anpio
25.08.08, 11:22
Na stronie linie ELA MPK Łódź zamiast zachęty do kupowania biletów wisi:
W związku z uruchomieniem szybkiego połączenia kolejowego z Warszawą, z dniem 1 września br. zostaje zawieszone kursowanie Ekskluzywnych Linii Autobusowych ELA na trasie Łódź - Warszawa - Łódź. Serdecznie dziękujemy wszystkim Pasażerom za korzystanie z naszych usług i mamy nadzieję na kontynuację współpracy przy realizacji Projektu ELA w nowej formie organizacyjnej.
Osobiście trochę mi tego połączenia szkoda, bo korzystałem z niego kilka razy i jechało się dość wygodnie. I jakoś nie bałem się na chwilę zdrzemnąć na co nie pozwoliłbym sobie w pociągu. To co moim zdaniem dobiło to połączenie to brak autostrady. Czas przejazdu był zbyt zbliżony do wlekącego się pociągu. Teraz gdy pociąg ma jechać 90 minut to faktycznie ściganie się z nim autobusem skazane jest na porażkę. Dziwi tylko, że MPK nie pomyślało wcześniej co zrobić w tej sytuacji. Byłem pewien, że nie zmarnują dobrej marki i płynnie zaproponują kursy do innego miasta lub zmienią godziny jazdy do Warszawy. Nadal bowiem mają tam sporą niszę, ze stolicy do Łodzi po godz. 22 nie ma czym jechać (pociągu ok. 3 rano nie biorę pod uwagę).