koras62 15.08.08, 21:09 Znów komuś brak elementarnej wiedzy. Przecie to nie Księży Młyn, który leży dobry kilometr dalej na wschód, tylko posiadło bielnikowo-maglowe. Uczta się Łodzi i jej nazewnictwa dziennikarskie uczniaki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Łódź Alternatywa IP: *.centertel.pl 15.08.08, 23:19 A jak będzie lało, grzmiało?????? to co???/ termin inny??? miejsce inne???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeeM Przez ucho igielne IP: *.gprs.plus.pl 16.08.08, 10:49 Dobór zespołów świetny, ale pomysł zorganizowania bezpłatnego koncertu dla 600 osób w mieście zamieszkałym przez ponad 700 tys. jest zupełnie poroniony. Chętnych do usłyszenia tego rodzaju alternatywy jest w Łodzi znacznie więcej. Na sam tylko koncert Lao Che w Kaliskiej przyszło 300 osób. A i tak dla wszystkich nie starczyło biletów. Tu zainteresowanie będzie znacznie większe, więc już sobie potrafię wyobrazić, co się będzie działo pod bramą. Jak już się sprowadza do miasta tak dobre kapele, to trzeba i zadbać o właściwą oprawę festiwalu. Scena wśród budynków fabrycznych przy Tymienieckiego to bardzo piękna idea, ale niepraktyczna. Zamiast stawiać na walory estetyczne, trzeba było pomyśleć o słuchaczach i zrobić imprezę w bardziej "pojemnej" scenerii. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Przez ucho igielne 16.08.08, 11:33 Jeszcze się nie odbyło, a już trzeba pokrytykować... ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeeM Re: Przez ucho igielne IP: *.gprs.plus.pl 16.08.08, 14:37 Cenię ekipę z Łódź Art Center i często tam bywam na różnych wystawach i projekcjach. Co nie znaczy, że muszę ich za wszystko chwalić. A w tym wypadku zabrakło elementarnej umiejętności przewidywania. Już teraz przecież "Gazeta" pisze o tym, że z całego kraju spływają maile z zapytaniami. Nie muszę być wróżbitą, żeby przewidzieć, co się stanie. Tak samo jak po to, by stwierdzić, w jakim będę stanie po joggingu w samej bieliźnie przy -20 stopniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksks myślicie, że w taki deszcz przyjdą tłumy? IP: *.elsnet.pl 16.08.08, 17:02 burza moze być. Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies Niezależność wszystkich od wszystkich! 16.08.08, 13:38 Niezależne zespoły, niezależna muzyka na niezależnym koncercie finansowanym przez niezależne władzę, organizowanym przez niezależną „firmę” utrzymywaną przez niezależne miasto a to wszystko aż dla 600 niezależnych osób… To się nazywa niezależność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycu Re: pod "gołym niebem" to będzie? IP: *.toya.net.pl 16.08.08, 16:27 nie gołym. okrytym chmurami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poinformowany Łódź Alternatywa IP: *.centertel.pl 16.08.08, 16:34 Koncert przygotowany w skali na jaką było stać organizatorów (finansowo). Organizuje Fabryka Sztuki. Koncert za małe pieniądze, więc na 600 osób, pewnie można było zaporsić gorsze zespoły, to marudzenia było by mniej. W tym samym cyklu (festiwal letni) zorganizowano kilka innych imprez (instytucje z całego miasta), o których nikt nie pisał i nikt nie marudził. To ciekawe - krytyka że udało się sciągnąć dobre zespoły. Ale proszę, zróbcie coś żeby to zmienić za rok - przycisnijcie radnych (przecież jesteście mieszkańcami tego miasta), niech wygospodarują budżet który pozwoli na zorganizowanie wydarzenia na 10, 20, 50 tysiecy osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator Re: Łódź Alternatywa IP: *.toya.net.pl 16.08.08, 17:33 Nie wypisuj bzdur bo za niewiele wieksze pieniadze mozna to bylo zrobic w innym miejscu i dla o wiele wiekszej widowni. no ale wtedy mniej by zostalo kasy do przytulenia, bo przeciez miasto dalo... No wlasnie jak jestes tak dobrze poinformowany to napisz jaki byl budzet tego festiwalu, do ktorego organizatorzy zapewne doplacili z wlasnej kieszani :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepiejPoinformowan Re: Łódź Alternatywa IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.08, 23:45 To jawna informacja, wszystko można znaleźć na stronach UML, a organizator to placówka miejska więc chyba ciężko coś przytulić, a przynajmniej taką mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoinfrmowany Czyli ŁAC jest agenturą UMŁ? IP: *.toya.net.pl 17.08.08, 09:31 oj skoro tak, to alternatywa niezależności jest iluzoryczna. a przytulanie - wszyscy wiedzą, że tylko w instytucjach publicznych i ich agenturach nie da się nic przytulić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Czyli ŁAC jest agenturą UMŁ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 18:01 jestem znajomy osób które organizują Alternatywę i wiem jak to wygląda. To nie Łódź Art Center jest organizatorem i nie Łódź Art Center jest zależne od UML. Organizatorem jest Fabryka Sztuki, miejska instytucja. A tego że masz tak złe pojęcie o innych ludziach (przytulanie), to ja już nie zmienię, ale psychologia dość ładnie tłumaczy takie zachowania, a mądrość ludowa ma na to własne określenie - sądzisz innych podług siebie. To była naprawdę fajna impreza, pogoda średnia, ludzi nie za dużo, zabawa na trzeźwo, ale koncerty świetne, zespoły super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doinformowany Re: Czyli ŁAC jest agenturą UMŁ? IP: *.toya.net.pl 17.08.08, 18:40 Czyli ŁAC nie działa dzięki pieniądzom otrzymywanym od miasta a agenturą władzy jest Fabryka Sztuki, która dostając pieniądze z budżetu Łodzi wydała je na zorganizowanie w ŁAC niezależnego od wszystkich koncertu? A jak te zachowania tłumaczy psychologia? Odpowiedz Link Zgłoś
skunk Rilejszyn z dnia pierwszego 17.08.08, 18:14 Koncert się udał, mimo dość istotnych problemów. Ponieważ od rana padało zapadła decyzja o nie kończeniu rozstawiania sceny i przeniesieniu się do wnętrza fabryki. Mimo ogromnego wysiłku organizatorów nie udało się uniknąć problemów z akustyką - w tej hali po prostu nie mogło być perfekcyjnie. Wszystko poszło za głośno, a z niejednego głośnika już słuchałem łojenia, tym razem jednak przesadzono i najlepiej było stać za akustykami. Bardzo nieselektywnie szedł też wokal, trudno było zrozumieć co mówią nawet prowadzący z Żaka. Przyszło jakieś 300-400 osób, głównie przez deszcz. Kapele sympatyczne, premierę po przerwie miało Hedone, dali z siebie wszystko ludzie z 19 Wiosen. Gwiazda wieczoru nie zawiodła, dopiero na Lao Che pod sceną zrobił się mały tłum, bisowali chyba trzykrotnie. Organizacja była dobra, jeszcze przed koncertami wyprowadzono z fabryki paru żuli, obyło się bez większych awantur. Osobiście nie uznałem braku piwa za wadę bo poszedłem tam słuchać muzyki, ale gdyby można było je kupić ludzie byliby jacyś chyba szczęśliwsi. Była niezła oprawa wizualna, łącznie z animacjami puszczanymi na bokach. Przez całą imprezę zakończoną o 2 nad ranem po sali przechadzał się KC doglądając czy wszystko gra. Grało tak na 4+. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Rilejszyn z dnia pierwszego 17.08.08, 20:53 Dzięki Ci wielkie za to, że nie zapomniałeś o nas i zdajesz świetne rilejszyn z imprezy. Ciekawa byłam, jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: relacja Re: Rilejszyn z dnia pierwszego IP: *.toya.net.pl 17.08.08, 22:13 Bylo okolo 150 osob w porywach do 180. Koncerty niezle, ale organizacja pozostawiala wiele do zyczenia na czele z TRAGICZNYM naglosnieniem. Moze lepiej by bylo gdyby takie imprezy organizowali fachowcy a nie amatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: relacja Re: Rilejszyn z dnia pierwszego IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 23:15 Osób było jednak od 200 do 350 w zależności od koncertu, nagłośnienie słabe, to fakt, nie tyle nagłosnienie nawet co akustyka sali - w plenerze było by jak sądzę lepiej, ale lało okrutnie, ale już niedziela super - liczebność też od 200 do 350, nagłośnienie o niebo lepsze - może to kwestia zmiany gatunków, już nie trzeba było podkręcać na max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Rilejszyn z dnia pierwszego IP: *.4web.pl 18.08.08, 08:29 Jak zawsze takie samo zastzreznie - rzecz była tak rozreklamowana, ze dowiedziałam się dzisiaj...Do dupyz taką promocją Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Łódź Alternatywa 17.08.08, 23:14 Dziś Robotobibok wymiatał, dźwięk był dużo lepszy niż wczoraj. A właśnie zaraz będzie Pink Freud - można na żywo słuchać w radiu Żak: www.zak.lodz.pl/index2.php?id=3 Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Łódź Alternatywa 17.08.08, 23:29 Można słuchać nawet transmisji w radio Żak, więc organizacja świetna! Szkoda, że uszło to jakoś mojej uwadze i sama tego też się nie domyśliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Łódź Alternatywa 18.08.08, 00:12 Fajnie grają. Świetny koncert. Cały czas słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: relacja Re: Łódź Alternatywa IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.08, 00:28 wczoraj też była relacja w Żaku i wydaje mi się że było naprawdę świetnie - Psychocukier i Lao Che świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Łódź Alternatywa 18.08.08, 00:44 > Psychocukier i Lao Che świetnie Potwierdzam. Psychocukry grały zabawnie i z dystansem, w przeciwieństwie do pretensjonalnego hałaśliwego gniota w postaci Agressivy 69. Lao Che oczywiście poza konkurencją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: relacja Łódź Alternatywa IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.08, 02:08 Naprawdę świetna impreza i jak na alternatywę przystało na koniec wpadła policja i kazała zakończyć imprezę :) Mich and Mich wymiata Odpowiedz Link Zgłoś