Dodaj do ulubionych

Czarnecki, Lachowski, kto jeszcze...

24.07.08, 10:08
Do grona fanów i miłośników Służby Bezpieczeństwa PRL dołączył Sławomir
Lachowski, d. wiceprezes zarządu PBG, PKO BP, BRE. Absolwent SGPiS i
ulubieniec mediów. Twórca m-bank.
Świat staje coraz bardziej ciekawy, a tajemnica dziwnych fortun i karier
bardziej prosta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tolek Re: Czarnecki, Lachowski, kto jeszcze... IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 14:04
      na bazie SB budowało się fortuny
    • podpisanym tak koło 80 urodzin złożysz w kupę 24.07.08, 16:21
      te puzle i pojmiesz w jakim świecie żyłeś. albo i nie
      • presse123 Chory kraj, chore miasto 24.07.08, 21:21
        Niezrozumiałe, że ludzie nie mają odwagi przyznać się do grzechów młodości.
        Zamiast tego brylują w mediach, pozują na cudowne dzieci biznesu.
        Z jednej strony, chłopak z Końskich, z drugiej młody maturzysta dokonują wyboru
        obrzydliwego, współpracy ze zbrodniczym aparatem bezpieczeństwa. W imię kariery,
        poczucia bezpieczeństwa socjalnego.
        A najgorsze jest to tchórzostwo, konformizm i pławienie się w luksusie.
        Ryszard Petru z BPH i big_news nie widzą w tym nic złego.
        O władzach Łodzi nie wspominając, bo sprawa jak widać, jest niebyła.
        • big_news Re: Chory kraj, chore miasto 24.07.08, 21:25
          Chyba mnie z kimś pomyliłeś.
          Przyjmuję taką wersję.
          No, chyba, że będziesz brnął w ten absurd.
          • presse123 Re: Chory kraj, chore miasto 24.07.08, 21:43
            Niezupełnie, bigi! Zadziwia mnie tylko Twoja powściągliwość i relatywizm ocen. A
            jeśli nazywasz to brnięciem w absurd to otwierasz tym samym drogę wyboru przez
            innych złaknionych karier i fortun.
            Na Boga! bigi, ocknijże się!
            • big_news Re: Chory kraj, chore miasto 24.07.08, 21:58
              Brnięciem w absurd nazwałem Twoje ewentualne wskazywanie mnie jako tego, który
              miałby w jakikolwiek sposób tłumaczyć haniebne zachowania "bankowców". Albo
              słabo mnie znasz i dlatego wypisujesz te insynuacje albo tylko prowokujesz.
              Otóż wiedz, że zawsze byłem, jestem i będę tym, który "goni" gdzie i kiedy się
              da to współpracujące z czerwoną zarazą robactwo.
              Tyle mam Ci do powiedzenia, więc się wycofaj ze swoich enuncjacji.
              • senor.eugenio A tak z ciekawości 24.07.08, 22:07

Proponował ci ktoś kiedyś taki układ?
                • big_news Re: A tak z ciekawości 24.07.08, 22:13
                  hehehehe
                  Te, spryciula...
                  • senor.eugenio Re: A tak z ciekawości 24.07.08, 22:51

Daj spokój, nie zamierzam imputować ci, że coś podpisałeś - albo grzałbyś teraz
                    dobry fotelik albo dno jakiegoś jeziora, tak czy inaczej nie rozmawialibyśmy.
                    Ciekawi mnie tylko fakt ilu nie podpisało bo zwyczajnie nie miało okazji, ilu
                    marzyło o ofercie w zamian za paszport, talon na Fiata, przydział M-2 itp. ale
                    byli zbytnimi szarakami żeby zainteresować sobą Aparat. Ot takie rozmyślania o
                    zakamarkach ludzkiej duszy.
                    • big_news Re: A tak z ciekawości 24.07.08, 23:20
                      Żeby się nie rozwodzić nadmiernie:
                      przyjmuję (rozumiem byłoby nie na miejscu), że pewna część ludzi podpisywała
                      współpracę ze strachu. O siebie, rodzinę etc. O zwykłych oportunistach,
                      karierowiczach, ludziach złej woli mówić nie chce. Brzydzę się takimi. Ci
                      pierwsi zostali postawieni w ciężkiej sytuacji. Trudno, takie były czasy. Jednak
                      wybaczyć im nie potrafię. Z jednego właściwie powodu. Minęło prawie 20 lat od
                      czasu, jak niby zniknęła komuna. Spokojnie mogli się do swoich słabości
                      przyznać. Otwarcie powiedzieć: tak, donosiłem i przepraszam za to. Ale nie,
                      takich "odważnych" praktycznie nie ma. Co gorsza, oni idą w zaparte. Dopiero w
                      obliczu niezaprzeczalnych faktów mówią (prawie wszyscy lecą tą śpiewką):
                      donosiłem, lecz nie szkodziłem, coś tam niezobowiązująco podpisałem, to były
                      tylko takie sobie pogaduchy, itd, itp. Jeden jedyny (o ile się nie mylę)
                      działacz z Nowej Huty otwartym tekstem przepraszał kolegów z Solidarności.
                      Reszta pomniejsza swoje sprzeniewierzenie. Są też teraz tacy, którzy
                      "wyprzedzająco", w oczekiwaniu na złapanie niezłej fuchy, wyskakują nagle z
                      "otwartym tekstem". Byłem TW. Taki Boni choćby. 15 lat temu łgał w żywe oczy,
                      wyparł się i jeszcze straszył sądami tych, którzy mu donosicielstwo zarzucili.
                      Teraz, jako ten, który musiałby się poddać lustracji, wyznaje winy i "skruchę".
                      Dla mnie to zwykły łajdak. Podobnie jest z tym bankowcem, który dzisiaj sobie
                      "przypomniał" to i owo. Gościu już ma zapewne propozycję objęcia Dużego banku.
                      Stąd jego "wylewność".
                      Za grzechy się płaci. Trzeba je wyznać, wyrazić żal, odpokutować za nie i
                      dopiero wtedy oczekiwać ich odpuszczenia. Nie tylko w katolicyzmie takie Zasady
                      powinny obowiązywać. A póki winny nie przejdzie tej drogi oczyszczenia,
                      przynajmniej z mojej strony niech nie oczekuje współczucia.
              • desidero1 Re: Chory kraj, chore miasto 24.07.08, 22:19
                big_news napisał:

> byłem, jestem i będę tym, który "goni" gdzie i kiedy się
                > da to współpracujące z czerwoną zarazą robactwo.

Bigi, ale w gonitwie za właścielem GetinBanku -ulubionym bankierem
                Kropiwnickiego od pewnego momemntu zaniemogłeś !
                • big_news Re: Chory kraj, chore miasto 24.07.08, 22:25
                  Kolego, zaproponowałem Ci honorowe wyjście z sytuacji.
                  Jeżeli nie chcesz tego zrobić, Twoja broszka.
                  Ale nie oczekuj w takim razie, że będę sobie w takiej sytuacji pił z Tobą z
                  dzióbków.
                  Nie mam ochoty. Kapujesz?
                  PS
                  Tamten temat mnie zajął aż tak, by o nim bez końca bębnić. Dasz wiarę?
                  • Gość: nc Re: Wymiękający bigs_news IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 22:37
                    brak amunicji?
                  • desidero1 cóś ci sie bigi z wieczora myli 24.07.08, 22:37
                    big_news napisał:
                    > Kolego, zaproponowałem Ci honorowe wyjście z sytuacji.

czas siusiu , paciorek i spac

big_news napisał:
                    > Tamten temat mnie zajął aż tak, by o nim bez końca bębnić. Dasz
                    wiarę?

Nie dam ! To co sądzisz o ulubionym bankierze Kropiwnickiego?
                    • big_news Re: cóś ci sie bigi z wieczora myli 24.07.08, 22:47
                      A więc jesteś dzieciaczkiem na wakacjach?
                      To spylaj.
                      • desidero1 Re: cóś ci sie bigi z wieczora myli 24.07.08, 23:06
                        uuuuuuuuuuu, biguś ! to nie ten styl !
                        żenująca riposta !
                        Daje Ci jeszcze jedną szansę :
                        To co sądzisz o ulubionym bankierze Kropiwnickiego ?
                        • przyslowie Re: cóś ci sie bigi z wieczora myli 24.07.08, 23:09
                          Bigi w takich wypadkach czmycha jak Ziobro do Krakowa. Krakowiaczek
                          ci ja!
                      • presse123 z bigi uszło powietrze? 24.07.08, 23:08
                        bigi, ocknijże się wreszcie. Domyślam się, że niezręcznie jest pisać Ci o
                        prezydencie, jego niezłomności i zarazem o takiej wpadce.
                        A może pamiętasz w jaką emfazą darzy się panią Halinę Rusek? Głupio trochę,
                        nieprawdaż?
        • senor.eugenio Re: Chory kraj, chore miasto 24.07.08, 21:50

Hm. Z tego co czytałem, to właśnie przyznał się sam do opisywania wycieczek w
          zamian za możliwość pojechania na nie, tak samo jak Damięcki i
          najprawdopodobniej większość, która miała szanse a blokowano jej możliwości - co
          rusz to ktoś nowy się przyznaje.
        • aaa202 Presse 123 napisał: 24.07.08, 21:56
          A najgorsze jest to [...] pławienie się w luksusie.

Znam gorsze dopusty. Na przyklad tkwienie w nędzy:)

• Gość: hej czwarty od gory IP: *.cable.quicknet.nl 24.07.08, 21:55
      www.widzew.lodz.pl/index.php?dzial=13
      • desidero1 Wiceprzewodniczący RN Widzewa 24.07.08, 22:07
        skoro się tam zakręcił , to też musi cos z tego mieć
        • senor.eugenio Widzisz... 24.07.08, 22:11

tak ten świat jest poukładany, że członkowie rad nadzorczych mają zazwyczaj z
          zasiadania w nich pieniądze. Niesamowite, prawda?
          • desidero1 Re: Widzisz... 25.07.08, 00:07
            senor.eugenio napisał:
            > tak ten świat jest poukładany, że członkowie rad nadzorczych mają
            zazwyczaj z
            > zasiadania w nich pieniądze. Niesamowite, prawda?

O ile pamietam niejaki Kuś Wojciech z magistratu będąc
            Przewodniczącym Rady Nadzorczej TBSu na Widzewie do dziś dnia nie
            ujawnił pieniędzy uzyskiwanych z zasiadania tamże, chyba że dostawał
            COŚ w naturze !!!!!

• Gość: locum Sławek Lachowski agentem IP: *.gprs.plus.pl 31.08.08, 10:25
              Kandydat na prezesa PKO BP był agentem
              www.tvn24.pl/12692,1563010,0,1,rz-kandydat-na-prezesa-pko-bp-byl-agentem,wiadomosc.html
              • Gość: astra Re: Sławek Lachowski agentem IP: *.toya.net.pl 18.09.08, 09:08
                Przykre to. Ale w taki sposób rujnuje się swoją karierę. Należało wtedy okazać
                więcej przyzwoitości.
                • nefnef Re: Sławek Lachowski agentem 21.09.08, 01:43
                  No nie wiem, czy to rujnowanie kariery.
    • desidero1 Re: Czarnecki, Lachowski, kto jeszcze... 21.09.08, 09:53
      byli agenci - jak donoszą media- mają się całkiem dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka