Dodaj do ulubionych

Tramwaje na nowych trasach

IP: *.toya.net.pl 27.06.08, 21:01
Co to znaczy, ze 95 ma nowa stałą trasę do Placu Niepodległości?
Czyżby władze miasta powróciły do starej koncepcji odcięcia
mieszkańców Dąbrowy (szczególnie od ulicy Śląskiej do Dąbrowskiego)
od bezpośredniego połączenia ze Śródmieściem?! Nawet dla mieszkańców
okolic ulicy Dąbrowskiego, jeden tramwaj (linia 2) to za mało!
Obserwuj wątek
    • Gość: kiep Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 21:46
      raczej chodzi o to, że 95 nie wróci na Bałuty.
      • Gość: mieszkańcy Dąbrowy Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.toya.net.pl 27.06.08, 21:50
        No właśnie o tym mówimy! (5 powinno jeździć z Dąbrowy przez
        Piotrkowską, Kościuszki, Zachodnią do Ronda Powstańców 1863 r.!
        Jeśli tym (wpiszcie tu sobie wszystkie najgorsze przekleństwa
        świata) pseudowładzom miasta wydaje się, że pozwolimy na to, to są w
        grubym błędzie!
        • Gość: . Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.08, 21:55
          No pewnie. W końcu trzy linie tramwajowe do Śródmieścia (w tym jedna niemal
          identyczną trasą), oraz 95 i 72 do punktu przesiadkowego (pierwszego porządnego
          w Łodzi) to zdecydowanie za mało. W ogóle, to mieszkańcom Dąbrowy powinno się
          przydzielić po samochodzie z szoferem.
        • Gość: gosc Re: Tramwaje na nowych trasach IP: 195.69.82.* 28.06.08, 02:41
          Ja mysle, ze g* zrobicie poza biciem piany na forum.
          • Gość: urzedas Dobrze mowi, polac mu! :) IP: *.skomur.pl 28.06.08, 08:43
            Gość portalu: gosc napisał(a):

> Ja mysle, ze g* zrobicie poza biciem piany na forum.

HEHE :) Prawda, prawda :)
          • Gość: welusz mariańczyk Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.prokom.pl 07.08.08, 16:58
            Jest coś takiego jak wybory idioto....
            Komunikacja miejska jest dla mieszkańców a nie na odwrót jak to Ty uważasz.
            • Gość: fan studiego Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.pl 07.08.08, 19:28
              tak tak, idioto, zapomniales jeszcze napisac swoim zwyczajem ze te wybory sa NIEDLUGO; pol kadencji nawet nie minelo ale wybory niedlugo
            • Gość: Krauze Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.run.pl 07.08.08, 22:57
              > Jest coś takiego jak wybory idioto....
              Obesrałem sobie zbroję.
    • Gość: barnaba Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.lodz.msk.pl 27.06.08, 22:29
      > Co to znaczy, ze 95 ma nowa stałą trasę do Placu Niepodległości?

Było to pewne już w 2001 roku.
      Ciesz się, ze jest Dell- inaczej "95" zniknęłoby zapewne całkowicie.
    • nefnef Tramwaje na nowych trasach 27.06.08, 22:40
      Czy 16 i P to też będą nowe tramwaje? Kiedy trasa od Pabianic do Zgierza, aby
      tramwaj zasłużył na miano regionalnego? Bo na razie mimo tej szumnej nazwy
      nadal widać tylko nowy Łódzki Tramwaj Miejski. A tramwaj regionalny jak był
      stary tak nadal będzie?
      • Gość: xavier Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.toya.net.pl 27.06.08, 22:45
        Na razie zrobiono tylko pierwszy etap, który obejmował wymianę trasy w Łodzi. Na
        pozostałe będzie trzeba czekać, z tym że Zgierz na pewno wybuduje tę trasę u
        siebie. Problem jest z Ksawerowem i Pabianicami - nie wiadomo czy tam
        kiedykolwiek budowa ruszy (powód? brak pieniędzy...)
        • Gość: gosc Re: Tramwaje na nowych trasach IP: 195.69.82.* 28.06.08, 02:47
          Pieniadze to moze i by sie znalazly - ino im sie nie chce chciec.
          • Gość: STUDI Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.prokom.pl 07.08.08, 17:02
            Zgierz to może nawet jakby chciał to nie wybuduje linii na osiedle 650 lecia.
            Właściciel gruntów - spółdzielnia mieszkaniowa - gdzie miała przebiegać linia
            stanowczo nie wyraża zgody na tramwaj - przy okazji reprezentując mieszkańców
            tego osiedla.

Tak więc nici z ŁTR'u do Zgierza - będzie tylko co najwyżej remoncik kawałka
            jednotoru - plus ciasna pętelka .

Przestań uprawiać propagandę sukcesu jak za czaśów tow. E. Gierka.
            • Gość: .................. Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.08, 17:56
              > Zgierz to może nawet jakby chciał to nie wybuduje linii na osiedle
              650 lecia.
              > Właściciel gruntów - spółdzielnia mieszkaniowa - gdzie miała
              przebiegać linia
              > stanowczo nie wyraża zgody na tramwaj - przy okazji reprezentując
              mieszkańców
              > tego osiedla.

O grubo sie mylisz grubasku.

> Przestań uprawiać propagandę sukcesu jak za czaśów tow. E. Gierka.

Przestan pi**przyc jak pensjonariusz kochanowki.
              • Gość: STUDI Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.prokom.pl 07.08.08, 18:55
                Czyli oskarżasz pana prezydenta Zgierza że kłamie publicznie mówiąc że nie ma
                możliwości wybudowania linii na osiedle 650 lecia z racji braku zgodny
                właściciela terenów przewidzianych pod torowisko i jedynie można mówić o
                remoncie istniejącej linii do Pl Kilińskiego?

• Gość: Krauze Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.run.pl 07.08.08, 19:23
                  Rozmawiałeś z prezydentem czy naczytałeś się wiarygodnych gazetek pokroju EI?
                • Gość: barnaba Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.lodz.msk.pl 07.08.08, 19:52
                  Dyskusje się toczą. Wiadomość aktualna w połowie lipca nie musi być aktualna w
                  sierpniu...
            • Gość: gosc Re: Tramwaje na nowych trasach IP: 195.69.82.* 07.08.08, 19:31
              > Przestań uprawiać propagandę sukcesu jak za czaśów tow. E. Gierka.

Gdzie ty w stwierdzeniu "pieniadze to by sie znalazly" widzisz
              propagande jelopie?
    • Gość: mieszkanka Dąbrowy Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.toya.net.pl 27.06.08, 23:02
      Dlaczego nikt z oświeconych władz łódzkiego MPK nie pomyśli, aby puścić jakiś
      tramwaj do centrum Łodzi z pętli na Niższej. Przecież mieszkańcy okolic ronda
      Broniewskiego/Rydza Śmigłego zostają bez bezpośredniego połączenia z
      Piotrkowską/Żwirki i dalej z Bałutami. I to jest skandal! Linia tramwaju nr 7
      (jak jeździł) i nr 13 pokrywa się w ponad 50%, a przecież można by wrócić do
      starej trasy linii nr 7. Czy ktoś pomyślał we władzach MPK, jaki będzie panował
      tłok w "2" w godzinach szczytu porannego i popołudniowego??
      • Gość: .................. Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.08, 00:12
        MPK nie ustala tras linii tramwajowych i autobusowych, robi to
        Zarzad Drog i Transportu w Lodzi.
      • Gość: gosc Re: Tramwaje na nowych trasach IP: 195.69.82.* 28.06.08, 02:43
        > Linia tramwaju nr 7 (jak jeździł) i nr 13 pokrywa się w ponad 50%

