydzień
              wolna od stroju kąpielowego.
              • and_nowak Re: Anuszka wytłumacz jedną rzecz: 09.06.08, 14:30
                leszlong napisał:
                > @and_nowak: Textilfrei w weekendy dotyczy basenu.
                > Sauna jest przez cały tydzień
                > wolna od stroju kąpielowego.

Tak, nie przeoczyłem tego faktu. Znam również takie sauny w Polsce.

TYLKO JAK SIĘ TO MA DO MOJEGO PYTANIA?
                Dlaczego textilfrei jest jedynie wyjątkiem, a nie codziennością?
    • Gość: juzzek polacy to jednak ciemnota i zacofanie IP: *.aster.pl 09.06.08, 08:11
      tyle emocji wokol tego ze ktos sie kapie nago!
      • and_nowak Ciemnotą jest tak pleść bzdury 09.06.08, 08:23
        Tak się akurat składa, że nagość nie dziwi nikogo wśród niektórych kultur tzw.
        pierwotnych, czyli po naszemu dzikusów.

W kulturze europejskiej nagość nie jest powszechnie przyjęta, stąd
        zainteresowanie. Zresztą, gdyby to było normalne i powszechne - to po jaką
        cholerę robić zlot osób kąpiących się na nago???
        Jakoś nie przypominam sobie zlotu tekstylnych basenowiczów...

Aha, wcale nie powiedziałem, że nagość jest zła! Stwierdziłem jedynie, że nie
        jest powszechnie przyjęta.
        Tak przy okazji: CO JEST W TYM DOBREGO?
        • Gość: ^^ Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury IP: *.wzserwis.pl 09.06.08, 08:29
          A już Ci mówię.
          Tyle co i złego :)
        • Gość: 4g63 Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury IP: 213.77.0.* 09.06.08, 09:11
          nie chodzi o to co dobrego a raczej o to dlaczego nagość została napiętnowana i
          jest przyjmowana jako coś złego
          • and_nowak Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury 09.06.08, 10:38
            Gość portalu: 4g63 napisał(a):
            > nie chodzi o to co dobrego a raczej o to dlaczego
            > nagość została napiętnowana i
            > jest przyjmowana jako coś złego

Właśnie, że chodzi! Po co ludziska z całej Polski zjeżdżają się, aby nocą
            wykąpać się w basenie???
            Dlaczego im tak zależy na wspólnym obnażaniu się?

Żeby było jasne: nie widzę w tym nic złego (może poza niezdrowymi emocjami
            nielicznych), ale nie potrafię dostrzec niczego dobrego. Jak do tej pory jedyną
            odpowiedzią było "a co w tym złego?"
            Sorry, dla mnie oznacza to tyle, że nie wiem, albo nie chce powiedzieć DLACZEGO
            KTOŚ IDZIE NA TAKĄ IMPREZĘ.
            Ludzie! Dlaczego się rozbieracie przy innych??? Po co to robicie?

Ja np. nie widzę nic złego w święcie chemików, zjeździe stomatologów, czy
            gminnym festynie w Zadupiu Dolnym. Nie widzę, ale nie mam ochoty brać wtym udziału.
            Chodzenie na golasa jest obce naszej kulturze - kulturze w której kobiety noszą
            kiecki, a faceci nie. Majtki się nosi na d.pie, a nie na głowie. Wszelkie
            odstępstwa budzą całkowicie zrozumiałe zainteresowanie, jak każde dwugłowe
            cielę. Nie znaczy to, że faceci w spódnicach to coś złego (Szkoci!), ale osobnik
            noszący majtki na głowie (chyba jednak nie Szkoci ;-))) ). Niemniej jednak to
            dziwne, obce.

• anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury 09.06.08, 10:38
          > Tak się akurat składa, że nagość nie dziwi nikogo wśród niektórych kultur tzw.
          > pierwotnych, czyli po naszemu dzikusów.

Jak wiadomo, Niemcy żyją w lepiankach z gliny i tłuką kamienie, bo nie doszli
          jeszcze do epoki brązu. Weź człowieku, pojeźdź po świecie, poobserwuj jak ludzie
          żyją, dopiero się wypowiadaj.
          • and_nowak Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury 09.06.08, 10:56
            anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:
            > Jak wiadomo, Niemcy żyją w lepiankach z gliny i tłuką
            > kamienie, bo nie doszli
            > jeszcze do epoki brązu. Weź człowieku, pojeźdź po świecie,
            > poobserwuj jak ludzie
            > żyją, dopiero się wypowiadaj.

Pojeździłem i się wypowiadam ;-). Byłem również na basenach, w różnych krajach,
            włączając Niemcy (dwa razy) i (częściej) Austrię. Wszyscy na basenie mieli
            kostiumy, kobiety zasłonięte piersi. W saunie bywało różnie (w Polsce też bywa
            różnie).
            A teraz do rzeczy: nie twierdzę, że nagość to oznaka dzikusów, ale na pewno nie
            jest miarą postępu.
            A faktycznie - tak się akurat składa, że najpowszechniej występuje u ludów dzikich.
            W Niemczech widziałem gołych facetów, gołe kobiety - ale w saunie, nigdy na
            ulicy, czy w biurze. Ba, nawet na basenie!
            Strasznie limitują tę swoją "postępowość" ;-)))

Aha, Anuszka teraz twoja kolej: teraz ty udowodnij, że masz prawo się
            wypowiadać! Ile basenów i w jakich krajach zaliczyłaś(eś) ?
            ;-)))
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury 09.06.08, 14:07
              Czytaj co pisałam wyżej mądralo. Małe miasteczka(!) w katolickiej Bawarii(!), na
              basenach mają co weekend wieczory textilfrei, gdzie caly basen jest
              zarezerwowany dla osob chcacych poruszac się bez żadnego ubrania. W saunach brak
              odzieży jest obowiązkowy.
              • and_nowak Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury 09.06.08, 14:27
                anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:
                > Czytaj co pisałam wyżej mądralo
                To nie było grzeczni, ani merytoryczne.
                Odpowiedź znajdziesz w innej mojej replice (nie chcę się powtarzać):
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=755&w=80600053&a=80623473
                No i jeszcze jedno: ILE ty widziałeś tych basenów?
                Bo ja w tych samych Niemczech widziałem basen jak w Polsce, tzn. oddzielne
                szatnie i natryski, wszyscy strojach kąpielowych. W innych krajach podobnie.
                Nawet na otwartych basenach, gdzie panie opalają się topless, niemal wszystkie
                mają pod ręką stanik i do wody wchodzą w staniku (w sumie nie wiem dlaczego),
                zaś szatnie, natryski zawsze są osobno. Mam tu na myśli Hiszpanię, Włochy,
                Grecję (tam byłem i widziałem).

Z innego kraju: GW ostatnio opisywała szwedzką inicjatywę "Bare Brest" (za
                pisownię nie ręczę) - kobiety domagają się możliwości występowania topless na
                basenach i nie tylko. Motywują to równouprawnieniem itd. stąd walczą jedynie o
                "top".
                Jak na razie to średnio im idzie.
                Szwecja jest zacofana???

No i jeszcze o postępowych Niemcach: ich zachowanie w kwestii np. puszczania
                bąków i bekania jest baaaardzo postępowe!
                • leszlong Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury 09.06.08, 14:34
                  To może lepiej importować wzorce z USA, gdzie nie ma kąpania się i sauny nago,
                  za to pełno szczupłych wertykalnie, inteligentnych inaczej.
                  Też mi ponadto konkurs, ile kto widział basenów? O czym to ma świadczyć?
                  • and_nowak Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury 09.06.08, 15:21
                    leszlong napisał:
                    > To może lepiej importować wzorce z USA, gdzie nie ma kąpania
                    > się i sauny nago,
                    > za to pełno szczupłych wertykalnie, inteligentnych inaczej.
                    Myślisz, że to właśnie skutek noszenia kąpielówek, czy tak sobie rzuciłeś dwa
                    fakty bez związku ?

> Też mi ponadto konkurs, ile kto widział basenów?
                    > O czym to ma świadczyć?
                    O faktach. Anuszka ciągle podpiera się faktem, że był(a) w Bawarii na basenie i
                    wyciąga z tego daleko idące wnioski nt. postępu, cywilizacji zachodniej itd.
                    Moim zdaniem wnioski nieuprawnione. Poza tym to właśnie Anuszka chyba dwukrotnie
                    zarzucił(a) mi brak obeznania w temacie. A, że bywałem w świecie, w tym na
                    basenach ;-))) to pozwoliłem sobie na ripostę. Oczywiście pytanie o ilość
                    zaliczonych basenów to czysta prowokacja ;-)

• witul85 Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury 09.06.08, 11:11
            jeżeli ciemnotą jest niebranie udziału w tego typu imprezkach i zachęcasz do
            podpatrywania obyczajów społeczności Europy Zachodniej-ok. prawo do adopcji
            dzieci przez małżeństwa homoseksualne, eutanazja, fakt istnienia w Holandii
            partii pedofilów która żąda zniesienia ochrony dzieci powyżej 12 roku życia- to
            są przykłady światłości płynącej z tych kultur. Jestem ciemniakiem i przez to
            pewnie zauważam analogię pomiędzy zachowaniami niektórych środowisk społeczności
            zachodnioeuropejskiej a zachowaniem zwierząt. Niech mnie nikt nie zrozumie że
            porównuję naturystów do pedofilów, chodzi mi tylko o te światłe wzorce płynące z
            zachodu. Swoją drogą nie chciałbym świecić penisem przed moim dzieckiem i nie
            zabrałbym go na taką imprezkę..
            • Gość: i see u baby Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 12:58
              ej no bez jaj, penisy nie świecą!!!
          • Gość: pro Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury IP: *.konstantynow.mm.pl 09.06.08, 11:51
            I co z tego ze Niemcy lubia kapiele nago i koedukacyjne szatnie? Dla mnie tzw
            'kultura niemiecka' nie jest żadnym wyznacznikiem.

Nie widze zadnej przyjemnosci we wspolnym kapaniu sie nago z niemieckimi starymi
            babami i dziadkami. Ale niech sobie robia co chca, problem jest wtedy gdy taki
            dumny niemiec paraduje z pomarszczoną gołą fujara po południowoeuropejskiej
            plaży, a to niestety czesty widok.
            • leszlong Re: Ciemnotą jest tak pleść bzdury 09.06.08, 14:28
              A w Polsce to sami młodzi, piękni pływają w tekstyliach i jest co podziwiać!!
              Starzy nie chodzą, bo młodzi Polacy zabrali im emeryturę.
              Człowieku, nagość w saunie jest obowiązkowa w Niemczech. Tam przychodzisz nie
              dla patrzenia (tak sądzi dużo Polaków, którzy sami by tak zrobili), tylko dla
              zdrowia. Jakoś nie widziałem gołego Niemca na plażach na południu Europy.
    • Gość: Toster Golasy wróciły na Falę IP: 91.198.246.* 09.06.08, 08:15
      Hmm.. 70 osob ? i przetrzymanie obslugi do 1 w nocy, czy to aby na pewno sie
      kalkuluje ?
      Gdzies wczesniej czytalem ze te akcje maja byc wsparciem (czy podratowaniem)
      budzetu Aqua, ale przy takiej licznosci zainteresowanych to chyba kolejny gwozdz
      do trumny....
    • piotrulex Golasy wróciły na Falę 09.06.08, 08:21
      summer.time.77 - my tam bylismy i w imprezie z usmiechem na twarzy
      uczestniczylismy. Bylo warto i mamy nadzieje, ze imprezy beda sie
      regularnie co kilka miesiecy odbywac. Pozdrownia dla uczestnikow :))
      • Gość: duyk Re: Golasy wróciły na Falę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 08:38
        a ja mam nadzieję, ze nie będziecie więcej obrzydzać.. strach patrzec na to
        społeczeństwo w ubraniu- rzygac się chce. a co dopiero bez.. porażka.. jesteście
        obleśnymi debilami.. syfiarze
        • Gość: jjj Re: Golasy wróciły na Falę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 14:08
          Jak rozumiem, nie jesteś członkiem naszego społeczeństwa, geniuszu - czyścioszku?
          • Gość: duyk Re: Golasy wróciły na Falę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 14:22
            nie jestem syfiarzem, jak zdecydowana większość z was. nie mam problemów
            skórnych, grzybicy, włochów na ciele, tłuszczu, blizn, przebarwień. i brzydzą
            mnie takie syfy jak ty. ubrane. a nieubrane to już w ogóle smród
            • Gość: duyk Re: Golasy wróciły na Falę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 14:27
              i jeszcze jedno- kto odławiał wasze śmierdzące łoniaki z basenu nie właziły wam
              w zęby?? co to ma być moczenie kap z nadżerkami i zaschłych wacków.. obrzydlistwo
    • grisza14 Protestuje przeciw dyskryminacji gejow i lesbijek 09.06.08, 08:22

• Gość: ^^ Re: Golasy wróciły na Falę IP: *.wzserwis.pl 09.06.08, 08:30
      Dobrze przynajmniej że gejów nie wpuszczali :) mogliby podglądać :)
    • Gość: viola Golasy wróciły na Falę IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 08:38
      wydarzenie na miarę Łodzi. Prowincjonalizm i zwykły humbug. Zaścianek po prostu i relacje z "wydarzenia" w gazetach. Dziennikarze chociaż wy edukujcie. Nie epatujcie takimi bzdetami.
      • Gość: Rysio Re: Golasy wróciły na Falę IP: *.190-82-b.business.telecomitalia.it 09.06.08, 10:49
        Humbuk. Zgadzam się. Pisanie o takim czymś (nawet nie wiem, jak to
        nazwać) jest niepotrzebnym pompowaniem tego do rangi wydarzenia.
    • Gość: dziadek Golasy wróciły na Falę IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.08, 09:05
      Każdy ma jakieś zboczenia, a oni wlaśnie chcą robić to tak jak robią małpy.
      • Gość: myszkin Każdy eksponuje co ma najlepszego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 09:33
        Po raz kolejny raz to celowo, raz to przypadkiem ktoś podprowadza
        prawicowe władze Łodzi na lewicujące czy lewackie działania, które
        nie przesparzają im prestiżu jako byłemu już udziałowcowi kąpieliska.

Administratorzy basenu silą się na oryginalność jakby odkrycie ciała
        było odkryciem epokowym. Tymczasem jako pierwsi zrobili to Adam i
        Ewa w raju i szybko zmądrzeli odkrywszy, że ich świadomość o
        somostanowieniu jest ich przekleństwem pokazującym ich słabość,
        czyli bezbronność - jak w powiedzeniu, że król jest nagi.

A kapielisko ? cóż po tym jak bilety były po 50 zł i kapiel
        przymusowo 3 godziny, a w basen zamykano z powodu gówna takie
        rozpaczliwe działania są odruchem Pawłowa. Gdyby zarząd się ubrał
        może zacząłby mysleć głową a nie dupą. Każdy eksponuje co ma
        najlepszego.
        • Gość: viola Re: Każdy eksponuje co ma najlepszego. IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 09:52
          Myszkin, brawo!!! Czuję solidarność z Tobą.
        • apopis Re: Każdy eksponuje co ma najlepszego. 09.06.08, 10:20
          Zaprawdę, dziwny to kraj w którym nawet zdjęcie gaci do kąpieli niektórym
          kojarzy się polityką i religią ;-)
    • Gość: ollo Golasy wróciły na Falę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 09:32
      Biedacy, och naprawdę organizuje si tak mało imprez dla dewiantów różnej
      maści, och szkoda, wielka szkoda, co za kraj.
      • Gość: ;-) Kazdy czlowiek rodzi sie dewiantem bo jest nagi, a IP: *.netcologne.de 09.06.08, 11:32
        Kazdy czlowiek rodzi sie dewiantem bo jest nagi. Pewnie powienien od
        razu w sutannie sie rodzic! Wtedy byloby po bozemu!
    • otis_tarda Homofobia! 09.06.08, 10:01
      "Para tej samej płci nie miała szans, by wejść do środka."

Rety! Gewałt! Dyskryminują! Gdzie Biedroń? Gdzie Gazeta? Gdzie Pacewicz? Jak
      taki potworny akt homofobii może przejść niezauważony?
      • Gość: hehe Twój stary... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 10:30
        ...wchodzi ci do wanny
        • Gość: agata zenujacy poziom niektorych wypowiedzi IP: *.sie.vectranet.pl 09.06.08, 10:33
          widocznie Fali sie oplaca cos takeigo organizowac, reklama dziala skoro
          rozwodzicie sie na temat tej imprezy...
          krytykujecie innych a napewno w domowym zaciszu macie takie odchyly i dewiacje
          ze bylby wstyd gdyby wyszly na swiatlo dzienne.

POLACY - TOLERANCJI I DYSTANSU WAM BRAKUJE !!!
    • tom1003 Golasy wróciły na Falę 09.06.08, 10:34
      Jeśli ktoś obnaża się publicznie, to dlaczego ma pretensje do osób które na
      niego patrzą?

Ciekawe czy będzie afera o dyskryminację "gejów", których nie wpuszczono?
      • Gość: jjj Re: Golasy wróciły na Falę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 15:05
        Dlatego, że z naturyzmu nie wynika żadne "publiczne obnażanie" ani jakiekolwiek zachowanie o podtekście seksualnym. Wprost przeciwnie - naturyzm uczy szacunku dla ciała i sprzeciwia się wszelkim przejawom jego uprzedmiotowienia, w tym również seksistowskiego jego traktowania. Przykładem takiego traktowania jest (niestety u nas dość częste) paranoidalne kojarzenie wizerunku ciała Człowieka z seksem i doszukiwanie się podtekstów seksualnych w niemal każdym podejmowanym przez niego działaniu. To dlatego wszelkiej maści ubogie psychicznie indywidua jak podglądacze i ludzie dla których przebywanie nago to "obnażanie", nie są przez naturystów akceptowani i to od nich chcą być jak najdalej.
    • Gość: Darmen Jest XXI wiek i każdy może nosić /nie nosić IP: *.ists.pl 09.06.08, 11:14
      co mu się tylko podoba.Ja wiem, że katolicy uwielbiają uczyć innych, jak mają
      żyć.Jednak to jest nasz czas na Ziemi, to jedno życie i drugiej takiej
      sposobności może już nie być, więc bądźmy sobą nareszcie!
      • tajny_agentub ...w biurze, na ulicy, wszędzie 09.06.08, 12:29
        Można wszędzie chodzić nago i nikomu nic do tego, bo mamy XXI wiek.

I można wszędzie się wypróżniać, bo to naturalne! Trudno, żeby byle pies miał
        lepiej od człowieka. A posprzątam po sobie, jak właściciele posprzątają po psach.

No i będę współżył ze swoją starą na trawniku obok przedszkola, a jak się komuś
        nie podoba to niech spada moher jeden.

Bo ja postępowy jezdem.

I wiemy, że człowiek się rodzi nagi, a nie w sutannie - stąd jasno wynika, że
        należy pokazywać wszystko i wszędzie.
    • Gość: zgorszony Golasy wróciły na Falę IP: 80.54.192.* 09.06.08, 12:00
      i płukali fajfusy w wodzie
      • Gość: jjj Re: Golasy wróciły na Falę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 15:13
        Ty swojego 'fajfusa' zostawiasz w szatni. A może wchodzisz do basenu w
        hermetycznych kąpielówkach?
    • Gość: Łodzianin Golasy wróciły na Falę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 12:29
      zawsze byli na plażach nad Bałtykiem - jako tekstylny powiem wam, ze
      nic ciekawego - te baby po czterdziestce z obwisłymi, sflaczałymi
      biustami i siwiejącymi bobrami, ci faceci brrrrrrrr!!!!!!!!
      makabra!!!!!!!
    • marcin_rz Bóg stworzył człowieka nago!!! 09.06.08, 12:49
      Niestety w wyniku późniejszej nauki kościoła - po okresie renesansu zaczęto łączyć seksualność wraz z nagością. Przypomnijcie sobie freski w kościołach, w tym bazylice Św. Piotra - gdzie postacie zostały namalowane całkowicie nagie, w póxniejszym okresie częściowo je zamalowywano. Dzisiejsza kultura i postrzeganie świata wprowadziły nas w ślepy zaułek w którym widok nagiej osoby od razu jest kojarzony z seksualnością, co wywołuje niezdrowe skojarzenia. Radzę przeciwnikom naturyzmu ściągnąć gacie i poopalać się albo skorzystać z sauny w stroju Ewy/Adama, zobaczycie co was ominęło. A tak na marginesie, to niezła reklamę Gazeta robi Fali.
      • and_nowak i ten człowiek ciupcia i sika i robi kupę 09.06.08, 14:18
        Przy czym nie wszystkie te czynności wykonuje publicznie.

Co do Kościoła, to wierni (kobiety) w niektórych regionach afryki chodzą do
        kościoła w strojach topless. Bo TAM jest to powszechnie przyjęty strój. U nas nie.

Opalałem się w stroju Adama, ale naprawdę nie wiem co mnie nie ominęło w
        porównaniu do zwykłego "tekstylnego" opalania.
        Nie jestem przeciwnikiem naturyzmu, ale nie widzę w nim niczego naturalnego, nie
        widzę żadnego powodu, by nocą na Fali kąpać się na golasa. Osobiście wolę w
        dzień i w kąpielówkach.
        Jeżeli jednak komuś sprawia to radość, to niech się kąpie na golasa.
        Ja tego nie rozumiem, ale w żadnym wypadku tego nie zabraniam. Niech robią co
        chcą, to wolny kraj. Im wolno się kąpać, a mnie wolno się dziwić.

• marcin_rz Re: i ten człowiek ciupcia i sika i robi kupę 09.06.08, 14:36
          " i ten człowiek ciupcia i sika i robi kupę"
          Jasne jest, że nie wszystkie czynności większość z nas ma ochotę oglądać i nie każdy podczas wykonywania tych czynności chce byc oglądanym.

Masz rację, są zwolennicy tego i owego i nikt nikogo nie namawia na obnażanie się, zwłaszcza jak ten ktoś nie ma na to ochoty. Chodzi mi tylko o to, żeby niepotrzebnie nie robić afery z tego co jest całkowicie naturalne.
          • and_nowak Re: i ten człowiek ciupcia i sika i robi kupę 09.06.08, 15:24
            marcin_rz napisał:
            [...]
            > Chodzi mi tylko o to, żeby niepotrzebnie
            > nie robić afery z tego co jest całkowicie naturalne.

Zgoda co do "nie robić afery".
            Niezgoda co do "naturalne". Bo u nas, tzn. w Polsce w 2008r. to nie jest
            naturalne, pomimo swej nazwy.
            U nas naturalne jest przebywanie na basenie w kostiumach kąpielowych.
            Nie twierdzę, że tak jest lepiej, ale tak jest zdecydowanie częściej.
            • Gość: jjj Re: i ten człowiek ciupcia i sika i robi kupę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 16:09
              >U nas naturalne jest przebywanie na basenie w kostiumach kąpielowych.
              >Nie twierdzę, że tak jest lepiej, ale tak jest zdecydowanie częściej.

Wszystko jest kwestią definicji naturalności. Nie zawsze to co powszechne jest
              naturalne. Naturalnym może być właśnie to, co lepsze.

Zresztą, o co tu się spierać - naturyści nie narzucając nikomu swoich upodobań i
              przekonań, zrobili zamkniętą imprezę dla ludzi podzielających ich punkt
              widzenia. Nic nadzwyczajnego.
        • Gość: jjj Re: i ten człowiek ciupcia i sika i robi kupę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 15:54
          >Ja tego nie rozumiem, ale w żadnym wypadku tego nie zabraniam. Niech robią co
          chcą, to wolny kraj. Im wolno się kąpać, a mnie wolno się dziwić.

Jetem naturystą i pełni popieram taką dojrzałą postawę. Zarówno tekstylny jak i
          naturystyczny styl życia są składnikami tej samej kultury. Poszanowanie
          wzajemnych różnic może przynieść tylko dobre rezultaty.
    • Gość: Józek Golasy wróciły na Falę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:02
      A gdzie zdjęcia?
      • Gość: Łodziak Re: Golasy wróciły na Falę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:09
        zdjęcie to sobie sam zrób
      • Gość: la Re: Golasy wróciły na Falę IP: *.vlan302.shrike.lubman.net.pl 09.06.08, 13:41
        Ja jakies widzialam na www.naturyzm.org.pl
        To z tej imprezy?
    • Gość: irizar W BE i NL sa takie imprezy dla homoseksualistow :) IP: *.groni1.gr.home.nl 09.06.08, 14:18
      Caly aquapark zarezerwowany dla gejow i lesbijek jedna wersja dla tekstylnych
      inna dla golasow. To jest piekne i fajne, ze mozna uczestniczyc w takich
      dedykowanych imprezach :)))
      W PL dlugo tak jeszcze nie bedzie :((( A szkoda
    • Gość: west Ale chlew... IP: *.pl.tesco-europe.com 09.06.08, 17:42
      Jakiś wieprz moczy jaja a później mam w tej samej wodzie pływać?
      • Gość: Jackson Re: Ale chlew... IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 17:47
        No tak, a jak wejdzie do wody w majtach to przestanie być wieprzem, a jaja zostawi w szatni... :-) Powinieneś się cieszyć, że byli na golasa bo przynajmniej nie mogli ukryć pod majtami obs...ych tyłków :P
    • Gość: My też byliśmy Golasy wróciły na Falę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 21:47
      szkoda że nie było sauny dla par chcących się kochać:))
    • Gość: my bylismy Re: Golasy wróciły na Falę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 21:49
      szkoda że nie było saun dla par chcących się kochać:))
    • wajek szkoda że nie było saun dla par chcących się kocha 09.06.08, 21:49
      szkoda że nie było saun dla par chcących się kochać:))
      • Gość: ... Re: szkoda że nie było saun dla par chcących się IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 01:38
        Taaa... genialny pomysł -_-
      • mm4m Re: szkoda że nie było saun dla par chcących się 12.06.08, 08:40
        Ależ były i są nadal, tylko nie naturyści tam chodzą. Wyłącznie stróże
        moralności katolickiej!
        Nb. wdychałeś kiedykolwiek zapach sauny pełnej niemytych tekstylnych?
    • Gość: mili Golasy wróciły na Falę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 23:34
      Jak widzę - większość komentujących czytuje Gazetę tylko w poniedziałki i do
      tego ogranicza się do interesującego ich dodatku...

Smutne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka