Dodaj do ulubionych

Święto Ulicy Wschodniej 2008

09.06.08, 10:58
Już w najbliższy weekend:
www.bialegawrony.org/page.php?cms=132
Fantastyczna inicjatywa, ożywienie tych rejonów Śródmieścia powinno być
priorytetem władz - świetnie, że są ludzie, którzy próbują animować tą okolicę.
Obserwuj wątek
    • aaa202 w penej krasie? 09.06.08, 11:00
      • brite Re: w penej krasie? 09.06.08, 11:20
        Pełnej krasy Wschodnia nie odzyska jeszcze przez wiele lat.
        Na razie jest tylko potencjalna pełna krasa.
        • Gość: aaa202 Chodzi o to, że tam literówki som, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 12:53
          na tej stonie. Poprawić trzeba, bo nieadnie.
          • Gość: brite w nielogu Re: Chodzi o to, że tam literówki som, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:23
            A, no to trza pisać do organizatora, Biaych Gawronów.

Też muszę do nich skrobnąć, bo reklamowali imprezę nielegalnie rozklejanymi
            plakatami.
    • yavorius ale ten, 09.06.08, 13:01
      będzie pokaz umiejętności kieszonkowców i dawania w ryj?
      • Gość: aaa202 A rewia małoletnich cichodajek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:14
        • diogenespies a Gośka ze Wschodniej będzie? 09.06.08, 13:26

• big_news Re: ale ten, 09.06.08, 13:32
        Kiedyś na Wschodniej rządził taki jeden Abram. Ważył chyba ze 140 kilosów, był
        mocno smagły, a jego biceps chyba dorównywał Pudzianowemu.
        Ale to było dawno temu, a ja sam znam opowieść tylko z przekazu ustnego. Teraz
        chyba nie ma tam pojedynczego Wodza. Ale, że w mordę w dalszym ciągu można tam
        dostać, to więcej niż pewne;)
        • diogenespies Kiedyś na Wschodniej ... 09.06.08, 13:40
          to Policja Państwowa chodziła i mandaty wlepiała, za błędy ortograficzne,
          stylistyczne, brak imienia i nazwiska właściciela na szyldach miejscowych sklepów.
          Miejscowi biznesmeni natomiast buntowali się, że policja wypisuje te mandaty w
          języku polskim.
          W książkach: "Na łódzkim bruku" i "W cieniu fabrycznych syren" opisano to
          haniebne postępowanie PP
          • big_news Re: Kiedyś na Wschodniej ... 09.06.08, 13:47
            Historia kołem się toczy.
            Teraz też nie brakuje obrażonych na polskość. I nawet nie trzeba się na
            Wschodnią wybierać żeby się o tym przekonać. Bez ruszania dupy z fotela, tylko
            zaglądając na pewne forum, spokojnie można podobnych "buntowników" wypatrzeć.
            • aaa202 Oho, zaraz dojdziemy do pokazywania sobie 09.06.08, 13:50
              siusiaków:)
              • diogenespies aaa202 chcesz siusiaki nasze.. 09.06.08, 13:53
                oglądać? Ciekawe co Ty nam pokażesz? :-)
                • aaa202 Nie wiem... Makatkę z bród żydowskich? 09.06.08, 14:09
                  To powinno mnie uwiarygodnić.
              • big_news Re: Oho, zaraz dojdziemy do pokazywania sobie 09.06.08, 13:53
                Masz skojarzenia!
                Nie, nie o to, a właściwie nie do końca o to idzie.
                Chodzi raczej o tych, co drażni ich prawie wszystko co polskie, a tacy
                niekoniecznie przecież zaraz muszą wywodzić się z narodu wybranego;
                • aaa202 Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:04
                  konstruktywna krytyka. Zamiast się pławić w tej polskości i
                  wychwalać jej cechy, pozytywne i te mniej, bronić rozpaczliwie mimo
                  obiektywnych dowodów, że nie warto, dobrze jest czasem spojrzeć na
                  rzeczy z dystansu i się nimi zdrażnić. Właśnie dlatego, że ma się
                  polski paszport w kieszeni (pochodzenie nieistotne, zresztą... nikt
                  z nas nie zna składowych swojego genotypu).
                  • diogenespies Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:05
                    Roger patrzy na polskość z dystansu?
                    • longeta Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:09
                      diogenespies napisał:

> Roger patrzy na polskość z dystansu?

To kolejna pomyłka,tak samo że Podolski to Polak a dziadek Donka to partyzant był;-)
                      • Gość: nett Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:21
                        Odpierz sie od tego Tuska w koncu, no co za "cwiercinteligent"
                        niereformowalny!
                        Jego dziadek siedział w Stutthofie, wcielili go na siłe do
                        Wehrmachtu, ale potem uciekl i u Maczka walczył. Ciemny lud wszystko
                        kupi, że za klasykiem PiSu powtorze.
                        Orzechowski tez zawsze posluch zawsze znajdzie u longet.
                        • longeta Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:25
                          Hm,miał ładne widoki z wieżyczki;-)

Co do Orzechowskiego to nie wiem POco się czepiasz,kolejna łódzka inicjatywa:-)))
                        • diogenespies droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:29
                          bo i tak nie warto, Miller przy Geniuszu Kaszub wielkim mężem stanu był..
                          • Gość: nett Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:31
                            Wielkim? Pol glowy ode mnie nizszym:)
                            Bronie ludzi na dziwnych zakretach wojennego losy, takie cos jak l.
                            gebe wiezniem Stutthofu wyciera.
                            • diogenespies Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:34
                              a jak powiem, że Wałęsa to... też mały człowiek, to też mi się dostanie?:-)
                              • nett1980 Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:35
                                A Stalin mial 163 ot co, jakbym wlozyla szpile moglabym go
                                przyszpilic z gory...
                                • diogenespies Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:37
                                  jest coś w tych ludziach, co to są nikczemnego wzrostu...
                                  • Gość: nett Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:38
                                    Cii, bo jak Big uslyszy...
                                    • diogenespies Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:39
                                      ja na szczęście mam 186...
                                      • longeta Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:40
                                        diogenespies napisał:

> ja na szczęście mam 186...

No, nieźle;-)
                                      • Gość: nett Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:42
                                        Ja do wzrostu Biga nie nawiazuje, do jego idoli raczej.
                                        Mowisz 186 fiu fiu, to chyba kogos innego widzialam przy Miszczu w
                                        Manu na sesji. Wierze jednak na slowo, centymetra w oczach nie mam.
                                        • diogenespies Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:45
                                          a wtedy kaca miałem a Ceniony stawał na szczytach mozliwości:-)
                                      • aaa202 18,6 09.06.08, 14:44
                                        Teoria o związku nikczemności ducha i nikczemności fizys się nie
                                        obroni.
                                        • diogenespies Re: 18,6 09.06.08, 14:46
                                          do jednego filmu potrzebowali z rozmiarem powyżej 18cm..
                                          • aaa202 Do wydobywania listów z nowych skrzynek? 09.06.08, 14:48
                                            • diogenespies Re: Do wydobywania listów z nowych skrzynek? 09.06.08, 14:49
                                              a nie napisali do czego im ten rozmiar..
                                        • Gość: nett Re: 18,6 IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:51
                                          A to dlugosc nosa? Noo nie na darmo azjaci mowia na nas- bialych
                                          dlugonosi.
                                          • diogenespies Re: 18,6 09.06.08, 14:52
                                            a co Ty tu z antysemityzmem wyskakujesz? A wiesz jakie rozmiary maja murzyni?
                                            • Gość: nett Re: 18,6 IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 14:53
                                              No oni nosy maja raczej zgrabne acz hmm mm szerokie? Pasuja im do
                                              duzych ust :)
                                              • diogenespies Re: 18,6 09.06.08, 14:54
                                                Duże usta to rzadkość!
                                                • Gość: nett1980 Re: 18,6 IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 15:01
                                                  Wsrod rasy negroidalnej rzadkosc?
                                                  • diogenespies Re: 18,6 09.06.08, 15:08
                                                    nie zrozumieliśmy sie...:-)
                                                  • Gość: nett1980 Re: 18,6 IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 15:13
                                                    Nie boj sie, zrozumielismy sie ponad podzialami. W sumie moglam
                                                    uzyc troche emotikonek, zeby nie bylo z takim powaznym
                                                    szczekosciskiem.
                                • longeta Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:39
                                  nett1980 napisała:

> A Stalin mial 163 ot co, jakbym wlozyla szpile moglabym go
                                  > przyszpilic z gory...

Stalina do tej pory chwalą.......jak Donka
                            • longeta Re: droga Nett nie broń tak Słońca Peru 09.06.08, 14:38
                              Niech się cieszy że słuchaczy RM tu nie ma;-)
                              wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,10034706,wiadomosc.html
                    • aaa202 Król Roger? 09.06.08, 14:11
                      • diogenespies Re: Król Roger? 09.06.08, 14:17
                        oj inteligentko w jakich Ty czasach żyjesz, nawet po wpisaniu w wikipedie hasła
                        ROGER wyskakuje Brazylijczyk /od tygodnia czy dwóch Polak w prostej linii po
                        Kaczce, która mu nadała obywatelstwo/ co to piłę kopie niczym pan Chomontek ją
                        odbija głową...
                        Król Roger jest na 23 pozycji..
                        ps
                        Swoja droga jest coś urągającego inteligencji w korzystaniu z wikipedii...
                  • big_news Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:26
                    Ja tam samobiczować się nie zamierzam, a za konstruktywną krytykę niech biorą
                    się posiadacze innych niż polski paszportów. Zresztą robią to z uzasadnieniem i
                    bez, nader często-gęsto, podobnie do tych Polaków, którzy wciąż i nieustannie,
                    jakby mając pretensje o własne pochodzenie, z wielkim poświęceniem(?) jadą po
                    Ojczyźnie aż skry lecą. Ja nie aspiruję, a także nie pasuję do tego grona.
                    • aaa202 Ja zaś wolę 09.06.08, 14:40
                      sama siebie skrytykować, choćby przesadnie, niż nieuzasadnienie się
                      chełpić.

• longeta Re: Ja zaś wolę 09.06.08, 14:42
                        aaa202 napisała:

> sama siebie skrytykować,

Nie musisz........to widać;-)
                    • brite Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:42
                      Czy paszport jest tym, co odróżnia jednego ludzia od drugiego? Czy paszport jest
                      wyznacznikiem tego, jakim człowiekiem się jest?

Ostatnio w ramach patriotyzmu próbowałem zgłębić pochodzenie Słowian, doszedłem
                      do Antów i Sklawenów i żałuję, że nasi przodkowie nie wybrali sobie do życia
                      jakichś cieplejszych okolic, gdzie mogliby pić wino i w cieple wypisywać dzieje
                      swoich ludów, jak to się udało Grekom czy Rzymianom.
                      • longeta Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:44
                        brite napisał:

> Czy paszport jest tym, co odróżnia jednego ludzia od drugiego? Czy paszport jes
                        > t
                        > wyznacznikiem tego, jakim człowiekiem się jest?

Oczywiście....każdy paszport ma swoją historię i tradycję,to ona drukuje;-)
                      • big_news Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:47
                        No przecież zawsze możesz się w cieplejsze rejony przenieść. Brykasz z samym
                        dowodem, nawet paszportu nie potrzebujesz. A poza tym, co tu się będziesz z
                        debilami kisił? I, że też jeszcze Ci się chce z nimi gadać?:/
                        • brite Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:55
                          Debil nie debil, zawsze można na ludzi wyciągnąć. Trzeba się wymieniać
                          informacjami i światopoglądami, nie wolno zostawiać w izolacji, żeby nie
                          dopuścić do pogłębienia podziałów.

> No przecież zawsze możesz się w cieplejsze rejony przenieść.

Nie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że nasi praprzodkowie zostawili nam bardzo
                          niewiele informacji o sobie. A przecież znajomość historii, jak dobrze wiesz,
                          pozwala na lepsze utożsamianie się z danym ludem.
                          • longeta Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 15:04
                            Co to jest ludź według Braita?
                          • big_news Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 15:06
                            Jako zdefiniowany przez oświeconego debil, z uporem godnym kretyna serdecznie
                            dziękuję za próbę wyciągnięcia mnie na ludzi. Wolę zostać matołem, niż mieć
                            zindoktrynowany mózg. Bliżej mi do stada matołów i niech już tak pozostanie.
                            Co do historii, to nie mam najmniejszych wątpliwości, iż jest ona potrzebna
                            każdemu narodowi. I to nie okazjonalnie, na potrzebę chwili, wtedy, gdy jej
                            przywołanie jest wygodne, ale zawsze, w każdej sytuacji. Ubolewam nad tym, że
                            przekazy pozostawione przez naszych praojców są tak szczątkowe, ale jednocześnie
                            dziwię się (chociaż, bo ja wiem...), że to co przecież mamy (odnoszącego się do
                            dużo bliższym nam dziejom), niektórzy najchętniej by spalili. Jak widzisz, i
                            historię traktuje się wybiórczo...
                          • longeta Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 15:10
                            brite napisał: Chodziło mi o to, że nasi praprzodkowie zostawili nam bardzo
                            > niewiele informacji o sobie

Nasi przodkowie zawsze zacierali ślady;-)a tak na serio to im zacierano i
                            ścierano np.szwaby,szwedy złodzieje wyobraź sobie że kradli drzwi nawet z
                            futryną w czasie potopu:-)
                      • diogenespies Re: Wiesz, jest jeszcze tak zwana 09.06.08, 14:54
                        To wino piliby przodkowie czy my obecnie żyjący? Moglibyśmy winko spożywać w
                        miejscach publicznych?
            • senor.eugenio Re: Kiedyś na Wschodniej ... 09.06.08, 15:57

Na twoim miejscu ruszyłbym dupę z fotela i sprawdził czy ktoś nie stoi już pod
              twoimi drzwiami - to mogą być ONI.
    • brite To może korzystając z okazji 09.06.08, 13:48
      To może korzystając z okazji przywrócę propozycję weekendowego forumowego
      plenerku foto na Wschodniej?
      • diogenespies Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy 09.06.08, 13:52
        w Golonce /obecnie Wschodnia/ ?
        • brite Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy 09.06.08, 13:54
          Chcę przejść i pokontemplować Wschodnią zaczynając od Narutowicza.
          • diogenespies Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy 09.06.08, 14:01
            Pytałem się o miejsce zbiórki:-)
            sobota, niedziela?
            • brite Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy 09.06.08, 14:14
              Jeszcze nie wiem - jakoś w środku tygodnia dam znać.
            • Gość: Breblebrox Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy IP: *.opera-mini.net 09.06.08, 14:20
              Ja bym się chętnie wybrała, ale tylko w niedzielę mogę.
              • Gość: nett Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 15:14
                Niedzielne pozne popludnie wchodzi w rachube...
            • brite Re: Spotkanie w knajpie przy Włókienniczej, czy 12.06.08, 10:37
              Niedziela, koło południa.
    • brite Re: Święto Ulicy Wschodniej 2008 13.06.08, 17:43
      Hmm, według planu miała być dziś parada po Piotrkowskiej zachęcająca do pójścia
      na Wschodnią, ale coś nie widać. Pewnie to przez deszcz :/

Za to dziś po Pietrynie paradowały cheerleaderki z akompaniamentem reklamujące
      mecz Budowlanych Łódź - bardzo fajny pomysł!
      • Gość: dp Re: Święto Ulicy Wschodniej 2008 IP: *.toya.net.pl 13.06.08, 18:23
        a one nie reklamowały tego,że 2okilka lat temu do Łodzi przyjechał JP II ?
    • brite Re: Święto Ulicy Wschodniej 2008 14.06.08, 21:23
      Bardzo fajny był koncert dziś w ramach Święta w podwórku przy Wschodniej 45.
      Skrzypek, śpiewacy oraz zespół perkusyjny w scenerii łódzkiego podwórka -
      fantastyczna mieszanka. Kultura przyszła na Wschodnią, warta stu Kapitanów Kultura.
      • przyslowie Re: Święto Ulicy Wschodniej 2008 14.06.08, 21:46
        A oni wczoraj mieli paradę na Piotrkowskiej podczas deszczu.
        Widziałam w tvp3.
        • brite Re: Święto Ulicy Wschodniej 2008 14.06.08, 21:47
          tak, widziałem z daleka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka