brite 09.06.08, 10:58 Już w najbliższy weekend: www.bialegawrony.org/page.php?cms=132 Fantastyczna inicjatywa, ożywienie tych rejonów Śródmieścia powinno być priorytetem władz - świetnie, że są ludzie, którzy próbują animować tą okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brite Re: w penej krasie? 09.06.08, 11:20 Pełnej krasy Wschodnia nie odzyska jeszcze przez wiele lat. Na razie jest tylko potencjalna pełna krasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa202 Chodzi o to, że tam literówki som, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 12:53 na tej stonie. Poprawić trzeba, bo nieadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brite w nielogu Re: Chodzi o to, że tam literówki som, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:23 A, no to trza pisać do organizatora, Biaych Gawronów. Też muszę do nich skrobnąć, bo reklamowali imprezę nielegalnie rozklejanymi plakatami. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius ale ten, 09.06.08, 13:01 będzie pokaz umiejętności kieszonkowców i dawania w ryj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa202 A rewia małoletnich cichodajek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:14 Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ale ten, 09.06.08, 13:32 Kiedyś na Wschodniej rządził taki jeden Abram. Ważył chyba ze 140 kilosów, był mocno smagły, a jego biceps chyba dorównywał Pudzianowemu. Ale to było dawno temu, a ja sam znam opowieść tylko z przekazu ustnego. Teraz chyba nie ma tam pojedynczego Wodza. Ale, że w mordę w dalszym ciągu można tam dostać, to więcej niż pewne;) Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Kiedyś na Wschodniej ... 09.06.08, 13:40 to Policja Państwowa chodziła i mandaty wlepiała, za błędy ortograficzne, stylistyczne, brak imienia i nazwiska właściciela na szyldach miejscowych sklepów. Miejscowi biznesmeni natomiast buntowali się, że policja wypisuje te mandaty w języku polskim. W książkach: "Na łódzkim bruku" i "W cieniu fabrycznych syren" opisano to haniebne postępowanie PP Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Kiedyś na Wschodniej ... 09.06.08, 13:47 Historia kołem się toczy. Teraz też nie brakuje obrażonych na polskość. I nawet nie trzeba się na Wschodnią wybierać żeby się o tym przekonać. Bez ruszania dupy z fotela, tylko zaglądając na pewne forum, spokojnie można podobnych "buntowników" wypatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies aaa202 chcesz siusiaki nasze.. 09.06.08, 13:53 oglądać? Ciekawe co Ty nam pokażesz? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Nie wiem... Makatkę z bród żydowskich? 09.06.08, 14:09 To powinno mnie uwiarygodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Oho, zaraz dojdziemy do pokazywania sobie 09.06.08, 13:53 Masz skojarzenia! Nie, nie o to, a właściwie nie do końca o to idzie. Chodzi raczej o tych, co drażni ich prawie wszystko co polskie, a tacy niekoniecznie przecież zaraz muszą wywodzić się z narodu wybranego; Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:04 konstruktywna krytyka. Zamiast się pławić w tej polskości i wychwalać jej cechy, pozytywne i te mniej, bronić rozpaczliwie mimo obiektywnych dowodów, że nie warto, dobrze jest czasem spojrzeć na rzeczy z dystansu i się nimi zdrażnić. Właśnie dlatego, że ma się polski paszport w kieszeni (pochodzenie nieistotne, zresztą... nikt z nas nie zna składowych swojego genotypu). Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:05 Roger patrzy na polskość z dystansu? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:09 diogenespies napisał: > Roger patrzy na polskość z dystansu? To kolejna pomyłka,tak samo że Podolski to Polak a dziadek Donka to partyzant był;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:21 Odpierz sie od tego Tuska w koncu, no co za "cwiercinteligent" niereformowalny! Jego dziadek siedział w Stutthofie, wcielili go na siłe do Wehrmachtu, ale potem uciekl i u Maczka walczył. Ciemny lud wszystko kupi, że za klasykiem PiSu powtorze. Orzechowski tez zawsze posluch zawsze znajdzie u longet. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:25 Hm,miał ładne widoki z wieżyczki;-) Co do Orzechowskiego to nie wiem POco się czepiasz,kolejna łódzka inicjatywa:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:29 bo i tak nie warto, Miller przy Geniuszu Kaszub wielkim mężem stanu był.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:31 Wielkim? Pol glowy ode mnie nizszym:) Bronie ludzi na dziwnych zakretach wojennego losy, takie cos jak l. gebe wiezniem Stutthofu wyciera. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:34 a jak powiem, że Wałęsa to... też mały człowiek, to też mi się dostanie?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:35 A Stalin mial 163 ot co, jakbym wlozyla szpile moglabym go przyszpilic z gory... Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:37 jest coś w tych ludziach, co to są nikczemnego wzrostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:38 Cii, bo jak Big uslyszy... Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:39 ja na szczęście mam 186... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:40 diogenespies napisał: > ja na szczęście mam 186... No, nieźle;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:42 Ja do wzrostu Biga nie nawiazuje, do jego idoli raczej. Mowisz 186 fiu fiu, to chyba kogos innego widzialam przy Miszczu w Manu na sesji. Wierze jednak na slowo, centymetra w oczach nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:45 a wtedy kaca miałem a Ceniony stawał na szczytach mozliwości:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 18,6 09.06.08, 14:44 Teoria o związku nikczemności ducha i nikczemności fizys się nie obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: 18,6 09.06.08, 14:46 do jednego filmu potrzebowali z rozmiarem powyżej 18cm.. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: Do wydobywania listów z nowych skrzynek? 09.06.08, 14:49 a nie napisali do czego im ten rozmiar.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: 18,6 IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:51 A to dlugosc nosa? Noo nie na darmo azjaci mowia na nas- bialych dlugonosi. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: 18,6 09.06.08, 14:52 a co Ty tu z antysemityzmem wyskakujesz? A wiesz jakie rozmiary maja murzyni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: 18,6 IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:53 No oni nosy maja raczej zgrabne acz hmm mm szerokie? Pasuja im do duzych ust :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: 18,6 IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 15:01 Wsrod rasy negroidalnej rzadkosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: 18,6 IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 15:13 Nie boj sie, zrozumielismy sie ponad podzialami. W sumie moglam uzyc troche emotikonek, zeby nie bylo z takim powaznym szczekosciskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:39 nett1980 napisała: > A Stalin mial 163 ot co, jakbym wlozyla szpile moglabym go > przyszpilic z gory... Stalina do tej pory chwalą.......jak Donka Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:38 Niech się cieszy że słuchaczy RM tu nie ma;-) wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,10034706,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: Król Roger? 09.06.08, 14:17 oj inteligentko w jakich Ty czasach żyjesz, nawet po wpisaniu w wikipedie hasła ROGER wyskakuje Brazylijczyk /od tygodnia czy dwóch Polak w prostej linii po Kaczce, która mu nadała obywatelstwo/ co to piłę kopie niczym pan Chomontek ją odbija głową... Król Roger jest na 23 pozycji.. ps Swoja droga jest coś urągającego inteligencji w korzystaniu z wikipedii... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:26 Ja tam samobiczować się nie zamierzam, a za konstruktywną krytykę niech biorą się posiadacze innych niż polski paszportów. Zresztą robią to z uzasadnieniem i bez, nader często-gęsto, podobnie do tych Polaków, którzy wciąż i nieustannie, jakby mając pretensje o własne pochodzenie, z wielkim poświęceniem(?) jadą po Ojczyźnie aż skry lecą. Ja nie aspiruję, a także nie pasuję do tego grona. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ja zaś wolę 09.06.08, 14:40 sama siebie skrytykować, choćby przesadnie, niż nieuzasadnienie się chełpić. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ja zaś wolę 09.06.08, 14:42 aaa202 napisała: > sama siebie skrytykować, Nie musisz........to widać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:42 Czy paszport jest tym, co odróżnia jednego ludzia od drugiego? Czy paszport jest wyznacznikiem tego, jakim człowiekiem się jest? Ostatnio w ramach patriotyzmu próbowałem zgłębić pochodzenie Słowian, doszedłem do Antów i Sklawenów i żałuję, że nasi przodkowie nie wybrali sobie do życia jakichś cieplejszych okolic, gdzie mogliby pić wino i w cieple wypisywać dzieje swoich ludów, jak to się udało Grekom czy Rzymianom. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:44 brite napisał: > Czy paszport jest tym, co odróżnia jednego ludzia od drugiego? Czy paszport jes > t > wyznacznikiem tego, jakim człowiekiem się jest? Oczywiście....każdy paszport ma swoją historię i tradycję,to ona drukuje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:47 No przecież zawsze możesz się w cieplejsze rejony przenieść. Brykasz z samym dowodem, nawet paszportu nie potrzebujesz. A poza tym, co tu się będziesz z debilami kisił? I, że też jeszcze Ci się chce z nimi gadać?:/ Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:55 Debil nie debil, zawsze można na ludzi wyciągnąć. Trzeba się wymieniać informacjami i światopoglądami, nie wolno zostawiać w izolacji, żeby nie dopuścić do pogłębienia podziałów. > No przecież zawsze możesz się w cieplejsze rejony przenieść. Nie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że nasi praprzodkowie zostawili nam bardzo niewiele informacji o sobie. A przecież znajomość historii, jak dobrze wiesz, pozwala na lepsze utożsamianie się z danym ludem. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 15:04 Co to jest ludź według Braita? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 15:06 Jako zdefiniowany przez oświeconego debil, z uporem godnym kretyna serdecznie dziękuję za próbę wyciągnięcia mnie na ludzi. Wolę zostać matołem, niż mieć zindoktrynowany mózg. Bliżej mi do stada matołów i niech już tak pozostanie. Co do historii, to nie mam najmniejszych wątpliwości, iż jest ona potrzebna każdemu narodowi. I to nie okazjonalnie, na potrzebę chwili, wtedy, gdy jej przywołanie jest wygodne, ale zawsze, w każdej sytuacji. Ubolewam nad tym, że przekazy pozostawione przez naszych praojców są tak szczątkowe, ale jednocześnie dziwię się (chociaż, bo ja wiem...), że to co przecież mamy (odnoszącego się do dużo bliższym nam dziejom), niektórzy najchętniej by spalili. Jak widzisz, i historię traktuje się wybiórczo... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 15:10 brite napisał: Chodziło mi o to, że nasi praprzodkowie zostawili nam bardzo > niewiele informacji o sobie Nasi przodkowie zawsze zacierali ślady;-)a tak na serio to im zacierano i ścierano np.szwaby,szwedy złodzieje wyobraź sobie że kradli drzwi nawet z futryną w czasie potopu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:54 To wino piliby przodkowie czy my obecnie żyjący? Moglibyśmy winko spożywać w miejscach publicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
senor.eugenio Re: Kiedyś na Wschodniej ... 09.06.08, 15:57 Na twoim miejscu ruszyłbym dupę z fotela i sprawdził czy ktoś nie stoi już pod twoimi drzwiami - to mogą być ONI. Odpowiedz Link Zgłoś
brite To może korzystając z okazji 09.06.08, 13:48 To może korzystając z okazji przywrócę propozycję weekendowego forumowego plenerku foto na Wschodniej? Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy 09.06.08, 13:52 w Golonce /obecnie Wschodnia/ ? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy 09.06.08, 13:54 Chcę przejść i pokontemplować Wschodnią zaczynając od Narutowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy 09.06.08, 14:01 Pytałem się o miejsce zbiórki:-) sobota, niedziela? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy 09.06.08, 14:14 Jeszcze nie wiem - jakoś w środku tygodnia dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breblebrox Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy IP: *.opera-mini.net 09.06.08, 14:20 Ja bym się chętnie wybrała, ale tylko w niedzielę mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 15:14 Niedzielne pozne popludnie wchodzi w rachube... Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy 12.06.08, 10:37 Niedziela, koło południa. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Święto Ulicy Wschodniej 2008 13.06.08, 17:43 Hmm, według planu miała być dziś parada po Piotrkowskiej zachęcająca do pójścia na Wschodnią, ale coś nie widać. Pewnie to przez deszcz :/ Za to dziś po Pietrynie paradowały cheerleaderki z akompaniamentem reklamujące mecz Budowlanych Łódź - bardzo fajny pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Święto Ulicy Wschodniej 2008 IP: *.toya.net.pl 13.06.08, 18:23 a one nie reklamowały tego,że 2okilka lat temu do Łodzi przyjechał JP II ? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Święto Ulicy Wschodniej 2008 14.06.08, 21:23 Bardzo fajny był koncert dziś w ramach Święta w podwórku przy Wschodniej 45. Skrzypek, śpiewacy oraz zespół perkusyjny w scenerii łódzkiego podwórka - fantastyczna mieszanka. Kultura przyszła na Wschodnią, warta stu Kapitanów Kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Święto Ulicy Wschodniej 2008 14.06.08, 21:46 A oni wczoraj mieli paradę na Piotrkowskiej podczas deszczu. Widziałam w tvp3. Odpowiedz Link Zgłoś