I bardzo dobrze, dzieki temu w tramwajach na Smiglego-Rydza i
        Kopcinskiego nie ma dwa razy wiekszego tloku.
      • Gość: mieszkańcy Dąbrowy Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.toya.net.pl 28.06.08, 03:00
        Dokładnie o tym mówimy, kiedy protestujemy przeciwko likwidacji
        autobusu nr 95 (bo to jest likwidacja - nikt nie potrzebuje autobusu
        dojeżdżającego do Placu NIepodległości! Potrzebny jest do
        Śródmieścia i na Bałuty!)Cała Dąbrowa będzie dojeżdżać do Zachodniej
        dwójką?! Niby dlaczego mamy się przesiadać? Wsadźcie sobie w d. taki
        rozkład!
        • Gość: urzedas Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.skomur.pl 28.06.08, 08:39
          bedziecie sie przesiadac, bo my tak chcemy :)
        • Gość: . Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.gprs.plus.pl 28.06.08, 12:48
          > Dokładnie o tym mówimy, kiedy protestujemy przeciwko likwidacji
          > autobusu nr 95 (bo to jest likwidacja - nikt nie potrzebuje autobusu
          > dojeżdżającego do Placu NIepodległości!

Nie do Placu Niepodległości, tylko do punktu przesiadkowego na nim, przez który
          przejeżdżać będzie 5 linii tramwajowych i poza 95 - 2 autobusowe.

> Potrzebny jest do Śródmieścia i na Bałuty!

Do Śródmieścia dojeżdżają też 4 i 14. Oraz wszystkie 5 linii tramwajowych z
          punktu przesiadkowego. Co do Bałut - wolno spytać co tam takiego jest że rzekomo
          dzikie tłumy mieszkańców Dąbrowy tam jeżdżą?

Cała Dąbrowa będzie dojeżdżać do Zachodniej
          > dwójką?!

Nie. 2, 4, 14, 95 i 72.

> Niby dlaczego mamy się przesiadać?

A niby dlaczego nie?

> Wsadźcie sobie w d. taki rozkład!

To bardzo przekonujący argument
          • Gość: STUDI Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.prokom.pl 07.08.08, 17:04
            Np. Twoja ulubiona Manufaktura. Już nagle jej nie ma bo tak wygodnie arogancko
            kłapać jęzorem? PRL jeszcze nie wróciła.
            • Gość: fan studiego Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.pl 07.08.08, 19:37
              do manufaktury dojezdza 2, tepaku, a 95 mialoby przystanek przy legionow albo przy limanowskiego - rzeczywiscie, swietny dojazd do manufaktury, "rodem z prl", cwoku
        • zamek Re: Tramwaje na nowych trasach 28.06.08, 21:07
          A ilu Was jest, "mieszkańcy"?
          Proszę przyjąć do wiadomości, iż w nowoczesnej koncepcji komunikacji miejskiej
          autobus jest środkiem pomocniczym, dowożącym do środka podstawowego, którym jest
          w przypadku Łodzi tramwaj. Bardzo dobrze to wymyślono i żaden krzykacz z Dąbrowy
          tego nie zmieni. Koniec dyskusji.
          • Gość: STUDI Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.prokom.pl 07.08.08, 19:00
            Ale są tam tory tramwajowe z liniami omijającymi centrum.
      • Gość: bbbbb Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.97.rev.vline.pl 07.08.08, 16:47
        Akurat w tej sprawie zbieralem podpisy na terenie Dabrowy przy Śląskiej jak i
        Dąbrowie. Nie pomogło nawet to, że było ponad 400 podpisów gdyż jedna z Rady
        Osiedla osoba mieszka przy Tatrzańskiej i nie ma zamiaru wsiadać do tramwaju
        jadącego na Kościuszki na Rydza-Śmigłego ponieważ to za daleko do przejścia.
        Jeśli to mogę odkopać to pismo. Wiem że pisałem je jakoś w 2001 roku.
    • Gość: zyber Powróćmy do starych tras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 23:20
      A ja bym wolał, by powrócić do starych tras tramwajowych, o ile to
      mozliwe. W Łodzi bardzo dużo torów zostało zdemontowanych i do dziś
      nie wiem dlaczego. Nic nowego nie przybywa. A tramwaj, oprócz, że
      ekologiczny to w dzisiejszych korkach jest najszybszym środkiem
      transportu. Zaproponujmy nowe linie i połączenie tramwajowe. Niech
      będzie ich nawet 40!
      • Gość: Michał M. Re: Powróćmy do starych tras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 23:35
        Dlaczego 40? Może być nawet 100. Ale wtedy zamiast tramwaju co 10 minut będziesz
        mieć tramwaj co 2 godziny. Nie wiem czy się opłaca:)
        • Gość: zyber Re: Powróćmy do starych tras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 00:25
          Bo szkoda mi polikwidowanych tras; 40, miałem na myśli linie
          tramwajowe kursujące po Łodzi. A Ty uważasz, że przesiadki i
          czekanie po 20 min jest lepsze?
          • Gość: wk Re: Powróćmy do starych tras IP: *.lodz.mm.pl 28.06.08, 09:26
            Nigdy nie powinno być czekania po 20 minut.
            Dla mnie maksymalny czas na przesiadkę to około 5 minut, wtedy czuję się komfortowo.
            • Gość: STUDI Re: Powróćmy do starych tras IP: *.prokom.pl 07.08.08, 17:06
              A praktyka przesiadek to kilkanaście - kilkadziesiąt minut stania. No i
              oczywiście jazda stadem tramwajów.
    • Gość: fifek Nowa linia tramwajowa! Super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 00:46
      A ja się cieszę z każdej nowej linii tramwajowej, powstałej w tym
      miescie!!!!!!!!!!!!!!!!
      Bo trochę wiocha.... inaczej
      Tylko 16 w tAAAAkim mieście?
    • Gość: ab yad Tramwaje na MAŁO nowych trasach IP: *.eranet.pl 28.06.08, 08:58
      Jak już ją spłodzili to 16 powinna jechać na Niższą
      Przybyszewskiego - Rydza i tak kiedyś dojedzie na Kurczaki
      planowanym od lat wiaduktem nad torami bo tam teraz przy Rzgowskiej
      zrobi sie ciasno, a 16A to pomyłka. Natomiast linia 7 musi zostać
      skierowana na Lodową, w przyszłosci obok innych linii na Olechów
      takie są uzgodnienia już od lat ale sytuacja jest taka jak z
      niektórymi elementami ŁTR które nie zostały przebudowane - nikt nic
      nie wie.
    • dalton78 Tramwaje na nowych trasach 28.06.08, 10:18
      aż jestem ciekaw cichego, niekołysającego tramwaju - trudno aż w to
      uwierzyć w Łodzi. Trze4ba będzie sprawdzić:-) trzymam kciuki bo w
      przypadku rozczarowania to chyba trzeba będzie kgos zainteresować
      inwesrtycją. Jestem dobrej mysli.
    • Gość: XXX Tramwaje na nowych trasach IP: *.toya.net.pl 28.06.08, 12:02
      może być więcej tramwaji ale niech jeżdżą po miedzy waszymi blokami bo ja już ma
      dosyć trzesaych sie ścian już wystarczy tych tramwaji i tak często jeżdżą
      • Gość: . Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.gprs.plus.pl 28.06.08, 13:00
        Nie do końca wiem o co tak w zasadzie Ci chodzi, ale pragnę Cię poinformować, że
        w wielu miastach tramwaje jeżdżą "miedzy blokami", a zdarza im sie jeździć nawet
        przez bramy w kamienicach, tuż koło gotyckich katedr, przez barokowe kompleksy
        pałacowe, przez rynki, deptaki, dworce itp. itd. Więc odróżniajmy złom od tramwaju.
    • Gość: bakster31 Tramwaje na nowych trasach IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.06.08, 15:29
      czyli co - trasą 10-tki przestaną jeździć citirunnery?????????
      • ukalo Re: Tramwaje na nowych trasach 28.06.08, 16:07
        Nie, na 11 bedą jeździć głównie PESY, Citki jako uzupełnienie.
    • Gość: Pabianek Tramwaje na nowych trasach IP: 83.142.207.* 28.06.08, 15:39
      Osobiście to jest lepsze rozplonowanie. Nareście zniknie to dziadowskie Z11 z ulic Pabianic, oraz znikną pozostałe "Z"-ki, ale mogliby już ten tramwaj "P" puścić np. na Helenówek, żeby nie było aż tylu przesiadek.
    • Gość: rudzianka Tramwaje na nowych trasach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 21:22

Dlaczego w tym mieście urzędasy ciągle utrudniają życie mieszkańcom??????A może należałoby pozbawić ich samochodów służbowych,
      aby mogli sprawdzić jak fatalne podejmują decyzje dotyczące komunikacji.
    • Gość: malwina Tramwaje na nowych trasach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 21:35
      Dlaczego Ruda Pabianicka ma tylko tramwaj 11 a co z tramwajem 46?
      zabrano nam 1,18,26,27,41,42,42bis a teraz 46.Czy mamy do 'miasta'
      chodzić piechotą?
      Przecież 11 i autobus 50 to trochę mało.
      • Gość: barnaba Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.lodz.msk.pl 28.06.08, 22:30
        "46" prawdopodobnie wraca.
        Dlaczego o tym nie wspomniano? ano dlatego, że wypowiadał się przedstawiciel
        MPK, a nie ZDiT.
    • Gość: gośc Tramwaje na nowych trasach IP: 212.191.172.* 29.06.08, 00:52
      Ja już czuję "punktualnośc" tramwajów odjeżdżających z Kurczaków:-) pięc linii
      i tylko dwa tory.Trzeba by byc cudotwórcą aby ustawic je tak, po przyjeździe,
      zeby punktualnie odjechały.
      • Gość: profes79 Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 14:00
        4 linie ( nie ma co liczyc 16 i 16A osobno) - 5,6,15,16...Ale i tak
        bedzie sajgon w godzinach szczytu...
        • Gość: mati191 Re: Tramwaje na nowych trasach IP: *.uml.lodz.pl 29.06.08, 16:33
          A ja się zastanawiam co tak nagle ZDiT tknęło do tych mini zmian? Tyle lat po
          rewolucji komunikacyjnej szczególnie w kwestii tramwajów była posucha a tu
          nagle: skrócenie 11 i likwidacja 11A, nowa linia 16 i 16A z Kurczaków. Co do
          skracaniu 57 i 95 mam zdanie negatywne bo nie wiem czy to dobry pomysł...

Poza tym moim zdaniem miasto ZDiT oraz MPK powinno BARDZIEJ przykładać się
          planów rozbudowy sieci tramwajowej w mieście. Póki co o rozbudowie trasy na
          Janów, budowie ŁTR2 (Lutomiersk, Konstantynów - Stoki) i ewentualnym wydłużeniu
          trasy do z Kurczaków do CZMP się tylko mówi. Nie wspomnę o poprowadzeniu linii
          pod terminal 3 lotniska...

Inna sprawa, że w Łodzi mało usprawnia się sieć KM... Jako przykład dam
          Warszawę, gdzie co jakiś czas pojawiają się nowe linie autobusowe lub dokonuje
          się ich korekty już istniejących. No i przeprowadzane są KONSULTACJE SPOŁECZNE z
          mieszkańcami dotyczące zmian. A u nas wszystko na papierze urzędników ZDiT...
          Wrocław czy Kraków budują powoli nowe linie tramwajowe...

Słusznie jeden z forumowiczów napisał, że Łódź jest dziwnym miastem bo likwiduje
          bardzo malownicze linie tramwajowe. Złotno, cm. Biegunowa, Rudzka, Skrajna, Bema...

Myślę, że dojdzie do takiej sytuacji, że urzędnicy obudzą się w ręku w nocniku,
          że budowa linii tramwajowych to bardzo dobra inwestycja. Pamiętajmy, że Łódź
          miała pierwsze w Królestwie Polskim tramwaje elektryczne i właśnie dlatego
          powinna postawić na ten rodzaj transportu :-)
          • Gość: fin Re: Tramwaje na nowych trasach IP: 193.238.16.* 07.08.08, 17:59
            Co do
            > skracaniu 57 i 95 mam zdanie negatywne bo nie wiem czy to dobry pomysł...

No tak, nie wiem, ale ponarzekam :D

> Pamiętajmy, że Łódź
            > miała pierwsze w Królestwie Polskim tramwaje elektryczne i właśnie dlatego
            > powinna postawić na ten rodzaj transportu :-)

A Warszawa jako pierwsza miała konne - i co? :>
    • Gość: Realista Tramwaje na nowych trasach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 17:27
      Szanowni Państwo ! Gdyby władze miasta chciały spełnić życzenia
      każdego to dopiero byłoby... Przecież w tym mieście mieszka około
      700 tys. ludzi ! A co do mieszkańców Dąbrowy... Macie Państwo,
      oprócz "2" linię "14" - ona dowozi Was do samego CENTRUM !!!
    • Gość: Mieszkaniec Tramwaje na nowych trasach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 01:06
      Ja się tylko zastanawiam jak się wydostaną ludzie z okolic
      Paderewskiego. Zlikwidowano 57, 15 nie jeździ (remont torów),
      zlikwidowano Z4, żadnego dojazdu do śródmieścia, 69 - na Retkinie,
      52 - przez Włókniaży na dworzec, 61 - Pabianicka. Zostało Z8 -
      dojazd do Ronda Lotników (przystanek za rondem i powrót przez całe
      rondo na Pabianicką na tramwaj 11), zarąbiście. Chyba, że coś
      przeoczyłem. Pzdr.
    • Gość: barnaba Stała trasa 16 i 16 A IP: *.lodz.msk.pl 07.08.08, 15:19
      www.mpk.lodz.pl/rozklady/wholemessage.jsp?articleId=2499
      czyli zgodnie z zapowiedziami: ul. Paderewskiego na Kurczaki.

Na Kurczakach będą zatem 4 linie: 5, 6, 15 i 16/16A. Po raz kolejny widać, jaką
      głupotą była likwidacja torów na ul. Broniewskiego- przynajmniej jedna z tych
      linii mogłaby zawracać na krańcówce na Kilińskiego.

Co prawda jest całkiem prawdopodobne, ze nie jest to rozwiązanie ostateczne-
      rozważana jest budowa linii do CZMP- oby rozważania zakończyły się pomyślnie.
      • camelot ZDiT szczyt bezmyślności 07.08.08, 16:04
        Jak można nazwać dobrym pomysłem ZDiTu fakt utworzenia aż 4 (11, 16, 16A i
        46)linii łączących np. Rondo Lotników Lwowskich z Helenówkiem z czego aż trzy
        linie jadą przez całe miasto tą samą trasą (11, 16 i 16a). Czy to jest normalne
        myślenie?
        • camelot Re: ZDiT szczyt bezmyślności 07.08.08, 16:09
          cd. a np od Ronda Lotników Lwowskich do skrzyżowania Zachodnia/Legionów jedzie
          aż 5 linii (11, 15, 16, 16A, 46)
          • Gość: fin Re: ZDiT szczyt bezmyślności IP: 193.238.16.* 07.08.08, 16:31
            Nazwali by 11A zamiast 16, to by nie było kolejnej linii.
            Tylko wtedy byś nudził, że oznaczenia z A są bez sensu.
        • Gość: fan studiego Re: ZDiT szczyt bezmyslnosci IP: *.pl 07.08.08, 17:56
          16 i 16A to jedna linia, naucz sie wreszcie, nauczycielu za dyche.
          • Gość: STUDI Re: ZDiT szczyt bezmyslnosci IP: *.prokom.pl 07.08.08, 18:58
            Jakoś w Niemczech linii mających różne skrócone warianty nie dzielą na kilka
            odrębnych linii.... Nawet be dodatkowych literek sobie radzą - numer i to czego
            w Łodzi praktycznie nie ma - nazwa DOCELOWEGO PRZYSTANKU (tablice kierunkowe).

• camelot Do fana studiego 07.08.08, 22:50
              Nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz?
              • camelot Re: Do fana studiego 07.08.08, 22:52
                Najpierw pomyśl a potem coś plumkaj. Linia 16 i 16A to dwie linie tramwajowe
                gdyby była jedna to była to tylko 16.
                • Gość: Krauze Re: Do fana studiego IP: *.run.pl 07.08.08, 22:56
                  Powiedz geniuszu czym się różnią "dwie" linie jeżdżące co 20 minut, od jednej
                  jeżdżącej co 10 minut?
                  Ty naprawdę dzieci uczysz? Napisz gdzie, proszę!
                • Gość: magik Do camelota IP: *.retsat1.com.pl 07.08.08, 23:41
                  > gdyby była jedna to była to tylko 16.

No i jest to jedna linia oznaczona numerem "16".
                  Linia ta posiada wariant skrócony dojeżdżający tylko do Helenówka.
                  Kursy te w jednym wspólnym rozkładnie oznaczone są dodatkowo literką A, podobnie
                  jak składy jadące kursem skróconym (16A).
                  • Gość: fan studiego Re: Do camelota IP: *.pl 08.08.08, 00:35
                    niestety jemu tego nie przetlumaczysz :|
                • Gość: fan studiego Re: Do fana studiego IP: *.pl 08.08.08, 00:45
                  facet, ty myslenia to innym nie wytykaj, bo sam masz z tym problemy. Nie bede ci po raz pietnasty tlumaczyl tego samego, bo szkoda mi czasu, ale mam dla ciebie lepszy skandal:

linie 51, 51A, 53, 56, 57, 60, 60A, 60B, 67, 88, 88A na stalej trasie lacza pl. dabrowskiego ze skrzyzowaniem wojska polskiego-strykowska. wedlug twojego systemu liczenia linii autobusowych to az JEDENASCIE linii! O tym sie powinno w prasie napisac!
              • Gość: Krauze Re: Do fana studiego IP: *.run.pl 07.08.08, 22:54
                A ja rozumiem :)
              • Gość: fan studiego Re: Do fana studiego IP: *.pl 08.08.08, 00:40
                > Nie rozumiem dlaczego mnie obrazasz?

Nie wiem czy nie rozumiesz, prawdopodobnie tak
            • Gość: . Re: ZDiT szczyt bezmyslnosci IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.08, 23:24
              > Jakoś w Niemczech linii mających różne skrócone warianty nie dzielą na kilka
              odrębnych linii....

Bredzisz. Linie U1, U2 i U3 we Frankfurcie nad Menem to tak samo "jedna linia"
              co 16 i 11. A Dla przykładu linia 5 Heidelberg - Weinheim - Mannheim w
              wariantach skróconych posiada indeks "R", a więc sytuacja analogiczna do 16 i
              16A. Masz jeszcze coś mądrego do powiedzenia?
              • Gość: fan studiego Re: ZDiT szczyt bezmyslnosci IP: *.pl 08.08.08, 00:36
                podpisalbys sie imieniem i nazwiskiem!
                • Gość: Studi2 Re: ZDiT szczyt bezmyslnosci IP: *.lodz.msk.pl 08.08.08, 18:45
                  I tak wszystko jest do d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka